Μαθηματικά

Astrix

Νεοφερμένος

Ο Astrix αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών . Έχει γράψει 3 μηνύματα.
καλησπερα σας παιδια... θελω να βρω μια παραγωγο

g(x)= f(2x+1)-2e^2x+1

g'(x) = ;;

g(0) = 0 επειδη η ασκηση λεει f(1) = 2e
 

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών , Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής Ο.Π.Α. (Αθήνα) και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 11,362 μηνύματα.
Ο @Samael ίσως μπορεί να βοηθήσει ;)
 

Samael

Συντονιστής

Ο Samael αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω) και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 5,017 μηνύματα.
καλησπερα σας παιδια... θελω να βρω μια παραγωγο

g(x)= f(2x+1)-2e^2x+1

g'(x) = ;;

g(0) = 0 επειδη η ασκηση λεει f(1) = 2e

Οι αρχικές συνθήκες είναι γενικά αδιάφορες όταν θέλουμε να παραγωγήσουμε .
Επίσης εφόσον δεν έχουμε τον τύπο της f αναλυτική έκφραση για την παράγωγο της g δεν μπορεί να βρεθεί αλλά το εξής γίνεται :

g'(x) = [f(2x+1) - 2e^(2x+1)]'
g'(x) = [f(2x+1)]' -2[e^(2x+1)]'
g'(x) = f'(2x+1)(2x+1)' - 2(2x+1)'e^(2x+1)
g'(x) = 2f'(2x+1) -4e^(2x+1)

Σύμφωνα με τον κανόνα της αλυσίδας .

Εαν είναι δυνατό θα βόλευε πολύ να έχουμε την πλήρη εκφώνηση μήπως υπάρχει περίπτωση να βρεθεί τελικά αναλυτικά η παράγωγος της g . Χωρίς να σημαίνει βέβαια αυτό οτι το ερώτημα ζητάει κάτι τέτοιο . Απλά επειδή έδωσες αρχικές συνθήκες , κάτι το οποίο γενικά όπως είπα δεν χρειάζεται στην παραγώγιση .
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top