Γονείς που αρνούνται να εφαρμόσουν τα μέτρα πρόληψης από τον κορωνοϊό

Memetchi

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Memetchi αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 1,456 μηνύματα.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχουν οι καθηγητές πάντως που πρέπει να διδάσκουν με αυτές και θα πρέπει να κάνουν και τους αστυνόμους, ποιος έβαλε ποιος δεν έβαλε. Οι γονείς απλά τραγικοί. Σε κανέναν δεν αρέσει αυτή η κατάσταση, αλλά το να φτάσουν σε σημείο να πουν "δεν πειράζει ας χάσουν ένα χρόνο" είναι για να επέμβει η πρόνοια.
 

*Serena*

Τιμώμενο Μέλος

Η Raven αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 29 ετών και μας γράφει απο Ρωσία (Ευρωπαϊκή Ρωσία). Έχει γράψει 5,992 μηνύματα.
Γιατί αν δεν έκανε την μια κωλοτουμπα μετά την άλλη ο κόσμος δεν θα ήταν τόσο δύσπιστος. Αλλά αντί να φερθεί με ειλικρίνεια η κυβέρνηση Κούλη φρόντισε να παπαρολογει για μισό χρόνο. Αντί να πει υπεύθυνα κάποιος την άνοιξη ότι ξέρετε τι; Σας κλείνουμε μέσα έτσι ώστε η χώρα να θεωρηθεί ασφαλής τουριστικός προορισμός για το καλοκαίρι γιατί δεν μπορούμε χωρίς τουρισμο και χρειαζόμαστε χρήματα παρόλο που θα γεμίσουμε κρούσματα γιατί θα μπαζουμε στην χώρα μας όποιον να'ναι χωρίς τεστ είχαμε τα μένουμε σπίτι και μένουμε ασφαλείς. Και μετά είχαμε και κάτι γελοίους τύπους να μας κουνάνε το δάχτυλο για την κοινωνική μας ανευθυνότητα.
Άμα βγει και το πει όλο αυτό θα τον ψηφίσω.
 

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Αλλά αντί να φερθεί με ειλικρίνεια η κυβέρνηση Κούλη φρόντισε να παπαρολογει για μισό χρόνο. Αντί να πει υπεύθυνα κάποιος την άνοιξη ότι ξέρετε τι; Σας κλείνουμε μέσα έτσι ώστε η χώρα να θεωρηθεί ασφαλής τουριστικός προορισμός για το καλοκαίρι γιατί δεν μπορούμε χωρίς τουρισμο και χρειαζόμαστε χρήματα παρόλο που θα γεμίσουμε κρούσματα γιατί θα μπαζουμε στην χώρα μας όποιον να'ναι χωρίς τεστ είχαμε τα μένουμε σπίτι και μένουμε ασφαλείς. Και μετά είχαμε και κάτι γελοίους τύπους να μας κουνάνε το δάχτυλο για την κοινωνική μας ανευθυνότητα. Νιώθω ότι ζούμε κυριολεκτικά μια κακή παρωδία

Κοίτα, και σε αυτό το σενάριο νομίζω ότι θα είχαμε ακριβώς την ίδια αδιαφορία, καθώς το επιχείρημα δε με νοιάζει η δημόσια υγεία αλλά ο τουρισμός σε πολλούς θα χτύπαγε καμπανάκι να κάνουν πορείες 24/7. Άλλωστε, το ότι κάποιος είναι ειλικρινής δε σημαίνει ότι τον πιστεύεις και υπακούς πιο εύκολα. :Ρ
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
Πήρα και εγώ το feedback από τους γονείς μου για την πρώτη μέρα στο σχολείο με μάσκες. Πραγματικά για γέλια και κλάματα η όλη φάση. Καλά οι μάσκες δεν το συζητώ full face κανονικό. Προσωπική εκτίμηση δεν τα κόβω τα σχολεία να μένουν ανοιχτά για πάνω από 1 μήνα. Γιατί ενώ ο κόσμος καίγεται η κυβέρνηση μας χτενιζεται. Αντί να δούμε σοβαρή αντιμετώπιση ως προς τον ιό βλέπουμε ένα τσίρκο. Και συμφωνώ με serena ότι η ίδια η κυβέρνηση μας έχει ένα μεγάλο μερίδιο ευθύνης που υπάρχουν όλοι αυτοί οι κατά της μάσκας. Γιατί αν δεν έκανε την μια κωλοτουμπα μετά την άλλη ο κόσμος δεν θα ήταν τόσο δύσπιστος. Αλλά αντί να φερθεί με ειλικρίνεια η κυβέρνηση Κούλη φρόντισε να παπαρολογει για μισό χρόνο. Αντί να πει υπεύθυνα κάποιος την άνοιξη ότι ξέρετε τι; Σας κλείνουμε μέσα έτσι ώστε η χώρα να θεωρηθεί ασφαλής τουριστικός προορισμός για το καλοκαίρι γιατί δεν μπορούμε χωρίς τουρισμο και χρειαζόμαστε χρήματα παρόλο που θα γεμίσουμε κρούσματα γιατί θα μπαζουμε στην χώρα μας όποιον να'ναι χωρίς τεστ είχαμε τα μένουμε σπίτι και μένουμε ασφαλείς. Και μετά είχαμε και κάτι γελοίους τύπους να μας κουνάνε το δάχτυλο για την κοινωνική μας ανευθυνότητα. Νιώθω ότι ζούμε κυριολεκτικά μια κακή παρωδία

Τα Ελληνικά ΜΜΕ φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης πως παρουσιάζουν το θέμα. Οι περισσότεροι είναι άσχετοι από δημοσιογραφία, ή εκτελούν δημοσιογραφικές εντολές προπαγάνδας για κοινωνική σύγχυση. Μου κάνει εντύπωση πάντως ότι και μεγάλοι κολοσσοί εταιριών που ξέρουν την πολιτική βρωμιά από μέσα βαδίζουν στον δρόμο της χρεωκοπίας. Ήδη η Ελβετική Τράπεζα UBS θα συγχωνευτεί με την επίσης Ελβετική Τράπεζα Credit Suisse του όμιλου Ρότσιλντ λόγω οικονομικών συνεπειών από τον Covid-19 και ...κάπου 15-20.000 θέσεις εργασίας θα μειωθούν. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά τέτοιων κρίσεων, επειδή πίσω από τις κρίσεις ήταν ισχυρές καρέκλες από πολιτικούς, τραπεζίτες, βασιλείς, ιεράρχες κλπ που απλά ξαναμοίραζαν την τράπουλα με νέες κοινωνικές συνθήκες.

Πραγματικά βαδίζουμε σε έναν δρόμο που μόνο οι πολιτικοί φαίνεται να ξέρουν τι θα μας ξημερώσει μετά από μήνες ή ίσως και χρόνο-χρόνια. Μην κοιτάμε σήμερα. Ας δούμε πως θα είναι ο κόσμος σε 15 χρόνια μετά μετά από αυτή την πραγματικότητα της μάσκας και του οικονομικού γύψου της αγοράς σε όλους τους τομείς. Οι μόνοι που έμειναν ανέπαφοι είναι ο κλάδος της Ιατρικής και των Σωμάτων Ασφαλείας (που τους αύξησαν αρμοδιότητες ως υγειονομικούς ελεγκτές για πρόστιμα). Το θεωρώ μεγάλη αφέλεια και προχειρότητα για λόγους πολιτικού κόστους, η Ελληνική κυβέρνηση ενώ προέβαλλε το προφίλ των αρίστων, των καθαρών (σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ) ότι ανά 100 μέρες θα έχουμε ένα αφήγημα προόδου κτλ να προκαλεί με τον τρόπο της, ένα χάος σε μια κοινωνία που ακόμη βιώνει τα δεινά της μνημονιακής εποπτείας. Αντί να κοιτάξουν τις υγειονομικές συνθήκες των δημοσίων νοσοκομείων με τα σκουριασμένα παράθυρα ή τις σπασμένες βρύσες, κρεβάτια στους διαδρόμους, ανοιχτοί κάδοι δίπλα από χειρουργεία κτλ πάει και κατεβάζει διακόπτη στην ιδιωτική οικονομία ως μέτρο πιθανής πρόληψης ενάντια στον ιό. Αν είχαμε μαζική θνησιμότητα όπως σε περιόδους χολέρας ή πανούκλας, τότε τι θα γινόταν;

Από όσο ξέρω γενική παράλυση του κράτους συμβαίνει μόνο σε έκτακτες περιόδους όπως πόλεμος, ή κάποια σοβαρή ασθένεια που αποδεκατίζει εντός μήνα ... ολόκληρα χωριά. Αυτό είχα καταλάβει ως ορισμό για την πανδημία, ή ποια είναι η διαφορά από την επιδημία. Αυτή την περίοδο βλέπω μια κοινωνία διχασμένη και μια πανδημία που αρκετοί Έλληνες (και όχι μόνο) την αντιμετωπίζουν λες και πάνε σε καρναβαλική παρέλαση: μαλλάκι, γυαλάκι, φρέντο καπουτσινάκι. Κάτι δεν μου κολλάει στην όλη ιστορία.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Scott

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Scott αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 373 μηνύματα.
Yλικό για Σεφερλή. :P



Προσωπικά έχω πάθει ένα σοκ με τις τσαούσες αυτές που είναι μάνες. Τέτοιο λεξιλόγιο...σκέψου τι γίνεται αν οι βαθμοί είναι χαμηλοί. :loltooth: Την είδαν Μπουμπου-Λίνες από τα Lidλε.

- Πάρ'το το μπουρδέλο, δεν το θέλω...

(η ατάκα της χρονιάς)
Το χειρότερο είναι οτι έκανε τον γιο της ρεζίλι δημόσια και στην τιβί. Ευτυχώς όμως ο γιός δεν ήταν συνομοσιολόγιος.
Δυστυχώς τέτοιοι άνθρωποι (αρνητές) υπήρχαν και τότε με τον hiv και,δυστυχώς,ακόμη υπάρχουν. Μια από αυτούς τους αρνητές ήταν και η Μαίρη Παπαγιαννίδου,που ήταν και η ίδια οροθετική.
Δυστυχώς όλοι γνωρίζουμε πως κατέληξε αυτή η ιστορία όπου χάθηκε άδικα η ζωή της.
Επειδή τυχαίνει να είμαι οροθετικός,μου φαίνεται αστείο το να μην πιστεύουν σε κάποιον ιό και να τον θεωρούν συνωμοσία. Οι ίδιοι άνθρωποι,όμως,στιγματίζουν ανθρώπους σαν εμένα που πρέπει να ζουν μία ζωή με τον ιό αυτό,αλλά τον άλλον τον ιό δεν τον πιστεύουν.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Μπάι δε γουέι από όσα σχολεία πέρασα σήμερα ούτε μικρά ούτε μεγάλα παιδάκια (ή γονείς) γκρίνιαζαν είχαν όλοι μαζί μια μασκούλα και περίμεναν να μπουν στο σχολείο. Γενικά τα παιδιά δεν είναι βλαμμένα όπως θέλουν ορισμένοι να τα παρουσιάσουν απλώς υπάρχουν ανίκανοι γονείς που δεν είναι σε θέση να τους εξηγήσουν σαν άνθρωποι 5 πράματα. Το σχολείο είναι ένα μέρος που μπορεί εύκολα να γίνει κέντρο διασποράς οπότε χρειάζεται κάποια έξτρα προσοχή.

Και για να πάμε στο δεύτερο μέρος του παρατράγουδου που ζούμε, ναι ο Κούλης απέτυχε να πείσει τον κόσμο. Όταν με ούτε 100 κρούσματα τη μέρα κάνεις λοκντάουν και με τα 300 τραλαλα και παρτάρες στη Μύκονο μάντεψε πόσος κόσμος θα θεωρήσει ότι τον δουλεύουν ψιλό γαζί. Ή όταν βγαίνει ο Νικ δε χαρντ - μη ξεράσω - να κοπανιέται για το πόσο ανεύθυνοι είμαστε αλλά ταυτόχρονα να γίνεται τεστ στο 10% των τουριστών που μας έφτασε να γίνουν πουτάνα όλα και κατά το τέλος της τουριστικής περιόδου να θυμούνται ότι πρέπει ο ταξιδιώτης να φέρει μαζί του αρνητικό τεστ. Για τους λατρεμένους ρασοφόρους που δεν μπορεί ολόκληρη κυβέρνηση να βγάλει κιχ τα ξαναείπαμε. Όσο για τα σχολεία πολύ αμφιβάλω αν φρόντισαν να αραιώσουν τα τμήματα ώστε να υπάρχει κάποια έξτρα προστασία.

Και για να μην ακούσω τον εξάψαλμο μάσκα φοράω σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, τώρα και με κορδελίτσες.
Ποιός είναι ο Νικ δε χαρντ;; 😂
 
Τελευταία επεξεργασία:

iminspain

Δραστήριο μέλος

Ο iminspain αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Χημείας Πατρών (Πάτρα). Έχει γράψει 562 μηνύματα.
Μπουρλότο μού φάνηκαν οι μανάδες, ειδικά η πρώτη με την πατερίτσα.
Οι περισσότεροι από οσους είδα, δεν υποστηρίζουν την απουσία της πανδημίας αλλά την ακαταλληλότητα της μάσκας για τα παιδιά τους. Το πρώτο παιδί έχει άσθμα, αν κατάλαβα καλά, που με την μάσκα είναι μαρτύριο χωρίς να έχεις τέτοια πάθηση, ποσό μάλλον με αυτήν.

Οι plexiglass μάσκες θα ήταν καλύτερη επιλογή...
Έχουν γίνει επίσημες έρευνες για την μάσκα και δεν εμποδίζεται η ανταλλαγή των αερίων, επειδή τα χημικά αυτά στοιχεία έχουν πάρα πολύ μικρή διάμετρο. Επομένως, ένας ασθματικος πρέπει οπωσδήποτε αν πρέπει να βγαίνει έξω να φοράει μάσκα ΠΑΝΤΟΥ
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,548 μηνύματα.
Τελευταία επεξεργασία:

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Τα Ελληνικά ΜΜΕ φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης πως παρουσιάζουν το θέμα. Οι περισσότεροι είναι άσχετοι από δημοσιογραφία, ή εκτελούν δημοσιογραφικές εντολές προπαγάνδας για κοινωνική σύγχυση. Μου κάνει εντύπωση πάντως ότι και μεγάλοι κολοσσοί εταιριών που ξέρουν την πολιτική βρωμιά από μέσα βαδίζουν στον δρόμο της χρεωκοπίας. Ήδη η Ελβετική Τράπεζα UBS θα συγχωνευτεί με την επίσης Ελβετική Τράπεζα Credit Suisse του όμιλου Ρότσιλντ λόγω οικονομικών συνεπειών από τον Covid-19 και ...κάπου 15-20.000 θέσεις εργασίας θα μειωθούν. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί στα χρονικά τέτοιων κρίσεων, επειδή πίσω από τις κρίσεις ήταν ισχυρές καρέκλες από πολιτικούς, τραπεζίτες, βασιλείς, ιεράρχες κλπ που απλά ξαναμοίραζαν την τράπουλα με νέες κοινωνικές συνθήκες.

Πραγματικά βαδίζουμε σε έναν δρόμο που μόνο οι πολιτικοί φαίνεται να ξέρουν τι θα μας ξημερώσει μετά από μήνες ή ίσως και χρόνο-χρόνια. Μην κοιτάμε σήμερα. Ας δούμε πως θα είναι ο κόσμος σε 15 χρόνια μετά μετά από αυτή την πραγματικότητα της μάσκας και του οικονομικού γύψου της αγοράς σε όλους τους τομείς. Οι μόνοι που έμειναν ανέπαφοι είναι ο κλάδος της Ιατρικής και των Σωμάτων Ασφαλείας (που τους αύξησαν αρμοδιότητες ως υγειονομικούς ελεγκτές για πρόστιμα). Το θεωρώ μεγάλη αφέλεια και προχειρότητα για λόγους πολιτικού κόστους, η Ελληνική κυβέρνηση ενώ προέβαλλε το προφίλ των αρίστων, των καθαρών (σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ) ότι ανά 100 μέρες θα έχουμε ένα αφήγημα προόδου κτλ να προκαλεί με τον τρόπο της, ένα χάος σε μια κοινωνία που ακόμη βιώνει τα δεινά της μνημονιακής εποπτείας. Αντί να κοιτάξουν τις υγειονομικές συνθήκες των δημοσίων νοσοκομείων με τα σκουριασμένα παράθυρα ή τις σπασμένες βρύσες, κρεβάτια στους διαδρόμους, ανοιχτοί κάδοι δίπλα από χειρουργεία κτλ πάει και κατεβάζει διακόπτη στην ιδιωτική οικονομία ως μέτρο πιθανής πρόληψης ενάντια στον ιό. Αν είχαμε μαζική θνησιμότητα όπως σε περιόδους χολέρας ή πανούκλας, τότε τι θα γινόταν;

Από όσο ξέρω γενική παράλυση του κράτους συμβαίνει μόνο σε έκτακτες περιόδους όπως πόλεμος, ή κάποια σοβαρή ασθένεια που αποδεκατίζει εντός μήνα ... ολόκληρα χωριά. Αυτό είχα καταλάβει ως ορισμό για την πανδημία, ή ποια είναι η διαφορά από την επιδημία. Αυτή την περίοδο βλέπω μια κοινωνία διχασμένη και μια πανδημία που αρκετοί Έλληνες (και όχι μόνο) την αντιμετωπίζουν λες και πάνε σε καρναβαλική παρέλαση: μαλλάκι, γυαλάκι, φρέντο καπουτσινάκι. Κάτι δεν μου κολλάει στην όλη ιστορία.

Στο θέμα του κορωνοϊού δεν είναι τόσο ότι δεν το κατέχουν στο θέμα της δημοσιογραφίας, αλλά ότι δεν έχουν επαφή ούτε με τον επιστημονικό λόγο ούτε και με την επιστημονική δημοσιογραφία. Κάθε μέρα ακούμε βλέπουμε και διαβάζουμε έναν λόγο που δε συνάδει με την επιστημονικότητα του θέματος με αποτέλεσμα στατιστικά μεγέθη και έννοιες που αφορούν τον ιό να γίνονται απλές καθημερινές λέξεις - ενώ, προφανώς, δεν είναι αυτό το status τους. Αν δεν μπορεί λοιπόν το μέσο επικοινωνίας να μεταφέρει με σοβαρότητα τα τεκταινόμενα, μετά ας μην περιμένουμε να τα παίρνει στα σοβαρά ο πολύ κόσμος. Για τα περισσότερα μέσα είναι απλά μία ευκαιρία να πουλήσουν ένα ακόμη δράμα με ένα επιστημονικοφανές επίχρισμα.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Scott

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Scott αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 373 μηνύματα.
Το σωστό θα ήταν να έκαναν καμία διαμαρτυρία για τον αριθμό μαθητών σε κάθε τάξη,που ούτε σε κατάσταση πανδημίας δεν αλλάζει,με αποτέλεσμα όχι μόνο σωστό μάθημα να μην γίνεται αλλά και να διακινδυνεύσει την υγεία των παιδιών.
 

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Το σωστό θα ήταν να έκαναν καμία διαμαρτυρία για τον αριθμό μαθητών σε κάθε τάξη,που ούτε σε κατάσταση πανδημίας δεν αλλάζει,με αποτέλεσμα όχι μόνο σωστό μάθημα να μην γίνεται αλλά και να διακινδυνεύσει την υγεία των παιδιών.

Στα δημοτικά θεωρήθηκε φυσιολογικό να πάει στα 25 ο αριθμός των μαθητών/τμήμα...
 

Scott

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Scott αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 373 μηνύματα.
Στο θέμα του κορωνοϊού δεν είναι τόσο ότι δεν το κατέχουν στο θέμα της δημοσιογραφίας, αλλά ότι δεν έχουν επαφή ούτε με τον επιστημονικό λόγο ούτε και με την επιστημονική δημοσιογραφία. Κάθε μέρα ακούμε βλέπουμε και διαβάζουμε έναν λόγο που δε συνάδει με την επιστημονικότητα του θέματος με αποτέλεσα στατιστικά μεγέθη και έννοιες που αφορούν τον ιό να γίνονται απλές καθημερινές λέξεις - ενώ, προφανώς, δεν είναι αυτό το status τους. Αν δεν μπορεί λοιπόν το μέσο επικοινωνίας να μεταφέρει με σοβαρότητα τα τεκταινόμενα, μετά ας μην περιμένουμε να τα παίρνει στα σοβαρά ο πολύ κόσμος. Για τα περισσότερα μέσα είναι απλά μία ευκαιρία να πουλήσουν ένα ακόμη δράμα με ένα επιστημονικοφανές επίχρισμα.
Άσε,κάθε φορά που έχουν να μιλήσουν για κάποια ασθένεια όλο ανακρίβειες βγάζουν,όχι μόνο οι δικοί μας (που όλοι ξέρουμε τι άχρηστοι είναι),αλλά και απέξω.
Το λέω αυτό γιατί ξαφριζω κάθε φορά που,όταν αναφέρονται σε κάτι (σε αυτή την περίπτωση τον ιό hiv),τον βγάζουν "ο ασθενής με aids" και όχι μόνο σε αυτήν την περίπτωση αλλά και σε άλλες ασθένειες/καταστάσεις (για εσένα λέω σταρ.....).
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Στο θέμα του κορωνοϊού δεν είναι τόσο ότι δεν το κατέχουν στο θέμα της δημοσιογραφίας, αλλά ότι δεν έχουν επαφή ούτε με τον επιστημονικό λόγο ούτε και με την επιστημονική δημοσιογραφία. Κάθε μέρα ακούμε βλέπουμε και διαβάζουμε έναν λόγο που δε συνάδει με την επιστημονικότητα του θέματος με αποτέλεσμα στατιστικά μεγέθη και έννοιες που αφορούν τον ιό να γίνονται απλές καθημερινές λέξεις - ενώ, προφανώς, δεν είναι αυτό το status τους. Αν δεν μπορεί λοιπόν το μέσο επικοινωνίας να μεταφέρει με σοβαρότητα τα τεκταινόμενα, μετά ας μην περιμένουμε να τα παίρνει στα σοβαρά ο πολύ κόσμος. Για τα περισσότερα μέσα είναι απλά μία ευκαιρία να πουλήσουν ένα ακόμη δράμα με ένα επιστημονικοφανές επίχρισμα.
Πιστεύω δεν είναι μόνο ότι δεν γνωρίζουν απλά δεν υπάρχει κάποια αρχή να κάνει τις απαραίτητες κυρώσεις για τις ανακριβείς πληροφορίες,με αποτέλεσμα να την σκαπουλάρουν όλοι αυτοί οι δήθεν δημοσιογράφοι.
Επιπλέων,για την μάνα που μιλούσαμε πριν,θα έπρεπε κανονικά να μην της έδειχναν το πρόσωπο (και μπλόκαραν μόνο του παιδιού της) χωρίς την συγκατάθεση της. Ναι μεν είναι λάθος στις απόψεις της αλλά το γεγονός ότι την έκαναν και ρεζίλι (μαζί με αυτήν και το παιδί της) στο πανελλήνιο νε ξεπερνάει.
 
Τελευταία επεξεργασία:

nicole1982

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η nicole1982 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας (Αθήνα). Έχει γράψει 299 μηνύματα.
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω, πόσοι πραγματικά από εσάς που τα βάζετε με τους γονείς που έχουν διαφορετική άποψη, έχετε δικά σας παιδιά. Λοιπόν, προσωπικά ανήκω σε αυτή την κατηγορία που δεν μου είναι καθόλου εύκολο να βλέπω τα παιδιά μου 8 και 11 χρονών με ένα πανάκι μπροστά στο στόμα τους. Οι λόγοι είναι οι παρακάτω.

1) Δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα αυτά τα μέτρα τα ψήφισε το κράτος μας γιατί ενδιαφέρεται πραγματικά για την υγεία μας. Και όταν λέω κράτος δεν τα βάζω μόνο με τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά με όλες όσες έχουν περάσει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα της ολιγαρχίας και του δικομματισμού. Αλήθεια, όλα τα προηγούμενα χρόνια τι έχουνκάνει; Για τη θεραπεία του καρκίνου, τι έχουν κάνει; Για τα τροχαία, έχουν φτιάξει σωστούς δρόμους ; Για τις αυτοκτονίες λόγω φτώχειας και πείνας; Για τα εγκεφαλικά και τα καρδιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος λόγω άγχους της επιβίωσης ή λόγω χρεών;Έχει κανείς τους ενδιαφερθεί; Για τη μείωση των τιμών που έχουν φτάσει στα ύψη; Για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ; Για την επαγγελματική μας αποκατάσταση; Έχουν ανοίξει καθόλου θέσεις εργασίας; Γιατί εγώ βλέπω οι μισοί απόφοιτοι να δουλεύουν σερβιτόροι και οι άλλοι μισοί να φεύγουν εξωτερικό; Για το μεταναστευτικό τι έχουν κάνει; Για την παιδεία μας και την υγεία μας τι έχουν κάνει;

2)Νομίζετε, δηλαδή, ότι θα μπορούσα να πιστέψω όλους αυτούς τους γιατρούς που έχουν πληρωθεί εκατομμύρια ευρώ και όλα αυτά τα κανάλια που έχουν πληρωθεί άλλα τόσα εκατομμύρια για να βγάζουν τους ίδιους και τους ίδιους επιστήμονες να μας ενημερώνουν έχοντας ως σκοπό αυτή την πλύση εγκεφάλου που ήδη έχει ξεκινήσει;

3)Πως είναι δυνατόν να πιστέψω γιατρούς που άλλα λένε τη μια και άλλα την άλλη.


4)Είναι ίδιος ο οργανισμός ενός ενήλικα με τον οργανισμό ενός μικρού παιδιού; Είναι ίδιοι οι πνεύμονές του; Είναι το ίδιο αναπτυγμένο το αναπνευστικό του σύστημα; Είναι, μήπως, γιατροί τα παιδιά ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν σωστά τη μάσκα; Βλέπω ότι πολλοί έχετε αυταπάτες. Εχθές, έξω από το σχολείο, σε σημείο που δεν είχε συνωστισμό, φίλος του γιου μου 11 χρονών, μετά από κανένα τέταρτο με τη μασκούλα του, άρχισε το παιδί να σκάει και άρχισε να την τραβάει προς τα έξω για να αναπνεύσει. Φανταστείτε τι θα γίνεται στην 20 τμ τάξη-container, με 16 παιδιά. Για να μην πω για τα πιο μικρά. Ο μικρότερος γιος μου μού είπε ότι βγήκε 9 φορές έξω. Ωραίο μάθημα θα γίνεται. Δηλαδή, είμαστε στα καλά μας, θα μπορούσαμε να πιστέψουμε ποτέ ότι ένα μικρό παιδί, εκτός αν ζει σε οικογένεια γιατρών ή νοσηλευτών θα μπορέσει ποτέ να χρησιμοποιήσει τη μάσκα σωστά και χωρίς να την ακουμπήσει καθ´ολη τη διάρκεια του μαθήματος ή ότι μπορούμε να μιλάμε για υπεύθυνους πολίτες στα 3 και στα 4; Έχουμε ξεχάσει, τελείως, τον ρόλο των παιδιών; Τα παιδιά πρέπει να παίζουν χαρούμενα και ανέμελα, να μάθουν να δανείζονται, να μάθουν την αλληλοβοήθεια, τη στήριξη στον φίλο τους, όχι να σκέφτονται κάθε φορά μην έπιασαν λάθος τη μάσκα τους, μην ακουμπήσουν τον φίλο τους, μην παίξουν στο πάρκο γιατί μπορεί να έχει κορονοϊό. Εφ’όσον, λοιπόν, τα παιδιά συο θέμα μάσκας δεν μπορούν να είναι απολύτως υπεύθυνα, για ποια προστασία τότε μιλάμε. Τα παιδιά ούτως ή άλλως θα κολλάνε ή θα παθαίνουν άλλου είδους προβλήματα που δεν θα ξέρουμε αν όντως πρόκειται για κάποια ίωση ή αν είναι προβλήματα που προκύπτουν από την πολύωρη χρήση μάσκας και τα οποία προβλήματα θα βαφτίζονται κορονοϊός .

5)Αφού είναι τόσο ύπουλος αυτός ο ιός, επιτέλους, γιατί τα ανοίξαν τα σχολεία και γιατί δεν έχουν ειδικούς κάδους για τις μάσκες μιας χρήσης που είναι μολυσματικές;

6) Ο ίδιος ο Σύψας έχει πει ότι σε 2 ώρες μια μάσκα έχει μαζέψει σταγονίδια και μπορεί να γίνει χειρότερη εστία μόλυνσης. Επίσης, έχει πει ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν τόσο εύκολα τον ιό, αλλά τις όποιες αποφάσεις τις πήραν για να γίνει ρουτίνα στα παιδιά και για εκπαιδευτικούς λόγους. Από που κι ως που πρέπει να γίνει ρουτίνα, μήπως έχουν σκοπό να διατηρήσουν το μέτρο ες αεί; Υπήρξε κάποιος στην επιτροπή αυτή που έλαβε αυτές τις αποφάσεις που να είναι παιδαγωγός, ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός; Πως είναι δυνατόν ένας λοιμωξιολόγος που δεν έχει ιδέα από παιδαγωγική να αποφασίζει για θέματα που αφορούν στην σχολική κοινότητα, χωρίς να λάβει τη γνώμη των ειδικών του χώρου αυτού; Εν τω μεταξύ, ναι, δεν μπορώ να τους πιστέψω γιατί αυτό το «για εκπαιδευτικούς λόγους», πράγματι μου ακούγεται ότι πάνε να εφαρμόσουν εν γένει μια νέα παιδαγωγική, αυτή που ορίζει την αδιαφορία προς τον συνάνθρωπο και την αποξένωση. Δεν μας φτάνει που ήδη ζούμε μέσα στις πόλεις και ούτως ή άλλως είμαστε αποξενωμένοι, τώρα ήρθε κι έδεσε το γλυκό. Θα βλέπουμε τον συνάνθρωπό μας να πνίγεται και δεν θα κάνουμε τίποτα γιατί θα νομίζουμε ότι έχει κορονοϊο και θα φωνάζουμε και τον ΕΟΔΥ για να τον μπουζουριάσει. Άρα, όντως μιλάμε για μια νέα τάξη πραγμάτων και ναι, αυτή την τάξη δεν θέλω σε καμία περίπτωση να τη ζήσουν τα παιδιά μου.

ΥΓ. Μακάρι το όλο μέτρο να κρατήσει το πολύ ένα μήνα, όπως ειπώθηκε. Αν και...λυπάμαι εμάς τους γονείς που χθες ρίξαμε τα 100αρια στα βιβλιοπωλεία.
 

Δημοσιοκαφρος-γραφος

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 6,852 μηνύματα.
Σε 5 σχολεία στη χώρα άρχισαν οι καταλήψεις.
Πριν πει κάποιος ότι 5 σχολεία είναι λίγα, σκέψου ότι είναι η 2η μέρα μαθημάτων
 

Slytherin

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Slytherin αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 38 ετών και Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 1,116 μηνύματα.
Καταρχήν δεν χρειάζεται να είναι Γιατρός κάποιος για να φοράει μάσκα.Οι Γονείς μπορούν να δείξουν στα παιδιά πως να την φοράνε.

Επιπλέον το αν βρεθεί θεραπεία για τον Καρκίνο δεν εξαρτάται από την εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση αλλά είναι ένα Παγκόσμιο Ζήτημα.

Το πρόβλημα είναι στην περίπτωση που πλακωθούν τα παιδιά στο σχολείο.Το γνωστό Bullying.
 

azula

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η azula αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 122 μηνύματα.
Ποιοι γονεις θα μαθουν στα παιδια κοινωνικη ευθυνη;Αυτοι που παρκαρουν σε θεσεις ΑΜΕΑ;Αυτοι που πλακωνονται στο ξυλο στα s/m για ενα χαρτι υγειας και ενα μπουκαλακι αντισηπτικο;Για αυτους τους γονεις μιλαμε;
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
Ποιοι γονεις θα μαθουν στα παιδια κοινωνικη ευθυνη;Αυτοι που παρκαρουν σε θεσεις ΑΜΕΑ;Αυτοι που πλακωνονται στο ξυλο στα s/m για ενα χαρτι υγειας και ενα μπουκαλακι αντισηπτικο;Για αυτους τους γονεις μιλαμε;

Moυ αρέσει πολύ η Ελλάδα σαν χώρα ώριμων πολιτών. :) Κάθε μέρα, με την επικαιρότητα αυτή η ψυχολογία μου πέφτει κατακόρυφα από την πολλή χαρά.
 

Μάρκος Βασίλης

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Διδακτορικός και μας γράφει απο Καισαριανή (Αττική). Έχει γράψει 1,871 μηνύματα.
Εγώ θα ήθελα να ρωτήσω, πόσοι πραγματικά από εσάς που τα βάζετε με τους γονείς που έχουν διαφορετική άποψη, έχετε δικά σας παιδιά. Λοιπόν, προσωπικά ανήκω σε αυτή την κατηγορία που δεν μου είναι καθόλου εύκολο να βλέπω τα παιδιά μου 8 και 11 χρονών με ένα πανάκι μπροστά στο στόμα τους. Οι λόγοι είναι οι παρακάτω.

1) Δεν μπορώ να πιστέψω ότι όλα αυτά τα μέτρα τα ψήφισε το κράτος μας γιατί ενδιαφέρεται πραγματικά για την υγεία μας. Και όταν λέω κράτος δεν τα βάζω μόνο με τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά με όλες όσες έχουν περάσει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα της ολιγαρχίας και του δικομματισμού. Αλήθεια, όλα τα προηγούμενα χρόνια τι έχουνκάνει; Για τη θεραπεία του καρκίνου, τι έχουν κάνει; Για τα τροχαία, έχουν φτιάξει σωστούς δρόμους ; Για τις αυτοκτονίες λόγω φτώχειας και πείνας; Για τα εγκεφαλικά και τα καρδιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος λόγω άγχους της επιβίωσης ή λόγω χρεών;Έχει κανείς τους ενδιαφερθεί; Για τη μείωση των τιμών που έχουν φτάσει στα ύψη; Για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ; Για την επαγγελματική μας αποκατάσταση; Έχουν ανοίξει καθόλου θέσεις εργασίας; Γιατί εγώ βλέπω οι μισοί απόφοιτοι να δουλεύουν σερβιτόροι και οι άλλοι μισοί να φεύγουν εξωτερικό; Για το μεταναστευτικό τι έχουν κάνει; Για την παιδεία μας και την υγεία μας τι έχουν κάνει;

2)Νομίζετε, δηλαδή, ότι θα μπορούσα να πιστέψω όλους αυτούς τους γιατρούς που έχουν πληρωθεί εκατομμύρια ευρώ και όλα αυτά τα κανάλια που έχουν πληρωθεί άλλα τόσα εκατομμύρια για να βγάζουν τους ίδιους και τους ίδιους επιστήμονες να μας ενημερώνουν έχοντας ως σκοπό αυτή την πλύση εγκεφάλου που ήδη έχει ξεκινήσει;

3)Πως είναι δυνατόν να πιστέψω γιατρούς που άλλα λένε τη μια και άλλα την άλλη.


4)Είναι ίδιος ο οργανισμός ενός ενήλικα με τον οργανισμό ενός μικρού παιδιού; Είναι ίδιοι οι πνεύμονές του; Είναι το ίδιο αναπτυγμένο το αναπνευστικό του σύστημα; Είναι, μήπως, γιατροί τα παιδιά ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν σωστά τη μάσκα; Βλέπω ότι πολλοί έχετε αυταπάτες. Εχθές, έξω από το σχολείο, σε σημείο που δεν είχε συνωστισμό, φίλος του γιου μου 11 χρονών, μετά από κανένα τέταρτο με τη μασκούλα του, άρχισε το παιδί να σκάει και άρχισε να την τραβάει προς τα έξω για να αναπνεύσει. Φανταστείτε τι θα γίνεται στην 20 τμ τάξη-container, με 16 παιδιά. Για να μην πω για τα πιο μικρά. Ο μικρότερος γιος μου μού είπε ότι βγήκε 9 φορές έξω. Ωραίο μάθημα θα γίνεται. Δηλαδή, είμαστε στα καλά μας, θα μπορούσαμε να πιστέψουμε ποτέ ότι ένα μικρό παιδί, εκτός αν ζει σε οικογένεια γιατρών ή νοσηλευτών θα μπορέσει ποτέ να χρησιμοποιήσει τη μάσκα σωστά και χωρίς να την ακουμπήσει καθ´ολη τη διάρκεια του μαθήματος ή ότι μπορούμε να μιλάμε για υπεύθυνους πολίτες στα 3 και στα 4; Έχουμε ξεχάσει, τελείως, τον ρόλο των παιδιών; Τα παιδιά πρέπει να παίζουν χαρούμενα και ανέμελα, να μάθουν να δανείζονται, να μάθουν την αλληλοβοήθεια, τη στήριξη στον φίλο τους, όχι να σκέφτονται κάθε φορά μην έπιασαν λάθος τη μάσκα τους, μην ακουμπήσουν τον φίλο τους, μην παίξουν στο πάρκο γιατί μπορεί να έχει κορονοϊό. Εφ’όσον, λοιπόν, τα παιδιά συο θέμα μάσκας δεν μπορούν να είναι απολύτως υπεύθυνα, για ποια προστασία τότε μιλάμε. Τα παιδιά ούτως ή άλλως θα κολλάνε ή θα παθαίνουν άλλου είδους προβλήματα που δεν θα ξέρουμε αν όντως πρόκειται για κάποια ίωση ή αν είναι προβλήματα που προκύπτουν από την πολύωρη χρήση μάσκας και τα οποία προβλήματα θα βαφτίζονται κορονοϊός .

5)Αφού είναι τόσο ύπουλος αυτός ο ιός, επιτέλους, γιατί τα ανοίξαν τα σχολεία και γιατί δεν έχουν ειδικούς κάδους για τις μάσκες μιας χρήσης που είναι μολυσματικές;

6) Ο ίδιος ο Σύψας έχει πει ότι σε 2 ώρες μια μάσκα έχει μαζέψει σταγονίδια και μπορεί να γίνει χειρότερη εστία μόλυνσης. Επίσης, έχει πει ότι τα παιδιά δεν μεταδίδουν τόσο εύκολα τον ιό, αλλά τις όποιες αποφάσεις τις πήραν για να γίνει ρουτίνα στα παιδιά και για εκπαιδευτικούς λόγους. Από που κι ως που πρέπει να γίνει ρουτίνα, μήπως έχουν σκοπό να διατηρήσουν το μέτρο ες αεί; Υπήρξε κάποιος στην επιτροπή αυτή που έλαβε αυτές τις αποφάσεις που να είναι παιδαγωγός, ψυχολόγος, κοινωνικός λειτουργός; Πως είναι δυνατόν ένας λοιμωξιολόγος που δεν έχει ιδέα από παιδαγωγική να αποφασίζει για θέματα που αφορούν στην σχολική κοινότητα, χωρίς να λάβει τη γνώμη των ειδικών του χώρου αυτού; Εν τω μεταξύ, ναι, δεν μπορώ να τους πιστέψω γιατί αυτό το «για εκπαιδευτικούς λόγους», πράγματι μου ακούγεται ότι πάνε να εφαρμόσουν εν γένει μια νέα παιδαγωγική, αυτή που ορίζει την αδιαφορία προς τον συνάνθρωπο και την αποξένωση. Δεν μας φτάνει που ήδη ζούμε μέσα στις πόλεις και ούτως ή άλλως είμαστε αποξενωμένοι, τώρα ήρθε κι έδεσε το γλυκό. Θα βλέπουμε τον συνάνθρωπό μας να πνίγεται και δεν θα κάνουμε τίποτα γιατί θα νομίζουμε ότι έχει κορονοϊο και θα φωνάζουμε και τον ΕΟΔΥ για να τον μπουζουριάσει. Άρα, όντως μιλάμε για μια νέα τάξη πραγμάτων και ναι, αυτή την τάξη δεν θέλω σε καμία περίπτωση να τη ζήσουν τα παιδιά μου.

ΥΓ. Μακάρι το όλο μέτρο να κρατήσει το πολύ ένα μήνα, όπως ειπώθηκε. Αν και...λυπάμαι εμάς τους γονείς που χθες ρίξαμε τα 100αρια στα βιβλιοπωλεία.

Θα εστιάσω στο τελευταίο και θα πω ότι αν το ζήτημα των τόσων γονέων είναι όντως η παιδαγωγική «επάρκεια» των λοιμοξιολόγων, τότε θα έπρεπε να δίνουμε λίγη περισσότερη βάση στα λόγια των εκπαιδευτικών, καθώς και στη θέση τους μέσα στην όλη κατάσταση. Έχει αναχθεί ένα ζήτημα τόσο απλό όσο η χρήση μάσκας και η κοινωνική ευθύνη σε νέο Κυπριακό.
 

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,548 μηνύματα.
 

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,912 μηνύματα.
28273425-ECF9-40EF-874B-33773C1975C5.jpeg


Είναι αληθινές δεν έχουν λάβει καμία επεξεργασία.

Στην εικόνα που ακολουθεί παρατηρείται την εξέλιξη της μάσκας ανα τους μήνες. Η γιαγια η μαμά και η κόρη, θα μπορούσαμε να πούμε
C264DF6D-D478-479B-8934-9A4B3E4BC892.jpeg
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top