Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής ή Βιολογία;

Ουριήλ

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Ουριήλ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Ρουμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 816 μηνύματα.
Όσων αφορά αυτό το τμήμα, θα ήθελα να μάθω τι διαφορετικό έχει από τα άλλα τμήματα βιολογίας, είναι καλύτερο; είναι βιολογία απλός με εξειδίκευση στη μοριακή βιολογία, γιατί είναι "μόνο" 17.000 μόρια (σε σύγκριση με τα άλλα τμήματα βιολογίας);
 
Τελευταία επεξεργασία:

jimis2001

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο jimis2001 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ και μας γράφει απο Σταυρούπολη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 224 μηνύματα.
Καλημέρα δεν έχω εμπειρία με το τι διδάσκει το τμήμα αλλά έχω δει οδηγό σπουδών. Το τμήμα το οποίο λες προσφέρει μαθήματα που επικεντρώνονται κυρίως στην μοριακή βιολογία γενετική και έχει εργαστηριακές ασκήσεις και εξοπλισμό που επικεντρώνονται σε τεχνικές που χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον κλάδο ενώ τα τμήματα Βιολογίας έχουν μαθήματα Βοτανικής, Ζωολογίας, Φυσιολογίας, Οικολογίας και άλλα μαθήματα που το τμήμα στην Αλεξανδρούπολη δεν προσφέρει ή προσφέρει αλλά τα σχετίζει περισσότερο με την μοριακή βιολογία. Πχ στον οδηγό είδα ότι στο δεύτερο εξάμηνο έχει ένα μάθημα Εισαγωγή στην Βιολογία Οργανισμών το οποίο περιεκτικά περιέχει τα μαθήματα και εργαστήρια που εγώ στο Βιολογικό έκανα στο 1ο έτος σε δύο μαθήματα Ζωολογίας και ένα μάθημα Οικολογίας, δηλαδή 3 μαθήματα στο Βιολογικό συμπυκνώνονται σε ένα μάθημα στο τμήμα μοριακής στο οποίο κάνετε μόνο τα πιο σημαντικά κομμάτια, ενώ η συστηματική ζώων και η βοτανική λείπει πλήρως στο τμήμα μοριακής. Πάντως αν προσπαθείς να διαλέξεις μεταξύ των τμημάτων, πρέπει να δεις τους οδηγούς σπουδών και να καταλάβεις ποιο σε ταιριάζει περισσότερο. Όσο για την βάση εισαγωγής, εικάζω πως είναι μικρότερη επειδή είναι σε πόλη απομακρυσμένη από την υπόλοιπη Ελλάδα και επειδή οι περισσότεροι μαθητές δεν μπορούν να την δηλώσουν και μετά να πάρουν μεταγραφή πιο κοντά στο σπίτι τους.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top