Νταβούτογλου: Θέλουμε το Αιγαίο να είναι πάντα ελεύθερο!

Xaris SSSS

Διάσημο μέλος

Ο Xaris SSSS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 2,139 μηνύματα.
"Σαφές μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση από την Άγκυρα όσον αφορά την αμφισβήτηση του status quo στο Αιγαίο Πέλαγος απέστειλε ο Αχμέτ Νταβούτογλου κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Βουλής.

Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας από τον Βαγγέλη Μειμαράκη αντίγραφο μικρού κυκλαδίτικου σκάφους, ο τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε χαρακτηριστικά "εμείς πάντα επιθυμούμε το Αιγαίο να είναι θάλασσα φιλίας και συνεργασίας, καθώς και να είναι πάντα ελεύθερο".

Από την πλευρά του, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε από την Άγκυρα να άρει το Casus belli (Aιτία πολέμου) για την επέκτασή των χωρικών υδάτων μας μέχρι και τα 12 Ναυτικά Μίλια όπως προβλέπει το Διεθνές Δίκαιο.

Τα ελληνοτουρκικά και οι εξελίξεις στην Τουρκία και την ευρύτερη περιοχή συζητήθηκαν νωρίτερα στην συνάντηση του πρωθυπουργού και του τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Ο κ. Σαμαράς έθεσε στον κ. Νταβούτογλου και το θέμα της παράνομης μετανάστευσης.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών αυτή την ώρα συναντάται και με τον έλληνα ομόλογό του Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ θα ακολουθήσουν διαβουλεύσεις των δύο αντιπροσωπειών.

Στο μεταξύ, με τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, Ισμέτ Γιλμάζ, συναντήθηκε στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τον έλληνα υπουργό Άμυνας, συζητήθηκαν ουσιαστικά όλα τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, και ειδικότερα οι παραβάσεις και παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο του Αιγαίου αλλά και η είσοδος τουρκικών πολεμικών πλοίων από καιρού εις καιρόν στα χωρικά μας ύδατα."


πηγή:
https://www.skai.gr/news/politics/ar...u-theloume-to-aigaio-na-einai-pada-eleuthero/
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top