Αναλύσεις στο Εγκληματολογικό

Alma Libre

Επιφανές μέλος

Η Sinéad αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής του τμήματος Φιλοσοφικών & Κοινωνικών Σπουδών Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει απο Ιρλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 9,229 μηνύματα.
Λοιπόν για να μη μπερδευόμαστε με την Εγκληματολογία εδώ θα γράφουμε για τις αναλύσεις (αυτά που κάνουν στα εργαστήρια).
Απο που μπορούμε να περάσουμε, ποιες είναι οι διαφορές με την Εγκληματολογία και τις απορίες περί του θέματος αυτού.

Δίνω λινκάκι γενικό για τη ΔΕΕ, και ένα χρήσιμο ποστ της NimertiS απ'το θέμα της Εγκληματολογίας, για τις διαφορές Εγκληματολογίας-Αναλύσεων (στο σπόιλερ)

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Εγκληματολογίας (Criminology) και Criminalistics;

Τι είναι Εγκληματολογία;
Εγκληματολογία είναι η μελέτη του εγκλήματος και η πρόληψη του, καθώς και η διερεύνηση των εγκληματιών και τη θεραπεία τους. Οι φοιτητές εγκληματολογίας μπορούν να αναπτύξουν νέες θεωρίες για την αντιμετώπιση του εγκλήματος και τα αίτια του. Μελετούν επίσης το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης. Τυπικά θέματα των μαθημάτων σε ένα πρόγραμμα εγκληματολογίας περιλαμβάνουν αποκλίνουσα συμπεριφορά, παραβατικότητα ανηλίκων, τιμωρία, εγκληματολογική θεωρία και της κοινωνική έρευνα. Οι μαθητές μπορούν επίσης να διερευνήσουν ορισμένα δημογραφικά στοιχεία, όπως είναι το φύλο και τη σχέση τους με το έγκλημα.

Τι είδη της σταδιοδρομίας είναι διαθέσιμα στην Εγκληματολογία;
Οι απόφοιτοι Εγκληματολογίας διαθέτουν προσόντα για θέσεις σε κυβερνητικές υπηρεσίες, δικαστήριο ανηλίκων και υπηρεσιών της αστυνομίας. Πολλές σταδιοδρομίες απαιτούν μόνο το πτυχίο πανεπιστημίου, ενώ άλλοι απαιτούν ένα προηγμένο πτυχίο. Επαγγελματικές επιλογές περιλαμβάνουν:

Σύμβουλος
Σύμβουλος εξαρτημένων-θεραπευτής
Επιτηρητής κατάδικου που έχει απολυθεί δοκιμαστικώς
Θυματολόγος
Πράκτορας της CIA
Εγκληματολόγος

Τι είναι Criminalistics;
Criminalistics, επίσης γνωστή ως εγκληματολογική επιστήμη, είναι η εφαρμογή των επιστημονικών αρχών για την παροχή αποδεικτικών στοιχείων σε ποινικές υποθέσεις. Οι μαθητές στα προγράμματα ιατροδικαστικής επιστήμης να μάθουν πώς να συλλέγουν αποδείξεις από τη σκηνή του εγκλήματος, να αποδείξουν τα αίτια των ατυχημάτων και δοκιμές της σκηνής του εγκλήματος σε εργαστήρια. Γενικά θέματα των μαθημάτων περιλαμβάνουν έρευνα στον τόπο του εγκλήματος, ανάλυση ναρκωτικών ουσιών, η γενετική, η φυσική και οργανική χημεία. Πρόσθετα θέματα των μαθημάτων περιλαμβάνουν ποινικές διαδικασίες και στις ΗΠΑ το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης.

Τι είδη σταδιοδρομίας είναι διαθέσιμα σε Criminalistics (η επιστήμη κατά την οποία συλλέγουν στοιχεία και τα εξετάζουν για να εξιχνιασθεί ένα έγκλημα)
Η Ιατροδικαστική σταδιοδρομία μπορεί να βρεθεί σε γραφεία ιατρικών εξεταστών, αστυνομικά τμήματα, εργαστήρια και νοσοκομεία .Υπάρχουν διάφορες επιλογές εργασίας που διατίθενται στα criminalistics, ανάλογα με την εκπαίδευση και την εμπειρία την οποία ένα άτομο έχει συσσωρεύσει. Για παράδειγμα, οι ιατρικοί εξεταστές πρέπει να κατέχουν διδακτορικό της Ιατρικής και να ολοκληρώσουν μια υποτροφία στην παθολογία, ενώ οι τεχνικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων μπορούν να χρειαστούν μόνο πτυχίο στην στα criminalistics ή στις φυσικές επιστήμες για τη συλλογή και ανάλυση των στοιχείων. Επιπλέον τίτλοι των θέσεων εργασίας μπορεί να περιλαμβάνουν:

Εργαστηριακός αναλυτής εγκλημάτων
Ιατροδικαστικός μηχανικός
Ιατροδικαστικός επιστήμονας

Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (ΔΕΕ)

:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top