Γεια σας! Θα ήθελα την συμβουλή σας στο θέμα το οποίο αναλύσω παρακάτω. Στο γυμνάσιο ήμουν μαθήτρια του 20 και στα μαθήματα, φυσική, χημεία ήμουν καταπληκτική. Ειδικά μαθηματικά η καθηγήτρια πίστευε ότι είχα απεριόριστες δυνατότητες καθώς έλυνα ασκήσεις με υπερβολική ευκολία και καταλάβαινα τα θέματα αμέσως. Δεν έχω πάει ποτέ μου κάποιο ιδιαίτερο ή είχα κάποια βοήθεια. Μόλις έφτασα πρώτη λυκείου, μαθητικά, φυσική, χημεία πήραν την κάτω βόλτα. Χημεία, είχαμε ενα καθηγητή στο μισό του πρώτου τετραμήνου που τα εξηγούσε αναλυτικά και πήγαινα καλά. Στην συνέχεια αλλάξαμε καθηγητή και ο καινούριος έτρεχε τα κεφάλαια τόσο γρήγορα με αποτέλεσμα να έχω πάρα πολλά κενά από τότε που ήρθε. Φυσική, καταλαβαίνω τις ασκήσεις λίγο αλλά όταν ανεβαίνει το επίπεδο δυσκολίας μου είναι αδύνατον να τις λύσω. Και μαθηματικά... Λοιπόν, στα μαθηματικά είναι σαν μην ξέρω τίποτα, σαν να ξέχασα ότι ήξερα και απλά νιώθω χαμένη. Χημεία πρώτο τετράμηνο έγραψα 14, φυσική 11, άλγεβρα 13, γεωμετρία 11 (και για όσους αναρωτιούνται, βιολογία 20, αρχαία 18, έκθεση, 18, κείμενα 19, ιστορία 16 και πολιτική παιδεία 20). Σε 1,5 μήνα θα πάω 2α λυκείου και έχω διαλέξει θετική κατεύθυνση αλλά φοβάμαι πως είναι η λάθος επιλογή. Πάντα με ενδιέφεραν τα θετικά μαθήματα και είχα στόχο να ασχοληθώ με τη βιολογία και ακόμα με ενδιαφέρουν. Είναι το όνειρο μου και θα έκανα τα πάντα. Αλλά φοβάμαι πως έχω πολλά κενά και δεν θα αποδώσω όπως πρέπει. Οι συμμαθητές μου της θετικής κατεύθυνσης έχουν ξεκινήσει φροντιστήρια από το γυμνάσιο και εγώ δεν έχω ξεκινήσει καν και δεν ξέρω και αν θα ξεκινήσω ούτε καν φέτος καθώς δεν μπορώ να ανταπεξέλθω οικονομικά αλλά ίσως καταφέρω να πάω 2-3 οικονομικά με ίσως 1 ή 2 ώρες την εβδομάδα. Πιστεύετε ότι είναι προτιμότερο να ακολουθήσω θεωρητική στην οποία είμαι σχετικά καλή ή να πάω θετική παρόλο που έχω κενά; Και αν θεωρείτε ότι είναι προτιμότερο να πάω θετική, πιστεύετε ότι θα τα βγάλω πέρα με ελάχιστες ώρες ιδιαίτερων και με πολλά κενά από 1η λυκείου; Θα χαρώ πολύ αν μου απαντήσουν κάποια άτομα καθώς θέλω γνώμες και δεν ξέρω ποιον να συμβουλευτώ!