δεν ξερω αν το εχεις κανει κοπι-πειστ απο καπου ...αλλα το τμημα μηχανολογων & αεροναυπηγων μηχανικων της πολυτεχνικης σχολης του πανεπιστημιου πατρων πηρε την ονομασια το 1995 οχι το 1996!παντως πολυ καλη δουλεια...:no1:
Όχι δεν το έχω πάρει από κάπου. Είναι προσωπική δουλειά.
Ναι, το Τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών Παν. Πατρών μετονομάστηκε το 1995, αλλά με αυτή την ονομασία εμφανίστηκε στο Μηχανογραφικό Δελτίο του 1996. Όπως αναφέρω και στο εισαγωγικό σημείωμα της πρώτης δημοσίευσης, αυτό το έχω εφαρμόσει σε όλες τις σχολές.
Επίσης, ως "έτος ίδρυσης" έχω βάλει πότε εμφανίστηκαν στο Μηχανογραφικό δελτίο (ήτοι πότε εισήχθησαν οι πρώτοι φοιτητές/σπουδαστές) και όχι το πότε ιδρύθηκε από το ΥΠΕΠΘ (η χρονολογική διαφορά επί τούτου είναι από ένα έτος μέχρι μερικά χρόνια).
Οι βασικοί μου στόχοι στο παρών είναι:
α) Να μάθουν, κατά μία έννοια, οι νεότεροι την ιστορική εξέλιξη των Σχολών ΑΕΙ/ΑΤΕΙ.
β) Πόσα χρόνια υπάρχει η κάθε σχολή (π.χ. έχω δεν σε πολλές συζητήσεις να αναφέρεται ότι η Χ σχολή είναι η πλέον αναγνωρίσιμη στο εξωτερικό και ας έχει ιδρυθεί π.χ. πριν 2-3 χρόνια και δεν έχει ακόμα αποφοίτους)
γ) Απόρροια του β) είναι, ότι πολλές σχολές ΑΕΙ/ΑΤΕΙ ιδρύθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. ε, ποιες είναι αυτές? Το τελικό αποτέλεσμα είναι να έχουν αυτές αποφοίτους (μαζί με στρατό ή/και μεταπτυχιακό) που ουσιαστικά αναζητούν εργασία τα τελευταία 2-3 χρόνια. Ωστόσο, σε συζητήσεις στο ischool αναφέρεται ότι έχουν πολύ καλή/κακή επαγγελματική αποκατάσταση... το οποίο είναι πρόωρο...