Αποτυχίες - χαμηλοί βαθμοί στα test του φροντιστηρίου (για πανελλήνιες)

BiteTheDust

Νεοφερμένος

Ο BiteTheDust αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καλησπέρα, έχω έρθει σε αντιμετώπιση με τους βαθμούς των διαγωνισματων που στο φροντιστήριο, και η αλήθεια είναι πως δεν πάω καλά. Στην Βιολογία, Χημεία και Φυσική έγραψα 14,14 και 12.. μεγάλες αποτυχίες.. Αναρωτιέμαι εάν κανένας άλλος έχει περάσει τέτοιες δυσκολίες και πως τις αντιμετωπίσατε, γιατι εγώ προσωπικά νιώθω σαν μια τεράστια αποτυχία..
 

Than003

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Than003 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 276 μηνύματα.
Αρχικά πρέπει να μας πεις τους στόχους σου. Αν θες υψηλόβαθμη σχολή, τότε ναι οι συγκεκριμένοι βαθμοί δεν είναι καλοί. Εξαρτάται βέβαια και από το επίπεδο των διαγωνισμάτων του φροντιστηρίου (καμιά φορά είναι πολύ δύσκολα ή πολύ εύκολα). Στραβές με διαγωνίσματα/τεστ στην γ λυκείου συμβαίνουν πάντως συχνά, δεν είναι απαραίτητο πως τέτοιους βαθμούς θα γράψεις στο τέλος
 

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, Μαθητής Α' γυμνασίου και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 9,707 μηνύματα.
Καλησπέρα, έχω έρθει σε αντιμετώπιση με τους βαθμούς των διαγωνισματων που στο φροντιστήριο, και η αλήθεια είναι πως δεν πάω καλά. Στην Βιολογία, Χημεία και Φυσική έγραψα 14,14 και 12.. μεγάλες αποτυχίες.. Αναρωτιέμαι εάν κανένας άλλος έχει περάσει τέτοιες δυσκολίες και πως τις αντιμετωπίσατε, γιατι εγώ προσωπικά νιώθω σαν μια τεράστια αποτυχία..
καλησπερα
Θα πρεπει να σταθεροποιηθεις στο 15 για να εχεις ελπιδες για γεωπονιες αθηνας.
Απο βιολογια δεν ξερω ...για τα αλλα εχεις θεμα να βρεις στον λιγο χρονο που δινουν ...εκεινο το κλικ σκεψης που θα επιτρεψει το χερι σου να λυθει και να γραψει.
Διαβασε πολλες λυμενες ασκησεις ...να μαθεις τροπους δρασης και σκεψης.
Οταν λεμε διαβασε σημαινει διαβαζω εκφωνηση και λυση .. μετα κλείνω το βιβλιο και την λυνω στο δικο μου το χαρτι εχοντας μονο την εκφωνηση.
Η ασκησιολογια δεν ειναι γνωση ειναι προσκαιρη ικανοτητα δρασης
και χανεται μετα απο καποιους μηνες.
Σαν τον αθλητη υψους που πηδαει 2m ..αν τον βαλεις μετα απο 3-4 μηνες να το ξανακανει θα περασει κατω απο τον πήχη.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Eclipse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Έκλειψις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,674 μηνύματα.
Δεν είναι αποτυχία, δεν είναι σωστός χαρακτηρισμός αυτός. Αν δεν κανεις λάθη, ποιο το νόημα;
Τα λάθη σου μπορεί να είναι η λάθος κατανόηση της θεωρίας, της μεθοδολογίας των ασκήσεων, μπορεί να ξεχασες να κανεις μια απόδειξη και να χρησιμοποίησες τον ταδε τύπο αυτούσια ή να μην διάβασες καλα την εκφώνηση των ασκήσεων. Ρωτα τι λάθη έκανες να μάθεις από αυτά. Δεν πρέπει να σε παίρνει από κάτω.
Δες λυμένες ασκήσεις από το διαδίκτυο, διάβασε τες, προσπάθησε να τις λύσεις μετά μόνος και στη συνέχεια βρες παρόμοιες ασκήσεις να λύσεις.
Εννοειται πως πριν από κάθε άσκηση κοιταμε πάντα θεωρία. Κι ας νομίζεις πως την ξέρεις καλα, καλό είναι να την κοιτάς για να σου μείνει.
 

nearos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Μαθητής Δημοτικού. Έχει γράψει 1,535 μηνύματα.
Στην Βιολογία, Χημεία και Φυσική έγραψα 14,14 και 12.. μεγάλες αποτυχίες.. Αναρωτιέμαι εάν κανένας άλλος έχει περάσει τέτοιες δυσκολίες και πως τις αντιμετωπίσατε, γιατι εγώ προσωπικά νιώθω σαν μια τεράστια αποτυχία..
Δεν δίνω φέτος οπότε έχω περισσότερο περιθώριο αλλά ποτέ μην βλέπεις τους χαμηλούς βαθμούς ως ποινή ή ως κάτι κακό. Δές το ως μια ευκαιρία να καταλάβεις που έκανες λάθος και να το διορθώσεις.
Χημεία έγραψα πρώτο διαγώνισμα 13 φροντιστήριο και δεύτερο 18, φυσική έγραψα μονο ενα μεχρι στιγμής και είχα γράψει 11.6... Ρίξε διάβασμα, πήγαινε γράψε τίμια. Αν γράψεις καλά, υπέροχα, αν γράψεις κακά, σκέψου τι εκανες λάθος, γιατί το εκανες λάθος, και πήγαινε να χτίσεις απο εκεί περα.

Επίσης για τους αλλους της Β σα εμενα που διαβάζουν αυτό το θέμα, μην παρατάτε τα μαθήματα του σχολείου. Mπορεί στους θετικουγείας η ιστορία και τα αρχαία να φαίνονται άχρηστα, και πράγματι είναι, αλλα σου μαθαίνουν να διαβάσεις τακτικά και πειθαρχημένα.

Τα λάθη είναι οκ, ετσι μαθαίνεις, ετσι εξελίσσεσαι και ετσι βελτιώνεσαι. Το να μένεις στο λάθος είναι κακό, όχι να τα κάνεις.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top