Αρμόνιο ή πιάνο;

Αρμόνιο ή πιάνο;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 55)
  • Πιάνο

  • Αρμόνιο

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Πύρος

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιώργος Μάριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Πολιτισμού & Δημιουργικών Μέσων & Βιομηχανιών Θεσσαλίας. Έχει γράψει 1,729 μηνύματα.
Σπίτι μου έχουμε αρμόνιο. Αλλά όσο και να μη θέλω να το πω, το πιάνο δεν υπάρχει...

Μου φαίνεται πιο..... ''εκλεπτυσμένο'' να το πω? Δε ξέρω... ο ήχος του είναι διαφορετικός από αυτόν του αρμονίου.
 

Unseen skygge

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Unseen skygge αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,215 μηνύματα.
Κάνω πιάνο 10 χρόνια και δυστηχως αναγκάζομαι να το κοψω φέτος. Καταρχάς θεωρώ δεν υπάρχει δίλλημα πιάνο ή αρμόνιο. Εννοείται πιάνο. Ένας πιανίστας με δύο μαθήματα μπορεί να χειρίζεται τέλεια ενα αρμόνιο ενώ κάποιος που θα κάνει αρμόνιο από ενα σημείο και πέρα αν θέλει πτυχίο θα συνεχίσει πιάνο. Δεν είναι καν διαφορετικά όργανα. Το αρμόνιο δεν απαιτεί κάτι που δεν θα ξέρει ε νας πιανίστας ή θα τον δυσκολέψει. Επίσης το πιάνο δεν είναι πιο εκλεπτυσμένο, είναι πιάνο. Το αρμόνιο μπορεί να μιμείται όργανα Αλλά ως εκεί. Δεν θα έχει τον ιδιο καλό ήχο με ένα όργανο απλώς θα ακούγεται πολύ κοντά. Προσωπικά δεν συμπαθούσα ποτέ τα αρμονία Αλλά ταιριάζουν σε κάποια κομμάτια αρκετές φορές. Ωστόσο σίγουρα δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσει κάνεις αρμόνιο και όχι πιάνο εκτός και αν θέλει να παίζει δημοτικά τραγούδια και μόνο
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 11,882 μηνύματα.
Λοιπόν, εγώ φέτος μπαίνω δειλά δειλά κατωτέρα. Θυμήθηκα τώρα στα πίσω πίσω να ασχοληθώ με το πιάνο :P

Τα βάζω σε bullets τα όσα θέλω να πω:
Α) Είχα αγγίξει / παίξει με πλήκτρα αρμονίου για πλάκα πριν πολλά χρόνια. Εν τέλει, σε σχέση με του πιάνου, που είναι βαρυκεντρισμένα, μου φαίνονται πλαστικούρες που τα είχα αγγίξει σε κατάστημα του Νάκα.
Αλλά να πω ότι δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, ένα κομμάτι που ξέρω να παίξω στο πιάνο, να το παίξω σε αρμόνιο, έτσι για να δω αν είναι εφικτό / εύκολο! :hmm:

Β) Έχω ένα Clavinova που έχει ορισμένα extra voices (έγχορδα κυρίως). Όμως εν τέλει, δεν τα χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ και περιορίζομαι στο CFX Grand (default) και στο Bosendorfer που μου αρέσει πολύ περισσότερο! Άλλωστε κλασικά κομμάτια κάνω.

Γ) Ο ήχος του ακουστικού πιάνου, φυσικά δεν συγκρίνεται με τίποτα με τον ήχο ενός ηλεκτρικού πιάνου και πόσο μάλλον ενός αρμονίου. Σε αυτό νομίζω συμφωνούμε όλοι.
Πάντως το πιάνο σε fortississimo (fff όπως το λένε οι παρτιτούρες), είναι ικανό να ξεσηκώσει μια ολόκληρη πολυκατοικία!

Δ) Τι γνώμη έχετε για τα Silent πιάνα της Yamaha; Σκέφτομαι σοβαρά μέσα στο καλοκαίρι να σπρόξω σε αγγελίες το Clavinova μου, να βάλω και κάποια extra λεφτά και να βρω μεταχειρισμένο ένα Silent.
Επειδή πολλές φορές μελετάω βράδυ, δεν το σκέφτομαι καν να είμαι με αμιγώς ακουστικό πιάνο, γιατί θα περιοριστεί πολύ η δυνατότητά μου να μελετάω.

Ε) Παιδιά, δεν είναι τόσο ακριβά τα πιάνα. Καλά ναι, αν ψάχνεις για καινούργιο, οι τιμές ξεκινάνε από 2,5 - 3 χιλιάδες ευρώ. Αλλά αν ψάξετε σε αγγελίες, βρίσκετε και με πολύ κάτω από < 800 ευρώ. Απλά θέλει μεταφορά από ειδικές υπηρεσίες γιατί είναι 200+ κιλά ένα πιάνο.

ΣΤ) Αυτό που με δυσκολεύει περισσότερο, είναι όταν έρχεται η ώρα να παίξω και με τα δύο χέρια. Δεν ξέρω, σαν να μην το χωνεύει ο εγκέφαλός μου, την ανάγνωση 2 πενταγράμμων και το ότι τα χέρια παίζουν διαφορετικά πλήκτρα και δεν πατάνε ταυτόχρονα κάποιο πλήκτρο. Τα καταφέρνω εν τέλει, αλλά με γαϊδουρινή υπομονή για κάθε κομμάτι. Πως αναπτύσσεται αυτή η ικανότητα;

Ζ) Έχω μια ανησυχία ότι το γεγονός ότι ξεκίνησα πιάνο στα 26 μου, με περιορίζει πολύ λόγω μειωμένης πλαστικότητας εγκεφάλου, σε σχέση με τις μικρές ηλικίες.
Καλά δεν με ενδιαφέρει να πάρω και κάνα μεγάλο πτυχίο, για χόμπι το κάνω και απλά με ενδιαφέρει αργότερα να πιάνω παρτιτούρες κομματιών που μου αρέσουν.
Τι άποψη έχετε οι γνώστες, για εκμάθηση πιάνου από άτομα > 25 χρονών;

:bye:
 
Τελευταία επεξεργασία:

olivi@

Τιμώμενο Μέλος

Η olivi@ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,796 μηνύματα.
^
ΣΤ) Με υπομονή. Πολλή. Και με εξάσκηση. Πολλή. :P
Z)Το πιάνο, όπως και όλα τα εν δυνάμει χόμπι, δεν έχει ηλικία. Σίγουρα από μία ηλικία και μετά δεν έχεις τις ίδιες προοπτικές ανέλιξης (πχ επαγγελματική πορεία) αλλά τις περισσότερες φορές δεν τις επιδιώκεις κιόλας. Το θες για χόμπι. Και τα χόμπι είναι για όλους. Έχω φίλο πιανίστα που ανέλαβε φέτος μία μαθήτρια 65 χρονών. Την θαυμάζω.
 

Slytherin

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1,120 μηνύματα.
Πιάνο εννοείται αλλά εγώ από χόμπυ στα επόμενα χρόνια σκέφτομαι να πάω να μάθω Βιολί 🎻.
 

Εριφύλη

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 141 μηνύματα.
Σκεφτόμουν να αγοράσω ένα αρμόνιο και να ξεκινήσω μαθήματα και θέλω να ρωτήσω όποιον ξέρει, το αρμόνιο είναι ίδιο με το πιάνο? δηλαδή αν μάθω αρμόνιο θα ξέρω και πιάνο?
 

Theodora03

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Theodora03 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 397 μηνύματα.

snowy

Νεοφερμένος

Η snowy αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 83 μηνύματα.
Το ίδιο είναι. Απλά πρόσεξε να μήν πάρεις πολύ μικρό αρμόνιο (πχ με 44 πλήκτρα) γιατί θα έχεις πρόβλημα με κάποια κομμάτια.
 

Εριφύλη

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Εριφύλη αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 141 μηνύματα.
Το ίδιο είναι. Απλά πρόσεξε να μήν πάρεις πολύ μικρό αρμόνιο (πχ με 44 πλήκτρα) γιατί θα έχεις πρόβλημα με κάποια κομμάτια.
με πόσα να πάρω? αν ξέρετε προτείνετε μου κάποιο ωραίο, επαγγελματικό
 

snowy

Νεοφερμένος

Η snowy αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 83 μηνύματα.
με πόσα να πάρω? αν ξέρετε προτείνετε μου κάποιο ωραίο, επαγγελματικό
Τα στανταρ πιάνα έχουν 88 πλήκτρα, οπότε είτε με 88 ή με παραπάνω για να είστε πλήρως καλυμμένη. Κάποια έχουν τη δυνατότητα να αλλάξεις τον ήχο σε διαφορετικά όργανα το οποίο αν δεν σας ενδιαφέρει τότε να το παραλείψετε.
Τα πιο "διαδεδομένα" είναι τα yamaha. Υπάρχουν όμως και τα Roland, Casio, κλπ.
Από budget τι έχετε; Και γενικοτέρα σκέφτεστε να προχωρήσετε αρκετά ή απλά να μείνετε στα πιο "light" κομμάτια;
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top