Γεια σας έδινα πανελλήνιες φέτος και ως πρώτη επιλογή είχα το βιολογικό. Δεν περνάω όμως και σκέφτομαι να δηλώσω είτε Βιοιατρικες επιστήμες είτε χημικό... Σαν πρόγραμμα σπουδών με ενδιαφέρει περισσότερο των Βιοιατρικων όμως το χημικό προσφέρει πολλες ευκαιρίες και εναλλακτικες λυσεις για το μελλον που μερικές από αυτές είναι ενδιαφέρον. Απλά φοβάμαι μηπως δεν μου αρέσει σαν προγραμμα σπουδών το χημικό.Γενικα μου αρέσει το εργαστηριακό κομματι. Υπαρχει κάποιος σε παρομοια θέση με μένα ή να σπουδαζει καποιο απο τα δυο τμήματα και γενικά ποια ειναι η γνώμη σας;
Hey!Κάποτε,πριν 4 χρόνια περίπου,βρισκόμουν στην ίδια ακριβώς θέση με εσένα.Δεν ήξερα αν ήθελα χημικό ή βιοϊατρικών.Εν τέλει επέλεξα χημικό.Μιας και λοιπόν τελειώνω σιγά σιγά,θα σου πω την εμπειρία μου πολύ πολύ συνοπτικά.
Το χημικό είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σχολή ΑΡΚΕΙ να σου αρέσει η χημεία(προφανώς).Τα μαθήματα που εστιάζουν στη βιολογία είναι ελάχιστα και αυτό θα ήταν καλό να το γνωρίζεις.Στο δικό μου τμήμα στα Ιωάννινα,είχαμε ένα μάθημα βιολογίας στο 2ο εξάμηνο και το μάθημα κλινικής χημείας στο 7ο εξάμηνο.Οκ είχαμε και βιοχημεία προφανώς,όπου αφορά τη χημεία του μεταβολισμού,των δομικών συστατικών,των ορμονών κτλ των ζωντανών οργανισμών αλλά ακόμα και αυτό προφανέστατα έχει μέσα απίστευτη χημεία.Εκτός αυτού θα πρέπει να έρθεις αντιμέτωπη με μαθηματικά-τα πρώτα εξάμηνα-φυσική,βιομηχανική χημεία,ανόργανη χημεία,φυσικοχημείακτλ.Δε ξέρω πως σου φαίνονται όλα αυτά,καλό είναι να ψάξεις λίγο να δεις τι είναι και πως είναι.
Ωστόσο,το χημικό έχει πάρα πολλά εργαστήρια,κάτι το οποίο αν σου αρέσει η πειραματική διαδικασία,θα το λατρέψεις.Είναι λίγο κουραστικά αλλά όταν βλέπεις πως ο,τι κάνεις επιβεβαιώνεται στη πράξη,γίνεται πολύ πιο ενδιαφέρον.
Από την άλλη το πρόγραμμα σπουδών στο βιοϊατρικών έχει μέσα μαθήματα και αμιγούς βιολογίας και ιατρικής,όπως αιματολογία,παρασιτολογία κτλ.Αυτά σίγουρα συγκλίνουν περισσότερο με το βιολογικό που ήθελες να περάσεις.
Για εμένα,δες πολύ καλά τα προγράμματα σπουδών.Οτιδήποτε απορία έχεις σχετικά με το χημικό μπορείς να μου στείλεις και να με ρωτήσεις,εννοείται να σου πω ό,τι οδηγία και συμβουλή θέλεις.Από άποψη επαγγελματικής αποκατάστασης,σίγουρα το χημικό σου δίνει περισσότερες επιλογές αλλά τι να το κάνεις αν η σχολή δε σου αρέσει;Δες καλά τα μαθήματα,τα περιγράμματα τους,φαντάσου λίγο αν θα μπορούσες να τα διαβάσεις και αν θα σε ενδιέφεραν και νομίζω σιγά σιγά θα κατασταλάξεις.
Τότε είχα ανοίξει αυτό το θέμα,διάβασε τις απαντήσεις αν σε ενδιαφέρουν:
Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά και συγχαρητήρια σε όλους ανεξαρτήτως αποτελέσματος.Για να μην πολυλογώ βρίσκομαι σε ένα τεράστιο δίλημμα!Εξηγούμαι: Με βάση τα μόρια που έχω γράψει περνάω σίγουρα ιατρικών εργαστηρίων τόσο Αθήνα όσο Θεσσαλονίκη.Κοίταξα το πρόγραμμα σπουδών και στις δύο πόλεις και τα...
www.ischool.gr