Μεταπτυχιακές σπουδές "πληροφορικής" για συγκοινωνιολόγο-τοπογράφο μηχανικό

Alexl1996

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Alexl1996 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,803 μηνύματα.
Καλησπέρα
Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη όποιου μπορεί να βοηθήσει στην σκέψη μου.
Είμαι τελειόφοιτος Αγρονόμος-τοπογράφος μηχανικός από το ΕΜΠ, και το αργότερο τον Οκτώβριο θα παρουσιάσω την διπλωματική μου (ίσως και νωρίτερα).
Η διπλωματική μου έχει να κάνει με βελτιστοποίηση διαδρομών σε οδικό δίκτυο με βάση διάφορα κριτήρια, δι-επίπεδη βελτιστοποίηση, συντομ'οτερες διαδρομές κλπ. Σε αυτό τον τομέα κινούνται και τα ενδιαφέροντα μου, μαζί με γενικότερα θέματα γεωχωρικών βάσεων δεδομένων (GIS προγράμματα).

Προκειμένου να διευρύνω τις γνώσεις μου και όχι να τις "συρρικνώσω" μέσω του μεταπτυχιακού (μιλάμε για Ελλάδα και συγκεκριμένα Αθήνα), σκέφτομαι να κάνω μια στροφή προς Πληροφορική. Το θέμα είναι πως τα ενδιαφέροντα μου κυμαίνονται σε θέματα όπως αυτά που ανέφερα παραπάνω (βελτιστοποίηση σε δίκτυα, βέλτιστη κατανομή πόρων-ταξιδίων, δυναμικός προγραμματισμός, χρονο-προγραμματισμός), τα οποία δεν καλύπτονται δυστυχώς από κάποιο μεταπτυχιακό "πληροφορικής", παρά μόνο από ένα μεταπτυχιακό του ΔΕΤ, το οποίο αν και με ενδιαφέρει, έχει και αρκετά business μαθήματα.
Συνεπώς, έχω σκεφτεί να στείλω αιτήσεις και σε μεταπτυχιακά με αντικείμενο data science-machine learning ή ακόμα και business analytics, που είναι σχετικά κοντινά στα ενδιαφέροντα μου, και ίσως και πιο πρακτικά από πλευράς πιθανής εργασίας, καθώς στην Ελλάδα ειδικά, μόνο για διδακτορική έρευνα έχει "ψωμί" ο κλάδος της επιχειρησιακής έρευνας καθ'εαυτής.
Δυστυχώς ωστόσο δεν γνωρίζω αν είναι πιθανό να με δεχτούν σε αυτά τα μεταπτυχιακά, με μόλις 4-5 μαθήματα προπτυχιακά πάνω σε πληροφορική και διάφορα γενικά μαθηματικά (1 μάθημα "στατιστικής" έχω κάνει και 1 επιχειρησιακής έρευνας).

Για να μην κουράζω, αναφέρομαι στα εξής μεταπτυχιακά

Data science ΟΠΑ
Διοικητική επιστήμη-τεχνολογία ΟΠΑ
Big data-machine learning ΕΜΠ
Big data-analytics ΠΑΠΕΙ
Artificial intelligence ΠΑΠΕΙ-Δημόκριτος (έχω δει ότι έχουν θέματα πιθανών διπλωματικών για βελτιστοποίηση διαδρομής πλοίου και άλλες εφαρμογές σε συγκοινωνιακά, ενώ έτσι θα μπορούσα να κινηθώ προς ευφυή συστήματα μεταφορών ενδεχομένως ερευνητικά)

Θα με βοηθούσε οποιαδήποτε άποψη και σκέψη, γνώμες για αυτά τα μεταπτυχιακά και, επίσης, αν έχει κάποιος από την εμπειρία του, παρουσιάσει διπλωματική/πτυχιακή τον Σεπτέμβρη-Οκτώβρη, και τον δέχτηκαν στο μεταπτυχιακό που ξεκινούσε την ακαδημαϊκη χρονιά.

ΥΓ επλίζω να μην κούρασα! :p
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top