Όσοι γιατροί πρώτης γενιάς, όχι από πλούσιες οικογένειες, πως επιβιώνουν;

cinephilee

Νεοφερμένο μέλος

Η cinephilee αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Τελευταίο ποστ υπόσχομαι και ζητάω χίλια συγνώμη. Απλά αν ξέρει κάποιος να μου λύσει κάποιες απορίες.

Προσπαθώ να καταλάβω πως είναι η πραγματικότητα του γιατρών, εννοώ για κάποιον που δεν έχει έτοιμο γραφείο ή χρήματα από την οικογένεια,γι'αυτό και αυτές οι ερωτήσεις. Γιατί δεν είμαι βέβαιη ότι γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει.

Πχ Έστω παιδί χαμηλής οικονομικής τάξης

Περνάει Ιατρική.

Κάνει αγροτικό. «Οκ» πληρώνεται από το κράτος.

Ειδικότητα. «Οκ» πληρώνεται από το κράτος.

Μετά ποιές είναι οι επιλογές του:

1) Να πάει στο ΕΣΥ ή σε ΙΚΑ

Για έναν «οκ» μόνιμο μισθό.Πόσο εφικτό είναι αυτό; Και πόσο αξιοκρατικό; Είναι σαν τους αποφοίτους παιδαγωγικών;

2) Να δουλέψει σε ιδιωτικές κλινικές στην Ελλάδα

Πόσο συνηθισμένο είναι αυτό; Και με τι μισθούς και ωράρια; Αξίζει;

3) Να δουλέψει σαν υπάλληλος πάλι σε κλινικές του εξωτερικού.

Αξίζει; Καλύτεροι μισθοί αλλά και για Γερμανία λένε ότι οι Γερμανοί γιατροί φεύγουν Ελβετία και Αμερική

4) Να ανοίξει ιδιωτικό γραφείο.

Σχετικά με αυτό όλοι το παρουσιάζουν ως κάτι εύκολο αλλά πως είναι στην πραγματικότητα; Δηλαδή πέρα από το αρχικό κεφάλαιο που θα πρέπει να έχεις μαζέψει για νοίκι, πάγια και εξοπλισμό. Θέλω να πω με τόσο ανταγωνισμό πώς τα βγάζουν πέρα; Και έχουν δουλειά; Δηλαδή γεμίζουν κάθε μέρα 8ωρο; Ξαναλέω δεν αναφέρομαι σε αυτούς με οικογένεια γιατρών αλλά στους νεοσύστατους.

Και τι είδους άνθρωπος πρέπει να είσαι για να μπορείς να ανοίξεις δικό σου γραφείο; Και βγαίνει κέρδος στο τέλος του μήνα; Και πως είναι γενικά; Το σκέφτομαι γιατί πχ ως συνεσταλμένο άτομο δεν ξέρω πως θα μπορούσα ποτέ να κάνω μια τέτοια δουλειά. Σκέφτομαι ψυχιατρική απαιτεί πολύ επικοινωνία και δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω και ας μ'αρέσει σαν αντικείμενο. Αλλά έχει σταθερή "πελατεία" Πλαστική χειρουργική θέλει να έχεις μηχανήματα στο γραφείο σου έτσι δεν είναι; Άρα μεγάλο κεφάλαιο. Δερματολογία, πως γεμίζει το 8ωρο έρχονται όντως τόσα πολλά άτομα να σε δουν στο γραφείο Δ-Πα; Η είναι τύπου 1 φορά και ποτέ ξανά;

Μου φαίνεται ότι οικονομικά και life balance γενικά αξίζουν πολύ ειδικότητες που ιδιωτεύεις αλλιώς όχι τόσο. Κάνω λάθος;

Εμένα πχ θα με ενδιέφερε και η Ακτινολογία αλλά δεν ξέρω σαν υπάλληλος αν θα αξίζει.

Δεν ξέρω και δεν λέω τίποτα, για προβληματισμό απλά αναφέρω όσα αναφέρω και για να πάρω όσο το δυνατόν καλύτερες απαντήσεις από άτομα που ξέρουν.

Ευχαριστώ πολύ όλους

Geraldsaga

Νεοφερμένο μέλος

Ο Geraldsaga αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Οι περισσοτεροι που δουλευουν σε νοσοκομειο το κανουν για να βρουν πελατες για το ιατρειο τους και μετα φευγουν. Ετσι εχουν δουλεια οι πρωτης γενιας.
Κατα τη γνωμη μου δεν αξιζει να μεινεις για παντα σε νοσοκομειο. Πολυ μεγαλη ευθυνη και εξουθενωση που μεγαλωνει την πιθανοτητα λαθους. Σε δικο σου γραφειο εισαι σιγουρα πιο ξεκουραστος
Και εχεις δικιο , το να ανοιξεις γραφειο κατευθειαν ειναι δυσκολο, τα πρωτα χρονια δεν εχεις δουλεια στανταρ.
Δεν ειναι πλεον οπως παλια που ηταν ελαχιστοι οι γιατροι, πλεον εχει ρισκο.

gegeorgiou90

Δραστήριο μέλος

Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 466 μηνύματα.
Ο γιατρός από χαμηλή τάξη, χωρίς οικογενειακό υπόβαθρο, χρειάζεται 5 - 10 παραπάνω κουραστικά χρόνια για δουλειά στο εξωτερικό, καθώς και εξοικονόμηση χρημάτων για επενδύσεις στον τομέα του. Και στις περισσότερες φορές καταλήγει να είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτούς που τα βρήκαν έτοιμα. Όλα τα χρυσωρυχεία φτιάχτηκαν από φτωχούς που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα. Και γενικά όλη η ανθρώπινη εξέλιξη προήλθε από τους φτωχούς που είχαν όραμα.

Dr. Gl. Luminous

Δραστήριο μέλος

Η Dr. Gl. Luminous αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 669 μηνύματα.
Και τι είδους άνθρωπος πρέπει να είσαι για να μπορείς να ανοίξεις δικό σου γραφείο; Και βγαίνει κέρδος στο τέλος του μήνα; Και πως είναι γενικά; Το σκέφτομαι γιατί πχ ως συνεσταλμένο άτομο δεν ξέρω πως θα μπορούσα ποτέ να κάνω μια τέτοια δουλειά. Σκέφτομαι ψυχιατρική απαιτεί πολύ επικοινωνία και δεν θα μπορούσα να ανταπεξέλθω και ας μ'αρέσει σαν αντικείμενο. Αλλά έχει σταθερή "πελατεία" Πλαστική χειρουργική θέλει να έχεις μηχανήματα στο γραφείο σου έτσι δεν είναι; Άρα μεγάλο κεφάλαιο. Δερματολογία, πως γεμίζει το 8ωρο έρχονται όντως τόσα πολλά άτομα να σε δουν στο γραφείο Δ-Πα; Η είναι τύπου 1 φορά και ποτέ ξανά;
Στην πλαστική χειρουργική το πιο δύσκολο είναι να φτιάξεις όνομα και πελατεία, όχι τα μηχανήματα σαν μηχανήματα, αυτά είναι έξτρα ούτως ή άλλως, τα χρήματα τα βγάζουν κυρίως απο τα χειρουργεία, τα έξτρα έρχονται πιο μετά. Το τεράστιο κεφάλαιο είναι στην μετέπειτα εκπαίδευση, καθώς ένα μεγαλο κομμάτι δεν διδάσκεται στην ειδικότητα και μετά στην διαφήμιση...

Υπάρχει λόγος που οι γιατροί λένε μην γίνεις γιατρός, αλλά τα παιδιά τα κάνουν γιατρούς...

Το καλύτερο για ένα παιδί χαμηλότερης τάξης είναι να πάει εξωτερικό για κάποια χρόνια , ου θα έχει και καλή εκπαίδευση αλλά και θα μαζέψει χρήματα, μετά από κάποια χρόνια μπορεί να γυρίσει και να ανοίξει εδώ ιατρείο.

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Πτυχιούχος και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.281 μηνύματα.
3) Να δουλέψει σαν υπάλληλος πάλι σε κλινικές του εξωτερικού.

Αξίζει; Καλύτεροι μισθοί αλλά και για Γερμανία λένε ότι οι Γερμανοί γιατροί φεύγουν Ελβετία και Αμερική

Και τι είδους άνθρωπος πρέπει να είσαι για να μπορείς να ανοίξεις δικό σου γραφείο; Και βγαίνει κέρδος στο τέλος του μήνα; Και πως είναι γενικά; Το σκέφτομαι γιατί πχ ως συνεσταλμένο άτομο δεν ξέρω πως θα μπορούσα ποτέ να κάνω

Αν πας Γερμανία ή Ελβετία ν αναλάβεις ιατρείο, θα έχεις πελατεία χωρίς καν να κουνήσεις το μικρό σου δαχτυλάκι. Θα διώχνεις κόσμο επειδή δεν θα χεις χρόνο να τους εξυπηρετήσεις όλους. Το λέω εγώ που έχω συνέταιρικα ιατρείο με 2 άλλα άτομα. Και αυτό συμβαίνει, διότι πολλοί ιατροί έχουν βγει/θα βγουν στην σύνταξη και δεν βρίσκονται νέοι ν αναλάβουν.

Οσον αφορά το αν είσαι συνεσταλμένος ή όχι, λίγη σημασία παίζει. Το θέμα είναι αν είσαι εντάξει στην δουλειά. Δεν πρέπει να παίζεις κολλητό τον κάθε ασθενή σου ούτε να κάνεις τον καραγκιοζη για τον καθένα. Θα είσαι ανοιχτή και εξυπηρετική , μ ενδιαφέρον στην ειδικότητα, και όλα θα είναι μια χαρά.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Το καλύτερο για ένα παιδί χαμηλότερης τάξης είναι να πάει εξωτερικό για κάποια χρόνια , ου θα έχει και καλή εκπαίδευση αλλά και θα μαζέψει χρήματα, μετά από κάποια χρόνια μπορεί να γυρίσει και να ανοίξει εδώ ιατρείο.

Το να γυρίσεις Ελλάδα μόνο αν έχεις γερές γνωριμίες και κοννε. Αλλιώς σε βλέπουν σαν ανταγωνιστή και σαν λίαν επικίνδυνο (για τα συμφέροντα τους) , ερχόμενος από το εξωτερικό.

Dr. Gl. Luminous

Δραστήριο μέλος

Η Dr. Gl. Luminous αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής Πατρών. Έχει γράψει 669 μηνύματα.
Το να γυρίσεις Ελλάδα μόνο αν έχεις γερές γνωριμίες και κοννε. Αλλιώς σε βλέπουν σαν ανταγωνιστή και σαν λίαν επικίνδυνο (για τα συμφέροντα τους) , ερχόμενος από το εξωτερικό.
Εννοείται, οι πλαστικοί χειρουργοί το κάνουν ξεκάθαρο ότι δεν σε θέλουν.

Οι μοναδικοί που έχουν χρέωση στο συνέδριο τους για τους φοιτητές.

Για βοηθό παίρνουν γενικούς χειρουργούς ή ορθοπαιδικους, ποτέ άλλον πλαστικό.