Αυτό ισχύει έως έναν βαθμό αλλά νομίζω ότι ισοπεδώνει κάποια πράγματα. Αν αφιερωνα χρόνο μόνο σε ότι νομίζω ότι μαρεσε οι γνώσεις μου θα ήταν πολύ περιορισμένες και θα έχανα διάφορες ευκαιρίες να ασχοληθώ με πράγματα που στην τελική μου άρεσαν. Και αν είναι κάποια μαθήματα να περνιούνται χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια δεν υπάρχει πολύ νόημα να πας σε σχολή πληροφορικής καν. Μια σχολή θα πρέπει να λειτουργεί και ως ενα είδος φίλτρου και δεν θα έλεγα ότι είναι κακό πράγμα το ότι το di σε αναγκάζει να μάθεις να διαχειρίζεσαι projects υψηλής πολυπλοκότητας. Χτίζει μια χρήσιμη πειθαρχία για το μέλλον με αυτήν την τριβή. Αρα δεν είναι τόσο θέμα καλής ή κακής σχολής αλλα το τι σου δίνει η σχολή.
Γενικά δεν είναι τα deadlines το θέμα αλλά το βάθος των εργασιών. Πάντως εντάξει δεν πιστεύω ότι σταματάς να μαθαίνεις στο πανεπιστήμιο οπότε μπορείς απλά να καταπιαστείς με ό,τι θέλεις αφότου τελειώσεις την σχολή αφού έτσι και αλλιώς τα projects του di μια χαρά μπαίνουν σε ενα portfolio για όταν ψάχνεις δουλειά. Επίσης τα 2 πρώτα έτη είναι λίγο πιο χαλαρά τα πράγματα και υπάρχει παραπάνω χρόνος. Γενικά όμως ναι συμφωνώ ότι ειδικά στα τελευταία έτη το κλίμα γίνεται κάπως αποπνικτικό, η συζήτηση με τον μετασχηματισμό της σχολής σε 5ετης έγινε για αυτόν τον λόγο (δεν κατέληξε κάπου βέβαια).
Δεν είμαι σίγουρος για ποία εντατικοποίηση μιλάς, ίσως συνέβη αρκετά πριν πάνω εγώ στην σχολή αλλά πέρα απο τα βασικά , τηλεπικοινωνίες hardware και σήματα θα κάνει κάποιος ως επιλογής στα 2 τελευταία έτη τα οποία είναι σχεδόν "fully customisable" αφού το μισό πτυχίο ουσιαστικά το διαμορφώνεις όπως θες. Επίσης δεν καταλαβαίνω πολύ την λογική του οτι δεν αξίζει τον κόπο να υπάρχουν επιλογές για τηλεπικοινωνίες και σήματα επειδή υπάρχουν οι ΗΜΜΥ( ειδικα αφού τα προβλήματα που αναφέρεις υπάρχουν και στους ΗΜΜΥ), το di έχει διαφορά μαθήματα και σε επεξεργασία σήματος και σε τηλεπικοινωνίες με ικανοποιητικό βάθος για όποιον τον ενδιαφέρει, μόνο καλό μου ακούγεται αυτό. Ανοίγει διάφορες πόρτες μετά για όποιον θέλει να ασχοληθεί, πάνω κάτω σχεδόν όλες στην tech αγορά. Εγω γενικά (επίσης απο αποφοίτους διδάκτορες περιέργως!) μόνο καλά λόγια έχω ακούσει για την σχολή πάντως καταλαβαίνω τα επιχειρήματα σου και σε κάποια σημεία έχεις όντως δίκιο. Ανάλογα το άτομο ίσως δεν είναι η καλύτερη λύση πάντα το di.