Cade
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Cade αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 856 μηνύματα.

21-01-23

17:27
Να ξέραμε τι ζητάει κιόλας
menual
Νεοφερμένο μέλος
Ο menual αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 111 μηνύματα.

21-01-23

17:52
Δίκιο έχειςΝα ξέραμε τι ζητάει κιόλας
Συνημμένα
Magigi
Εκκολαπτόμενο μέλος
Η Magigi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Χημείας Πατρών. Έχει γράψει 129 μηνύματα.

21-01-23

20:46
Μείωση όγκου με σταθερή θερμοκρασίαΔίκιο έχεις
Αυξάνονται από το διάγραμμα τα mol του διοξειδίου άρα η ισορροπία είναι μετατοπισμενη αριστερά.
όταν μειώσεις τον όγκο η πιεση θα αυξηθεί άρα η ισορροπία θα μετατοπιστεί προς τα λιγότερα mol αερίων, δηλαδή αριστερά
Joji
Επιφανές μέλος
Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας Πατρών. Έχει γράψει 8.316 μηνύματα.

22-01-23

01:41
α. Δεν μπορεί να είναι. Έχουμε ενδόθερμη αντίδραση επομένως αφού ξέρουμε πως με την αύξηση της θερμοκρασίας η ΧΙ μετατοπίζεται προς την ενδόθερμη, αυτό σημαίνει ότι θα πήγαινε προς τα δεξιά. Άρα θα είχαμε μείωση των mol CO2.Δίκιο έχεις
β. Αν αφαιρούσαμε ποσότητα CO, η ΧΙ θα μετατοπιζόταν προς τα δεξιά γιατί ξέρουμε από την αρχή Le Chatelier πως όταν πραγματοποιείται μια μεταβολή, το σύστημα αντιδρά και τείνει να αναιρέσει την μεταβολή που προκαλέσαμε. Άρα και εδώ, θα έχουμε μείωση mol CO2.
γ. Όπως είπε και η φίλη Magigi από πάνω, αν μειώσουμε όγκο, αυξάνεται η πίεση και η ΧΙ μετατοπίζεται προς τα λιγότερα mol. Επειδή έχουμε στερεό στα αντιδρώντα, σκέψου πως δεν έχουμε στην πραγματικότητα 2 mol (ένα από το κάθε αντιδρών) αλλά μόνο 1, από το CO2. Ενώ δεξιά, έχουμε 2 (το βλέπεις από τον συντελεστή). Οπότε αυτή είναι και η σωστή απάντηση.
δ. Είτε αφαιρέσουμε, είτε προσθέσουμε στερεό, δεν θα υπάρξει μετατόπιση της ΧΙ.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 32 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...