Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Athens2002

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Athens2002 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει 318 μηνύματα.

Indiana Jones

Δραστήριο μέλος

Ο Ιάκωβος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 456 μηνύματα.
Καλή αρχή και από εμένα παιδιά! Πριν το καταλάβετε, θα έχετε τελειώσει και θα εύχεστε και εσείς καλή αρχή στους επόμενους :P

Από συμβουλές:
i) μην εξαντληθείτε κατά τη θερινή προετοιμασία. Διαβάστε αρκετά ώστε να αποκτήσετε βάσεις και να καλύψετε ικανοποιητικά ένα μέρος της ύλης, ώστε να διευκολυνθείτε αργότερα, αλλά μην καείτε στο διάβασμα.
ii) ό,τι μάθετε θα το μάθετε μέσω της επανάληψης. Άρα φροντίστε να διαβάζετε καθημερινά λίγο από όλα.
iii) τον Αύγουστο πρέπει να κάνετε τουλάχιστον μία εβδομάδα διακοπές. Σας περιμένει ο Χειμώνας :diablo:
iv) προγραμματίστε τον ύπνο σας. Βρείτε πόσες ώρες ύπνο χρειάζεστε για να λειτουργείτε καλά και φτιάξτε ένα σχετικό πρόγραμμα, με σταθερή ώρα για ύπνο και ξύπνημα (μπόνους ποιντς αν μπορείτε να κρατήσετε αυτό το πρόγραμμα και τον χειμώνα). Όχι μόνο θα κάνετε καλό στον οργανισμό σας, αλλά θα έχετε και περισσότερη ενέργεια! :D

v) Μην αγχώνεστε, μην πανικοβάλλεστε, μην φοβάστε και μην ακούτε τις υπερδραματοποιήσεις που πολλοί κάνουν. Οι Πανελλήνιες είναι glorified ενδοσχολικές. Τίποτα παραπάνω.

Ad victoriam! :paladin:


Κυρίως το τελευταίο, απομυθοποιήστε τις Πανελλήνιες και όλα θα περάσουν ήρεμα.
Χαχα όντως, η χρονιά πέρασε σφαίρα. Ούτε που το κατάλαβα!
 

Agnwsth

Δραστήριο μέλος

Η Agnwsth αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 486 μηνύματα.
Θεωρώ ότι ένας μήνας κενό είναι αρκετός για να βγεις εκτός φόρμας και να χάσεις το προβάδισμα που είχες. Ναι κάνε διάλειμμα , αλλά αν κάνεις 2 εβδομάδες μάθημα , και διάλειμμα ένα μήνα , είναι σαν να κάνεις ζέσταμα,να σταματάς 2 ώρες και μετά να γυμνάζεσαι. Ναι, χρειάζεστε ξεκούραση και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Να το κάνετε. Αλλά μην χάνετε πλήρως την επαφή με τα μαθήματα. Αυτά από εμένα.
Εκτιμήστε την ρουτίνα αυτή τη χρονιά, και διαμορφώστε τη έτσι ώστε να αποδίδετε καλύτερα. Πειραματιστείτε με τις ώρες.
Εγώ για να βγάλω τις ασκήσεις τις πρώτες εβδομάδες χρειαζόμουν όλη τη μέρα. Όμως έμαθα πως να συγκεντρώνομαι και πως πρέπει να διαβάζω ΕΓΩ το μάθημα αυτό ώστε να κάνω αυτά που πρέπει. Ύστερα, το ολοήμερο διάβασμα συμπηκνώθηκε σε 4 ώρες καθημερινό διάβασμα και από 7 ώρες Σάββατο, Κυριακή. Βρείτε την ταχύτητα και το χρόνο που σας ταιριάζει και δουλέψτε τον.

Ένα tip ακόμη: Για να καταφέρετε συνολικά να είστε καλά διαβασμένοι σε όλη την ύλη, βάλτε ως στόχο να είστε διαβασμένοι σε κάθε μάθημα , και να μην αφήνετε κενά. Έτσι , με καλές επαναλήψεις όποτε το νιώθετε εσείς απαραίτητο, θα είστε καλυμμένοι. Αν αφήσετε , μην προσπαθείτε να τα καλύψετε παραμελώντας αυτά που έχουν σειρά, αλλά αφήστε το για τον ελεύθερο χρόνο σας. ( Προσοχή! Όχι στα μαθηματικά! Στα μαθηματικά καλύπτουμε όλα τα κενά αμέσως γιατί είναι αλυσίδα. ) Εγω τους δείκτες - ογκομέτρηση τους έμαθα 1 εβδομάδα πριν γράψω χημεία διότι ήμουν στο νοσοκομείο όταν κάναμε αυτό το κεφάλαιο. Απλά το παράτησα και συνέχισα στο επόμενο, και το έμαθα τώρα με την ησυχία μου.


Ακόμη, παιδιά της θετικής διαβάστε καλά από τα σχολικά βιβλιά. Δεν είναι τόσο άχρηστα όσο λενε.
Ο,τι θυμάμαι θα το γράφω. Φιλικά
 

SonGokuUI

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο SonGokuUI αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Φοιτητής του τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη). Έχει γράψει 240 μηνύματα.
Πω, πάει γέρασα. :cry_x:
 

Φινεύς

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 319 μηνύματα.
Όταν λες λίγες; Μια βδομάδα π.χ.; Εγώ από σήμερα μέχρι τέλος Ιουλίου. Από Σεπτέμβριο πάλι.

Οικονομίας-Πληροφορικής.


Και γω φίλε. Τι σχολές σκέφτεσαι; Γενικά έχω ακούσει πως σε αρκετές περιοχές τελειώνουν τέλη Ιουλίου, εδώ όμως τελειώνουμε κατά τις 10 Ιουλίου. Βέβαια έχουμε αρχίσει εδώ και μια βδομάδα.
 

Guest 749981

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Και γω φίλε. Τι σχολές σκέφτεσαι; Γενικά έχω ακούσει πως σε αρκετές περιοχές τελειώνουν τέλη Ιουλίου, εδώ όμως τελειώνουμε κατά τις 10 Ιουλίου. Βέβαια έχουμε αρχίσει εδώ και μια βδομάδα.
Ανταγωνιστικά πηγαίνουν τα φροντιστήρια. Σας το τραβάνε νωρίτερα το τέλος γιατί τράβηξαν νωρίτερα την αρχή. Σκέφτομαι πληροφορική, Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας.
 

konstantinab199

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η konstantinab199 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 301 μηνύματα.
Eγωω αμα ξαναδωσω πανελληνιες σκεφτομαι να αρχισω δειλα δειλα την ιστορια κατευθυνσης,μετα το τελος της εξεταστικης.
Αλλιως κανονικα απο οκτώβρη:playboy:
 

jims

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο jims αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 1,043 μηνύματα.
Καλή Επιτυχία!! Θα σας δώσω κάποιες συμβουλές τις οποίες θα πρέπει να τηρήσετε απαρεγκλίτως κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ώστε να έχετε ένα αποτέλεσμα σχετικώς ικανοποιητικό. Και χρησιμοποιώ το επίρρημα «σχετικώς» διότι ο καθένας έχει διαφορετικές φιλοδοξίες, κλίσεις και ικανότητες.
Κατ’ αρχάς από τώρα (με εξαίρεση τον Αύγουστο) έως τέλη Γενάρη με αρχές Φλεβάρη είναι μια δύσκολη περίοδος αλλά συνάμα και η πιο καθοριστική. Σε αυτό το διάστημα θα κάνετε το πρώτο πέρασμα της ύλης το οποίο πρέπει να είναι ΠΟΙΟΤΙΚΟ. Ποιοτικό πέρασμα σημαίνει ότι κατανοώ και απομνημονεύω (όπου πρέπει) το μάθημα της ημέρας (αναφέρομαι κυρίως στους υποψηφίους των ανθρωπιστικών σπουδών). Το μάθημα της ημέρας, παιδιά, θα το διαβάζετε άψογα διότι στις ολικές επαναλήψεις (που αρχίζουν από τα μέσα του Φλεβάρη) θα τα βρείτε μπαστούνια. Το βασικό κλειδί δηλαδή της επιτυχίας είναι το μάθημα της ημέρας!!!!!! Οι επαναλήψεις που θα κάνετε μετά ανά κεφάλαιο-ενότητες προσφέρονται για βελτίωση και όχι για να διαβάσετε κάτι καινούργιο. Επίσης ό, τι κάνετε θα το κάνετε σωστά. Για παράδειγμα αν σας έχει βάλει ο φροντιστής σας να κάνετε μία πηγή στην ιστορία, θα την κάνετε και μάλιστα καλά και όχι με πασαλείμματα. Επίσης στα τεστ και τα διαγωνίσματα θα κοιτάτε τα λάθη σας (και όχι μόνο τον βαθμό). Μάλιστα καλό είναι να τα συγκεντρώσετε σ’ ένα ντοσιέ και να τα κοιτάτε κάθε φορά που θα κάνετε επανάληψη ώστε να είστε πιο βέβαιοι ότι δεν θα επαναλάβετε αντίστοιχα λάθη και στις πανελλαδικές. Η χειρότερη περίοδος θα είναι μετά τις γιορτές (για κάποιους αρχίζει και πριν τις γιορτές), διότι το άγχος κορυφώνεται και το μεγαλύτερο μέρος της ύλης έχει βγει και ως εκ τούτου έχετε εξουθενωθεί. Αυτό το διάστημα χρειάζεται ψυχραιμία και καλή οργάνωση. Επίσης δεν θα απογοητεύεστε σε περίπτωση που σε κάποιο διαγώνισμα δεν τα πήγατε καλά, παρά το γεγονός ότι είχατε λιώσει στο διάβασμα. Γενικότερα η όλη κατάσταση χρειάζεται καλή διαχείριση, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι η ύλη, με το νέο εξεταστικό, αυξήθηκε σχεδόν σε όλα τα μαθήματα κατά 45%. Επομένως τα περιθώρια κακής οργάνωσης, μεθόδου και συστήματος είναι περιορισμένα.
Πιστέψτε με, αξίζει να βάλετε τα δυνατά σας. Ακόμα κι αν δεν περάσετε στη σχολή της πρώτης σας επιλογής τουλάχιστον θα είστε ήσυχοι με τη συνείδηση σας, διότι θα ξέρετε ότι κάνατε αυτό έπρεπε. Επίσης αν αποφασίσετε να ξαναδώσετε, αν έχετε δουλέψει σωστά την πρώτη χρονιά, θα κυλήσει πολύ πιο ομαλά η επόμενη.
 

Indiana Jones

Δραστήριο μέλος

Ο Ιάκωβος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής του τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΕΚΠΑ και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 456 μηνύματα.
Eγωω αμα ξαναδωσω πανελληνιες σκεφτομαι να αρχισω δειλα δειλα την ιστορια κατευθυνσης,μετα το τελος της εξεταστικης.
Αλλιως κανονικα απο οκτώβρη:playboy:


Και καλά θα κάνεις, διότι η Ιστορία χρειάζεται τον περισσότερο χρόνο από όλα τα μαθήματα,εν μέρει εξαιτίας της παπαγαλίας(τουλάχιστον για μένα αυτό ίσχυσε).
 

Praxis

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Praxis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών. Έχει γράψει 224 μηνύματα.
Αν και εγώ είμαι στις Πανελλήνιες του 2021, θα ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που θα πάνε τώρα Γ' Λυκείου.
 

konstantinab199

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η konstantinab199 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 301 μηνύματα.
Και καλά θα κάνεις, διότι η Ιστορία χρειάζεται τον περισσότερο χρόνο από όλα τα μαθήματα,εν μέρει εξαιτίας της παπαγαλίας(τουλάχιστον για μένα αυτό ίσχυσε).


ελπιζω ο εγκέφαλος μου ολο και κατι να θυμαται 5(δηλαδη 6 οταν θα δωσω) χρονια μετα :book:
επισης προς ολους οσους δινουν κατι χρονοβορο αλλα τερμα αποτελεσματικο ειναι να γραφετε τα παντα( για τους θεωρητικους παντα) .Τωρα εχετε χρονο να το κανετε.
Γενικα εγω αντιμετωπιζα το καθε μαθημα (πχ στην ιστορια) σαν τελικο τεστ κι οχι σαν κατι που θα κανω 100000 επαναληψεις μεσα στη χρονια.
Βεβαια επειδη εγω τα εκανα σε ακραιο βαθμο ολα αυτα οταν εφτασαν οι πανελληνιες ημουνα τερμα κουρασμενο και ζαβο.
Αρα χρυση συμβουλη ¨:κραταμε δυναμεις:beach:
 

fotinipapa

Νεοφερμένος

Η fotinipapa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 92 μηνύματα.
Καλό κουράγιο σε ολους! Κι εγώ θα δώσω πανελλήνιες το 2020, από την κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών! Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησα (χωρίς να κάνω κατά τη διάρκεια της β λυκειου προετοιμασία στην ιστορία και το γνωστό της γ λυκειου, μόνο άγνωστο και έκθεση εκανα) και πήρα μια πρώτη γευση για κάθε ένα από τα 4 μαθήματα.
Θα συνεχίσω τη θερινή προετοιμασία εως τις 12 Ιουλίου και μετά θα ξεκινήσω μετά τις 15 Αυγούστου.
Ήθελα να ρωτήσω, με βάση βέβαια και την νέα ύλη , μέχρι πού θα ήταν καλό να έχω φτάσει με το πέρας της θερινής προετοιμασίας, ώστε να μην παρουσιαστεί πρόβλημα στη διάρκεια της χρονιάς;
Επίσης, ποτέ θα ήταν καλό να βγει η ύλη για πρώτη φορά σε κάθε μαθημα, για να μείνει χρόνος για καλές επαναλήψεις και προσομοιώσεις ; (δεδομένου ότι θα έχει γίνει ποιοτική δουλειά την πρώτη φορα)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας ❤
 

lenaki001

Νεοφερμένος

Η Λένα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 69 μηνύματα.
Καλό κουράγιο σε ολους! Κι εγώ θα δώσω πανελλήνιες το 2020, από την κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών! Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησα (χωρίς να κάνω κατά τη διάρκεια της β λυκειου προετοιμασία στην ιστορία και το γνωστό της γ λυκειου, μόνο άγνωστο και έκθεση εκανα) και πήρα μια πρώτη γευση για κάθε ένα από τα 4 μαθήματα.
Θα συνεχίσω τη θερινή προετοιμασία εως τις 12 Ιουλίου και μετά θα ξεκινήσω μετά τις 15 Αυγούστου.
Ήθελα να ρωτήσω, με βάση βέβαια και την νέα ύλη , μέχρι πού θα ήταν καλό να έχω φτάσει με το πέρας της θερινής προετοιμασίας, ώστε να μην παρουσιαστεί πρόβλημα στη διάρκεια της χρονιάς;
Επίσης, ποτέ θα ήταν καλό να βγει η ύλη για πρώτη φορά σε κάθε μαθημα, για να μείνει χρόνος για καλές επαναλήψεις και προσομοιώσεις ; (δεδομένου ότι θα έχει γίνει ποιοτική δουλειά την πρώτη φορα)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας ❤

Εγώ με συμβουλή των καθηγητών μου είχα βγάλει περίπου το 1/3 της δικής μας ύλης στο γνωστό και περίπου το 40% στην ιστορία μέσα στα θερινα.
Το πρώτο πέρασμα το τελείωσα γύρω στα μεσα Φλεβάρη και μετά επαναλήψεις σε μεγάλες ενότητες.
Αλλά όπως έγραψα και παραπάνω επειδή έκανα μέσω Skype κάποια αραιά μαθήματα (τύπου 1 ώρα την εβδομάδα) στην έκθεση και τα αρχαία, δεν έχανα χρόνο με φροντιστήρια κλπ
 

ioannaion

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η ioannaion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 288 μηνύματα.
Καλό κουράγιο σε ολους! Κι εγώ θα δώσω πανελλήνιες το 2020, από την κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών! Αυτή την εβδομάδα ξεκίνησα (χωρίς να κάνω κατά τη διάρκεια της β λυκειου προετοιμασία στην ιστορία και το γνωστό της γ λυκειου, μόνο άγνωστο και έκθεση εκανα) και πήρα μια πρώτη γευση για κάθε ένα από τα 4 μαθήματα.
Θα συνεχίσω τη θερινή προετοιμασία εως τις 12 Ιουλίου και μετά θα ξεκινήσω μετά τις 15 Αυγούστου.
Ήθελα να ρωτήσω, με βάση βέβαια και την νέα ύλη , μέχρι πού θα ήταν καλό να έχω φτάσει με το πέρας της θερινής προετοιμασίας, ώστε να μην παρουσιαστεί πρόβλημα στη διάρκεια της χρονιάς;
Επίσης, ποτέ θα ήταν καλό να βγει η ύλη για πρώτη φορά σε κάθε μαθημα, για να μείνει χρόνος για καλές επαναλήψεις και προσομοιώσεις ; (δεδομένου ότι θα έχει γίνει ποιοτική δουλειά την πρώτη φορα)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την απάντηση σας ❤


Κοπέλα μου, τουλάχιστον το 1/3 της ύλης. Εγώ που έδωσα φέτος στα θερινά έφτασα :

Αρχαία γνωστό : είχα τελειώσει Πρωταγόρα, αλλά εγώ έκανα από τον Φλεβάρη της Β γνωστό γ λυκείου

Άγνωστο : Γραμματική τελείωσα αορίστους και αρχικούς έως το β. Συντακτικό έκανα όλες τις ονοματικες και τις μισές επιρρηματικες.

Ιστορία έφτασα μέχρι τα δημόσια έργα.

Έκθεση δε θυμάμαι :P

Ήμουν λίγο πιο πίσω από αλλά φροντιστήρια, αλλά η ύλη βγήκε μια χαρά!!

Τώρα για την νέα ύλη δεν γνωρίζω μέχρι που. Αυτά τα ξέρουν οι καθηγητές σου. Μην σε αγχώνει πάντως, γιατί θα σου φτάσει ο χρόνος. (και Μάρτιο να βγει η ύλη δεν υπάρχει πρόβλημα)

Για κάθε απορία, μην διστάσεις να μου στείλεις. Είναι χαρά μου να σε συμβουλεψω! (Αυτό πάει για όλους)

Φιλάκια! ❤️
 

Panagiotis849

Δραστήριο μέλος

Ο Παναγιώτης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας ΟΠΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 688 μηνύματα.
Τέτοια μέρα πέρσι είχε ξεκινήσει και το αντίστοιχο θέμα για τις Πανελλαδικές του 2019. Έτσι, κάνω την αρχή γιατί αυτές τις μέρες έχουν ξεκινήσει ή ξεκινούν τα παιδιά τα θερινά τους μαθήματα για τις πρώτες Πανελλήνιες της νέας δεκαετίας! Σε αυτό το θέμα μπορείτε να γράφετε τις απορίες σας, τους προβληματισμούς σας και τα συναισθήματά σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μέχρι το Σεπτέμβρη! Θα επιστρέψω αργότερα με συμβουλές(εκτός από το μάθημα της Κοινωνιολογίας) και τη δικιά μου εμπειρία από τις Πανελλήνιες και τον Προσανατολισμό Ανθρωπιστικών Σπουδών. Καλή αρχή λοιπόν στη γενιά του 2002! :smartass::thumbsup:

Υ.Γ. Νιώθω κάπως μεγάλος τώρα που ανοίγω αυτό το θέμα. :bleh:
Πωπω, κοινωνιολογια, είμαι περίεργος για τον τρόπο εξέτασης. Μόνο ερωτήσεις ανάπτυξης και κλειστού τύπου;
Αρχική δημοσίευση από: Agnwsth
Όταν ακούω 2020 μου φαίνεται ακόμη σαν μια χρονιά στο μακρινό μέλλον. Καλό διάβασμα και υπομονή.
Ακόμα δε μπορώ να πιστεψω ότι πέρασαν σχεδόν 2 χρόνια από τότε που ξεκινούσα και εγώ προετοιμασία:happy:
Και γω φίλε. Τι σχολές σκέφτεσαι; Γενικά έχω ακούσει πως σε αρκετές περιοχές τελειώνουν τέλη Ιουλίου, εδώ όμως τελειώνουμε κατά τις 10 Ιουλίου. Βέβαια έχουμε αρχίσει εδώ και μια βδομάδα.
Εγώ γύρω στις 20 Ιούλη νομίζω είχα τελειώσει. Καλά αυτό λίγη σημασία έχει. Σημασία έχει να βγάζετε σημαντικό κομμάτι ύλης και ΣΩΣΤΑ χωρίς πασαλείμματα όπως κάνουν αρκετά φροντιστήρια. Και μην αγχώνεστε αν σας λένε οι συμμαθητές σας αν είναι πιο μπροστά στην ύλη. Πολλά φροντιστήρια κάνουν αγώνες δρόμου, με αποτέλεσμα να έχουν γίνει πασαλείμματα, τα οποία δεν ευνοούν την επαναληψη :P
Ανταγωνιστικά πηγαίνουν τα φροντιστήρια. Σας το τραβάνε νωρίτερα το τέλος γιατί τράβηξαν νωρίτερα την αρχή. Σκέφτομαι πληροφορική, Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών και Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας.
Καλη επιτυχία
Καλή Επιτυχία!! Θα σας δώσω κάποιες συμβουλές τις οποίες θα πρέπει να τηρήσετε απαρεγκλίτως κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ώστε να έχετε ένα αποτέλεσμα σχετικώς ικανοποιητικό. Και χρησιμοποιώ το επίρρημα «σχετικώς» διότι ο καθένας έχει διαφορετικές φιλοδοξίες, κλίσεις και ικανότητες.
Κατ’ αρχάς από τώρα (με εξαίρεση τον Αύγουστο) έως τέλη Γενάρη με αρχές Φλεβάρη είναι μια δύσκολη περίοδος αλλά συνάμα και η πιο καθοριστική. Σε αυτό το διάστημα θα κάνετε το πρώτο πέρασμα της ύλης το οποίο πρέπει να είναι ΠΟΙΟΤΙΚΟ. Ποιοτικό πέρασμα σημαίνει ότι κατανοώ και απομνημονεύω (όπου πρέπει) το μάθημα της ημέρας (αναφέρομαι κυρίως στους υποψηφίους των ανθρωπιστικών σπουδών). Το μάθημα της ημέρας, παιδιά, θα το διαβάζετε άψογα διότι στις ολικές επαναλήψεις (που αρχίζουν από τα μέσα του Φλεβάρη) θα τα βρείτε μπαστούνια. Το βασικό κλειδί δηλαδή της επιτυχίας είναι το μάθημα της ημέρας!!!!!! Οι επαναλήψεις που θα κάνετε μετά ανά κεφάλαιο-ενότητες προσφέρονται για βελτίωση και όχι για να διαβάσετε κάτι καινούργιο. Επίσης ό, τι κάνετε θα το κάνετε σωστά. Για παράδειγμα αν σας έχει βάλει ο φροντιστής σας να κάνετε μία πηγή στην ιστορία, θα την κάνετε και μάλιστα καλά και όχι με πασαλείμματα. Επίσης στα τεστ και τα διαγωνίσματα θα κοιτάτε τα λάθη σας (και όχι μόνο τον βαθμό). Μάλιστα καλό είναι να τα συγκεντρώσετε σ’ ένα ντοσιέ και να τα κοιτάτε κάθε φορά που θα κάνετε επανάληψη ώστε να είστε πιο βέβαιοι ότι δεν θα επαναλάβετε αντίστοιχα λάθη και στις πανελλαδικές. Η χειρότερη περίοδος θα είναι μετά τις γιορτές (για κάποιους αρχίζει και πριν τις γιορτές), διότι το άγχος κορυφώνεται και το μεγαλύτερο μέρος της ύλης έχει βγει και ως εκ τούτου έχετε εξουθενωθεί. Αυτό το διάστημα χρειάζεται ψυχραιμία και καλή οργάνωση. Επίσης δεν θα απογοητεύεστε σε περίπτωση που σε κάποιο διαγώνισμα δεν τα πήγατε καλά, παρά το γεγονός ότι είχατε λιώσει στο διάβασμα. Γενικότερα η όλη κατάσταση χρειάζεται καλή διαχείριση, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη ότι η ύλη, με το νέο εξεταστικό, αυξήθηκε σχεδόν σε όλα τα μαθήματα κατά 45%. Επομένως τα περιθώρια κακής οργάνωσης, μεθόδου και συστήματος είναι περιορισμένα.
Πιστέψτε με, αξίζει να βάλετε τα δυνατά σας. Ακόμα κι αν δεν περάσετε στη σχολή της πρώτης σας επιλογής τουλάχιστον θα είστε ήσυχοι με τη συνείδηση σας, διότι θα ξέρετε ότι κάνατε αυτό έπρεπε. Επίσης αν αποφασίσετε να ξαναδώσετε, αν έχετε δουλέψει σωστά την πρώτη χρονιά, θα κυλήσει πολύ πιο ομαλά η επόμενη.
Συμφωνώ απολυτως, τα είπες σχεδόν όλα:thumbup:
 

Katerinaa

Νεοφερμένος

Η Κατερίνα^.^ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 114 μηνύματα.
Πότε έγραφα πέρυσι στο αντίστοιχο θέμα των Πανελληνίων 2019 ούτε που θυμάμαι. Γέρασα, τι να πω :PΈχοντας περάσει από τη διαδικασία των Πανελληνίων φέτος, θα ήθελα να πω δύο πράγματα σε όποιον μελλοντικό υποψήφιο διαβάσει αυτήν την ανάρτηση.
Όχι, η φάση αυτή για εμένα δεν ήταν ΚΑΘΟΛΟΥ εύκολη και το εννοώ πολύ σοβαρά όταν λέω ΚΑΘΟΛΟΥ. Κλείστηκα πολύ στον εαυτό μου χωρίς να το καταλάβω, είχα μονίμως νεύρα, τα μάτια μου έτσουζαν λόγω κούρασης συνεχώς και γύρω στον Μάρτιο-Απρίλιο είπα αυτό ήταν, τα παρατάω όλα. Και κόντεψα να το κάνω. Ήμουν στο τσακ να σαλπάρω με έναν γνωστό μου, ναύτη από τον Πειραιά για άγνωστο προορισμό :girl_angel::clapclap:Έγινα αντιδραστική, δεν ακολουθούσα τίποτα από ό,τι μου έλεγαν οι γονείς μου ή οι καθηγητές μου. Ναι, εγώ, που ποτέ δεν είχα τέτοιου είδους εξάρσεις έκανα διάφορα τέτοια και ειλικρινά δεν ξέρω καν τι σκεφτόμουν, ανατρέχοντας πίσω σε αυτές τις μέρες :yes: Ναι, ήμουν εγώ, αυτή που όταν άρχιζα τα θερινά έλεγα με περηφάνια "Έλεος, γιατί να αγχωθώ; Εγώ δεν θα κάνω τα λάθη που κάναν οι άλλοι." Όχι απλά έκανα τα λάθη που έλεγα πως δεν θα κάνω, αλλά έφτασα και Ιανουάριο να μην ξέρω γρι στη Χημεία. Ε, δεν με λες και πρότυπο, όπως και να το κάνουμε. :laugh:

ΑΛΛΑ, θέλω να ξέρεις αγαπητέ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΜΑΧΕ που θα'θελα να ήμουν δίπλα σου αυτή τη στιγμή και να σου πω ότι είμαι πραγματικά μαζί σου σε αυτή τη φάση, ότι δεν είσαι μόνος. Ότι αν βάλεις έναν στόχο, θα τον πετύχεις. Μπορώ να σου πω ότι αξίζει η ικανοποίηση που θα πάρεις όταν πας να δεις στο τέλος τις λύσεις και δεις ότι ναι, τα ήξερα, τα είχα διαβάσει, πάλεψα. ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ. Είναι δύσκολη η όλη φάση το ξέρω καλά. Όμως, μίλα για αυτά που σε απασχολούν, μην τα κρατάς μέσα σου. Μίλα σε όποιον σε κάνει να αισθάνεσαι καλά και άνετα και ξέρεις ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για εσένα. :) Να διαβάζεις συστηματικά, αλλά επειδή ξέρω ότι θα υπάρξουν μέρες που από το άγχος σου δεν θα μπορείς να κοιμηθείς ή αναγκαστικά θα διαβάζεις το βράδυ, τουλάχιστον φρόντισε να μην είναι αρκετές αυτές οι μέρες. Να διαβάζεις για τον εαυτό σου και για κανέναν άλλον, εκείνες τις 3 ώρες που θα γράφεις τον Ιούνη και που τόσο πολύ φοβάσαι, να ξέρεις ότι είσαι εσύ και το γραπτό σου. Και θα στηρίζεσαι αποκλειστικά και μόνο στις δικές σου δυνάμεις. :) Δες το σαν μια μάχη με τον εαυτό σου, οι άλλοι είναι απλώς η φιλική συμμετοχή. Μην αφήσεις κανέναν να σου πει ότι δεν θα γράψεις ή ότι εκείνος είναι πιο μπροστά σε ύλη ή ότι ποτέ δεν θα περάσεις εκεί που θες. Και να μην ξέρεις που ακριβώς θέλεις να περάσεις, τι πειράζει μωρέ; Είσαι στην υπέροχη ηλικία των 17, μόνο δοκιμάζοντας πράγματα θα κατασταλάξεις εκεί που πραγματικά είναι γραφτό να είσαι. Και σε παρακαλώ, μην μου αγχώνεσαι, η σκέψη μου είναι μαζί σου. Τίποτα δεν κρίνει το μέλλον σου, μόνο εσύ έχεις την άδεια να το κάνεις.
 

ioannaion

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η ioannaion αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 288 μηνύματα.
Πότε έγραφα πέρυσι στο αντίστοιχο θέμα των Πανελληνίων 2019 ούτε που θυμάμαι. Γέρασα, τι να πω :PΈχοντας περάσει από τη διαδικασία των Πανελληνίων φέτος, θα ήθελα να πω δύο πράγματα σε όποιον μελλοντικό υποψήφιο διαβάσει αυτήν την ανάρτηση.
Όχι, η φάση αυτή για εμένα δεν ήταν ΚΑΘΟΛΟΥ εύκολη και το εννοώ πολύ σοβαρά όταν λέω ΚΑΘΟΛΟΥ. Κλείστηκα πολύ στον εαυτό μου χωρίς να το καταλάβω, είχα μονίμως νεύρα, τα μάτια μου έτσουζαν λόγω κούρασης συνεχώς και γύρω στον Μάρτιο-Απρίλιο είπα αυτό ήταν, τα παρατάω όλα. Και κόντεψα να το κάνω. Ήμουν στο τσακ να σαλπάρω με έναν γνωστό μου, ναύτη από τον Πειραιά για άγνωστο προορισμό :girl_angel::clapclap:Έγινα αντιδραστική, δεν ακολουθούσα τίποτα από ό,τι μου έλεγαν οι γονείς μου ή οι καθηγητές μου. Ναι, εγώ, που ποτέ δεν είχα τέτοιου είδους εξάρσεις έκανα διάφορα τέτοια και ειλικρινά δεν ξέρω καν τι σκεφτόμουν, ανατρέχοντας πίσω σε αυτές τις μέρες :yes: Ναι, ήμουν εγώ, αυτή που όταν άρχιζα τα θερινά έλεγα με περηφάνια "Έλεος, γιατί να αγχωθώ; Εγώ δεν θα κάνω τα λάθη που κάναν οι άλλοι." Όχι απλά έκανα τα λάθη που έλεγα πως δεν θα κάνω, αλλά έφτασα και Ιανουάριο να μην ξέρω γρι στη Χημεία. Ε, δεν με λες και πρότυπο, όπως και να το κάνουμε. :laugh:

ΑΛΛΑ, θέλω να ξέρεις αγαπητέ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΜΑΧΕ που θα'θελα να ήμουν δίπλα σου αυτή τη στιγμή και να σου πω ότι είμαι πραγματικά μαζί σου σε αυτή τη φάση, ότι δεν είσαι μόνος. Ότι αν βάλεις έναν στόχο, θα τον πετύχεις. Μπορώ να σου πω ότι αξίζει η ικανοποίηση που θα πάρεις όταν πας να δεις στο τέλος τις λύσεις και δεις ότι ναι, τα ήξερα, τα είχα διαβάσει, πάλεψα. ΜΗΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ. Είναι δύσκολη η όλη φάση το ξέρω καλά. Όμως, μίλα για αυτά που σε απασχολούν, μην τα κρατάς μέσα σου. Μίλα σε όποιον σε κάνει να αισθάνεσαι καλά και άνετα και ξέρεις ότι πραγματικά ενδιαφέρεται για εσένα. :) Να διαβάζεις συστηματικά, αλλά επειδή ξέρω ότι θα υπάρξουν μέρες που από το άγχος σου δεν θα μπορείς να κοιμηθείς ή αναγκαστικά θα διαβάζεις το βράδυ, τουλάχιστον φρόντισε να μην είναι αρκετές αυτές οι μέρες. Να διαβάζεις για τον εαυτό σου και για κανέναν άλλον, εκείνες τις 3 ώρες που θα γράφεις τον Ιούνη και που τόσο πολύ φοβάσαι, να ξέρεις ότι είσαι εσύ και το γραπτό σου. Και θα στηρίζεσαι αποκλειστικά και μόνο στις δικές σου δυνάμεις. :) Δες το σαν μια μάχη με τον εαυτό σου, οι άλλοι είναι απλώς η φιλική συμμετοχή. Μην αφήσεις κανέναν να σου πει ότι δεν θα γράψεις ή ότι εκείνος είναι πιο μπροστά σε ύλη ή ότι ποτέ δεν θα περάσεις εκεί που θες. Και να μην ξέρεις που ακριβώς θέλεις να περάσεις, τι πειράζει μωρέ; Είσαι στην υπέροχη ηλικία των 17, μόνο δοκιμάζοντας πράγματα θα κατασταλάξεις εκεί που πραγματικά είναι γραφτό να είσαι. Και σε παρακαλώ, μην μου αγχώνεσαι, η σκέψη μου είναι μαζί σου. Τίποτα δεν κρίνει το μέλλον σου, μόνο εσύ έχεις την άδεια να το κάνεις.


Τα είπες όλα!!
 

Arianara S3

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Arianara S3 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Αστυφυλάκων. Έχει γράψει 383 μηνύματα.
Επιτυχία να έχετε όλα τα παιδιά! Σαν χθες το θυμάμαι που έκανα και εγώ θερινά και δεν κατάλαβα πώς πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος. Έτσι θα γίνει και με εσάς! Δουλέψτε, παλέψτε και θα ανταμειφθείτε!
 

anathimatikos

Νεοφερμένος

Ο anathimatikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 79 μηνύματα.
θεωρητικοί μου συνάδελφοι.

έμαθε κανείς τα "ερωτήματα που απασχολούν την κοινωνιολογία" παπαγαλία; γιατί πολύ φοβάμαι ότι θα τρέχω το Μάιο κι ακόμα δεν θα τα προλαβαίνω :P
 
Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top