Διεθνής Διάκριση Ελλήνων Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
1618788849539.png


Στην ειδησεογραφία της Ελλάδας αναφέρεται ότι τρεις καθηγητές του Τμήματος Μαθηματικών βραβεύτηκαν μέσα στους 55 καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών με την μεγαλύτερη επιστημονική επιρροή παγκοσμίως. Η κατάταξη έγινε με βάση το έργο Data for updated science-wide author databases of standardized citation indicators 2020 του Stanford University των ΗΠΑ. Eίναι από τα λίγα θετικά νέα που καλώς ή κακώς δεν αποτελούν σημαντική είδηση στην μίζερη πραγματικότητα της χώρας μας. Οι καθηγητές αυτοί είναι:

Τομέας Εφαρμοσμένης Ανάλυσης
Νίκος Καφούσιας Ομότιμος Καθηγητής της Ρευστομηχανικής και Μαγνητοϋδροδυναμικής
θεματική περιοχή βράβευσης: Mechanical Engineering and Transport

Τομέας Υπολογιστικών Μαθηματικών και Πληροφορικής
Mιχάλης Βραχάτης, Καθηγητής στην περιοχή της Αριθμητικής Ανάλυσης Υπερβατικών Εξισώσεων και Νευρωνικών Δικτύων
Σωτήρης Κωτσιαντής, Λέκτορας στην περιοχή της Τεχνητή Νοημοσύνης και Νευρωνικών Δικτύων
θεματική περιοχή βράβευσης (και για τους δυο ακαδημαϊκούς): Artificial Intelligence and Image Processing

Οι συγκεκριμένοι καθηγητές είναι κλασικοί Μαθηματικοί. Για τον κλάδο των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών ο καθηγητής που βραβεύτηκε είναι από το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών και είναι ο καθηγητής Χρήστος Παπαδόπουλος. Οι υπόλοιποι βραβευθέντες καθηγητές είναι από άλλα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πατρών. Πολλά συγχαρητήρια.

Το θέμα αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει έναν φάρο αισιοδοξίας για νέους μαθητές του φόρουμ ότι τα Μαθηματικά δεν είναι μονοδιάστατα και ούτε μια αποτυχημένη επιλογή εργασίας έναντι άλλων πιο πιασάρικων σπουδών για την Ελληνική αντίληψη.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top