Αποκατάσταση από ανθρωπιστικές επιστήμες

Έχει αποκατάσταση ο Νηπιαγωγός;
Multiple votes are allowed. Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα της δημοσκόπησης (Ψήφισαν 10)
  • Ναι

  • Όχι

  • ΔΞ/ΔΑ


Πρέπει να ψηφίσετε για να δείτε τα αποτελέσματα.

penelopenick

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Πηνελόπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 158 μηνύματα.
Καλησπέρα σας. Είμαι μαθήτρια γενικού λυκείου και φέτος θα φοίτησω στην β'ταξη. Η απελπισία μου έχει φτάσει στο κόκκινο διότι τόσο καιρό, είχα παραμερίσει να ψάξω τι σχολή θέλω να τελειώσω (εφόσον είχα δεσμευτεί στην ιδέα πως θα πάω σε κολλέγιο αλλά για αυτονόητους λόγους που όλοι γνωρίζουμε δεν θα πάω)και έτσι έχω βρεθεί σε ένα σταυροδρόμι. Η αρχική μου επιλογή και το επάγγελμα που θέλω όσο τίποτα απο την Πέμπτη δημοτικού είναι το επάγγελμα του λογοθεραπευτή, επειδή όμως φυσική χημεία δεν τα πολυπάω καλά (φυσική γράφω 1 απο α γυμνασίου, χημεία κάτι γίνεται) έχω ξεχάσει εντελώς το ενδεχόμενο να πάω απο θετικές επιστήμες και πόσο παραπάνω να γράψω πανελελε αρκετά καλά ώστε να περάσω λογοθεραπεία Πάτρας. Τώρα, όσον αναφορά τους βαθμούς μου στα θεωρητικά μαθήματα είναι καλοί έως υπερβολικά καλοί (αρχαία 18, λογοτεχνία 17, νεοελληνική 17, ιστορία 15) πάνω κάτω. Ξέρω πως έχω παραπάνω προοπτικές απο το 1ο επιστημονικό πεδίο. Το θέμα είναι, πώς με το νέο σύστημα ούτε μπορώ να πάρω ειδικό μάθημα βιολογία ώστε να ξεκλειδώσω την σχολή της λογοθεραπείας ούτε και μπορώ να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό και να πάρω δικαίωμα λογοθεραπευτρίας. Το μοναδικό επάγγελμα που με ενδιαφέρει είναι ο νηπιαγωγός με κάποια εξειδίκευση σε παιδιά με ειδικές ανάγκες (ναι ξέρω όλοι αυτό κάνουν, όμως έχω βρεθεί με τέτοια άτομα και είμαι σχεδόν βέβαιη μπορώ να το κάνω)ή κάποια εξειδίκευση πάλι ή μεταπτυχιακό σχετικό με λογοθεραπεία. Το θέμα είναι πως διάβασα για το συγκεκριμένο επάγγελμα και δεν είδα και τις καλύτερες αναφορές όσο αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση. Γνωρίζει κάποιος κατά πόσο μπορώ να δουλέψω με ένα πτυχίο νηπιαγωγού, καθώς και τι μεταπτυχιακό μπορώ να ακολουθήσω πάνω σε ειδική αγωγή και λογοθεραπεία που ίσως μου δίνουν κάποια δικαιώματα;και αν μπορώ να δουλέψω με παιδιά άνω των 6 ετών;ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη για την έκθεση αλλά είμαι τόσο απελπισμένη

Υ.Γ εννοείται έχω κάνει εγγραφή σε φροντιστήριο για προετοιμασία απλά και πάλι πιστεύω πως δεν θα τα καταφέρω όσο αναφορά την φυσική και μπορεί την χημεία
 

Dimitris9

Δραστήριο μέλος

Ο Dimitris9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 411 μηνύματα.
Αρχικά, είσαι τόσο σίγουρη πως δε θα έγραφες φυσική; Η Χημεία είναι πιο κατανοητή και υπάρχει κ η βιολογία που αν τη διαβάσεις δε θα σε δυσκολέψει κ τόσο, δεδομένου οτι η βάση της Λογοθεραπείας είναι σχετικά βατή (από 13,500 νομίζω).
Αν είναι το όνειρό σου εγώ πιστεύω αξίζει τον κόπο, αν και μια στα χιλια δε παει κάτι καλά τη πρώτη φορά, ξανα δίνεις

Τη Ψυχολογία τη σκέφτεσαι; Ψάξε να δεις αν μπορείς να ασκήσεις κατι παρόμοιο με το επάγγελμα του λογοθεραπευτή από εκεί..με κατάλληλη μετεκπαίδευση

Το τελευταίο που σκεφτηκα ειναι , να τελειώσεις μια σχολη (νηπιαγωγών η ψυχολογια για παράδειγμα) και να πας μετα σε κολλέγιο για λογοθεραπεία μιας κ οντως πλεον εχουν πολλα δικαιώματα.. συγκεκριμένα , η λογοθεραπεία στο Μητροπολιτικό έχω δει οτι εχει πολυ εξελιγμένο προγραμμα σπουδών
 

T C

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο T C αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 226 μηνύματα.
Γεια σου φίλη μπερδεμενη. Πριν κατι μηνες ειχα παρομοιο προβλημα με σενα αλλα ήμουν μεταξυ 2ου και 3ου πεδίου. Μου αρεσε παρα πολύ το φυσικό αλλα απο δευτερο πεδιο οι βαθμοι μου στα μαθηματικα δεν ήταν και πολύ ψηλά.(ας ειναι καλα ο Pharmacist01 και καποια αλλα παιδια που με βοηθησαν :P) Προσωπικά, εχω να σου πω οτι δεδομενου οτι η σχολη που ενδιαφέρεσαι δεν ειναι και πολυ ψηλά, με εναν χαμηλο προς μετριο βαθμο στη φυσική την οποια δεν πολυσυμπαθείς, και με την κατάλληλη βοηθεια μπορεις να φτασεις τον στοχο σου. Ωστόσο,(το δυσκολοτερο) πρεπει να σιγουρευτείς οτι το συγκεκριμενο τμημα ειναι πραγματικα το ονειρο σου, μιας και απο τι καταλαβα απο το 3ο επιστημονικο πεδιο δεν εχεις εναλλακτικές στο μυαλο σου.
Οπως είπε και ο Dimitris9 και η ψυχολογια ειναι ενα παρεμφερες αντικείμενο με αυτο που σε ενδιαφερει ειδικα με ενα καταλληλο μεταπτυχιακο.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Κλημεντίνη

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Κλημεντίνη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 1,656 μηνύματα.
Εγω δεν καταλαβαίνω τη λογική "νηπιαγωγών με μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής."
Εχουμε μονο δυο σχολες στην Ελλαδα ειδικής αγωγής , εφοσον σ'αρέσει πήγαινε εκει και θα έχεις δουλειά.
Έχει γεμίσει ο τόπος με αποφοίτους παιδαγωγικων με μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής, δεν γίνεται καμια απορρόφηση πλέον.
Οσοι θέλουν να ασκήσουν οντως το επάγγελμα καλύτερα να πανε εξ αρχής στην ειδική αγωγή η μετα με κατατακτήριες/πανελλήνιες και οχι μεταπτυχιακό.
Και στο σχολείο θα έχεις δουλειά μολις βγεις αλλα και ιδιωτικά μπορείς να κάνεις πολλα πράγματα.
Ακριβώς επειδή είναι ενα παρα πολυ δύσκολο επάγγελμα εχει προοπτικές και υπαρχουν ελλείψεις.
Ενα μεταπτυχιακό μετα την ειδική αγωγή ειναι αυτό που όντως θα σου ανοίξει ακομα πιο πολλές πόρτες.
Υπάρχουν ενα σωρο περιπτώσεις που μπορείς να εξειδικευτείς και να εισαι περιζήτητη.
Απο τις πιο ελαφριές μέχρι τις πιο βαριές.


Η λογική των πολλών "θα παω παιδαγωγικό",ενω παίρνανε εξ αρχης ειδικής αγωγής, και "μετα θα κανω μαστερ" δείχνει οτι απλα δεν το θέλουν ουσιατικα το επάγγελμα.
Αν το θες όντως πηγαινε απο την αρχη, έχει πολύ καλες προοπτικές για κάποιον που αντέχει.
Παντως ειδική αγωγή δεν ειναι μονο παιδάκια με σύνδρομο down,θελει γερο στομάχι και πολύ υπομονή.
Ψαξτο πολυ φέτος και αν νιώθεις οτι μπορείς να το κάνεις, εχεις λύσει το θεμα της αποκατάστασης.

Τωρα αν δεις οτι δεν σε ενδιαφέρουν τα παραπάνω , καλύτερα αλλαξε κατεύθυνση.
Κανε ιδιαίτερα.
Κι εγω ημουνα στουρναρι στα μαθηματικά και βρηκα καθηγητή να μου τα εξηγει με τέτοιο τρόπο που μέχρι τη δευτερα Λύκειου έγραφα 20.
Γενικά αρχισε να σκέφτεται το μυαλό μου αλλιώς και να τα καταλαβαίνω.
Πανελλήνιες δεν πιστεύω οτι θα έγραφα άριστα σε καμια περίπτωση αλλα οχι και 5.
Φυσικη παλι μονο με ιδιαίτερα καταλάβαινα παρόλο που πήγα στο καλύτερο φροντιστήριο της πολης στην αρχή ( not very bright 😅)
Εφόσον θες λογοθεραπεια και λογικά και αλλα παραιατρικα να πας στη σωστη κατεύθυνση.
Οπου δε καταλαβαίνεις, βρες ιδιαίτερα.
Υπάρχουν λύσεις.
Κρίνεται σε ενα βαθμό το μελλον σου , δεν μπορει να μη το προσπαθήσεις καθόλου.
Αν μου έλεγες πολυτεχνείο και ιατρική προφανώς θα σε αποθάρρυνα αλλα λογοθεραπεια υπάρχει κι με 13.500.
Ξερω δεν ειναι εύκολο ειδικα με τα θέματα που βάζουν αλλα give it a try..
 

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,912 μηνύματα.
Καλημέρα,
Η βάση πέρυσι ήταν 14.016 στο τμήμα Λογοθεραπείας (Πάτρα). Χαμηλό δεν είναι σίγουρα, ούτε όμως και ιδιαίτερα υψηλό. Μια μέση σχολή. Βέβαια, σε δυο χρόνια δεν γνωρίζουμε πώς θα κινηθούν οι βάσεις και προς ποια κατεύθυνση, αν θα ανέβουν ή θα κατέβουν δηλαδή. Υπάρχει, ωστόσο, τμήμα Λογοθεραπείας με χαμηλότερη βάση (Ιωάννινα και Καλαμάτα).

Από όσα διαβάζω κατάλαβα πως μόνο Λογοθεραπεία σε ενδιαφέρει από το συγκεκριμένο πεδίο, άλλες χαμηλότερες σχολές δεν υπάρχουν (Φυσικοθεραπεία, Μαιευτική, Νοσηλευτική).

Ανέφερες τα παιδαγωγικά, από το 3ο επίπεδο μπορείς να περάσεις παιδαγωγικά. Η βάση επίσης δεν είναι υψηλή και φθάνει ακόμα και κοντά στα 10.000 μόρια.

Γενικά, χρειάζεται να γράψεις με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς 13-14.5 σε κάθε σε κάθε μαθημα για να περάσεις Λογοθεραπεία, ενώ παιδαγωγικά γύρω στο 12 σε κάθε μάθημα. Δεν είναι υψηλοί βαθμοί, ωστόσο δεν είναι και βαθμοί του ποδαριού ή αυτονόητοι. Πολύς κόσμος γράφει κάτω από τη βάση.

Αν θεωρείς ότι δεν θέλεις να το διακινδυνεύσεις, και είσαι ικανοποιημένη με το να σπουδάσεις παιδαγωγικά, τότε να πας Θεωρητική καθώς έχεις περισσότερες πιθανότητες, από όσα διαβάζω, να γράψεις καλύτερα και να περάσεις παιδαγωγικά.
Προσωπικά, θα πήγαινα στην κατεύθυνση που ξεκλειδώνει τη Λογοθεραπεία και τα παιδαγωγικά και θα προσπαθούσα, όσο καλύτερα μπορούσα. Γιατί έχω πιθανότητες να επιτύχω εννοείται στην 1η σχολή επιλογής μου αλλά και στις επόμενες. Ενώ στη θεωρητική μόνο στις επόμενες.
 

penelopenick

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Πηνελόπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 19 ετών και Φοιτήτρια. Έχει γράψει 158 μηνύματα.
Αρχικά, είσαι τόσο σίγουρη πως δε θα έγραφες φυσική; Η Χημεία είναι πιο κατανοητή και υπάρχει κ η βιολογία που αν τη διαβάσεις δε θα σε δυσκολέψει κ τόσο, δεδομένου οτι η βάση της Λογοθεραπείας είναι σχετικά βατή (από 13,500 νομίζω).
Αν είναι το όνειρό σου εγώ πιστεύω αξίζει τον κόπο, αν και μια στα χιλια δε παει κάτι καλά τη πρώτη φορά, ξανα δίνεις

Τη Ψυχολογία τη σκέφτεσαι; Ψάξε να δεις αν μπορείς να ασκήσεις κατι παρόμοιο με το επάγγελμα του λογοθεραπευτή από εκεί..με κατάλληλη μετεκπαίδευση

Το τελευταίο που σκεφτηκα ειναι , να τελειώσεις μια σχολη (νηπιαγωγών η ψυχολογια για παράδειγμα) και να πας μετα σε κολλέγιο για λογοθεραπεία μιας κ οντως πλεον εχουν πολλα δικαιώματα.. συγκεκριμένα , η λογοθεραπεία στο Μητροπολιτικό έχω δει οτι εχει πολυ εξελιγμένο προγραμμα σπουδών
Απλά την φοβάμαι παρά πολύ και έχω μείνει πολύ πίσω, τύπου να είμαι ακόμα στην ύλη την δευτέρας το πολύ τρίτης γυμνασίου, ξέρω πώς θα μπορέσω αλλά φοβάμαι τόσο πολύ την αποτυχία. Στην σκέψη και μόνο να μην περάσω πουθενά δεν μπορώ γιατί πραγματικά μόνο αυτό θέλω. Την ψυχολογία δεν ξέρω γιατί αλλά την απεχθάνομαι,μου την λένε όλοι από όταν ήμουν ακόμα γυμνάσιο επειδή μιλάω πολύ και ακούω πολύ τα πρόβληματα των άλλων. Όσον αναφορά, ήμουν γραμμένη στο μητροπολιτικό μέχρι που το έψαξα πολύ και τελικά είναι πολύ δύσκολη η αποκατάσταση και τα δικαιώματα οπότε το άφησα στη άκρη και εκεί ξεκίνησαν τα δύσκολα. Αυτό όμως που είπατε,να το παλέψω πραγματικά το θέλω αλλά το φοβάμαι τόσο όμως σκέτομαι πως αν προσπαθήσω πολύ,υα βγάλω την σχολή που θέλω χωρίς να τρέχω απο μεταπτυχιακό σε μεταπτυχιακό. Πφ
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Γεια σου φίλη μπερδεμενη. Πριν κατι μηνες ειχα παρομοιο προβλημα με σενα αλλα ήμουν μεταξυ 2ου και 3ου πεδίου. Μου αρεσε παρα πολύ το φυσικό αλλα απο δευτερο πεδιο οι βαθμοι μου στα μαθηματικα δεν ήταν και πολύ ψηλά.(ας ειναι καλα ο Pharmacist01 και καποια αλλα παιδια που με βοηθησαν :P) Προσωπικά, εχω να σου πω οτι δεδομενου οτι η σχολη που ενδιαφέρεσαι δεν ειναι και πολυ ψηλά, με εναν χαμηλο προς μετριο βαθμο στη φυσική την οποια δεν πολυσυμπαθείς, και με την κατάλληλη βοηθεια μπορεις να φτασεις τον στοχο σου. Ωστόσο,(το δυσκολοτερο) πρεπει να σιγουρευτείς οτι το συγκεκριμενο τμημα ειναι πραγματικα το ονειρο σου, μιας και απο τι καταλαβα απο το 3ο επιστημονικο πεδιο δεν εχεις εναλλακτικές στο μυαλο σου.
Οπως είπε και ο Dimitris9 και η ψυχολογια ειναι ενα παρεμφερες αντικείμενο με αυτο που σε ενδιαφερει ειδικα με ενα καταλληλο μεταπτυχιακο.
Καλημέρα φίλε μου! Δύσκολους καιρούς ζούμε 😂. Το έχω σκεφτεί πολύ και πραγματικά είμαι τόσο σίγουρη για αυτό πού θέλω που δεν φαντάζεσαι που μπορώ να φτάσω! Το θέμα μου είναι πώς ακούω συνεχώς άτομα του 18 να γράφουν 11-12 κια φαντάσου που βλέπω τον εαυτό μου μπροστά τους που εγώ είμαι του 15-16,5 ας πούμε. Μην μου λέτε για ψυχολογία θα μείνω απο τα νεύρα μου σε αυτή την σχολή 😭
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Εγω δεν καταλαβαίνω τη λογική "νηπιαγωγών με μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής."
Εχουμε μονο δυο σχολες στην Ελλαδα ειδικής αγωγής , εφοσον σ'αρέσει πήγαινε εκει και θα έχεις δουλειά.
Έχει γεμίσει ο τόπος με αποφοίτους παιδαγωγικων με μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής, δεν γίνεται καμια απορρόφηση πλέον.
Οσοι θέλουν να ασκήσουν οντως το επάγγελμα καλύτερα να πανε εξ αρχής στην ειδική αγωγή η μετα με κατατακτήριες/πανελλήνιες και οχι μεταπτυχιακό.
Και στο σχολείο θα έχεις δουλειά μολις βγεις αλλα και ιδιωτικά μπορείς να κάνεις πολλα πράγματα.
Ακριβώς επειδή είναι ενα παρα πολυ δύσκολο επάγγελμα εχει προοπτικές και υπαρχουν ελλείψεις.
Ενα μεταπτυχιακό μετα την ειδική αγωγή ειναι αυτό που όντως θα σου ανοίξει ακομα πιο πολλές πόρτες.
Υπάρχουν ενα σωρο περιπτώσεις που μπορείς να εξειδικευτείς και να εισαι περιζήτητη.
Απο τις πιο ελαφριές μέχρι τις πιο βαριές.


Η λογική των πολλών "θα παω παιδαγωγικό",ενω παίρνανε εξ αρχης ειδικής αγωγής, και "μετα θα κανω μαστερ" δείχνει οτι απλα δεν το θέλουν ουσιατικα το επάγγελμα.
Αν το θες όντως πηγαινε απο την αρχη, έχει πολύ καλες προοπτικές για κάποιον που αντέχει.
Παντως ειδική αγωγή δεν ειναι μονο παιδάκια με σύνδρομο down,θελει γερο στομάχι και πολύ υπομονή.
Ψαξτο πολυ φέτος και αν νιώθεις οτι μπορείς να το κάνεις, εχεις λύσει το θεμα της αποκατάστασης.

Τωρα αν δεις οτι δεν σε ενδιαφέρουν τα παραπάνω , καλύτερα αλλαξε κατεύθυνση.
Κανε ιδιαίτερα.
Κι εγω ημουνα στουρναρι στα μαθηματικά και βρηκα καθηγητή να μου τα εξηγει με τέτοιο τρόπο που μέχρι τη δευτερα Λύκειου έγραφα 20.
Γενικά αρχισε να σκέφτεται το μυαλό μου αλλιώς και να τα καταλαβαίνω.
Πανελλήνιες δεν πιστεύω οτι θα έγραφα άριστα σε καμια περίπτωση αλλα οχι και 5.
Φυσικη παλι μονο με ιδιαίτερα καταλάβαινα παρόλο που πήγα στο καλύτερο φροντιστήριο της πολης στην αρχή ( not very bright 😅)
Εφόσον θες λογοθεραπεια και λογικά και αλλα παραιατρικα να πας στη σωστη κατεύθυνση.
Οπου δε καταλαβαίνεις, βρες ιδιαίτερα.
Υπάρχουν λύσεις.
Κρίνεται σε ενα βαθμό το μελλον σου , δεν μπορει να μη το προσπαθήσεις καθόλου.
Αν μου έλεγες πολυτεχνείο και ιατρική προφανώς θα σε αποθάρρυνα αλλα λογοθεραπεια υπάρχει κι με 13.500.
Ξερω δεν ειναι εύκολο ειδικα με τα θέματα που βάζουν αλλα give it a try..
Καλημέρα! Την σχολή των παιδαγωγικών την σκέφτηκα απο τη άποψη οτι μπορώ να περάσω στο σπίτι μου(Αθήνα) και θα μπορέσω να κάνω μετά το μεταπτυχιακό το όπιο με ενδιαφέρει. Και εγώ το θεωρώ λίγο γελοίο όλο αυτό, όμως είμαι απελπισμένη όσον αναφορά τις σχολές. Ναι, έχετε δίκιο σε όσον αναφορά τα μόρια αλλά δεν καταλαβαίνετε σε τι σημείο είμαι στην φυσική και όταν σκέφτομαι πως μπορεί να πέσω και βιολογία και χημεία στην χειρότερη και να πατώσω και εκεί πιστεύω πως δεν θα καταφέρω να κάνω τίποτα
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Καλημέρα,
Η βάση πέρυσι ήταν 14.016 στο τμήμα Λογοθεραπείας (Πάτρα). Χαμηλό δεν είναι σίγουρα, ούτε όμως και ιδιαίτερα υψηλό. Μια μέση σχολή. Βέβαια, σε δυο χρόνια δεν γνωρίζουμε πώς θα κινηθούν οι βάσεις και προς ποια κατεύθυνση, αν θα ανέβουν ή θα κατέβουν δηλαδή. Υπάρχει, ωστόσο, τμήμα Λογοθεραπείας με χαμηλότερη βάση (Ιωάννινα και Καλαμάτα).

Από όσα διαβάζω κατάλαβα πως μόνο Λογοθεραπεία σε ενδιαφέρει από το συγκεκριμένο πεδίο, άλλες χαμηλότερες σχολές δεν υπάρχουν (Φυσικοθεραπεία, Μαιευτική, Νοσηλευτική).

Ανέφερες τα παιδαγωγικά, από το 3ο επίπεδο μπορείς να περάσεις παιδαγωγικά. Η βάση επίσης δεν είναι υψηλή και φθάνει ακόμα και κοντά στα 10.000 μόρια.

Γενικά, χρειάζεται να γράψεις με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς 13-14.5 σε κάθε σε κάθε μαθημα για να περάσεις Λογοθεραπεία, ενώ παιδαγωγικά γύρω στο 12 σε κάθε μάθημα. Δεν είναι υψηλοί βαθμοί, ωστόσο δεν είναι και βαθμοί του ποδαριού ή αυτονόητοι. Πολύς κόσμος γράφει κάτω από τη βάση.

Αν θεωρείς ότι δεν θέλεις να το διακινδυνεύσεις, και είσαι ικανοποιημένη με το να σπουδάσεις παιδαγωγικά, τότε να πας Θεωρητική καθώς έχεις περισσότερες πιθανότητες, από όσα διαβάζω, να γράψεις καλύτερα και να περάσεις παιδαγωγικά.
Προσωπικά, θα πήγαινα στην κατεύθυνση που ξεκλειδώνει τη Λογοθεραπεία και τα παιδαγωγικά και θα προσπαθούσα, όσο καλύτερα μπορούσα. Γιατί έχω πιθανότητες να επιτύχω εννοείται στην 1η σχολή επιλογής μου αλλά και στις επόμενες. Ενώ στη θεωρητική μόνο στις επόμενες.
Καλημέρα! Ήσασταν μέσα στο μυαλό μου ακριβώς το ίδιο σκεφτόμουν για τα παιδαγωγικά. Αν δεν πιάσω λογοθεραπεία το όπιο θέλω και πιο πολύ, κατά 90% με προσπάθεια πάντα θα πιάσω παιδαγωγικά ενώ απο θεωρητική έχω μόνο την δεύτερη επιλογή. Αυτό που με τρομάζει είναι στο τέλος μην δεν καταφέρω τίποτα και βγάλω κανένα 9 και δίνω μέχρι να δύσει ο ήλιος. Αλλά απο τη άλλη,αν δεν προσπαθησω ουσιαστικά δεν θα πετύχω τίποτα. Σας ευχαριστώ πάντως για την απάντηση
 
Τελευταία επεξεργασία:

Dimitris9

Δραστήριο μέλος

Ο Dimitris9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 411 μηνύματα.
Πρέπει να καθίσεις να ηρεμήσεις και να σκεφτείς τι θα κανεις με ηρεμία! Το ειδικής εχει πιο πολλές προοπτικες οποτε θα σε συμβούλευα να πας εκει κ αν δε θελεις να νοικιάσεις μπορεις να μεινεις σε εστια.

παντως ο απόφοιτος ΠΤΔΕ ή νηπιαγωγός με μεταπτυχιακο ειδικής , *ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ διορισμού έχουν τα ιδια δικαιώματα

Τωρα αν δε πιάσεις ειδικής πηγαινε κλασικό παιδαγωγικο.

επισης ψάξε κ τη σχολή κοινωνικής εργασίας
 

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 9,088 μηνύματα.
Το θέμα μου είναι πώς ακούω συνεχώς άτομα του 18 να γράφουν 11-12 κια φαντάσου που βλέπω τον εαυτό μου μπροστά τους που εγώ είμαι του 15-16,5 ας πούμε.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Αυτο είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν πάντα τα παιδιά στο σχολείο. Επειδή κάποιος «φαίνεται» καλός μαθητής (ή το παίζει καλός) ή παίρνει 19 και 20 στους βαθμούς του σχολείου, δεν σημαίνει ότι είναι αυτομάτως ο καλύτερος ή ότι θα γράψει 20 στις πανελλήνιες. Ο καθένας μπορεί να λέει και να δείχνει ο,τι θέλει. Μην μπαίνεις στον κόπο να συγκρίνεις τις επιδόσεις σου με αυτές των άλλων. Θυμάμαι πολλούς συμμαθητές μου που μας έπρηζαν καθε μέρα επειδή και καλά ξενυχτούσαν όλο το βράδυ και διάβαζαν ή επειδή ήθελαν ιατρική και ήταν σίγουροι ότι θα περάσουν, και τελικά δεν έγραψαν καλά γιατί χμμμ μάντεψε - ίσως να μην ήταν τόσο καλά προετοιμασμενοι όσο νόμιζαν.
Εγώ θα σου έλεγα να ξεκινήσεις μερικά μαθήματα στη φυσική για να δεις πως θα σου φανεί. Θα σου έλεγα να ξεκινήσεις από την φυσική της πρώτης λυκείου που είναι και η πιο σημαντική. Το κυριότερο είναι να βρεις έναν καθηγητή ή καθηγήτρια που σε βοηθάει να καταλάβεις το μάθημα και σε βάζει στη διαδικασία να σκεφτείς με τον τρόπο που απαιτείται. Ψάξε για καλούς καθηγητές και κανε μια προσπάθεια. Αλλά μην τα παρατήσεις αμέσως, γιατί μερικές φορές απογοητευόμαστε γρήγορα. Δωσε χρόνο στον εαυτό σου. Ε, ένα 12-13 εύκολα το γράφεις, ακόμα και αν δεν είσαι φοβερή στη φυσική.
 

T C

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο T C αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 226 μηνύματα.
Αυτό που με τρομάζει είναι στο τέλος μην δεν καταφέρω τίποτα και βγάλω κανένα 9 και δίνω μέχρι να δύσει ο ήλιος. Αλλά απο τη άλλη,αν δεν προσπαθησω ουσιαστικά δεν θα πετύχω τίποτα. Σας ευχαριστώ πάντως για την απάντηση
Αλλο ενα στοιχειο που εχουμε κοινο φιλη μπερδεμένη ειναι η πολύ χαμηλη αυτοπεποίθηση. Και γω φοβαμαι αρκετα την φυσικη παρολο που ειναι στο επιστημονικο πεδιο που εχω επιλεξει, παρ' όλα αυτά με αρκετο διαβασμα εχω αρχισει να βλεπω αρκετη βελτιωση. Χωρις να θελω να σε αγχωσω αν τελικα επιλεξεις τη φυσικη σαν ενα μαθημα εξεταζόμενο καλο ειναι να αρχισεις να την δουλευεις απο τωρα. Απο την Α λυκειου κατσε και <<λιώσε>> νομους νευτωνα, ΘΜΚΕ και ΑΔΜΕ για να μην τα βρεις παλουκια στην Β. Αν δεις οτι σε δυσκολεύουν μπορεις φυσικα να εχεις τους καθηγητες παντα στο πλευρο σου, να σου λυνουν οποιαδηποτε απορια και φυσικά να σε προμηθεύουν με ασκησεις (βλεπε αρκετα θεματα β και δ τα οποια δυσκολευουν τους περισσοτερους). Αν τα καταλαβεις αυτα καλα, δεδομενου οτι δεν χρειαζεσαι παση θυσία 20 στις πανελληνιες μπορεις να γραψεις αξιοπρεπώς.
Α! Τελευταιο. Μην αφήσεις κανεναν να σου πει οτι επειδη εχεις καποια κενά δεν μπορεις να τα καταφέρεις. ΜΠΟΡΕΙΣ!!
Ελπίζω να σε βοηθησα και να σου ανεβασα το ηθικό
 

Dimitris9

Δραστήριο μέλος

Ο Dimitris9 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής. Έχει γράψει 411 μηνύματα.
Πάντως παιδιά, πρόκειται λέτε να μπορούμε ξανα να δίνουμε επιλεγόμενο μαθημα κ να ανοίγουμε κι αλλο πεδίο;
 

T C

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο T C αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 226 μηνύματα.
Πάντως παιδιά, πρόκειται λέτε να μπορούμε ξανα να δίνουμε επιλεγόμενο μαθημα κ να ανοίγουμε κι αλλο πεδίο;
Πολυ πιθανο!!! Η νεα κυβερνηση θελει να επαναφερει τα 3 πεδια απο 4 που ειναι τωρα, αρα και ενα επιπλεον μαθημα πχ βιολογια γενικης μπορει να ξεκλειδωση ενα νεο πεδιο! Επισης μελετάται και η επαναφορα των συντελεστών βαρυτητας. Αυτο πως το βλεπετε??
 

J.Cameron

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο J.Cameron αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 308 μηνύματα.
Επισης μελετάται και η επαναφορα των συντελεστών βαρυτητας. Αυτο πως το βλεπετε??
Εχουν επαναφερθει απο την στιγμη που ψηφιστηκε το νομοσχεδιο για την παιδεια.Δεν εχω αποψη.
 

T C

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο T C αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 226 μηνύματα.

hirasawayui

Νεοφερμένος

Ο hirasawayui αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 66 μηνύματα.
Έχε υπόψιν σου και αυτό. Το παιδαγωγικό τμήμα ειδικής αγωγής του Βόλου έχει 2 κατευθύνσεις: δασκάλα ειδικής αγωγής και νηπιαγωγός ειδικής αγωγής. Η δεύτερη αυτή κατεύθυνση προσφέρεται μόνο απ' το συγκεκριμένο τμήμα. Δεν χρειάζεται να τελειώσεις νηπιαγωγός και να ψάχνεσαι μετά για μεταπτυχιακό πάνω σ' αυτό. Μια λύση θα ήταν να μπεις εδώ, τελειώνεις στα 4 χρόνια, μπαίνεις ως αναπληρώτρια σε κάποιο νηπιαγωγείο, και παράλληλα να ψαχτείς για μεταπτυχιακό στη λογοθεραπεία.

Το κολλέγιο καλά έκανες και το ξέχασες. Σίγουρα θα αποκτήσεις τις γνώσεις, αλλά όχι την αναγνώριση του πτυχίου.
 

J.Cameron

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο J.Cameron αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 308 μηνύματα.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
Ως απάντηση στη θεματοθέτρια θα έλεγα να ψάξει στο φόρουμ παρόμοιες απαντήσεις για να φρικάρει. Ειδικά στο θέμα με τις πουράτες σχολές. :give_rose:

Απελπιστείτε...(όπως λέει και ο ΛΕΠΑ, βασανιστείτε)
 

J.Cameron

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο J.Cameron αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 308 μηνύματα.

T C

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο T C αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 226 μηνύματα.

J.Cameron

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο J.Cameron αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 308 μηνύματα.
Α τον ξερω.Ετσι που το ειπε δεν καταλαβα καν και λεω θα ειναι κανενας που δεν της γενιας μου.
 

Viedo

Διάσημο μέλος

Ο Viedo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Κύπρος (Ευρώπη). Έχει γράψει 2,912 μηνύματα.
Ναι δεν είναι της γενιάς σου J., ο nPb είναι προπολεμικών χρόνων, υπάρχει μεγάλο χάσμα γενεών :P
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top