sofilia
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
X-FILER
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
sofilia
Νεοφερμένο μέλος

!Βάλια!
Πολύ δραστήριο μέλος

και μην γράφεις με κεφαλαία + greeklish (τα κεφαλαία είναι σαν να φωνάζεις στον άλλο !)
sofilia
Νεοφερμένο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

sofilia
Νεοφερμένο μέλος

θελουμε να το χωρισοθμε σε 2συμο....
πως θα γινει??
miv
Επιφανές μέλος

sofilia
Νεοφερμένο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

sofilia
Νεοφερμένο μέλος

miv
Επιφανές μέλος

sofilia
Νεοφερμένο μέλος

....
δεν σε ρωτησα με τι το χωριζουμε..αλλα ΠΩΣ..
mike19930
Νεοφερμένο μέλος

Επισης εχω τελιοσει βυζαντινη μουσικη!
Απαντηση :
Προκειμενου να διαβασουμε ή να εκτελεσουμε, οπως λεμε ενα μελος το διαιρουμε σε μικροτερα τμηματα που τα ονομαζουμε μέτρα.
Η διαιρεση αυτη γινετε με κατι καθετες γραμμες που τις ονομαζουμε ΔΙΑΣΤΟΛΕΣ.
Σε καθε μετρο περιεχονται ορισμενοι χαρακτηρες ποσοτητος.
Ο καθε χαρακτηρας ποσοτητος ονομαζεται χρονος.
π.χ (ισο)=ενας χρονος,(ολιγον)=ενας χρονος κτλ κτλ
Αν δε το μετρο περιλαμβανει 2 χρονους ο ρυθμος ονομαζεται δισημος
Αν περιεχει 3 χρονους ο ρυθμος ονομαζεται τρισημος
Αν περιεχει 4 χρονους ο ρυθμος ονομαζεται τετρασημος
μεχρι εδω θεορω οτι τα γνοριζεις απλος τα εγραψα για να τα φρεσκαρεις παλι
Τωρα σχετικα με αυτο που ρωτησες.
Η πρωτη κινηση παει προς τα κατω και ονομαζεται ΘΕΣΙΣ και η 2η προς τα πανω και ονομαζεται ΑΡΣΙΣ
Η θεση τονιζεται περισοτερο και ονομαζεται το ισχυρον μερος του μετρου
Η αρσις τονιζεται λιγοτερο και ονομαζεται ασθενες μερος του μετρου
π.χ (ρυθμος 2συμος) ΝΗθεσης(τονισμενα) ΝΗαρσις (ασθενεστερα)
δες αυτην την φοτογραφια

δες επισης αυτη για να το εμπεδοσεις καλυτερα

Ελπιζω να σε βοοιθησα Για οτι αλο θελεις εδω ειμαι εγω.Για καλο και για κακο στειλε μου ενα e-mail να εισαι σιγουρη οτι θα σου απαντησω.
Καλη επιτυχεια. Α αν εχεις το βιβλιο του ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ του ΙΩΑΝΝΗ ΜΑΡΓΑΖΙΩΤΗ αυτα που ζητας ειναι σελ. 27-29

Eιμαι σιγουρος οτι αν διαβασεις αυτα εχεις περασει
Φιλικα,
Μιχαλης
Μαρια Σταμπουλη
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
thanous18
Περιβόητο μέλος

ετσι οπως ψαλλεται το βυζαντινο μελος στις περισσοτερες εκκλησιες ειναι χαλια.εγω παλι τι βυζαντινη μουσικη δεν τη παω καθολου!!!!!![]()
εχω ακουσει ομως βυζαντινη εκκλησιαστικη χορωδια και ηταν υπεροχο.:no1:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Fedde le Grand
Πολύ δραστήριο μέλος

rockathrine
Νεοφερμένο μέλος

babisgr
Πολύ δραστήριο μέλος

Αν επισκέφτεσαι ακόμα το forum(Αρχική Δημοσίευση από mike19930:Επισης εχω τελιοσει βυζαντινη μουσικη!

Αν αναφέρεσαι σε χωριά μάλλον, αλλά στις πόλεις δεν νομίζω ότι συμβαίνει το ίδιο...Αρχική Δημοσίευση από thanous18:ετσι οπως ψαλλεται το βυζαντινο μελος στις περισσοτερες εκκλησιες ειναι χαλια.
Καλά κάνουν, άμα ήταν όλα τα παλιά μηνύματα θα τα πετούσαν οι συντονιστές στα <<Εκτός Θέματος - Κάδος>>:no1:Αρχική Δημοσίευση από Submarine:Αμάν ρε παιδιά..Γιατί ξεθάβετε τόσο παλιά μηνύματα..
Υπάρχουν άλλα θέματα για τα άλλα είδη μουσικής αυτό είναι μόνο για την βυζαντινή (όπως λέει και ο τίτλος)Αρχική Δημοσίευση από rockathrine:συγγνωμη εγω ειμαι καινουρια εδω....δεν μπορειτε να μιλησετε για κανενα αλλο ειδος μουσικησ κι οχι για την βυζαντινη.....
Όποιος θέλει βοήθεια για κάτι πάνω στην βυζαντινή μουσική, εδώ είμαι:xixi:
Προς τους συντονιστάς:
Το θέμα πρέπει να μεταφέρθεί στο κατάλληλο subforum...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.