Τί δηλώνουν ως 1η Σχολή στη Θεσ/κη-2009

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,326 μηνύματα.
Εφημερίδα "Ο Αγγελιοφόρος", 7 Ιουλίου 2009

Παιδαγωγικό να ΄ναι και όπου να ΄ναι... Η τάση αυτή πολλών υποψηφίων των πανελλήνιων εξετάσεων αποτυπώνεται στα στατιστικά στοιχεία που συγκέντρωσε ο σύμβουλος Σταδιοδρομίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Τραχαλιός για τις τρεις πρώτες ημέρες της κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων. Σχεδόν οι μισοί υποψήφιοι τοποθέτησαν στις τρεις πρώτες θέσεις τα Παιδαγωγικά Τμήματα της Θεσσαλονίκης, της Αλεξανδρούπολης και του Βόλου.

Χιλιάδες υποψήφιοι, εκ των οποίων αρκετοί αριστούχοι, «ψηφίζουν» και φέτος τα Παιδαγωγικά Τμήματα, τα οποία παρέχουν ταχεία διέξοδο -τουλάχιστον προς το παρόν - στη δημόσια εκπαίδευση. Η λειτουργία του ολοήμερου σχολείου άνοιξε το δρόμο για το διορισμό χιλιάδων δασκάλων στα δημοτικά, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι πτυχιούχοι μπαίνουν στην τάξη αμέσως μετά την ορκωμοσία τους στο πανεπιστήμιο. Οπως προκύπτει από στοιχεία που συνέλεξε ο κ. Τραχαλιός, στο Κέντρο Συγκέντρωσης Μηχανογραφικών της Νεάπολης την περασμένη εβδομάδα, το 25% των μαθητών δηλώνει στις τρεις πρώτες θέσεις το Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ και ακολουθούν τα Παιδαγωγικά της Αλεξανδρούπολης (13%) και του Βόλου (13%). Η αμέσως επόμενη επιλογή είναι η Νομική Θεσσαλονίκης, η οποία έχει δηλωθεί στις τρεις πρώτες θέσεις από το 11% των παιδιών. Επονται, βάσει πάντα των προτιμήσεων, η Νομική Κομοτηνής (9%), το Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης (9%), το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ Θεσσαλονίκης (9%) και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Θεσσαλονίκης (9%). Στις επόμενες θέσεις «φιγουράρουν» το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Θεσσαλονίκης (7%), το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ της Ξάνθης (7%), το Τμήμα Ιατρικής Θεσσαλονίκης (7%), το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (7%), το Τμήμα Φιλολογίας Θεσσαλονίκης (5%), το Τμήμα Νομικής Αθήνας (5%), το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών Ιωαννίνων (5%), το Τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία της Αλεξανδρούπολης (5%), το Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (5%), το Τμήμα Μαθηματικών Θεσσαλονίκης (5%), το Τμήμα Γεωπονίας Θεσσαλονίκης (5%) και το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης (5%).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top