Το επάγγελμα του συμβολαιογράφου

Newuser

Νεοφερμένος

Η Newuser αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Γειά σας... Λοιπόν σκεφτόμουν πολύ να κάνω το επάγγελμα του συμβολαιογράφου μελλοντικό μου επάγγελμα... Απλώς έχω πολλές ερωτήσεις, και άγνοια, λόγω του ότι κανείς στον οικογενειακό μου περίγυρο δεν είχε ποτέ τέτοια προϋπηρεσία... Δηλαδή αν ξεκινήσω, θα ξεκινήσω μόνη μου..

Για να μπω στην ουσία, θα σας γραψω απο κάτω κάποιες απο τις ερωτήσεις μου :

Θέσεις για νεους συμβολαιογραφους προκηρύσσονται όπου προκύψουν κενές θέσεις. Αυτό θα πει οτι είναι ανάλογα με τις συνταξιοδοτησεις?

Δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς, σε κάθε περιφέρεια είναι και ενας συμβολαιογραφοσ? Δηλαδή ο κάθε συμβολαιογραφοσ μπορούμε να πούμε ότι έχει το μονοπώλιο μιας μικρής περιοχής, της περιοχής στην οποία ανήκει?

Επίσης, ας μου εξηγήσει κάποιος τι σημαίνει ότι ο συμβολαιογραφοσ είναι δημόσιος λειτουργος, εφόσον εργάζεται σε δικό του χώρο?

Κάπου διάβασα ότι ο νέος συμβολαιογραφοσ διατηρεί τα συμβόλαια άλλων συμβολαιογραφων που έχουν αποχωρήσει από το επάγγελμα. Αυτό σημαίνει ότι όταν εγώ με το καλό πετύχω στις εξετάσεις και πάρω την κενή θέση που προέκυψε, θα έχω υπό την ευθύνη μου και τα συμβόλαια του επαγγελματικου μου προκατόχου ή αυτό γίνεται μεταξύ γνωστών συμβολαιογραφων?

αυτό που με απασχολεί είναι αν υπάρχει αυτό που λέμε η ευγενής άμιλλα όταν μπαίνει στο χώρο ένας νέος αλλά ντροπαλός ας το πούμε συμβολαιογραφοσ... Αλλά σίγουρα αγαπάω το διάβασμα και θα μου αρεζε αυτό το επάγγελμα, που έχει και συγκεκριμένο ωράριο. Σκεφτόμουν ή συμβολαιογραφοσ ή ειρηνοδίκησ... Στον ειρηνοδικη δεν έχεις το πρόβλημα της πελατείας αλλά ο συμβολαιογραφοσ μου φαίνεται πιο ενδιαφέρον.

Ευχαριστώ πολύ και περιμένω τις απαντήσεις σας για να συζητήσουμε για ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα... Αν μπορείτε ρωτήστε και τους γνωστούς σας, μπορεί να γνωρίζουν κάτι περισσότερο... Ευχαριστώ..
 

Guest 454371

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Mέχρι πριν αρκετά χρόνια, χρειαζόταν να έχεις πτυχίο Νομικής και κυρίως ήταν κληρονομικό επάγγελμα. Για παράδειγμα είχε η μητέρα ή ο πατέρας ενός παιδιού συμβολαιογραφείο, και το έπαιρνε μετά το παιδί. ΑΛλά νομίζω θέλει 100% πτυχίο νομικής. Τώρα δεν γνωρίζω πως είναι ακριβώς και αν έχει αλλάξει κάτι από αυτο που σου είπα. Κάποιο παιδί εδώ με πτυχίο νομικής θα σου πει σίγουρα.

 

Newuser

Νεοφερμένος

Η Newuser αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
mNA σ ευχαριστώ πολύ αλλά το ξέρω ότι θέλει πτυχιο νομικής, το γνωρίζω 🙂 απλώς δεν εχω συγγενείς συμβολαιογραφους... Απλώς μου λένε ότι οι συμβολαιογραφοι είναι λίγοι και ο αριθμός τους ελεγχόμενος και ότι είναι καλό επάγγελμα.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top