ΗΜΜΥ Ξάνθης ή Βόλου

Thanos_D

Νεοφερμένος

Ο Thanos_D αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 76 μηνύματα.
Καλησπέρα, σιγά σιγά πρέπει να συμπληρώσουμε τα μηχανογραφικά μας, και βρίσκομαι σε δίλημμα ως προς την επιλογή ενός από τα 2 τμήματα ΗΜΜΥ για την 2η θέση στο μηχανογραφικό μου (1η μπαίνει το τμήμα ΗΜΜΥ της Θεσσαλονίκης).

Το κύριο ζήτημα μου είναι το επίπεδο των δύο τμημάτων. Γνωρίζω ότι το τμήμα της Ξάνθης είναι αρκετά παλαιότερο, και ότι του Βόλου έχει 7( ; ) χρόνια που μετατράπηκε σε ΗΜΜΥ, ενώ πριν ήταν κάτι σχετικό με τηλεπικοινωνίες. Επίσης, για τον Βόλο έχω διαβάσει σε σχόλια, 3 ετών τα νεότερα, πως οι εγκαταστάσεις δεν είναι πολύ καλές, και ότι ενοικιάζουν αποθήκες και διαμερίσματα (Αν και πλέον, διάβασα και είδα για νέο κτήριο, χωρίς αναφορά βέβαια στα εργαστήρια που περιλαμβάνει). Από την άλλη, στην σελίδα του τμήματος της Ξάνθης, μπορώ να βρω πληροφορίες για 5 διαφορετικά εργαστήρια, έχουν μέχρι και 20λεπτο βίντεο με περιήγηση της σχολής. Από σχόλια του περίγυρου, και κάποια on-line, μου έχει δημιουργηθεί η αντίληψη ότι το τμήμα του Βόλου είναι πιο δύσκολο να το τελειώσει κάποιος, ότι είναι πιο προσανατολισμένο στο κομμάτι του Μηχανικού Υπολογιστών, και όχι τόσο του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, και κάπου πήρε το μάτι μου κάτι για μαθήματα αλυσίδες, που αν δεν περάσεις κάποιο, δεν μπορείς να παρακολουθήσεις το επόμενο. Για την Ξάνθη έχω ακούσει ότι δεν έχει πολύ καλό τομέα λογισμικού, και έχω διαβάσει αρκετά άρθρα για θέματα της διοίκησης του πανεπιστημίου, με κάποιους καθηγητές, αν και δεν θυμάμαι αν αφορούσαν συγκεκριμένα το τμήμα ΗΜΜΥ.

Βλέπω ότι η Ξάνθη έχει 3 κατευθύνσεις, μετά το 3ο έτος, ενώ στο πρόγραμμα σπουδών του Βόλου δεν μπορώ να δω διακριτές κατευθύνσεις, αλλά αναφέρεται ότι μπορείς να επιλέξεις μαθήματα από τους τομείς εξειδίκευσης, καθώς και να παρακολουθήσεις μαθήματα από το τμήμα των Μηχανολόγων Μηχανικών.

Γενικά, θα εκτιμούσα, είτε πληροφορίες για το εκάστοτε τμήμα, είτε απόψεις σχετικά με το πως συγκρίνονται τα 2 τμήματα
 
Τελευταία επεξεργασία:

tasoss

Νεοφερμένος

Ο tasoss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Τις σχολές δεν τις γνωρίζω αλλά αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο βόλος είναι μακράν καλύτερη πόλη από την ξάνθη. Επίσης έχε στο νου σου ότι μιλάμε για αρκετά απαιτητική σχολή. Θεωρώ πάντως ότι λίγες θα είναι οι διαφορές στα 2 τμήματα.
 

Κλημεντίνη

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Κλημεντίνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,658 μηνύματα.
Δυστυχως δεν μπορώ να σε βοηθήσω για τις σχολές αλλα αυτό με τις παράγκες δεν ισχύει πλέον!
Εκαναν καινούργια ωραιότατα κτήρια :)
Ξέρω Επίσης οτι μιλαμε για αρκετά απαιτητική Σχολή.Τωρα πραγματικά ο βολος έχει και αρκετά καλύτερη φοιτητική ζωη απο την Ξάνθη αλλα καλύτερα μπες στην ομαδα της σχολής στο fb και ρωτα ολα αυτά αυτά που σε ενδιαφέρουν , θα σου απαντήσουν ανθρώποι που οντως ξέρουν :)
 

Thanos_D

Νεοφερμένος

Ο Thanos_D αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 76 μηνύματα.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, γνωρίζω πως πρόκειται για πολύ απαιτητικά τμήματα. Όντως, ο Βόλος είναι σίγουρα πολύ καλύτερη πόλη, απλά δεν θέλω να επιλέξω τμήμα, με κριτήριο μόνο την πόλη, ήθελα να δω αν υπάρχουν και πιο συγκεκριμένες διαφορές. Θα ψάξω την ομάδα στο fb, ευχαριστώ για την πρόταση
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top