Τρίτος έτος αρχιτεκτονική,το ήθελα από το λύκειο και πέρασα πάρα τις διαφωνίες του περίγυρου μου ότι είναι πολύ δύσκολη σχολή κλπ. Πάλεψα για να περάσω,ακόμα παλεύω για να βγάλω τη σχολή,αλλά βλέπω ότι δεν βγαίνει άλλο. Χρωστάω έξι μαθήματα από προηγούμενα έτη,τρέχω και δεν φτάνω, επιπλέον οι τάσεις αναβλητικοτητας που έχω δεν βοηθούν την κατάσταση. Ωστόσο κάθε φορά που πήρα πρωτοβουλία να παρουσιάσω την δουλειά μου,κάτι πήγαινε πολύ στραβά,οι επικρίσεις έδιναν και έπαιρναν,και το άγχος όλο και αυξάνεται. Έχω πάρα πολύ συχνά κατάθλιψη και αρνητικές σκέψεις. Νιώθω κατώτερος από τους άλλους, και το χειρότερο είναι ότι έχασα τον σεβασμό προς τον εαυτό μου. Δεν έχω πολλούς φίλους και από ερωτική ζωή τίποτα. Είτε κάνω κάτι είτε δεν κάνω νιώθω ότι θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα και τώρα σκέφτομαι μήπως θα ήταν καλύτερα να το αφήσω και να αποδεχτώ πως μάλλον αυτή η σχολή δεν είναι για εμένα. Ο,τι και να κάνω δεν θα είναι αρκετό
Η ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου είναι εαν πραγματικά σε ικανοποιεί η σχολή. Άφησε στην άκρη την δυσκολία , το τρέξιμο , το άγχος. Η σχολή σε γεμίζει;
Αν η απάντησή σου είναι ναι , τότε δεν πρέπει να φύγεις. Όπως κάθε σχολή , έτσι κι αυτή έχει αυξημένες απαίτησεις. Ναι σου γαμάει την διάθεση να τρέχεις πίσω από κάθε deadline , να έχεις άγχος , να ζορίζεσαι. Αλλά αν σου φέρνει ευτυχία και ικανοποίηση το αντικείμενο των σπουδών σου , τότε καλό θα ήταν να μάθεις μέσα στην πίεση και να βρεις τρόπους να ανταπεξέλθεις , παρόλο που επικρατούν τέτοιες συνθήκες. Απόλαυσε όσο το δυνατόν την διαδρομή και την ενασχόληση με τα projects σου.
Αν τώρα από την άλλη η απάντηση είναι όχι , τότε βρες πραγματικά τι σε γεμίζει και άνοιξε ΕΣΥ το νέο chapter της ζωής σου , όπου θα είσαι εντελώς ικανοποιημέν@ !!!
Mind you όμως οτι πάντα θα υπάρχει το άγχος, σε κάθε κομμάτι της ζωής μας , και δυστυχώς αυτό είναι κάτι το οποίο εξαρτάται ως επι το πλείστον από εμάς και τον τρόπο που το αντιμετωπίζουμε/αντιδράμε :// Μόλις αρχίσεις να το βλέπεις πιο λαιτ το πράγμα , αλλάζει εντελώς το pov. Και στο λέω ακόμη και εγώ που αγχώνομαι με το παραμικρό και προσπαθώ να το αλλάξω , διότι μόνο ψυχολογική κούραση μου επιφέρει.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 26 Ιανουαρίου 2023
Επίσης σειμ αλλά who cares αμα είσαι ικανοποιημένος με την ζωή σου; Ακόμη και 2 πιστούς φίλους να έχεις πλέον trust me thats more than enough. Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου και να τον προσέχεις όσο το δυνατόν περισσότερο. Το point είναι να τα έχουμε καλά με εμάς πρώτα και μετά έρχονται όλα. Be the energy you want to attract
να αποδεχτώ πως μάλλον αυτή η σχολή δεν είναι για εμένα.
Όχι !!! Αυτό θα το αποδεχτείς μόνο αν όντως δεν σαρέσει η σχολή και όχι λόγω άλλων παραγόντων που αφορούν απλά τα deadlines και την κούραση. Αυτά μανατζάρονται. Το να είσαι όμως done με το αντικείμενο της σχολής όχι. Τέλος η ηττοπάθεια.
Τελευταίο μου reply (λογικά)
Θυμάμαι σε αρκετά ποστ σου που το ανέφερες αυτό διαρκώς (μπορεί να θυμάμαι λάθος αλλά οκ) . Το να έχεις ερωτική ζωή δεν είναι το παν. Όπως είπα παραπάνω , όταν μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου , έτσι θα μάθεις και στους άλλους πώς να σε αγαπάνε και δεν θα συμβιβαστείς με κάτι μέτριο. Οπότε βρες τα με εσένα , βρες ενα balance στην ζωή σου και επαναλαμβάνω πως όλα παίρνουν την σειρά τους μετά απο αυτό. Δηλαδή με τόσα θέματα να σε απασχολούν θεωρείς οτι θα στέριωνε κάτι ερωτικά; Ίσα ίσα θα έκανες projecting επάνω στο άλλο άτομο και αργά ή γρήγορα , τουλάχιστον εσύ , θα ήσουν δυστυχισμέν@ και θα ήθελες να το λήξεις. Άλλη μια αν και κλισέ αλλά σωστή έκφραση που έχω να παραθέσω είναι πως εάν είσαι δυστυχισμέν@ μόν@ , έτσι θα είσαι και μέσα σε μία σχέση. Δεν πρόκειται να σε σώσει η σχέση. ΕΣΥ θα σώσεις εσένα
Έχω πάρα πολύ συχνά κατάθλιψη και αρνητικές σκέψεις
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΥ REPLY !!!
Έχεις σκεφτεί να επισκεφθείς κάποιον ψυχολόγο ; Δεν είναι καθόλου κακό να συμβουλευτούμε έναν ειδικό και να βρούμε μία λύση, ώστε να μην παρακυλήσει η κατάσταση . Δεν πρόκειται να σε κρίνει κανείς (και σε περίπτωση που το κάνει , αυτομάτως είναι σκουπίδι). Ίσα ίσα μόνο καλό θα σου κάνει