Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ vs Φυσικής ΕΚΠΑ

Theo_k93

Νεοφερμένος

Ο Theo_k93 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 62 μηνύματα.
- Δεν θα κάνει κάτι σημαντικό ποτέ ένας ΗΜΜΥ στην Ηλεκτροδυναμική, όπως λες. Θα κάνει εφαρμογές σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα σε κλασσικά και μη σχετικιστικά συστήματα. Αυτό δεν είναι Φυσική, αυτό είναι το αντικείμενα ουσιαστικά των ΗΜΜΥ.
- Η Ρομποτική και οι Υπολογιστές δεν είναι Μαθηματικά. Δεν είναι προφανές;
- Δεν είναι αντικείμενο των ΗΜΜΥ να μελετά τις ιδιότητες των υλικών, αυτό είναι αντικείμενο της
Φυσικής Στερεάς Κατάστασης / Συμπυκωμένης Ύλης η οποία θα τις ερμηνεύσει κιόλας.

Πραγματικα ξαναδιαβασε αυτο που γραφω πριν και αν εξακολουθεις να γραφεις (ή να πιστευεις αυτα) ειναι ανουσιο να μιλαμε και καλυτερα να σταματησει εδω η συζητηση γιατι τα παιδια για αλλο λογο μπαινουν στο τοπικ και γιατι ουτε θα με πεισεις ουτε θα σε πεισω.
(Γενικα δεν θιγομαι γιατι ουτε καν που σε ξερω απλα ειναι κακο να παραπληροφορεις καλυτερα να πληροφορεις τα παιδια συγκεκριμενα για την σχολη σου και ασε για τα αλλα. Πιστευω οτι αυτα που εγραψα ειναι ακρετα για να καταλαβουν τα παιδια τι παιζει με την ΣΗΜΜΥ)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Theo_k93

Νεοφερμένος

Ο Theo_k93 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 62 μηνύματα.
Παιδιά θα ήθελα να ζητήσω εκ των προτέρων συγγνώμη που επεμβαίνω σε ένα θέμα με το οποίο δεν έχω τόση πολύ σχέση...

Προσωπικά πιστεύω ότι το πρώτο πτυχίο είναι αναντικατάστατο. Για παράδειγμα ένας ηλεκτρολόγος μπορεί να κάνει ένα μεταπτυχιακό σχετικό με τη φυσική, αλλά ποτέ δεν θα γίνει φυσικός και αντίστοιχα ένας φυσικός με ένα μεταπτυχιακό στα οικονομικά μπορεί να ασχοληθεί με αυτά, αλλά αυτό δεν τον καθιστά οικονομολόγο.Παρ' όλα αυτά όμως, το πτυχίο αυτό δεν είναι το μόνο που καθορίζει με τι θα ασχοληθείς στη μετέπειτα ζωή σου. Μπορεί ένα μεταπτυχιακό να σου αλλάξει την πορεία, ή ακόμη να δουλέψεις στο δημόσιο είτε σε κάποια εταιρία που να μην έχει σχέση με το αντικείμενο σπουδών σου(ετεροαπασχόληση)

Όσον αφορά το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τα άλλα πανεπιστήμια, νομίζω ότι εμείς έχουμε την τάση ότι είναι δύσκολο να το λέμε ανώτερο, χωρίς κατ' ανάγκη να ισχύει. Στο δημόσιο, δύσκολα γίνονται πλέον προσλήψεις. Ένας ιδιώτης δεν θα ενδιαφερθεί τόσο για το πανεπιστήμιο από το οποίο αποφοίτησε κάποιος, αλλά για το πόσο ικανοποιητικά μπορεί να εκτελέσει τη δουλειά που του ανατίθεται, αν είναι εργατικός, συνεργάσιμος κτλ. Νομίζω ότι δεν είναι θεμιτό να μειώνεται η αξία κάποιων πανεπιστημίων ή ΤΕΙ, ίσως επειδή ο κόσμος δεν τα προτιμά, ή έχουν χαμηλές βάσεις. Ίσως αν κανείς δεν καταφέρει να συνεχίσει με μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σχολές, τότε το πτυχίο του Πολυτεχνείου να του δίνει περισσότερες εργασιακές επιλογές από ότι του Φυσικού ή Χημικού, αλλά αυτό δεν είναι κάτι πάγιο, καθώς η ζωή μας είναι γεμάτη εκπλήξεις και ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον...

Συμφωνω απολυτα και για αυτο σε οσους γνωστους που δηλωνουν μηχανογραφικα τους λεω να βαζουν σχολες που τους αρεσουν και οχι με βαση των εκαστοτε βασεων. Αλλιως γινεσαι δυστυχισμενος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Kostalas

Νεοφερμένος

Ο Kostalas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 18 μηνύματα.
H αλήθεια είναι οτι ξεκίνησα φέτος έχοντας σαν στόχο μόνο μηχανολόγων..Αλλά στην πορεία η φυσική έγινε το αγαπημένο μου μάθημα και άρχισα να ασχολούμαι και πολύ.. Και τώρα μπήκε και στο μυαλό μου και η σεμφε..Λογικα θα περιμενω να βγουν και τα ποτελεσματα..θα το συζητήσω και με τους καθηγητες μου και ευελπιστω οτι θα καταληξω ..


Τη ΣΕΦΜΕ δεν θα την πρότεινα, επειδή στην πράξη βγαίνοντας από αυτή έχεις τα ίδια διακαιώματα με ένα Μαθηματικό ή ένα Φυσικό. Όμως εσύ χρειάζεσαι πέντε χρόνια για κάτι που οι δεύτεροι το πραγματοποιούν σε τέσσερα...

Εφόσον σου αρέσει πολύ η Φυσική, σκέψου αν θα ήθελες να ξυπνάς και να κοιμάσαι βλέποντας συνεχώς φυσική, θεωρητικά και σε εργαστήρια. Αν αυτό σε ενθουσιάζει, θα σου συνιστούσα να βάλεις πρώτη επιλογή Φυσικό και μετά Μηχανολογία. Αντίθετα, αν προτιμάς τις πρακτικές εφαρμογές και σου αρέσει να ασχολείσαι με τις μηχανές, καλύτερα να δώσεις προτεραιότητα στο Μηχανολογικό.

Γενικότερα δεν είναι καλό να σκεφτόμαστε από τώρα την επαγγελματική αποκατάσταση, διότι είναι αδύνατο να προβλέψουμε τι θα γίνει σε πέντε-έξι χρόνια.Είναι δύσκολο, αλλά είναι σκόπιμο να σταματήσουμε να ακούμε τις προτάσεις των υπολοίπων και να σκεφτούμε τι θα μας άρεσε πραγματικά. Ο βασικός στόχος είναι, εκτός από επιτυχημένοι επιστήμονες να είμαστε και ευτυχισμένοι άνθρωποι, αλλιώς είναι "δώρο άδωρο".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Πραγματικα ξαναδιαβασε αυτο που γραφω πριν και αν εξακολουθεις να γραφεις (ή να πιστευεις αυτα) ειναι ανουσιο να μιλαμε και καλυτερα να σταματησει εδω η συζητηση γιατι τα παιδια για αλλο λογο μπαινουν στο τοπικ και γιατι ουτε θα με πεισεις ουτε θα σε πεισω.
Διάβασα πολύ καλά τι έγραψες. Είναι παραπλανητική, για κάποιον που δεν ξέρει, η αντιστοίχιση που έκανες με τις Θετικές Επιστήμες και αυτό διόρθωσα.
Για παράδειγμα το ότι θα μάθεις να κάνεις εφαρμογές σε κλασσικά μη σχετικιστικά ηλεκτροδυναμικά συστήματα, δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με τη Ηλεκτροδυναμική.
Φυσικά, αυτό για να το αντιληφθεί κάποιος, πρέπει να ξέρει τι είναι πραγματικά η Ηλεκτροδυναμική.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

moxa15

Διάσημο μέλος

Ο moxa15 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 3,327 μηνύματα.
Οτι ναναι,δηλαδη ντε και καλα ολοι ΕΜΠ πρεπει να δηλωνουν? Μπορει να προτιμαει την φυσικη. Και ως προς τι ειναι καλυτερο το μετσοβιο?Δεδομενου οτι εχει μονο πολυτεχνικα τμηματα δεν μπορεις να το συγκρινεις με αλλα τμηματα πανεπιστημιων οπως φυσικο η χημικο.Επισης παρατηρω οτι πολλοι απο αυτους που μπαινουν σε πολυτεχνεια νομιζουν οτι απο το τμημα τους μπορουν να κανουν τα παντα ,με αποκορυφωμα τους ΗΜΜΥ. Ειναι ταυτοχρονα ηλεκτρονικοι φυσικοι μαθηματικοι μηχανικοι βιολογοι και χημικοι
μην το αποπαιρνεις το παλικαρι μπορει να θελει να ειναι πουλ μουρ τι ζορι τραβασ εσυ???
Αν του αρεσει τοσο η φυσικη και θελει οπωσδηποτε ΕΜΠ να δει ΣΕΜΦΕ λεω εγω αλλα δεν νομιζω οτι αξιζει,ειναι ενας χρονος παραπανω σπουδων με τα ιδια δικαιωματα με ενα φυσικο με 4 χρονια σπουδων(+ ισως ειναι δυσκολοτερο διοτι εχει παραπανω μαθηματα),οτι δλδ σου λεει ο φιλος ο Kostalas
Επισης,το σχολιο για τους ΗΜΜΥ ισχυει αλλα δεν ειναι απολυτως λαθος.Σιγουρα στα μαθηματικα και φυσικη δεν ειμαστε και τοσο expert(αν και τα πρωτα 3 χρονια μονο αυτα κανουμε) αλλα σε κατι πληροφορικες κτλπ νομιζω ισχυει το επιχειρημα.Τελος,δεν νομιζω οτι καποιος τελειωνει το ημμυ με ονειρο τα ιδιαιτερα και κακα τα ψεματα κυριως για ελλαδα τοσο φυσικο(οσο και μαθηματικο) εκει οδευεις....
H αλήθεια είναι οτι ξεκίνησα φέτος έχοντας σαν στόχο μόνο μηχανολόγων..Αλλά στην πορεία η φυσική έγινε το αγαπημένο μου μάθημα και άρχισα να ασχολούμαι και πολύ.. Και τώρα μπήκε και στο μυαλό μου και η σεμφε..Λογικα θα περιμενω να βγουν και τα ποτελεσματα..θα το συζητησω και με τους καθηγητες μου και ευελπιστω οτι θα καταληξω ..
Αν σου αρεσει καθαρα και μονο η φυσικη πηγαινε σε φυσικο.ΣΕΜΦΕ φιλε μου ειναι πολυ μεγαλη ταλαιπωρια και δεν εχεις την καταλληλη ανταμοιβη απο μεριας πτυχιου.δλδ ιδια δικαιωματα με τον 4ο ετη που λεω απο πανω, κυριως αν δεν εχεις τρελη πορωση τοσο με τα μαθηματικα οσο ΚΑΙ με την φυσικη και με βλεψεις για ενα καλο μεταπτυχιακο για εξωτερικο δεν στο προτείνω....
λυπαμαι αλλα οσο και να θελουν μερικοι οι ημμυ και οι μηχμηχ δεν μπορουν να αντικαταστησουν τον φυσικο ,μαθηματικο,χημικο .Δεν αναφερομαι συγκεκριμενα σε εσενα ,γενικα μιλαω διοτι πολυ συχνα βλεπουμε τετοιες αποψεις
το χημικο σιγουρα οχι αλλα αυτη τη συζήτηση θα ηθελα πολυ να γινει με ενα χημικο μηχανικο κυριως σε σχεση με ενα χημικο....
οσο για τις φυσικες κτλπ για ιδιαιτερα και μονο δεν θελω να σε στεναχωρήσω αλλα αν εξαιρεσουμε τα ψυχολογικα skills που σου δινει η σχολη σου με τα εκαστοτε μαθηματα και την εκπαιδευση σε παιδια-ταξειςπου λογικα θα εχετε απο αποψη των γνωσεων που χρειαζονται,το ιδιο πραγμα ειμαστε.Σιγουρα παντως δεν νομιζω οτι το ονειρο ενος ημμυ ειναι να καταληξει εκει...:hmm::hmm:
έχεις δίκιο, αλλά νομίζω ότι αν βγει κάποιος στην αγορά εργασίας με ένα πτυχίο από το Πολυτεχνείο μπορεί να κάνει καλύτερες δουλειές από ότι ένα πτυχίο του Φυσικού.
εγώ προσωπικα λατρεύω τη Φυσική, αλλά κακά τα ψέματα κάποιος που πάει στο Φυσικό δεν έχει και πολύ καλή επαγγελματική αποκατάσταση.. π.χ. εκτός από καθηγητής τι άλλο μπορεί να κάνει? να εργαστεί σε κάποια εταιρία, ως τι?

δεν είναι τυχαία οι βάσεις του πολυτεχνείου τόσο ψηλότερα.

το οτι υπάρχει κόμπλεξ ανωτερότητας, υπάρχει, και κακώς γιατί Φυσική ξέρει καλύτερα αυτός του Φυσικού, μαθηματικά καλύτερα αυτός του Μαθηματικού κλπ
δουλειες οχι επαγγελματικες προοπτικες με την εννοια οτι το πτυχιο του,του δινει δουλεια σε πολλους τομεις της οικονομιας αλλα οκ μην νομιζεις και τπτ τραγικο αλλη δουλεια ο ενας αλλη ο αλλος ...
Υ.Γ. αλλωστε τι σκατε μωρε κακα τα ψεματα ολοι για ιδιαιατερα τον μαθηματικο ή φυσικο απο το εκαστοτε τμημα θα διαλεγαμε(ακομα και εγω)....
αποφοιτος φυσικης ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ εχει προδιαγεγραμμενο μέλλον στο εξωτερικο εχει σιγουρα παραπανω επιλογες...

ναι τυχαια οι βασεις του πολυτεχνειου ειναι τοσο υψηλοτερα αφου πολλα ατομα εχουν κομπλεξ το κλασσικο μηχανογραφικο πχ ιατρικη-πολιτικος μηχανικος μετα??!???

το τελευταιο(bold) προφανως και ισχυει αλλα αν ειναι για ιδιαιτερα νομιζω ειναι τα ιδια κυριως για μικρες ταξεις δλδ γυμνασιο,το αναλυω πανω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Theo_k93

Νεοφερμένος

Ο Theo_k93 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 62 μηνύματα.
Διάβασα πολύ καλά τι έγραψες. Είναι παραπλανητική, για κάποιον που δεν ξέρει, η αντιστοίχιση που έκανες με τις Θετικές Επιστήμες και αυτό διόρθωσα.
Για παράδειγμα το ότι θα μάθεις να κάνεις εφαρμογές σε κλασσικά μη σχετικιστικά ηλεκτροδυναμικά συστήματα, δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με τη Ηλεκτροδυναμική.
Φυσικά, αυτό για να το αντιληφθεί κάποιος, πρέπει να ξέρει τι είναι πραγματικά η Ηλεκτροδυναμική.

https://www.eecs.mit.edu/grad-areas/area4/ Τετοια "φυσικη" αν το επιλεξει κανεις μπορει να κανει ως ηλεκτρολογος. (Εδω δεν παιζει να εχεις αντιρρηση αλλα και αν εχεις ας συνεχισουμε με pm γιατι εδω δεν εχει νοημα.)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

john1994

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο john1994 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 312 μηνύματα.
μην το αποπαιρνεις το παλικαρι μπορει να θελει να ειναι πουλ μουρ τι ζορι τραβασ εσυ???

αν θεωρείς "Πουλ Μούρ" το πολυτεχνείο, δεν έχω να προσθέσω κάτι ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
https://www.eecs.mit.edu/grad-areas/area4/ Τετοια "φυσικη" αν το επιλεξει κανεις μπορει να κανει ως ηλεκτρολογος. (Εδω δεν παιζει να εχεις αντιρρηση αλλα και αν εχεις ας συνεχισουμε με pm γιατι εδω δεν εχει νοημα.)

Και εδώ θα βρεις τα μαθήματα αναλυτικά και τα θέματα των εξετάσεών τους: https://ocw.mit.edu/courses/electrical-engineering-and-computer-science/ (μετά τα προπτυχιακά, έχει και τα μεταπτυχιακά).

Ξέρεις πιο είναι το αστείο με τα μεταπτυχιακά αυτά μαθήματα; Φυσικά δεν τα έλεγξα όλα, μόνο τρία, που σχετίζονται με Ηλεκτροδυναμική, Κβαντομηχανική και Κυματική. Από αυτά που έλεγξα, λοιπόν, είδα ότι πρόκειται για πράγματα που ξέρω ήδη εγώ από το τρίτο έτος και εξής από ένα τμήμα Φυσικής ενός όχι τόσο φημισμένου διεθνώς Πανεπιστημίου όσο το MIT.
Και φυσικά με τέτοιου επιπέδου γνώσεις, έρευνα στην Φυσική δεν κάνεις. Μπορεί να κάνεις καταπληκτικές εφαρμογές, αλλά χρειάζεσαι πολλά παραπάνω για να πεις ότι έχεις περάσει από το στάδιο του «παράγω από τα γνωστά» στο στάδιο του «παράγω άγνωστα». Αυτό δεν είναι δουλειά ενός μηχανικού, αλλά ενός επιστήμονα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mitsolas

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο mitsolas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Νέο Ψυχικό (Αττική). Έχει γράψει 159 μηνύματα.
https://mechntua.gr/index.php?sid=58959c32896d9cc40b70e15df9f2c5ac γενικα τσεκαρε απο δω τι αποψεις μπορει να χουν και οι ιδιοι οι φοιτητες(αντιστοιχα φορουμ υπαρχουν σιγουρα για φυσικο)

παντως σχετικα με τη διαφορα σεμφε φυσικου να προσθεσω οτι αναλογα με την αντιδραση των φοιτητικων παραταξεων και των τει υπαρχει περιπτωση στα επομενα χρονια να αναγνωριστει και το μαστερ(οπως και στις υπολοιπες πολυτεχνικες)το οποιο ισχυει ουτως η αλλως για εξωτερικο(μπορεις να πας κατευθειαν για διδακτορικο)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Theo_k93

Νεοφερμένος

Ο Theo_k93 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 62 μηνύματα.
Και εδώ θα βρεις τα μαθήματα αναλυτικά και τα θέματα των εξετάσεών τους: https://ocw.mit.edu/courses/electrical-engineering-and-computer-science/ (μετά τα προπτυχιακά, έχει και τα μεταπτυχιακά).

Ξέρεις πιο είναι το αστείο με τα μεταπτυχιακά αυτά μαθήματα; Φυσικά δεν τα έλεγξα όλα, μόνο τρία, που σχετίζονται με Ηλεκτροδυναμική, Κβαντομηχανική και Κυματική. Από αυτά που έλεγξα, λοιπόν, είδα ότι πρόκειται για πράγματα που ξέρω ήδη εγώ από το τρίτο έτος και εξής από ένα τμήμα Φυσικής ενός όχι τόσο φημισμένου διεθνώς Πανεπιστημίου όσο το MIT.
Και φυσικά με τέτοιου επιπέδου γνώσεις, έρευνα στην Φυσική δεν κάνεις. Μπορεί να κάνεις καταπληκτικές εφαρμογές, αλλά χρειάζεσαι πολλά παραπάνω για να πεις ότι έχεις περάσει από το στάδιο του «παράγω από τα γνωστά» στο στάδιο του «παράγω άγνωστα». Αυτό δεν είναι δουλειά ενός μηχανικού, αλλά ενός επιστήμονα.

Πληροφοριακα στο open courses του mit ειναι λιγα των μαθηματων που δινονται και κυριως γενικων γνωσεων (και για να προχωρισεις στο engineering physics το επιλεγεις, οι περισσότεροι πανε σε αλλα πραγματα και χρειαζονται βασικες γνωσεις απο αυτα οπως και εσυ διαπιστωσες). Σχολιασε μου λιγο το λινκ που σου εστειλα. Θελω πραγματικα να μου πεις που εχεις ενσταση σε αυτο.


Υ.Γ: το αναλυτικα μαθηματα που ειπες ειναι αστοχο γιατι στο open courses δεν ειναι ολα ειναι επιλεγμενα τα βασικα μαθηματα οπως και για τα υπολοιπα τμηματα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Πληροφοριακα στο open courses του mit ειναι λιγα των μαθηματων που δινονται και κυριως γενικων γνωσεων (και για να προχωρισεις στο engineering physics το επιλεγεις, οι περισσότεροι πανε σε αλλα πραγματα και χρειαζονται βασικες γνωσεις απο αυτα οπως και εσυ διαπιστωσες). Σχολιασε μου λιγο το λινκ που σου εστειλα. Θελω πραγματικα να μου πεις που εχεις ενσταση σε αυτο.


Υ.Γ: το αναλυτικα μαθηματα που ειπες ειναι αστοχο γιατι στο open courses δεν ειναι ολα ειναι επιλεγμενα τα βασικα μαθηματα οπως και για τα υπολοιπα τμηματα

Καθόλου άστοχο δεν ήταν. Μπορεί να μην έχει όλα τα μαθήματα, αλλά σε αυτά που έλεγξα εγώ, έχει και το περιεχόμενο του μαθήματος και άλυτα θέματα εξετάσεων.

Ακριβώς το λινκ που μου έδωσες σχολίασα. Αν πατήσεις πάνω σε κάθε πρόγραμμα, θα δεις τα μαθήματά του και κάποια από αυτά υπάρχουν στο λινκ που σου είπα. Εγώ τυχαία επέλεξα να ανοίξω και να δω τρία μαθήματα από αυτά που ήταν καθαρή (pure) Φυσική και διαπίστωσα ότι το επίπεδό τους είναι προπτυχιακού επιπέδου ελληνικού Φυσικού τμήματος και σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να πεις ότι κάνουν Φυσική λόγω αυτών.
Θέλω να πω, δηλαδή, ότι αν θέλεις να κάνεις έρευνα στη Φυσική και πας στους ΗΜΜΥ και μετά πας να κάνεις ένα τέτοιο μεταπτυχιακό, τότε πρέπει να ξέρεις ότι you're doing it wrong!
Κατά τα άλλα, ναι, προφανώς η Eng. είναι εφαρμογή τμημάτων της επιστήμης της Φυσικής και των Μαθηματικών.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Darklord

Νεοφερμένος

Ο Darklord αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 73 μηνύματα.
παιδιά υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει κάτι για το τμήμα μηχ.μηχ. του Βόλου; πως είναι η κατάσταση, εργαστήρια κτλ. :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vasdoik

Νεοφερμένος

Ο vasdoik αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Περσι βρεθηκα σε παρομοιο διλλημα: εγω ηθελα να παω στο φυσικο, οι γονεις μου και ο περιγυρος πολυτεχνειο και μαλιστα ηλεκτρολογος και υστερα απο αρκετο ψαξιμο κατεληξα στους μηχανολογους(Πατρα) λογω του οτι ηταν πολυτεχνειο με αρκετη φυσικη... Ομως απογοητευτηκα διοτι εκτος απο το μαθημα της φυσικης του Α εξαμηνου τα υπολοιπα που ειναι επι της ουσιας φυσικη (Στατικη, Επιστημη των υλικων, Θερμοδυναμικη) γινονται υπερβολικα επιφανειακα απο πλευρας θεωρητικης αναλυσης και απιστευτα σε πολυπλοκοτητα . Ετσι εχω φτασει στο ιδιο σημειο να θελω να κανω μηχανογραφικο με 10% για φυσικο :hmm::hmm::hmm:. Απο πλευρας επαγγελματικης αποκαταστασης βλεποντας το απεξω συμφωνα με καθηγητες του τμηματος και φοιτητες μεγαλυτερων ετων οι ευκαιριες για εναν που τελειωνει μηχανολογος ειναι πολυ καλυτερες απο ενα φυσικο, ομως οταν μπαινει ο παραγοντας της προσωπικης αρεσκειας και κλισης τα πραγματα αλλαζουν διοτι παντα αν σου αρεσει το αντικειμενο σου, σου δημιουργει παραπανω κινητρα για να το κυνηγησεις περισσοτερο... Γνωμη μου αν θες να μαθεις φυσικη πηγαινε φυσικο, στους μηχανολογους δεν θα μαθεις φυσικη αλλα καποια πολυ συγκεκριμενα κομματια σε πολυ μεγαλο πρακτικο ευρος, οχι ομως θεωρητικο. Αν παλι σου αρεσει η μηχανολογια και απλως συμπαθεις την φυσικη και δεν σου αρεσει να εμβαθυνεις οι μηχανολογοι ειναι η σχολη για εσενα. Και θα ηθελα την γνωμη καποιου αξιζει να κανω 10% για φυσικο?? Διοτι ηδη ειμαι απογοητευμενος απο τους μηχανολογους και ηδη χρωσταω 5 μαθηματα και η σχολη μου φαινεται βουνο σε συνδυασμο οτι δεν με "τραβαει" ιδιαιτερα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

gregory nub

Διάσημο μέλος

Ο gregory nub αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,619 μηνύματα.
Και θα ηθελα την γνωμη καποιου αξιζει να κανω 10% για φυσικο?? Διοτι ηδη ειμαι απογοητευμενος απο τους μηχανολογους και ηδη χρωσταω 5 μαθηματα και η σχολη μου φαινεται βουνο σε συνδυασμο οτι δεν με "τραβαει" ιδιαιτερα

Είμαι μικρός το ξέρω :redface: αλλά μ αυτό που γράφεις λέω ν' αλλάξεις σχολή με τα χίλια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vasdoik

Νεοφερμένος

Ο vasdoik αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Το ξερω, αλλα δισταζω να παρω την αποφαση λογω του περιγυρου που μου τονιζει οτι μια τετοια πραξη ειναι εγκληματικη, αυτοκτονικη και ειναι σιγουροι οτι σε 5 χρονια θα χτυπαω το κεφαλι μου αν κανω κατι τετοιο και φοβαμαι οτι σε ενα βαθμο μαλλον εχουν δικαιο
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Περσι βρεθηκα σε παρομοιο διλλημα: εγω ηθελα να παω στο φυσικο, οι γονεις μου και ο περιγυρος πολυτεχνειο και μαλιστα ηλεκτρολογος και υστερα απο αρκετο ψαξιμο κατεληξα στους μηχανολογους(Πατρα) λογω του οτι ηταν πολυτεχνειο με αρκετη φυσικη... Ομως απογοητευτηκα διοτι εκτος απο το μαθημα της φυσικης του Α εξαμηνου τα υπολοιπα που ειναι επι της ουσιας φυσικη (Στατικη, Επιστημη των υλικων, Θερμοδυναμικη) γινονται υπερβολικα επιφανειακα απο πλευρας θεωρητικης αναλυσης και απιστευτα σε πολυπλοκοτητα . Ετσι εχω φτασει στο ιδιο σημειο να θελω να κανω μηχανογραφικο με 10% για φυσικο :hmm::hmm::hmm:. Απο πλευρας επαγγελματικης αποκαταστασης βλεποντας το απεξω συμφωνα με καθηγητες του τμηματος και φοιτητες μεγαλυτερων ετων οι ευκαιριες για εναν που τελειωνει μηχανολογος ειναι πολυ καλυτερες απο ενα φυσικο, ομως οταν μπαινει ο παραγοντας της προσωπικης αρεσκειας και κλισης τα πραγματα αλλαζουν διοτι παντα αν σου αρεσει το αντικειμενο σου, σου δημιουργει παραπανω κινητρα για να το κυνηγησεις περισσοτερο... Γνωμη μου αν θες να μαθεις φυσικη πηγαινε φυσικο, στους μηχανολογους δεν θα μαθεις φυσικη αλλα καποια πολυ συγκεκριμενα κομματια σε πολυ μεγαλο πρακτικο ευρος, οχι ομως θεωρητικο. Αν παλι σου αρεσει η μηχανολογια και απλως συμπαθεις την φυσικη και δεν σου αρεσει να εμβαθυνεις οι μηχανολογοι ειναι η σχολη για εσενα. Και θα ηθελα την γνωμη καποιου αξιζει να κανω 10% για φυσικο?? Διοτι ηδη ειμαι απογοητευμενος απο τους μηχανολογους και ηδη χρωσταω 5 μαθηματα και η σχολη μου φαινεται βουνο σε συνδυασμο οτι δεν με "τραβαει" ιδιαιτερα

Αυτό το μήνυμα μου αρέσει για αρκετούς λόγους. Δύο από αυτούς:
1) Αναδεικνύει ότι πράγματι Φυσική δεν μαθαίνεις από το Πολυτεχνείο.
2) και ότι δεν είναι δυνατόν να μαθαίνεις με το ζόρι κάτι που δε σου αρέσει

Αφού σου αρέσει η Φυσική κάνε 10% και πήγαινε Φυσικό.
Σε καμία περίπτωση δε θα είναι ευκολότερα τα μαθήματα, αλλά θα τα κάνεις ευχάριστα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vasdoik

Νεοφερμένος

Ο vasdoik αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Με προβληματιζει ομως ο παραγοντας της αποκαταστασης... Θα ηθελα την γνωμη σου μια και εισαι στο φυσικο και προς τα τελευταια χρονια του φυσικου, τι προοπτικες εχεις απο το φυσικο?? Διοτι αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι αν δεν γινεις καθηγητης(επαγγελμα οχι και ιδιαιτερα προσδοφορο) θα αναγκαστεις να κανεις μεταπτυχιακο σε μια Πολυτεχνικη ειδικοτητα και θα εισαι παντα κατωτερος επαγγελματικα και οικονομικα απο τους πτυχιουχους του πολυτεχνειου :(. Εκτος βεβαια και αν εισαι διαννοια και διαπρεψεις σε κατι(πχ νανοπουλος) που τοτε πραγματι η κορυφη του κοσμου ειναι μπροστα σου... Αλλα δεν νομιζω οτι οι πιθανοτητες ειναι πολλες, μηδενικες θα ελεγα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Με προβληματιζει ομως ο παραγοντας της αποκαταστασης... Θα ηθελα την γνωμη σου μια και εισαι στο φυσικο και προς τα τελευταια χρονια του φυσικου, τι προοπτικες εχεις απο το φυσικο?? Διοτι αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι αν δεν γινεις καθηγητης(επαγγελμα οχι και ιδιαιτερα προσδοφορο) θα αναγκαστεις να κανεις μεταπτυχιακο σε μια Πολυτεχνικη ειδικοτητα και θα εισαι παντα κατωτερος επαγγελματικα και οικονομικα απο τους πτυχιουχους του πολυτεχνειου :(. Εκτος βεβαια και αν εισαι διαννοια και διαπρεψεις σε κατι(πχ νανοπουλος) που τοτε πραγματι η κορυφη του κοσμου ειναι μπροστα σου... Αλλα δεν νομιζω οτι οι πιθανοτητες ειναι πολλες, μηδενικες θα ελεγα...

Ως φυσικός ποτέ δε θα βγάλεις πολλά χρήματα, είτε είσαι καθηγητής σε γυμνάσιο, είτε είσαι στο πανεπιστήμιο και κάνεις έρευνα. Αν το χρήμα αποτελεί σημαντικό παράγοντα για εσένα, τότε κάθισε καλύτερα στους ΜΜ.
Πάντως επιμένω (διάβασε και τα προηγούμενα μηνύματά μου στο θέμα, αν θέλεις) ότι είναι θέμα εύκολης επιλογής/λύσης η μέση εκπαίδευση. Αν δεν θέλεις να διδάξεις, θα κάνεις κάτι άλλο. Όσο περισσότερα προσόντα έχεις (μεταπτυχιακό ειδίκευσης - διδακτορικό), τόσο πιο πιθανό είναι να βρεις κάτι καλό και σχετικό με την επιστήμη σου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
Και στους ΜΜ να καθίσει πάλι δεν θα βγάλει πολλά λεφτά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

exc

Διάσημο μέλος

Ο exc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,812 μηνύματα.
Και στους ΜΜ να καθίσει πάλι δεν θα βγάλει πολλά λεφτά.

Ε, καλά, λέω και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα...:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top