Θα ήθελα πραγματικά να μου πείτε τη γνώμη σας. Έδωσα πανελλήνιες το 2022, πέρασα στο ημμυ εμπ. Διάλεξα τη σχολή αυτή επειδή έχει μέλλον, δεν με συγκινούσε ποτε ουσιαστικά. Ένα χρόνο μετά, κατάλαβα πως η σχολή αυτή δεν είναι για εμένα, και επειδή δε με τραβάει νιωθω πως δε θα προχωρήσω.
Όλο το χρόνο συνεχώς σκέφτομαι τι να κάνω, σε σημείο να μου έχει γίνει εμμονή, το σκέφτομαι ακόμα κ όταν είμαι ας πούμε με παρέα, η με το που ξυπνάω το πρωί κλπ..
έχω κάνει και επαγγελματικό προσανατολισμό, καλά μου τα είπαν αλλά αν εγώ δεν πάρω μέσα μου μια απόφαση δύσκολα με πείθουν οι άλλοι, ωστόσο πλέον θέλω πραγματικά να ακούσω γνώμες ..
Απ τη μια έχω το ημμυ, στο οποίο το μόνο κομμάτι που μου αρέσει είναι αυτό του προγραμματισμού, αλλά δε μπορώ να με φανταστώ και μια ζωή πάνω από το λαπτοπ, δεν με τραβάει.
Απ την άλλη, είναι η οδοντιατρική, η οποία ήταν η δεύτερη μου επιλογή πριν πάω 3η λυκείου. Ο μπαμπάς μου είναι οδοντίατρος, έχω δηλαδή μια ασφάλεια. Όσο το σκέφτομαι νομίζω μου αρέσει σαν ιδέα, κυρίως επειδή μ αρέσει να κάνω πράγματα με τα χέρια μου, μου αρέσει η λεπτοδουλεια και η λεπτομερεια, και γενικά θέλω αυτό που κάνω να έχει ένα ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα. Ο ενδοιασμος μου είναι ότι δεν ξέρω αν μου αρέσει η φύση της δουλειάς αυτή καθ αυτή, το κλίμα κλπ
Και τέλος, είναι η αρχιτεκτονική.. από μικρή το είχα στο μυαλό μου έντονα, ίσως με επηρεάζει κ αυτό επειδή μου αρέσει πολύ το σχέδιο, στην Τρίτη λυκείου ξεκίνησα για λίγους μήνες αλλά το άφησα γιατί είπα να πάω στο ημμυ.. δεν είμαι ωστόσο σίγουρη ότι το θέλω 100%, νομίζω ότι δε θα με πείραζε να το έχω σαν χόμπι, και επειδή η κατάσταση με την αρχιτεκτονική στην Ελλάδα είναι όπως είναι, την ψιλο φοβάμαι
κάπου εδώ να πω ότι παρότι θέλω να ταξιδέψω, δεν θα ήθελα να φύγω στο εξωτερικό (έτσι λέω προς το παρόν δηλαδή) και είναι κ αυτός ένας παράγοντας που επηρεάζει τις επιλογές μου.. το οικονομικό είναι επίσης σημαντικός παράγοντας
Για την αρχιτεκτονική κ την οδοντιατρική πρέπει να ξανά δώσω πανελλήνιες, πράγμα που δεν με πειράζει, αρκεί να διαλέξω και να είμαι συγκεντρωμένη στον στόχο μου γιατί προς το παρόν νιωθω απλά χαμένη..
είναι τόσο διαφορετικές μεταξύ τους που έχω χαθεί.. γενικά από μικρή έχω πολλά ενδιαφέροντα, ασχολούμαι με διαφορετικά πράγματα και αυτό τώρα με βασανίζει.. ίσως απλά να θέλω να τα κάνω όλα
Θέλω την ειλικρινή σας γνώμη επι του θέματος, και συγνώμη για το μακροσκελές κείμενο