Cade Πολύ δραστήριο μέλος Ο Cade δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Είναι Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 873 μηνύματα. 3 Οκτωβρίου 2021 στις 14:18 Ο Cade έγραψε: #1 03-10-21 14:18 Καλησπέρα σας, πως μπορεί να λυθεί η παρακάτω εξισωση; Η μόνη λύση που μου έρχεται στο μυαλό είναι να τη θέσω g(x) και βγαλω μοναδική ρίζα το 0, αλλά δεν είμαι σίγουρος για την μονοτονία της. (2x+1)e^2x= 1 Alexandros28 Δραστήριο μέλος Ο Alexandros28 δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Έχει γράψει 750 μηνύματα. 3 Οκτωβρίου 2021 στις 14:58 Ο Alexandros28: #2 03-10-21 14:58 μπορείς ή να πάρεις περιπτώσεις για το x και να βγάλεις ότι η εξισωση είναι αδύνατη στο R* ή να διαιρέσεις με το e^2x και τα δυο μέλη και να τα φέρεις όλα σε ένα μέλος και να θέσεις συνάρτηση βρίσκοντας εύκολα μονοτονία μέσω του ορισμού Συνδεθείτε ή εγγραφείτε για να απαντήσετε εδώ.
Καλησπέρα σας, πως μπορεί να λυθεί η παρακάτω εξισωση; Η μόνη λύση που μου έρχεται στο μυαλό είναι να τη θέσω g(x) και βγαλω μοναδική ρίζα το 0, αλλά δεν είμαι σίγουρος για την μονοτονία της. (2x+1)e^2x= 1
Alexandros28 Δραστήριο μέλος Ο Alexandros28 δεν κοινοποιεί τη δραστηριότητά του. Έχει γράψει 750 μηνύματα. 3 Οκτωβρίου 2021 στις 14:58 Ο Alexandros28: #2 03-10-21 14:58 μπορείς ή να πάρεις περιπτώσεις για το x και να βγάλεις ότι η εξισωση είναι αδύνατη στο R* ή να διαιρέσεις με το e^2x και τα δυο μέλη και να τα φέρεις όλα σε ένα μέλος και να θέσεις συνάρτηση βρίσκοντας εύκολα μονοτονία μέσω του ορισμού
μπορείς ή να πάρεις περιπτώσεις για το x και να βγάλεις ότι η εξισωση είναι αδύνατη στο R* ή να διαιρέσεις με το e^2x και τα δυο μέλη και να τα φέρεις όλα σε ένα μέλος και να θέσεις συνάρτηση βρίσκοντας εύκολα μονοτονία μέσω του ορισμού