Basilis0

Νεοφερμένος

Ο Basilis0 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα είμαι μαθητής α λυκειου και είχα αποφασίσει απο το γυμνασίο να παω θεωριτικη για τον λόγο οτι ποτε δεν καταλάβαινα τα θετικά μαθήματα στα αρχαία τα παω καλα πήρα 17. Τώρα όμως δεν θέλω να παω θεωριτικη αλλά υγείας για τον λογο οτι πρώτον δεν μου αρέσει σχεδόν καμια σχολή απο την θεωρητική (μονο η ψυχολογία και η νομική) και δεύτερον γιατι θα ήθελα να περάσω ιατρική αλλά αν δεν πέρναγα θα πήγαινα ή φαρμακευτική ή νοσηλευτική ή Βιολογία ή διατροφολογια. Το θέμα είναι οτι δεν ξέρω ούτε φυσική (στους βαθμούς πήρα 9) ούτε χημεια (στους βαθμούς πηρα 11) γιατί δεν πρόσεχα ουτε διάβαζα επειδή ήξερα οτι θα παω θεωριτικη στη Βιολογία δεν έχω θέμα . Εσείς τι λέτε να κάνω; να παω θεωριτικη που τα ξερω και τα καταλαβαίνω ή να στρωθώ στο διάβασμα μέχρι να τα καταλάβω; δυστυχώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να παω φροντιστήριο ή να κάνω ιδιαίτερα

Ευχαριστώ εκ των προτέρων
 

Κάμπια

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ελευθερία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Βριλήσσια (Αττική). Έχει γράψει 1,570 μηνύματα.
Επειδή είσαι Α' λυκείου, πιστεύω ότι έχεις χρόνο να καλύψεις κενά στα θετικά μαθήματα. Εμείς δεν μπορούμε να σου πούμε τι να κάνεις, στο τέλος εσύ αποφασίζεις κρίνοντας από τις δυνατότητές σου. Αν θεωρείς ότι μπορείς να στρωθείς και να μάθεις φυσική, χημεία κτλ. πάνε υγείας. Η θεωρητική είναι η safe επιλογή σου έτσι όπως το ακούω.
 

Mhtsaras76

Νεοφερμένος

Ο Mhtsaras76 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 27 μηνύματα.
Σαν μαθητης υγειας που βρισκόταν στην ίδια θεση με σενα πριν δυο χρόνια θα σου πω την δικη μου εμπειρία. Χημεια μπορεις ανετα να καλυψεις τα οποια κενα σου. Η φετινη ναι μεν περιέχει πραγματα της υλης της 3ης λυκειου αλλα δεν θεωρουνται δεδομένα και θα τα ξανακανετε επανληψη αυτα που χρειάζεται στο φροντ. Εσενα η χημεια σε νοιάζει απο του χρόνου που θα κανεις οργανική και ειναι στανταρακι και για πανελληνιες. Οσον αφορα τη φυσικη ειναι ενα πολύ απαιτητικό μαθημα που θελει να σου κοβει για να τα πας καλα. Αν μαθεις ομως τις μεθοδολογίες λύσης των ασκήσεων θα δεις πως βγαινει. Τα φετινα που κανατε φυσικη ΟΛΑ ειναι απαραιτητα για 3η λυκειου οποτε αν εχεις κενα θα σε συμβούλευα να τα καλυψεις ειτε μονος σου ειτε με ιδιαίτερα απο τον Σεπτέμβρη. Τη βιολογια μη την υποτιμας. Εχει πολυ ασκησιολογιο και πλεον ερωτησεις θεωριας πεφτουν λιγες στις πανελλαδικες. Το καλο ειναι πως οι ασκησεις εχουν μια στανταρ μεθοδολογία την οποια αμα τη κανεις μάστερ θα μπορεις να λυνεις πανω κατω τα παντα. Το καλο με την κατεύθυνση υγειας ειναι πως υπαρχουν αξιοπρπεστατες σχολες με λιγα μορια στην επαρχια (πχ για διατροφολογια που έγραψες μπορεις να περασεις στη Λημνο με 9.500 μορια). Εσυ κοιτα να περασεις καλα το καλοκαίρι σου γιατι απο το Σεπτέμβρη αρχιζουν τα ζορια. Χαλαρωσε και μην ξεκινας να αγχώνεσαι απο τωρα. Ελπιζω να σε καλυψα!!
 

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,444 μηνύματα.
Εσείς τι λέτε να κάνω; να παω θεωριτικη που τα ξερω και τα καταλαβαίνω ή να στρωθώ στο διάβασμα μέχρι να τα καταλάβω; δυστυχώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να παω φροντιστήριο ή να κάνω ιδιαίτερα
Η ερώτηση αγαπητέ φίλε μου είναι :
α) Πόσο το θες ;
β) Πόση προσπάθεια είσαι διατεθειμένος να καταβάλλεις για αυτό ;

Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ σου γενικά. Θα πρέπει να πας σε μια κατεύθυνση που ως τώρα δεν είχες ιδιαίτερη επαφή με τα μαθήματα της, και να ανταγωνιστείς παιδιά που πάνε φροντιστήριο, για εισαγωγή σε υψηλόβαθμες σχολές. Εαν οι συμμαθητές σου χρειάζεται να καταβάλλουν 1 φορά προσπάθεια, εσύ θα πρέπει να καταβάλλεις 10 σε σχέση με αυτούς.

Στα υπέρ σου είναι οτι :
1. Το φροντιστήριο δεν είναι πραγματικά απαραίτητο, ίσα ίσα εαν ξέρεις να διαβάζεις και να οργανώνεσαι, σου τρώει χρόνο απο ουσιαστικό και ποιοτικό διάβασμα + σε κουράζει.

2. Είναι νωρίς ακόμα οπότε έχεις πολύ χρόνο μπροστά σου και κάνεις την αλλαγή πριν την β λυκείου.

3. Υπάρχει άπειρο υλικό διαθέσιμο στο internet και μπορείς να λάβεις βοήθεια σε οτι θες και απο εδώ.

Τονίζω και πάλι όμως οτι είναι τρομερά δύσκολο εγχείρημα, και θα χρειαστεί τιτάνια προσπάθεια απο εσένα. Ζύγισε το πάρα πολύ καλά αυτό που σου λεω, εαν δεν νιώθεις οτι θα προσπαθήσεις όσο δεν πάει ή δεν θες να υποβάλλεις τον εαυτό σου σε τόση πίεση, μην το κάνεις εξαρχής.
 

nearos

Διάσημο μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών και Μαθητής Δημοτικού. Έχει γράψει 2,364 μηνύματα.
Η υγείας εχει υψηλόβαθμες σχολές, και βεβαια φυσικοχημείες που πρέπει να γράψεις καλά προκειμένου να περάσεις σε καλή σχολή.
Η θεωρητική, ωστόσο, δεν ειναι εύκολη, χρειάζεται καργα αποστήθιση και εκτός απο αρκετά υψηλους βαθμούς, ελάχιστες σχολές θα σου δώσουν επαγεγλματική αποκατάσταση.

Ρεαλιστικά, διατροφολογία, νοσηλευτική αντε κουτσα στραβά βιολογια επαρχεία πιανεις αμα καθήσεις και στρωθείς με προγραμμα επανάληψη και πειθαρχεία. Για ιατρικη βεβαια ξεχασε το... δυστυχως.
Η απαντηση τελικα ειναι αυτονοητη, κανε αυτό που αγαπάς. αφου δε θες θεωρητική, δε σε ενδιαφέρουν οι σχολές, τι το σκέφτεσαι καν; Αλλα για την υγειας πρεπει να στήσεις τον ποπούλι σου στον μεντελ και στον γκριφιθ να σε λυπηθούν. Εχεις χρονο να στρωθείς αφου δινεις σε 2 χρονια, αλλα φρόντισε. Εφοσον δε μπορεις για φροντιστήριο, διαβασε μονος σου περισσότερο
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top