Η επίδραση των πανελληνίων στον ψυχισμό του υποψήφιου

Muxu Su

Διάσημο μέλος

Η Muxu Su αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 3,019 μηνύματα.
Φέτος δίνω πανελλήνιες πρώτη φορά (εύχομαι και τελευταία). Όλοι λένε οτι οι πανελλήνιες ειναι παιχνιδάκι και δεν μπορει να συγκριθεί ούτε στο ελάχιστο με τα προβλήματα που θα κλιθώ να αντιμετωπίσω στο μέλλον μου. Ωστόσο δεν παύει να ειναι και το πιο δύσκολο πράμα που έχω επιχειρήσει μέχρι τωρα. Ειναι ουσιαστικά ο πρωτος προσωπικός αγώνας και νιώθω οτι όλο αυτο με βαραίνει πολυ. Ειναι παρα πολυ για μένα το να είμαι όλη τη μερα κλεισμένη σε τέσσερις τοίχους και να διαβάζω. Η όλη κατασταση φέτος εχει επιδράσει αρκετά στο ψυχισμό μου. Μετραω μόλις δυο ήπιες κρίσεις πανικού μέσα στη χρονια. Οσο περνάνε οι μερες νιώθω οτι βυθίζομαι όλο και περισσότερο. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν όλο και περισσότερο και όλο και τεινω να πιστεύω πως στο τέλος θα αποτυχω παταγωδώς. Οι ίδιες αρνητικές σκέψεις κάθε μερα. Πλέον τα βραδια που πήγαινω στο κρεβάτι μου να κοιμηθώ, απο την υπερένταση η καρδια μου πάλεται σαν τρελη. Ελάχιστος ύπνος και τόνους ανθυγειηνου φαγητού. Νιώθω οτι δεν μπορει να με καταλάβει κανεις και όσο και αν προσπαθούν οι γονεις μου να με ηρεμήσουν δεν τα καταφέρνουν. Απυθμενος ωστόσο ειναι και ο ψυχολογικος πόλεμος απο ορισμένους καθηγητές μου. Νιώθω μέσα μου σάπια και τη ψυχή μου μαυρισμενη. Απλά ήθελα κάπου να ξέσπασω αυτη τη δύσκολη ώρα στις 12:30 το βράδυ που όλοι κοιμούνται. Και τωρα φυσικα πάλι διάβασμα μέχρι αργα. Ευχαριστώ που σπατάλησες έστω και αυτα τα πέντε λεπτα απο τη ζωη σου για να διαβάσεις τα εσωψυχα μου. Να και μια φωτογραφία που δεν θα μπορούσε να ταίριαζει περισσότερο στη περίσταση μου.

image.jpg
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Paris7777

Νεοφερμένος

Ο Paris7777 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Πανόραμα (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 82 μηνύματα.
Θα είμαι άμεσος.
Ευθύνεσαι εσύ,για ένα μεγάλο μέρος,της κατάστασης που περιγράφεις παραπάνω,και αφού άρχισες έτσι,έτσι θα πάει μέχρι να δώσεις τα μαθήματα.Και μετά,δεν φτάνει που τα έδωσες,αλλά θα σε τρώει επιπλέον και η βαθμολογία.Μαύρο καλοκαίρι.Μαύρο Πάσχα.
Είναι σαν να κάνεις χημειοθεραπεία,άγχος κάθε βράδυ,άγχος πριν απο κάθε διαγώνισμα,κόμπος το στομάχι,κρίσεις πανικού,αυπνίες ,και μια φωνή συνεχώς στο κεφάλι σου που λέει πως είτε θα αποτύχεις,είτε δεν έγραψες καλά ενώ διάβασες άριστα,είτε μια μέρα πριν γράψεις το πρώτο μάθημα θα σε χτυπήσει αμάξι και δεν θα το δώσεις, είτε είτε,μόνο αμφιβολίες,αβεβαιότητες.
Και από την άλλη,να έχεις και ένα σόι,που αδυσώπητα προσμένει επιδόσεις θαυμάσιες,εξαιρετικές.Το κορίτσι μας θα πετύχει,τέλος.

Πόσα βράδια ακόμη θα νιώθεις έτσι...άπειρα.Και πόσα πρωινά,ειδικά αυτά με τις ''απαντήσεις'' των θεμάτων.

Απλώς σου περιέγραψα την επιλογή που έκανες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

N.F

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η N.F αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 306 μηνύματα.
Καλή μου Muxu su γιατί το κάνεις αυτό στον εαυτό σου; Ξέρω τι περνάς, το πέρασα και εγώ πριν δύο χρόνια, αλλά χαλάρωσε. Προσπάθησε να κάνεις θετικές σκέψεις. Αν όλη την χρονία δίαβαζες τότε πίστεψε με δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχεις ;). Το κλειδί για επιτυχία στις Πανελλαδικές, έκτος βέβαια από το συστηματικό δίαβασμα, είναι η καλή ψυχολογία. Είναι σίγουρο ότι η πίεση και το υπερβολικό δίαβασμα σε κάνουν κάπου να ξεσπάς ή να παθαίνεις κρίσης πανικού όπως ανέφερες παραπάνω αλλά πάλεψε το όσο μπορείς ώστε να μην σε καταβάλει! Και προς θεού γράψε στα παλία σου τα παπούτσια τους καθηγητές και ειδικά του φροντιστηρίου σου. Οι τελευταίοι δε εκτός ότι τα μεγαλοποιούν όλα για χάρη του κέρδους στοχεύουν στο να μας αγχώνουν υπερβολικά για να διαβάζουμε περισσότερο για να βγάλουμε πολλά μόρια ώστε αυτοί να κοκορεύονται!! Και βγές λίγο στον έξω κόσμο, κάνε καμία βολτα με φίλους τώρα το Πάσχα,να αλλάξεις παραστάσεις που λέμε.:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

quintana

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο quintana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 281 μηνύματα.
εγω πηγαινα σε πολυ πιεστικο φροντιστηριο οποτε αυτο με ειχε αγωσει και μενα πολυ...παντως το σχολειο ηταν το αλλο ακρο :D

θυμαμαι καποια ευτραπελα απο τις πανελληνιες που ισως ελαφρυνουν την κατασταση :
να προσπαθουμε με ενα φιλο να εξηγησουμε ο ενας στον αλλο το φαινομενο doppler σερνοντας μπουκαλακια νερου πανω στο (κουτσουλισμενο )καπο ενος αυτοκινητου :P
Να γινεται σουσουρο για μια ομορφη επιτηρητρια για το ποιος θα πρωτοπαει τουαλετα για να τον συνοδεψει μεχρι κατω...
ενα παλικαρι να βριζει (στα αλβανικα ) μπροστα της μια επιτηρητρια που του εκανε παρατηρησεις

μια επιτηρητρια ειχε κολλησει λαθος τα καρτελακια και εβρισε αγρια (κατι του τυπου γ..ω την π...) αλλα μετα ζητησε συγνωμη

ενα φιλαρακι που ειχε φερει ρακι σε ενα μικρο μπουκαλακι , δεν θυμαμαι καν γιατι αλλα ισως επειδη λενε οτι λιγο αλκοολ οξυνει τη μνημη :P

μαθηματικα γενικης ή φυσικη , μπαινει ο διευθυντης μεσα και λεει...συγνωμη παιδια , να σας κανω μια διευκρινιση
ε και λεω εγω , ωραια θα πει κατι που θα με βοηθησει να λυσω καμια ασκηση
και τι λεει
"εκει που γραφει πανελλαδικες σβηστε το και γραψτε πανελληνιες ! "
ε τι του λες μετα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 9,090 μηνύματα.
Μην ακούς και πολύ τους καθηγητές. Ναι, μας αγαπάνε, μας νοιάζονται αλλά φυσικά και θέλουν πολλές επιτυχίες και ορισμένοι προκαλούν πολύ άγχος στα παιδιά. Δεν έχεις να αποδείξεις τίποτα σ'αυτούς, εσύ ξέρεις πραγματικά τι προσπάθεια έχεις κάνει τόσο καιρό και τι διάβασμα έχεις ρίξει. Στο κάτω κάτω δεν χρειάζεται να γράψουμε όλοι 20. Μην σκέφτεσαι τι θα γίνει σε δύο μήνες, τι θα γράψεις στο τάδε μάθημα κτλ. Βάλε μικρούς στόχους για αύριο, μεθαύριο,το σαββατοκύριακο. Πες για παράδειγμα ότι γράφω πχ μαθηματικά την κυριακή και άρα θα διαβάσω κυρίως για αυτά ώστε να γράψω καλά ή θα προετοιμαστώ για το δίωρο της φυσικής που έχω μεθαύριο. Εγώ αυτό έκανα πάντα φέτος, κι ακόμα έτσι σκέφτομαι, γιατί όταν σκεφτόμουν τι με περίμενε σε ένα μήνα,τα διαγωνίσματα και τις εξετάσεις, πελάγωνα εντελώς. Επίσης, επέτρεψε στον εαυτό σου να χαλαρώσει. Κυρίως τώρα που έρχεται το Πάσχα, μην αγχωθείς αν μια μέρα δεν πρόλαβες να βγάλεις πολλές ασκήσεις ή επειδή δεν έκανες όσο καλή επανάληψη όσο ήθελες. Χαλάρωσε, βγες με τους φίλους σου, με τους γονείς σου, με άτομα που νιώθεις καλά, περπάτησε, κάνε μια βόλτα με το ποδήλατο για να ξεσκάσεις. Αν μπορείς, τα απογεύματα κάνε διαλείμματα και άκουσε μουσική, δες τηλεόραση, ή ό,τι άλλο σε ευχαριστεί. Aυτό έκανα τον Ιανουάριο που ήμουν χάλια ψυχολογικά και το κάνω ακόμα, αν έχω χρόνο και με βοηθάει να ξεχαστώ. Το φαγητό επηρεάζει τη διάθεσή σου. Αν και δεν πρέπει να μιλάω, γιατί και αρκετές σοκολατίτσες τρώω και πολλούς καφέδες πίνω, το καλύτερο είναι να τρως ένα καλό πρωινό και μεσημεριανό, ένα πιο ελαφρύ βραδινό και πολλά μικρά γεύματα ενδιάμεσα, κυρίως φρούτα. Το γάλα πριν τον βραδινό ύπνο είναι χαλαρωτικό. Eπίσης, μην,μην, ΜΗΝ ξενυχτάς συνεχώς! Η έλλειψη ύπνου είναι ό,τι χειρότερο! Και κάτι τελευταίο, μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους (δεν γράφεις τίποτα τέτοιο, απλά το αναφέρω). Άσε τον κάθε έξυπνο να σου λέει ότι θα πέσει αυτό κι αυτό, ότι θα γράψει 27,890, άσε τους καθηγητές στο σχολείο να σας λένε ότι δεν σας τα μαθαίνουν καλά στο φροντιστήριο ή ότι αν δεν λύσεις μια άσκηση σε 5 λεπτά δεν θα γράψεις καλά στις πανελλήνιες (γιατί τα ακούω αυτά!!). Στον εαυτό σου να πιστεύεις μονο.

Ξέρω ότι είναι δύσκολο και ότι ο καθένας αντιμετωπίζει τα πράγματα διαφορετικά και ίσως όσα λέω φαίνονται πιο εύκολα απ'ότι είναι, αλλά πρέπει να προσπαθήσεις να περιορίσεις το άγχος. Κάνε θετικές σκέψεις, σίγουρα κάποιες φορές θα νομίζεις ότι θα αποτύχεις, αλλά σκέψου ότι υπάρχουν πολλές επιλογές εκτός από τις πανελλήνιες. Σε λίγους μήνες θα τα θυμόμαστε όλα αυτά από κάποια παραλία και όλα θα έχουν πάει καλά. Δεν ξέρω αν βοήθησα καθόλου, αλλά σου εύχομαι τα καλύτερα!! :hug:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,789 μηνύματα.
Ο μεγάλος Ζαν Ζακ Ρουσσώ είχε πει: «Τα μεγαλύτερα δεινά στον εαυτό μου οφείλονται στην υπερεκτίμηση της καλοσύνης των άλλων ανθρώπων».

Οι καθηγητές σου όσο και να σ' αγαπάνε, δεν είσαι παιδί τους. Κάθε χρόνο αγαπούν νέα παιδιά. Ζουν στην τελική από αυτό. Διδάσκουν και πληρώνονται. Απλά αυτή η δουλειά, έχει και ένα προσωπικό μέρος: την ανθρώπινη σχέση. Όμως, εσύ θα εξεταστείς και αυτοί εν μέρει μέσα από την επιτυχία σου. Όλοι εξετάζονται. Οι πανελλήνιες δεν πρέπει να υπερεκθειάζονται περισσότερο από αυτό που είναι ή αξίζουν να είναι.

Όπως είπαν τα παιδιά πιο πάνω, δώσε κύρια βάση στην ψυχοσωματική υγεία του εαυτού σου, Muxu Su. Από εκεί πηγάζουν όλα. Εφόσον επιλέγεις τον "δρόμο" των γραμμάτων, σε περιμένουν πολλές εξετάσεις. Νομίζω η methexys τα λέει όπως είναι. Μην αφήνουμε το παρόν να μας διαλύει το μέλλον. Κάνε την προσπάθειά σου, δώσε τον καλύτερο εαυτό σου. Αυτή είναι η ζωή. Σήμερα λέγονται πανελλήνιες, αύριο, αγώνας για το μη εξασφαλισμένο μεροκάματο.

Καλά κουράγια!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Διονύσης13

Τιμώμενο Μέλος

Ο Διονύσης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 996 μηνύματα.
Ελλαδα: η μονη χωρα στον κοσμο που τα ΜΜΕ ασχολουνται με τη δυσκολια των θεματων; Πως να μην εισαι αγχωμενος, οταν ακομα και η καθε γριουλα ασχολειται με τις πανελληνιες. Ελλαδα: η χωρα που ολοι εχουν αποψη για τις πανελληνιες (ακομα και η γριουλα που λεγαμε). Το μονο που εχομε να κανουμε ειναι να κοιταξουμε τον εαυτο μας. Κανεις δεν μπορει να πει κουβεντα σε εναν φιλοτιμο μαθητη. Σε 2 μηνες τελειωνουν ολα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Muxu Su

Διάσημο μέλος

Η Muxu Su αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 3,019 μηνύματα.
Σας ευχαριστώ πολυ για τις απαντήσεις και τις συμβουλές σας. Δεν με εχει παρει και τελείως απο κάτω αλλα σε γενικές γραμμές δεν είμαι και σε ουαου φάση. Εννοείται πως όσο περνάνε οι μερες και έρχονται οι πανελλήνιες το άγχος θα μεγαλώνει. Φέρει πειν σημερα είδα όνειρο οτι έδινα φυσική και έγραψα 38. Οποιος θελει να του πω τι θεματα θα πέσουν ας στείλει ενα πμ. Και φυσικά μετα απο ενα δίωρο βιολογια κατευθυνσης, καπάκι 3ωρο διαγωνισμα εφ´ολης της ύλης και απάνωτο δίωρο φυσικής βαρουσαν κορνες κάτω στο δρόμο και νόμιζα οτι γινεται κάποιος γάμος επειδη σημερα ειναι Σάββατο. Και ειδικά τα βραδια πηγαίνω στο σαλόνι η κάπου άλλου για να πάρω κάτι και ξεχνάω τι. Το έπαθα πέντε φορες μέσα σε μια νύχτα και το αποτέλεσμα ειναι να περιφέρομαι σαν την άδικη κατάρα. :P Ας ελπίσουμε το καλύτερο, μέχρι να ξανά αρχίσουν οι απαισιόδοξιες ! :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dogie

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ειρήνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Φιλολογίας Κρήτης (Ρέθυμνο) και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 1,092 μηνύματα.
Εν πάση περιπτώσει, μην αγχώνεσαι. Προσπάθησε να το πάρεις πιο χαλαρά και όλα θα πάνε καλά. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Hodor

Νεοφερμένος

Ο Hodor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 101 μηνύματα.
Σαν άτομο σπάνια αγχώνομαι για εξετάσεις.Ειδικά στη γ λυκείου μόνο 2 μέρες είχα άγχος.Λίγο πριν κοιμηθώ τη 2η μέρα πριν την έκθεση και μια μέρα πριν τα αποτελέσματα.Όσο περίμενα τα θέματα και κοιτούσα γύρω μου,έβλεπα αγχωμένα παιδιά που είτε γελούσαν έντονα και με το παραμικρό,ώστε να νιώσουν καλύτερα,είτε απλά ήταν πολύ ήσυχοι.Προσωπικά απορώ.Πώς γίνεται να αγχώνεσαι για κάτι το οποίο δεν είναι καν καινούργιο?Πριν δώσει ο μαθητής τις Πανελλήνιες,έχουν προηγηθεί πολλές εξετάσεις,πολλά διαγωνίσματα,αρκετές επιτυχίες,αποτυχίες κλπ.Δηλαδή από όλα αυτά τίποτα δεν έχει κερδίσει ο μαθητής?Και επίσης ο κάθε μαθητής μπορεί να δώσει όσες φορές θέλει.Για ποιο λόγο λοιπόν να αγχώνεται?Είναι το λιγότερο χαζό.Εγώ προσωπικά δεν το δικαιολογώ καθόλου.Το θεωρώ παράλογο.Και ρίχνω το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης στον ίδιο τον υποψήφιο που δεν κατάφερε να προετοιμαστεί ψυχολογικά και που επέτρεψε ίσως άλλα άτομα να τον αγχώσουν.Αυτό δείχνει αδυναμία χαρακτήρα και έλλειψη πίστης στον εαυτό σου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
Αχ αυτές οι ρημάδες οι πανελλήνιες. Muxu Su κι εγώ έτσι ένιωθα όταν έδινα πανελλήνιες. Ψυχολογικά ήμουν ένα ράκος και πίστευα ότι δεν θα περάσω ποτέ δυσκολότερη δοκιμασία. Έκανα λάθος, αλλά το κατάλαβα αρκετά χρόνια αργότερα. Στο λέω μη πλήρη βεβαιότητα: Οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι από τις ευκολότερες δοκιμασίες που θα περάσει ένας άνθρωπος στη ζωή του. Θα το σκέφτεσαι μετά από χρόνια και θα γελάς και θα λες "Τι χαζή που ήμουνα και αγχωνόμουνα για τις πανελλήνιες". Το θέμα είναι όπως και με όλα τα παιδιά 17-18 χρονών ότι μέχρι αυτήν την ηλικία δεν έχουν βιώσει δυσκολίες (τουλάχιστον τα περισσότερα παιδιά) και η δοκιμασία των πανελληνίων εξετάσεων τους φαίνεται βουνό. Το ίδιο ένιωθα και εγώ τότε. Δεν είναι όμως έτσι. Να σκεφτείς ότι το να αγχώνεσαι και να αυτοδιαλύεσαι δεν πρόκειται να σε βοηθήσει να γράψεις καλύτερα στις εξετάσεις. Με το ίδιο διάβασμα και με συγκρατημένη αισιοδοξία θα αποδώσεις πολύ καλύτερα στις πανελλήνιες. Ψυχραιμία, αισιοδοξία και πίστη χρειάζεται σε συνδυασμό με μη υπερβολικό διάβασμα και θα πετύχεις εξαιρετικά αποτελέσματα.

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pentium

Νεοφερμένος

Ο pentium αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 83 μηνύματα.
Οι πανελλαδικες καλώς η κακώς μπορούν να καθορίσουν την ζωή σου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

jasonosaj

Νεοφερμένος

Ο Ιασονας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 119 μηνύματα.
Οι πανελλαδικες καλώς η κακώς μπορούν να καθορίσουν την ζωή σου
Μέγα ΛΑΘΟΣ... το πως θα διαχειριστείς μια τυχόν ΑΠΟΤΥΧΙΑ σε αυτες θα μπορούσε να καθορισει 1-2 χρονια το πολύ της ζωης σου...
ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΘΕΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΔΗΛΑΔΗ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

pentium

Νεοφερμένος

Ο pentium αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 83 μηνύματα.
Μέγα ΛΑΘΟΣ... το πως θα διαχειριστείς μια τυχόν ΑΠΟΤΥΧΙΑ σε αυτες θα μπορούσε να καθορισει 1-2 χρονια το πολύ της ζωης σου...
ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΘΕΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΔΗΛΑΔΗ...

Για κάποιους μπορεί να καθορίσει την ζωή τους π.χ. Ενα παιδι που θέλει ιατρικη χωρίς να εχει λεφτα για έξω οι Πανελλαδικές ειναι καθοριστικές
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,789 μηνύματα.
Πώς γίνεται να θεωρούμε ...αυτονόητο ότι το x παιδί θέλει οπωσδήποτε Ιατρική και όχι μια άλλη σχολή με λιγότερα μόρια;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Hodor

Νεοφερμένος

Ο Hodor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 101 μηνύματα.
Οι πανελλαδικες καλώς η κακώς μπορούν να καθορίσουν την ζωή σου

Μέγα ΛΑΘΟΣ... το πως θα διαχειριστείς μια τυχόν ΑΠΟΤΥΧΙΑ σε αυτες θα μπορούσε να καθορισει 1-2 χρονια το πολύ της ζωης σου...
ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΘΕΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΔΗΛΑΔΗ...

Για κάποιους μπορεί να καθορίσει την ζωή τους π.χ. Ενα παιδι που θέλει ιατρικη χωρίς να εχει λεφτα για έξω οι Πανελλαδικές ειναι καθοριστικές

Φίλε jasonosaj δεν έχει άδικο ο pentium εδώ.Αλλά νομίζω ότι το πήρες και λάθος.Οι Πανελλήνιες σαφώς είναι σημαντικές καθώς σε βάζουν στη σχολή που θέλεις.Ωστόσο το ότι έχεις παραπάνω από 1 ευκαιρίες,τις κάνουν μη ψυχοφθόρες και συνεπώς πιο εύκολες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

jasonosaj

Νεοφερμένος

Ο Ιασονας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 119 μηνύματα.
Για κάποιους μπορεί να καθορίσει την ζωή τους π.χ. Ενα παιδι που θέλει ιατρικη χωρίς να εχει λεφτα για έξω οι Πανελλαδικές ειναι καθοριστικές
πως ειναι καθοριστικες; , αν πραγματικα θελει μπορει να κατσει και τον επομενο χρονο χωρις φροντιστηρια κλπ να συγκεντρωθει και να διατυρήσει τις γνώσεις του προηγουμενου ετους...

when there is a will, there is a way
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DruidAlex

Νεοφερμένος

Ο DruidAlex αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 108 μηνύματα.
Παίδες έπαθα αυτό που λέω στον τίτλο...Θεωρείτε ότι οι πανελλήνιες μου το προκάλεσαν;νιώθετε καμιά φορά έτσι;ψάξτε το στο Google να δείτε τι προκαλεί
Επίσης είδα έναν εφιάλτη και κυρίως μετά από τότε το έχω...

Σημειωση συντονιστη: Τα μηνυματα 18-31 προηλθαν απο νημα με παρομοιο περιεχομενο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

zografialep

Νεοφερμένος

Η zografialep αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15 μηνύματα.
το εξηγεις λιγακι? δηλαδη πως νιώθεις?:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sipty

Νεοφερμένος

Ο Sipty αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 68 μηνύματα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top