Συμβουλές για Νοσηλευτική Λάρισας

Nikoletaant

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Nikoletaant αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών. Έχει γράψει 156 μηνύματα.
Χελλοου, πέρασα Νοσηλευτική Λάρισας. Καμια συμβουλή για τη σχολή, εαν κάποιος γνωρίζει; ακόμη καλύτερα αν σπουδαζει Νοσηλευτική; ειναι δύσκολη /εύκολη;
 

nimbus

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η nimbus αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γεωπονίας ΑΠΘ. Έχει γράψει 224 μηνύματα.
Εγώ είχα περάσει στην ίδια σχολή αλλά δεν πήγα ποτέ, λόγω της δυσκολίας του αντικειμένου. Δεν εννοώ ότι τα μαθήματα είναι δύσκολα αλλά το περιβάλλον. Θα πρέπει να έχεις γερό στομάχι και πολύ υπομονή, αλλά αν σου αρέσει θα είναι παιχνιδάκι.
Όσον αφορά την πόλη, είναι αρκετά μεγάλη, οι εγκαταστάσεις καλες και θα έχεις πολλές ευκαιρίες δουλειάς ακόμα και όταν σπουδάζεις.
 

Ioanna98

Νεοφερμένος

Η Ioanna98 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 49 μηνύματα.
Δεν έχω ιδιαίτερη άποψη για την Νοσηλευτική στη Λάρισα, έχω όμως για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Επίσης, επειδή σπούδασα στο πρώην ΤΕΙ Λαμίας και το τμήμα της νοσηλευτικής ήταν απέναντι μας, οπότε γνώρισα αρκετές νοσηλεύτριες, θα σου παραθέσω όσα έμαθα εγώ από την εμπειρία μου μαζί τους. Να ξέρεις το πρώην τμήμα ΤΕΙ της Λαμίας συγχωνεύτηκε με της Λάρισας ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο πανεπιστημιακό τμήμα νοσηλευτικής στην Λάρισα, οπότε κάποιες από τις κοπέλες που γνώρισα στη Λαμία συνέχισαν στη Λάρισα ώστε να πάρουν τον πανεπιστημιακό τίτλο.
Επί των πλείστων τα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι πολύ καλά και έχω ακούσει ότι οι εγκαταστάσεις στην Λάρισα είναι αρκετά καλές. Η Λάρισα σαν πόλη έχει λογικές τιμές ενοικίων από ότι θυμάμαι (με λιγότερα από 300€ βρίσκεις γκαρσονιέρα) και είναι μια ζωντανή επαρχιακή φοιτητούπολη. Το πανεπιστημιακό της Λάρισας είναι το καλύτερο νοσοκομείο της Θεσσαλίας, να φανταστείς παιδιά που ξέρω από τον Βόλο μου λένε πως για οτιδήποτε πάνε στο νοσοκομείο της Λάρισας γιατί το Αχιλλοπούλειο του Βόλου είναι λίγο γιαπί.
Η νοσηλευτική σαν ειδικότητα είναι για γερό στομάχι όπως ήδη ξέρεις, όπως οι γιατροί και όσοι έχουν να κάνουν με ασθενείς. Παρόλα αυτά είναι απαραίτητη ειδικότητα. Σαν δυσκολία μαθημάτων είναι μικρής προς μεσαίας, από την εμπειρία μου με τις νοσηλεύτριες που έκανα παρέα θυμάμαι πως να μάθουν για εξεταστική είχαν λίγα πράγματα, το ζόρι τους ήταν πως έπρεπε να ξυπνάνε 6 ώρα το πρωί για κλινικά εργαστήρια και ότι μάθαιναν το μάθαιναν κυρίως στην πράξη.
Παρόλα αυτά αυτό που με χαλούσε πολύ στην νοσηλευτική Λαμίας που γνώρισα εγώ, ήταν ο,τι έβλεπα ένα τμήμα με μεγάλη έμφαση στο κοτσομπολιό (τι λέει και τι φοράει η παραδίπλα, ίντριγκα) ενώ εγώ που ήμουν σε ένα ανδροκρατούμενο τμήμα μηχανικών ο καθένας κοιτούσε την δουλειά του (οκ υπήρχαν και βλαμμένα αλλά δεν έπαιρνε τέτοια έκταση το θέμα). Φυσικά γνώρισα και πολύ καλά παιδιά νοσηλευτές/τριες, μην τους τσουβαλιάζω όλους, που ασκούν τίμια και αθόρυβα το λειτούργημα του νοσηλευτή.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top