ΗΜΜΥ ξανθη vs Μηχ.Μηχ κοζανη

newguy

Νεοφερμένο μέλος

Ο newguy αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Αξιότιμοι συνάδελφοι. Φέτος είχα την ευκαιρία να λάβω μέρος στην διαδικασία των πανελλαδικών. Ομολογώ πως ήταν μια δύσκολη σωματικά και ψυχικά χρονιά, που με ταλαιπώρησε πολύ. Πολύ ξενύχτι, αμέτρητες ώρες διάβασμα και ένα αποτέλεσμα που με άφησε ανικανοποίητο. Συγκέντρωσα 15.000 μόρια στο 2ο επιστημονικό πεδίο και το ερώτημά μου είναι το εξής. Μίας και έχω αποκλείσει το ενδεχόμενο να ξαναδώσω για τους παραπάνω λόγους, είμαι ανάμεσα στην σχολή των ΗΜΜΥ της Ξάνθης και των Μηχ. Μηχανικών στην Κοζάνη. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μου σοβαρά με προγραμματισμό, υπολογιστές, αλλά για χόμπι "έπαιζα" και έφτιαχνα στον ελεύθερο μου χρόνο μικρά κυκλώματα. Στην φυσική και στα μαθηματικά δεν θα έλεγα πως έχω "πρόβλημα". Ωστόσο έχω ακούσει από αποφοίτους ΗΜΜΥ πως το να πάρει κάποιος πτυχίο είναι δύσκολο και απαιτεί ξενύχτια και άπειρο διάβασμα, με αποτέλεσμα να μην ξέρω αν μπορώ να ανταπεξέλθω και να βγάλω την σχολή με έναν καλό βαθμό για ένα καλό μεταπτυχιακό καθώς δεν μπορώ να ξαναβιώσω το φετινό "δράμα". Από την άλλη ως ΗΜΜΥ θα έχω καλύτερες απολαβές και ευκαιρίες επαγγελματικές. Ακόμη στην Ξάνθη έχω ακούσει πως το πανεπιστήμιο είναι πολύ καλό και έχει διασυνδέσεις με εξωτερικό. Από το επάγγελμα του μηχανολόγου μηχανικού μιας και είμαι άτομο που "πιάνουν" τα χέρια του μου κινεί το ενδιαφέρον, όμως φοβάμαι στην σκέψη πως μηχανές και κινητήρες αυτοκινήτου π.χ. δεν με ξετρελαίνουν και ιδιαίτερα. Ως αναφορά την Κοζάνη δεν ξέρω αν οι καθηγητές είναι καλοί ή αν έχουν διασυνδέσεις με εξωτερικό ή αν θα μου ανοιχτούν οι πόρτες που θα μου ανοίγονταν στην άλλη σχολή. Είμαι λοιπόν σε ένα δίλημμα και αν και έβαλα ως πρώτη επιλογή την Κοζάνη θέλω να ακούσω τις απόψεις άλλων σχετικά με την επιλογή μου. Ευχαριστώ συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο.

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.987 μηνύματα.
Αξιότιμοι συνάδελφοι. Φέτος είχα την ευκαιρία να λάβω μέρος στην διαδικασία των πανελλαδικών. Ομολογώ πως ήταν μια δύσκολη σωματικά και ψυχικά χρονιά, που με ταλαιπώρησε πολύ. Πολύ ξενύχτι, αμέτρητες ώρες διάβασμα και ένα αποτέλεσμα που με άφησε ανικανοποίητο. Συγκέντρωσα 15.000 μόρια στο 2ο επιστημονικό πεδίο και το ερώτημά μου είναι το εξής. Μίας και έχω αποκλείσει το ενδεχόμενο να ξαναδώσω για τους παραπάνω λόγους, είμαι ανάμεσα στην σχολή των ΗΜΜΥ της Ξάνθης και των Μηχ. Μηχανικών στην Κοζάνη. Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μου σοβαρά με προγραμματισμό, υπολογιστές, αλλά για χόμπι "έπαιζα" και έφτιαχνα στον ελεύθερο μου χρόνο μικρά κυκλώματα. Στην φυσική και στα μαθηματικά δεν θα έλεγα πως έχω "πρόβλημα". Ωστόσο έχω ακούσει από αποφοίτους ΗΜΜΥ πως το να πάρει κάποιος πτυχίο είναι δύσκολο και απαιτεί ξενύχτια και άπειρο διάβασμα, με αποτέλεσμα να μην ξέρω αν μπορώ να ανταπεξέλθω και να βγάλω την σχολή με έναν καλό βαθμό για ένα καλό μεταπτυχιακό καθώς δεν μπορώ να ξαναβιώσω το φετινό "δράμα". Από την άλλη ως ΗΜΜΥ θα έχω καλύτερες απολαβές και ευκαιρίες επαγγελματικές. Ακόμη στην Ξάνθη έχω ακούσει πως το πανεπιστήμιο είναι πολύ καλό και έχει διασυνδέσεις με εξωτερικό. Από το επάγγελμα του μηχανολόγου μηχανικού μιας και είμαι άτομο που "πιάνουν" τα χέρια του μου κινεί το ενδιαφέρον, όμως φοβάμαι στην σκέψη πως μηχανές και κινητήρες αυτοκινήτου π.χ. δεν με ξετρελαίνουν και ιδιαίτερα. Ως αναφορά την Κοζάνη δεν ξέρω αν οι καθηγητές είναι καλοί ή αν έχουν διασυνδέσεις με εξωτερικό ή αν θα μου ανοιχτούν οι πόρτες που θα μου ανοίγονταν στην άλλη σχολή. Είμαι λοιπόν σε ένα δίλημμα και αν και έβαλα ως πρώτη επιλογή την Κοζάνη θέλω να ακούσω τις απόψεις άλλων σχετικά με την επιλογή μου. Ευχαριστώ συγγνώμη για το μεγάλο κείμενο.
ευγε ..καλα τα πηγες
Οι οι ημμυ δεν θελουν παραπανω διαβασμα απο τους μηχανολογους
και εχεις και χρονο να ζησεις φυσιολογικα.
Τωρα τα κονε των καθηγητων για μεταπτυχιακο εξω.. ( ολανδια ειναι η μοδα)
Οχι...αυτο που μετρα στο μεταπτυχιακο ειναι η συνεντευξη , οι συστατικες επιστολες καθηγητων και τα λευτα αν τα μπορεις.
Οι ημμυ εχουν μια παραπανω ανοργασμικοτητα γιατι δεν βλεπεις αυτο που κανεις πριν το τελειωσεις και αναψουν τα ''λαμπακια''.. οργανα και αποτελεσμα μονο...μονο η αισθηση της ορασης δουλευει...αν δουλεψει η ακοη και η όσφρηση, αστα και φυγε..το μπαρουτιασες
Στην μηχανολογια ολες οι αισθησεις σου δουλευουν απο την αρχη.
Οτι ευκαιριες εχουν οι ηλεκτρολογοι για δουλεια τα ιδια περιπου και οι μηχανολογοι...
Πιο κυριλατοι ειναι οι ημμυ αλλα και υπερδιπλασιοι των μηχανολογων.
Αν εισουν παιδι του λογισμικου θα σου ελεγα ημμυ.
Αλλα εσυ εισαι δημιουργικος τυπος.. διερευνητικος και πιανουν τα χερια σου
Αν εβαλες εισοδο μηχανολογων κοζανης μπορεις να πας ανετα μετακινιση φετος ηλεκτρολογων ξανθης αν αλλαξεις γνωμη.
Θα σε βαλω σε Pm βιντακια επεξεργασιας μεταλου και επισκευης ημεκτρονικων υπολογιστη ...δες τι θα σε καθηλωσει...
Τωρα για τις μηχανες ΜΕΚ αυτοκινητων δεν αχολουνται και πολυ οι μηχανολογοι..δεν παραγουμε μονο επισκευη αλλα ειναι αλλο επιπεδο.
Ασχολουνται ομως με τις μεγαλες εκει στην παραγωγη ενεργειας.
Οταν θα βγεις στην αγορα το 2035 τοτε θα εχουμε πιθανον και εσωτερικης καυσης μαζι με τα ηλεκτρικα αλλα μαλλον με αλλα καυσιμα πχ υδρογονο, αμωνια
Παντως το αυτοκινητο ειναι χωρος μηχανολογων..οτι κινείται ειναι μηχανολογων

Τελευταία επεξεργασία:

redpointer

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 296 μηνύματα.
Και τα 2 το ιδιο δυσκολα ειναι αλλα ημμυ πιο καλο με διαφορα εχεις πιο πολλες ευκαιρειες στην αγορα. Μηχανολογοι=παραδοσιακη μηχανικη. Ημμυ=νεα τεχνολογια και tech αλλα και παραδοσιακη μηχανικη εχει τα παντα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια