kostasst
Νεοφερμένο μέλος
Ο kostasst αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 28 μηνύματα.
Καλησπέρα, χθες ανακάλυψα το τμήμα βιολογικών εφαρμογών και τεχνολογιών και η αλήθεια είναι πως έχω καταενθουσιαστει με αυτό το τμήμα. Μου αρέσει το γεγονός ότι μπορείς να εξειδικευτεις έως ένα βαθμό μέσα στη σχολή πράγμα το οποίο νομίζω πως δεν μπορείς να κάνεις σε άλλα βιολογικά (κατ εξαίρεση του τμήματος μοριακής Βιολογίας στην Αλεξανδρούπολη). Έχει κάνει γνώση για αυτό το τμήμα; Είτε αν είναι φοιτητής/απόφοιτος του είτε αν έχει γνωστούς που σπουδάζουν εκεί;
Dr.Katalyst
Νεοφερμένο μέλος
Η Dr.Katalyst αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και Πτυχιούχος του τμήματος Χημείας Πατρών. Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Μια γνωστή μου έχει τελειώσει ΒΕΤ και ήταν αρκετά ικανοποιημένη με τη σχολή. Αφού το τελείωσε, συνέχισε για διδακτορικό (βέβαια αυτό δεν είναι εφικτό για όλους, σαφώς). Γενικά, αν και τα «καθαρά» βιολογικά έχουν μεγαλύτερο φάσμα και σε περιορίζουν λιγότερο, πιστεύω πως τμήματα όπως ΒΕΤ, Βιοτεχνολογία του ΓΠΑ κλπ έχουν μεγαλύτερο αντίκρυσμα στην αγορά εργασίας για τα ελληνικά δεδομένα (και το ιντεγκρειτιντ μάστερ είναι σίγουρα πλεονέκτημα). Επίσης, τα προγράμματα σπουδών μου φαίνονται πολύ πιο ενδιαφέροντα, αλλά αυτό σχετικό είναι.
Γενικά πάντως από όλα αυτά βγαίνεις με επαγγελματικά δικαιώματα βιολόγου (ΠΕ04.04), αν δεν κάνω λάθος, πλην της Βιοτεχνολογίας (βγαίνεις Γεωπόνος, από όλα τα τμήματα του ΓΠΑ, με την αντίστοιχη κατεύθυνση).
Γενικά, ένα γενικό πτυχίο είναι καλό για μπατσελορ, διότι όσες φορές και να διαβάσεις τον οδηγό σπουδών, στα 18 σου και χωρίς άλλη εμπειρία με τον χώρο δεν μπορείς να ξέρεις αν σου αρέσει το αντικείμενο (πχ …Βιοχημεία…), αλλά εάν υπάρχει δυνατότητα εξειδίκευσης ΜΕΣΑ στη σχολή, είναι σίγουρα πλας. Δε σε περιορίζει κάτι τέτοιο στην μετέπειτα ακαδημαϊκή σου καριέρα, και συνάμα μπορείς να εστιάσεις σε έναν κλάδο που σε κεντρίζει περισσότερο.
Αν σε ενδιαφέρουν βιολογικά (και συναφή) τμήματα, ΒΕΤ, δαγκωτό, θα έλεγα εγώ.
Γενικά πάντως από όλα αυτά βγαίνεις με επαγγελματικά δικαιώματα βιολόγου (ΠΕ04.04), αν δεν κάνω λάθος, πλην της Βιοτεχνολογίας (βγαίνεις Γεωπόνος, από όλα τα τμήματα του ΓΠΑ, με την αντίστοιχη κατεύθυνση).
Γενικά, ένα γενικό πτυχίο είναι καλό για μπατσελορ, διότι όσες φορές και να διαβάσεις τον οδηγό σπουδών, στα 18 σου και χωρίς άλλη εμπειρία με τον χώρο δεν μπορείς να ξέρεις αν σου αρέσει το αντικείμενο (πχ …Βιοχημεία…), αλλά εάν υπάρχει δυνατότητα εξειδίκευσης ΜΕΣΑ στη σχολή, είναι σίγουρα πλας. Δε σε περιορίζει κάτι τέτοιο στην μετέπειτα ακαδημαϊκή σου καριέρα, και συνάμα μπορείς να εστιάσεις σε έναν κλάδο που σε κεντρίζει περισσότερο.
Αν σε ενδιαφέρουν βιολογικά (και συναφή) τμήματα, ΒΕΤ, δαγκωτό, θα έλεγα εγώ.
Αρχική Forum
Ρωτήστε κάτι
Προσωπικές Συζητήσεις
Πανελλαδικές
Αγγελίες
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki