Laptop ως φοιτητής ΗΜΜΥ: τι προτείνετε;

elefther1ou_

Νεοφερμένο μέλος

Η elefther1ou_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 43 μηνύματα.
Καλησπέρα! Τι λάπτοπ θα προτείνατε για φοιτητή ΗΜΜΥ ή τι χαρακτηριστικά πρέπει να κοιτάξω σε ένα λαπτοπ; Το μπατζετ μου είναι γύρω στα 700€

Entropy24

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Entropy24 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών, Απόφοιτος λυκείου και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 212 μηνύματα.
Κοίτα να έχει 16GB σε RAM έτσι ώστε να είσαι καλυμμένη για οποιοδήποτε task

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.444 μηνύματα.
Καλησπέρα! Τι λάπτοπ θα προτείνατε για φοιτητή ΗΜΜΥ ή τι χαρακτηριστικά πρέπει να κοιτάξω σε ένα λαπτοπ; Το μπατζετ μου είναι γύρω στα 700€
Για πιο ανεση στα διαφορα σχεδιαστικα cad's αυτο με οθονη 15.6

Αλλα και τα 14αρια ειναι μια χαρα στην σχεδιαση και πιο μικρουλια.
Το λαπτοπ ειναι μεν κατι φορητο και πολυ ελαφρυ αλλα ολο στο σπιτι θα το εχεις.
Το ιδιο με το παραπανω αν εισαι κολλημενη με το κινητο και θελεις οθονη αφης

Ορος απαραβατος να εχει φωτιζομενο πληκτρολογιο σε χρωμα λευκο γκρι...να κανεις δουλιτσες στα μισοσκοταδα

Τελευταία επεξεργασία:

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.894 μηνύματα.
Μην τσιγκουνευτείς στον δίσκο. Τουλάχιστον 1TB γιατί με τα χρόνια μαζεύεται τρελή σαβούρα.

st.krf

Νεοφερμένο μέλος

Ο st.krf αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει 30 μηνύματα.
Για πιο ανεση στα διαφορα σχεδιαστικα cad's αυτο με οθονη 15.6

Αλλα και τα 14αρια ειναι μια χαρα στην σχεδιαση και πιο μικρουλια.
Το λαπτοπ ειναι μεν κατι φορητο και πολυ ελαφρυ αλλα ολο στο σπιτι θα το εχεις.
Το ιδιο με το παραπανω αν εισαι κολλημενη με το κινητο και θελεις οθονη αφης

Ορος απαραβατος να εχει φωτιζομενο πληκτρολογιο σε χρωμα λευκο γκρι...να κανεις δουλιτσες στα μισοσκοταδα
Ο προβληματισμός μου είναι για το cpu καθως το gpu ειναι πολυ οutdated και αργό για μηχανικούς το 2025...θα δυσκολευτει σε simulations αρκετά..καλυτερά ας κοιτάξει κατι με εναν ryzen amd 7 kαι 16gb ram με αυτα τα χρηματα

ιωαννηs

Επιφανές μέλος

Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 14.444 μηνύματα.
Ο προβληματισμός μου είναι για το cpu καθως το gpu ειναι πολυ οutdated και αργό για μηχανικούς το 2025...θα δυσκολευτει σε simulations αρκετά..καλυτερά ας κοιτάξει κατι με εναν ryzen amd 7 kαι 16gb ram με αυτα τα χρηματα
μπα...δεν υπαρχει κανενα προβλημα σε αυτα που θελουν οι ηλεκτρολογοι... δοκιμασμενο.
Καλοι και οι ryzen αλλα τους βαζουν μονο σε οικιακα μοντελα..τα επαγγελματικα των μεγαλων κατασκευαστων δουλευουν μονο με intel.

Hmmytheos

Νεοφερμένο μέλος

Ο Hmmytheos αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 20 μηνύματα.
Κάρτα Γραφικών: AMD RADEON (TM) RX VEGA 10 GRAPHICS (2GB)
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 7 3700U with Radeon Vega Mobile Gfx 2.30 GHz
RAM 16.0 GB (13.9 GB usable)
Αποθηκευτικός Χώρος: 477GB
Λογισμικό: Windows 11 Home 64bit
Ηλικία Λάπτοπ : 4,5 Ετών

Πιστεύετε βγαίνει σχολή ΥΜΜΗ (ΕΜΠ) με αυτό το λάπτοπ;

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.894 μηνύματα.
Κάρτα Γραφικών: AMD RADEON (TM) RX VEGA 10 GRAPHICS (2GB)
Επεξεργαστής: AMD Ryzen 7 3700U with Radeon Vega Mobile Gfx 2.30 GHz
RAM 16.0 GB (13.9 GB usable)
Αποθηκευτικός Χώρος: 477GB
Λογισμικό: Windows 11 Home 64bit
Ηλικία Λάπτοπ : 4,5 Ετών

Πιστεύετε βγαίνει σχολή ΥΜΜΗ (ΕΜΠ) με αυτό το λάπτοπ;
Θα σε καλύψει για τις ανάγκες της σχολής.
Μόνο εαν χρειαστεί να κάνεις FEA σε πιο προχωρημένα μαθήματα ηλεκτρομαγνητισμού(εαν τα επιλέξεις) ίσως σε ταλαιπωρήσει λίγο, αλλά στα πλαίσια του προπτυχιακού τουλάχιστον δεν ζητάνε κάτι ακραίο, οπότε νομίζω θα είσαι εντάξει. Προσωπικά θα πήγαινα για μεγαλύτερο δίσκο(ελπίζω να είναι SSD), γύρω στο 1TB, για να υπάρχει άνεση, ωστόσο δεν είναι υποχρεωτικό και ούτε πιστεύω πως θα έχεις θέμα εαν δεν κάνεις βαριά χρήση εκτός σχολής με επιπλέον προγράμματα.

Κατά 99% είσαι καλυμμένος.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια