Γαλλικά ή Ιταλικά;

blueroses37

Νεοφερμένος

Η blueroses37 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 95 μηνύματα.
Καλησπέρα σας. Είμαι 2ετης φοιτήτρια και σκέφτομαι να ξεκινήσω ταχύρρυθμα μαθήματα Γαλλικών ή Ιταλικών. Σπουδάζω στο παιδαγωγικο και σκεφτόμουν πιο πολύ να μάθω ιταλικά για να ξεκινήσω τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στην Ιταλία. Με μια γρήγορη έρευνα στο διαδίκτυο συμπέρανα ότι η Γαλλική γλώσσα θεωρείται πιο καλή επιλογή γιατί προσφέρει περισσοτερες επιλογές . Ωστοσο, επιθυμώ να πάω Erasmus και αν τελικά συμβεί αυτό, όπως είναι φυσικό θελω να έχω ένα πολύ καλό επίπεδο στην ομιλούμενη γλώσσα της χώρας . Γι’ αυτό τείνω πιο πολύ προς τα Ιταλικά. Ποια η άποψή σας;
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων ❤️
 

Ουριήλ

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ρουμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 816 μηνύματα.
Σπουδάζω στο παιδαγωγικο και σκεφτόμουν πιο πολύ να μάθω ιταλικά για να ξεκινήσω τις μεταπτυχιακές σπουδές μου στην Ιταλία.
Αν θέλεις να σπουδάσεις στην Ιταλία εννοείται να ξεκινήσεις με τα Ιταλικά. Αλλιώς σου προτείνω τα Γαλλικά.
 

blueroses37

Νεοφερμένος

Η blueroses37 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 95 μηνύματα.
Απλά σκέφτομαι ότι τα Γαλλικά είναι μια πολύ καλή επιλογή και αν μάθω τώρα Ιταλικά , δύσκολα θα μπορέσω να μάθω μετά Γαλλικά λόγω χρόνου . Πόσα χρόνια απαιτούνται συνήθως μέχρι την απόκτηση του C2 της Γαλλικής και Ιταλικής γλώσσας με ταχύρρυθμα μαθήματα;
 

Ουριήλ

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ρουμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 816 μηνύματα.
Συνήθως 1,5 με 2 χρόνια... Το βρίσκω εξαιρετικά δύσκολο αν δεν έχεις χρόνο και είσαι φοιτητής να μάθεις μια γλώσσα στο επίπεδο C2. Όπως είπα αν θέλεις να πας στην Ιταλία εννοείται να επικεντρωθείς στα Ιταλικά
 

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 17,623 μηνύματα.
Με κάλυψε ο Νικ, αν όντως το έχεις στόχο για Ιταλία τότε Ιταλικά αν θες κάτι γενικό τότε μεταξύ των δύο τα Γαλλικά είναι καλύτερη επιλογή γιατί θεωρούνται και η δεύτερη γλώσσα μετά τα Αγγλικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο θα σταθώ στο κομμάτι των ταχύρρυθμων. Είναι προτιμότερο να μάθεις μία γλώσσα αργά αλλά καλά παρά γρήγορα και τσαπατσούλικα. Τα ταχύρρυθμα ουσιαστικά σου δίνουν πιστοποιητικό, όχι τη κατάκτηση της γλώσσας. Τώρα μπαίνεις στο δεύτερο έτος, τουτέστιν έχεις συνολικά 3 ακαδημαϊκά έτη και για να πάρεις το πτυχίο, σε κανονικό ρυθμό θέλει 4 χρόνια άρα αν βγάλεις τη σχολή κανονικά στο 4ο έτος και δεν πας παραπάνω θα έχεις το C1 που είναι ήδη αρκετά καλό και σε εξασφαλίζει γιατί όλα τα πανεπιστήμια ικανοποιούνται και με το C1 αν βγάλεις τη σχολή στα 5 χρόνια τότε θα έχεις και το C2 και έτσι έχεις: και καλύτερη γνώση και μεγαλύτερη εμβάθυσιν εις την Ιταλικήν γλώσσα και δεν θα σε τσακίζουν χρονικά και οικονομικά τα ταχύρρυθμα.
 

Memetchi

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 1,482 μηνύματα.
Όποια γλώσσα και να διαλέξεις, μέχρι να πας εράσμους, δύσκολα θα την έχεις σε τόσο καλό επίπεδο. Για τα γαλλικά που μπορώ να σου μιλήσω, έτσι όπως διδάσκονται στα φροντιστήριο, θα δεις ότι είναι διαφορετικά να μιλάς με ντόπιους.
Κατά τα άλλα, συμφωνώ με τους προλαλήσαντες. Αν θες τόσο πολύ Ιταλία, ξεκίνα Ιταλικά. Αν ψάχνεις απλά την πιο δυνατή γλώσσα, τότε αυτή είναι η γαλλική.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top