Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών Πατρών vs Φυσικής Πατρών

Σε ποια σχολή συμβουλεύετε τον xalkias να πάει;
Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 98)
  • Η.Μ.Τ.Υ.

  • Φυσικό

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,788 μηνύματα.
1. Στην Ελλάδα, ότι και να σπουδάσεις, όσο καλός και να είσαι, λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης και της ανεργίας, θα βρεθείς, αν είσαι τυχερός, υπάλληλος των τετρακοσίων, άντε των επτακοσίων πενήντα μικτών (άντε και των χιλίων σε εξαιρετικές περιπτώσεις).
Στην Ιατρική είναι λίγο καλύτερα οικονομικά, όμως για να αρχίσεις να αμοίβεσαι πρέπει να αρχίσεις την ειδίκευση και αυτή μπορεί να καθυστερήσει και 15 χρόνια σε κάποιες ειδικότητες.
(Η αθλιότητα της πολιτικής και των πολιτικών που κυβέρνησαν την Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες, μαζί με την παγκόσμια οικονομική κρίση, έφερε την οικονομική αθλιότητα.)
Συμπέρασμα. Σπούδασε ότι αγαπάς και κάν΄το καλά. Έτσι θα έχεις περισσότερες ελπίδες. Μην ακούς κανένα γονέα ή φίλο.
2. Στο εξωτερικό σίγουρα έχουν περισσότερη ζήτηση οι τεχνολογικές και οι θετικές επιστήμες (Εννοείται και η Ιατρική).
Προφανώς ένα καλό βιογραφικό μετράει πολύ. Ότι και να διαλέξεις λοιπόν για σπουδές να το κάνεις καλά. Ένα καλό μεταπτυχικό είναι σημαντικό, εδώ ή έξω.
Δεν έχει σημασία αν σπουδάσεις τεχνολογικές ή θετικές επιστήμες. Οι μαθηματικοί μπορούν να πιάσουν δουλειά παντού (τράπεζες, εταιρείες κ.λ.π.). Δεν κάνουν βασική έρευνα μόνο. Το ίδιο και οι φυσικοί. Εκτός βεβαίως και αν το επιλέξουν, και πάλι όμως, παρ' όλο που τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, μπορούν να βρουν δουλειά σε ερευνητικά κέντρα ή πανεπιστήμια.
Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι οι τράπεζες π.χ. στο εξωτερικό ψάχνουν κυρίως στα οικονομικά τμήματα για συνεργάτες. Μια φίλη που έκανε μεταπτυχιακό σε περιβαλοντικά θέματα στο Imperial (σπούδασε εδώ χημικός μηχανικός), δέχθηκε από την Goldman Sachs τριετές συμβόλαιο με 60 χιλιάδες δολάρια το χρόνο.
Δεν είναι τυχαίο το ότι, στα κορυφαία πανεπιστήμια της Βρετανίας, τα entry standards για τα μαθηματικά και τα φυσικά τμήματα είναι πιο ψηλά από τα πολυτεχνικά, ακόμα και στο κατ΄εξοχήν τεχνολογικό κολέγιο, το Imperial.
Συμπέρασμα. Το ίδιο. Σπούδασε ότι αγαπάς και κάν΄το καλά. Μην ακούς κανένα γονέα ή φίλο.


Αυτό πρέπει να τεθεί σαν αντί-προλόγου στις οδηγίες για στη συμπλήρωση των μηχανογραφικών δελτίων.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Κομνηνός

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κομνηνός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,681 μηνύματα.
δεν ξερω για σας αλλα μου ειναι αφορητο να σπουδαζω κατι που δεν αγαπω απλα και μονο επειδη το ειπε ο ταδε και ο δεινα ή επειδη στην ελλαδα εχει επαγγελματικη προοπτικη(πλεον μονο ιατρικη και αμα,οι μισοι εξω φευγουν)
τεραστιο βασανο θα μου ηταν.
αλλα καταλαβαινω τα παιδια που επιλεγουν μια τετοια προοπτικη(το εκανα και γω),η επαγγελματικη ανασφαλεια ειναι κατι το φοβερο στην Ελλαδα.μου φαινεται οι νεες γενιες πρεπει να γινουν κατι σαν τον οδυσσεα ,σαν τους ελληνες της παλαιας εποχης που καναν αποικιες οπου φανταστει ο νους(προφανως επειδη δεν τα φερναν βολτα στην πατριδα τους ή τους ειχαν εξορισμενους)

επειδη πανω εγινε λογος για τραπεζες..ναι ισχυει ,αλλα ειναι το αναλογο με αυτον που αγαπα την φυσικη και παει ΗΜΜΥ..ετσι δεν ειναι; να καταληγεις τραπεζικος απο φυσικος ειναι μια καποια αστοχια..με την εννοια πως η επιλογη της φυσικης εγινε για την φυσικη οχι για τα οικονομικα
γι αυτα στο κατω κατω υπαρχουν και οι οικονομικες σχολες,ΟΔΕ και γενικοτερα προπτυχιακα τμηματα που δινουν οικονομικες γνωσεις κ.λπ
εξαλλου μπορει να σου πει καποιος απο ΗΜΜΥ πως και αυτος με μεταπτυχιακο παει τραπεζα.που ισχυει,αλλη μια μορφη αστοχιας
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Sail Beg

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Sail Beg αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 319 μηνύματα.
Απλά θα ήθελα να εκφράσω την γνώμη μου,
Βλέποντας το θέμα κανονιστικά,δηλαδή το τι πρέπει να γίνεται,αυτός που θέλει να γίνει Φυσικός/Μαθηματικός θα πάει σε Φυσικομαθηματική σχολή και αυτός που θέλει να γίνει Ηλεκτρολόγος θα πάει σε πολυτεχνική σχολή.
Ας προσγειωθούμε τώρα στην πραγματικότητα και ας δούμε την κατάσταση πραγματιστικά.
Οι ευκαιρίες για κάποιον απόφοιτο φυσικομαθηματικών σχολών είναι περιορισμένες στην Ελλάδα,οι επιλογές από ημμυ είναι πολύ περισσότερες.
Το βρίσκω εν μέρει ορθό αν σε κάποιον αρέσουν τα μαθηματικά ή η φυσική να πάει ημμυ,το επίπεδο είναι αρκετά υψηλό,θα ικανοποιηθεί σε μερικό βαθμό η αγάπη του για το αντικείμενο και οι επαγγελματικές προοπτικές είναι πιο πολλές,για Ελλάδα πάντα.
Πάντως το οτι είναι παράδοξο,σαφώς και είναι απλά δεν χρειάζεται να καταδικάζουμε κάποιον που επέλεξε ημμυ αντί για μαθηματικό ή φυσικό.
Αυτό το λέω,γιατί ο Κων/νος Δασκαλάκης(απόφοιτος ήμμυ/καθηγητής μαθηματικών και πληροφορικής στο MIT) είχε δηλώσει οτι η νοοτροπία αντιμετώπισης των μηχανικών απέναντι στα προβήματα των βοήθησε να λύσει τον γρίφο του Nash,δηλαδή ένα καθαρά μαθηματικό πρόβλημα.
Είναι παράδοξο,αλλά η σχολή αυτή αποτελεί μια δικλείδα ασφαλείας για παιδιά που αγαπούν μαθηματικά και φυσική.
Αυτά. :D
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,788 μηνύματα.
Κων/νίνε όμως ασχέτως αν αποτελεί δικλείδα ασφαλείας η συγκεκριμένη επιστήμη, έχει λογική βάση το επιχείρημα του στυλ: «μ' αρέσουν τα Μαθηματικά και η Φυσική, αλλά θα σπουδάσω Ηλεκτρολόγους Μηχανικός»; Με την ίδια σκέψη, «μ' αρέσει η Βιολογία και η Χημεία, αλλά θα σπουδάσω Ιατρική». Επίσης η αγορά δεν βρωμάει από Ηλεκτρολόγους, Γιατρούς...κ.α. που θεωρούμε ότι έχουν πολλαπλές επαγγελματικές επιλογές; Μπορεί να υπάρχουν επαγγελματικές επιλογές αλλά να υπάρχει υπερ-προσφορά έναντι ζήτησης για μια θέση εργασίας. Ας κάνουμε την υπόθεση εργασίας ότι στην Ελλάδα έχουμε Βιομηχανίες, Εταιρίες,... στο επίπεδο του εξωτερικού, τότε πάλι ανέργους με μεταπτυχιακό τίτλο και proficiency-ecdl θα έχουμε αφού σπουδάζουν σχεδόν όλοι οι μαθητές και έχουν 0 ώρες εργασιακή προϋπηρεσία σε πραγματικό χρόνο. Κύριοι έχουμε έλλειμμα πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα. Μια κοινωνία δεν έχει ανάγκη μόνο βιομοριακούς ερευνητές. Θέλει και τεχνήτες, εργάτες, αγρότες, κτηνοτρόφους. Πείτε μου μια χώρα στον πλανήτη που κατόρθωσε να έχει πολύ υψηλό δείκτη γνώσης (μεγάλο ποσοστό πτυχιούχων / μαζική παραγωγή πτυχίων χωρίς ποιοτική αξιολόγηση), να εισάγει τεχνογνωσία και όλα τα καταναλωτικά προϊόντα από το εξωτερικό; Προσωπικά αισθάνομαι άσχημα που ζω σε μια χώρα με τέτοιες παράλογες αντιφάσεις.

Κων/νίνε, ο Δασκαλάκης είναι ένα παράδειγμα μη συγκρίσιμο για τον μέσο απόφοιτο (και με μεταπτυχιακό) από το Τμήμα ΗΜΜΥ ή και του Μαθηματικού. Ο συγκεκριμένος έκανε και κάνει ακαδημαϊκή καριέρα με παράλληλη προσφορά στην επιστήμη των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Οι υπόλοιποι (ακόμη και σε άλλες επιστήμες) είναι το θέμα τι κάνουν ή αν μπορούν να αποκτήσουν την "άνεση" της καριέρας που έφτιαξε ο Δασκαλάκης σε τόσο νεαρή ηλικία; Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να μεγαλοπιανόμαστε: ή του βάθους ή του ύψους. Ή Δασκαλάκης ή καθηγητής σε φροντιστήριο. Ή μεγαλο-manager ή ταμίας σε Τράπεζα. Βέβαια για την δεύτερη συγκριτική επιλογή, υπάρχει μια αίσθηση του παρακατιανού, του υποδεέστερου, του κοινωνικά αποτυχημένου. Όμως κάποιος δεν πρέπει να κάνει και αυτή την δουλειά (τη δεύτερη συγκριτική επιλογή), και μάλιστα όσο καλύτερα γίνεται; Ακούω για δουλειές και καριέρες, αλλά κανείς δεν λέει ότι σαν κοινωνία θέλουμε καλούς επαγγελματίες ακόμη...και για κτηνοτρόφο, εν ολίγοις σε κάθε επάγγελμα με πτυχίο ή/ όχι. Αλλά έτσι έχουμε μάθει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

schooliki

Δραστήριο μέλος

Ο schooliki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 594 μηνύματα.
............
επειδη πανω εγινε λογος για τραπεζες..ναι ισχυει ,αλλα ειναι το αναλογο με αυτον που αγαπα την φυσικη και παει ΗΜΜΥ..ετσι δεν ειναι; να καταληγεις τραπεζικος απο φυσικος ειναι μια καποια αστοχια..με την εννοια πως η επιλογη της φυσικης εγινε για την φυσικη οχι για τα οικονομικα..............
Ανέφερα τις επιλογές που μπορείς να έχεις από τις θετικές επιστήμες στο εξωτερικό για να δείξω ότι δεν ξεκινάνε τα πάντα από τις πολυτεχνικές σχολές, όπως πιστεύουν πολλοί γονείς.
Εγώ (οι παλιοί στο ischool το ξέρουν) ξεκίνησα τη θεωρητική φυσική από επιλογή και συνεχίζω εφέτος στο μεταπτυχιακό με ανάλογο θέμα. Δε σκέφτομαι τίποτα άλλο εκτός από τη βασική έρευνα και παράλληλα (αν έρθει) ακαδημαϊκή καριέρα. Η ζωή βέβαια δεν είσαι ποτέ σίγουρος πως θα στα φέρει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

aladdin

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο aladdin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 948 μηνύματα.
Παντως ο πρωην υπουργος οικονομικων του πασοκ ο χριστοδουλακης, διδασκει οικονομικη ιστορια στην ασοε και εχει τελειωσει σημμυ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κομνηνός

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κομνηνός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,681 μηνύματα.
γνωστα ειναι αυτα
και ο Παπαδημος με βασικο πτυχιο στην φυσικη εγινε προεδρος της τραπεζας της ελλαδοςκαι πρωθυπουργος

εγω παλι στεκομαι σε κατι ακομα,πρεπει η σχολη να σου διατηρει το ενδιαφερον για τις σπουδες ετσι δεν ειναι; κι αυτο μπορει να γινει ειτε με κατι που αγαπα καποιος ειτε με τον σκοπο που εβαλε...το δευτερο ισως ενεχει καταναγκασμο
επισης να δουμε και το γενικοτερο πλανο.εστιαζουμε στην ελλαδα που ειναι επαγγελματικα μια πεθαμενη χωρα(με εξαιρεση τους γιατρους ισως που και αυτοι φευγουν εξω πολλοι),νομιζω πρεπει να ανοιξουμε το πλανο πια
εχω μια ερωτηση ενας μηχανολογος μηχανικος π.χ τι δουλεια θα κανει στην ελλαδα;θα βρει κατι; πολυ δυσκολα κρινοντας απ οσα ακουω,ακομα και για τον φοιτητη ΗΜΜΥ ΕΜΠ δυσκολα τα πραγματα..και με τι μισθο.
νομιζω ειμαστε στην φαση που μονο η ιατρικη ισως να δωσει μια διεξοδο,χωρις τα πολλα λεφτα και παλι του παρελθοντος
ηδη εδω και χρονια η νομικη,οι πολιτικοι μηχανικοι,τα αλλοτινα καστρα κατερρευσαν μεσα απο την υπερβολη που χαρακτηριζει την χωρα μας...
αλλα και η πληροφορικη την δεκαετια του 90 ηταν η νεαρη πριγκιπησσα των ΑΕΙ και τελικα το κρατος ιδρυσε απειρες σχολες σχολες πληροφορικης,χιλιαδες βγαινουν απο αυτες .Απ οσο ξερω δεν ειμαστε ακριβως και η σιλικον βαλευ..οκ η πληροφορικη δινει διεξοδους ως freelancer κ.λπ ..αυτο το εχει το θετικο..
αυτους τελικα θα ανταγωνιστει ενας ΗΜΜΥ με κατευθυνση πληροφορικη..ετσι δεν ειναι;
δυσκολα δηλαδη τα πραγματα απο πασα αποψη..
κατα την γνωμη μου και το πολυτεχνειο οδευει να συναντησει την Νομικη και αλλες σχολες με παλια αιγλη.μονο η ιατρικη καπως εμεινε με επαγγελματικη προοπτικη στον τοπο μας
γι αυτο ξαναλεω πρεπει να βλεπουμε πιστευω το γενικο πλανο...την αγορα της ευρωπης(εκει εχει ευκαιριες και για ΜΜ και για μαθηματικους κ.λπ)..μαλλον πρεπει να σπουδαζουμε αυτο που αγαπαμε και να ανοιγουμε τα πανια μας..
διοτι τα τρικαλα,τα γιαννενα,η θεσσαλονικη και πια και αυτη η Αθηνα δεν μπορουν να απορροφησουν ολους αυτους τους αποφοιτους
συνεχιζω παντως να πιστευω πως η ΗΜΜΥ ΕΜΠ ειδικα δινει στον φοιτητη μεγαλυτερο ευρος ευκαιριων απο αλλες σχολες και περισσοτερες διεξοδους για το μετα.ειναι σχολη που εχει μεγαλο προγραμμα σπουδων(αν και αυτη εχει την νοσο να καταπιανεται με ενα σωρο πεδια),εχουν πεσει λεφτα στην σχολη
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,788 μηνύματα.
Kαι ο βιοπορισμός Κομνηνέ;

Εσύ Κομνηνέ τι σπούδασες; :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κομνηνός

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κομνηνός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,681 μηνύματα.
ενταξει τα ξερεις...:whistle:

ως παιδι της δεκαετιας του 90 εβαλα πρωτη επιλογη πληροφορικη(τοτε τα μηχανογραφικα στις δεσμες τα καναμε πριν τις πανελληνιες)...την δεκαετια του 90 πρωτοιδρυθηκαν οι σχολες πληροφορικης,ηταν λιγες και οι αποφοιτοι λιγοι..η απορροφηση στην ιδιωτικη αγορα ηταν τεραστια,το κυριοτερο τοτε στησανε τα προγραμματα πληροφορικης στα σχολεια.Οποτε οι αποφοιτοι των σχολων διοριζονταν ως καθηγητες σε σχολεια με το που αποφοιτουσαν..1 προς 1 για το ΑΣΕΠ
ηταν ενας αγωνας ταχυτητας,να τελειωσεις νωρις να διοριστεις αμεσα μην κλεισει η κανουλα :redface:,καποιοι βεβαια προτιμουσαν την ιδιωτικη αγορα(καναν και μεγαλη καριερα)..οποτε μεσα σε αυτον τον παροξυσμο τι να εβαζα; οτι ελεγε η μοδα και το περιβαλλον!πληροφορικη..εφτασε χρονια που η σχολη μου ξεπερασε τις 19 χιλιαδες μορια για να καταλαβεις
βεβαιως μετα ηρθε το κρατος και αφουγκραστηκε την κοινωνια ιδρυσε πεντακοσιες χιλιαδες σχολες πληροφορικης,σε καθε ραχουλα:P και τελειωσε η ιστορια ;) που αν θυμαμαι καλα κρατησε καμποσο μια 8ετια.

βεβαια αν με ρωτας ,δεν μου αρεσαν καθολου οι σπουδες στην πληροφορικη(για να ειμαι ειλικρινης δεν ειχαμε ιδεα καλα καλα τι στην ευχη ειναι πληροφορικη οταν πρωτομπαιναμε εκεινα τα χρονια,οι μισοι συμφοιτητες δεν ειχαν καν υπολογιστη,τους συμβουλευαν να παρουν οι καθηγητες στο εξαμηνο!),η σχολη βεβαια μια χαρα ηταν και με υποδομες πολυ πανω απο τον μεσο ελληνικο ορο,το αντικειμενο ομως δεν μου αρεζε ουτε και μου αρεσει!
και το ερωτημα ειναι αν καποιος δεν αρεσει την σχολη που διαλεξε αλλα την διαλεξε απλα λογω επαγγελματικων προοπτικων(πλεον εγω εχω σοβαρες αμφιβολιες για τις προοπτικες στις σχολες που συζηταμε ΚΑΙ στην ΗΜΜΥ),ποσες ωρες θα ασχοληθει με αυτο,θα λαχταραει; και ανδ εν ασχοληθει ωρες και για μια ζωη ποσο καλος θα γινει;

εγω θα συμβουλευα ενα παιδι που ειναι να επιλεξει σχολη να δει το προγραμμα σπουδων,του αρεσει;ταιριαζει στις κλισεις του?να περασει αν μπορει να παρακολουθησει ενα μαθημα στο αμφιθεατρο,να δει εγκαταστασεις της σχολης που του ενδιαφερει,να διαβασει την εξωτερικη αξιολογηση που της εχει γινει,να δει και τις επαγγελματικες προοπτικες,τις διεξοδους που δινει σε μεταπτυχιακα που τυχον τον ενδιαφερουν και τελικα να επιλεξει.Καπως ετσι..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Sail Beg

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Sail Beg αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 319 μηνύματα.
έχει λογική βάση το επιχείρημα του στυλ: «μ' αρέσουν τα Μαθηματικά και η Φυσική, αλλά θα σπουδάσω Ηλεκτρολόγους Μηχανικός»;
Σαφώς και έχει λογική,η αγάπη για τα μαθηματικά και την φυσική είναι συνθήκη αναγκαία αλλά μπορεί να μην είναι επαρκής ώστε κάποιος να οδηγηθεί να τα σπουδάσει κιόλας,δηλαδή αν επιλέξεις να εφαρμόσεις τα μαθηματικά και την φυσική π.χ για την μηχανολογία,την ηλεκτρολογία,τα χρηματοοικονομικά... παύεις να τα αγαπάς σαν αντικείμενα?

καριέρα με παράλληλη προσφορά στην επιστήμη των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.
Αν δεν υπάρχουν τα θεμέλια δεν χτίζεται το οικοδόμημα,ας μην κολλάμε ταμπέλες με τον όρο εφαρμοσμένα μαθηματικά λες και είναι κάτι basse classe,με προσωπική ασχολία και θέληση η σχολή ημμυ μπορεί να σου προσφέρει τις κατάλληλες γνώσεις,ούτε έχω κόμπλεξ με την σχολή,ούτε ποτέ μου σκέφτηκα να την δηλώσω,ούτε μου αρέσει το πρόγραμμα σπουδών αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,788 μηνύματα.
Nαι απλά έτσι καλλιεργείται η εντύπωση ότι το ΗΜΜΥ υπερτερεί ως ένα ανανεωμένο Τμήμα Μαθηματικών και Φυσικής μαζί, ενώ τα αντίστοιχα Τμήματα φαίνεται σαν να υστερούν σε κάτι, ενώ δεν υστερούν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

aladdin

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο aladdin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 948 μηνύματα.
Στις προοπτικες υστερουν σιγουρα. Οχι απλα υστερουν, ειναι στον πατο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Θα τα δει αυτά κάποιος και θα σκεφτεί τι φοβερά υψηλό είναι το επίπεδο των μαθηματικών και της φυσικής στο ΕΜΠ. Ε ρε Γκαρούτσε που φτασες.:sly:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

aladdin

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο aladdin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 948 μηνύματα.
Ειναι φοβεροτατο το επιπεδο. Αν θελεις να το στο τεκμηριωσω. Επειδη καποιοι σπουδαστες κοιτανε να περασουν το μαθημα 2 μερες πριν τις εξετασεις αυτο δε μειωνει το επιπεδο. Επιλογη τους ειναι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,788 μηνύματα.
Αν ψάξει κανείς στο google, θα δει ότι τα εν λόγω βοηθήματα έχουν αποθεωθεί από τους φοιτητές ΗΜΜΥ. Ο Γκαρούτσος σώζει κόσμο και τα πτυχία Γκαρούτσος...κτώνται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

schooliki

Δραστήριο μέλος

Ο schooliki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 594 μηνύματα.
Στις προοπτικες υστερουν σιγουρα. Οχι απλα υστερουν, ειναι στον πατο.
Δηλαδή εγώ που επέλεξα να σπουδάσω φυσικός και όχι ηλεκτρολόγος ή γιατρός, έχω ήδη πνιγεί και δεν το έχω καταλάβει.
Το ίδιο και ο Δίας και πολλά άλλα παιδιά.
Υπερβάλεις λίγο, δε νομίζεις;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

aladdin

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο aladdin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 44 ετών και Πτυχιούχος. Έχει γράψει 948 μηνύματα.
Δεν αναφερομαι στο ακαδημαικο του πραγματος. Αναφερομαι στις προοπτικες.

Αν ψάξει κανείς στο google, θα δει ότι τα εν λόγω βοηθήματα έχουν αποθεωθεί από τους φοιτητές ΗΜΜΥ. Ο Γκαρούτσος σώζει κόσμο και τα πτυχία Γκαρούτσος...κτώνται.

Eνω στο μαθηματικο ολοι οι αποφοιτοι ειναι αστερια! ναι ναι, μ αυτο το πλευρο να κοιμασαι...αφου τα ξερεις απο μονος σου, μη με κανεις να λεω τα αυτονοητα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 875331

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Στις προοπτικες υστερουν σιγουρα. Οχι απλα υστερουν, ειναι στον πατο.

Εξηγησε μου αυτο και που το ξερεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,788 μηνύματα.
Eνω στο μαθηματικο ολοι οι αποφοιτοι ειναι αστερια! ναι ναι, μ αυτο το πλευρο να κοιμασαι...αφου τα ξερεις απο μονος σου, μη με κανεις να λεω τα αυτονοητα.

Όχι αλλά τουλάχιστον δεν το διαφημίζουν αλλά ούτε κοκορεύονται ότι σπουδάζουν ...στο ΜΙΤ. :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Sail Beg

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Sail Beg αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 319 μηνύματα.
**Metsobian Institute of Technology
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top