Έλλειψη χρόνου, παραγωγικότητας και άγχος

Poirot

Διάσημο μέλος

Ο τ. Aspiring Lawyer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 2,564 μηνύματα.
Καλησπέρα σας!

Πάω Β' Λυκείου και είμαι στον προσανατολισμό Ανθρωπιστικών Σπουδών. Τώρα με την καραντίνα αντιμετωπίζω προβλήματα! Η παραγωγικότητά μου έχει μειωθεί... κατά κόρον. Διαβάζω όλα τα μαθήματα στο τέλος, αναγκάζομαι και προλαβαίνω αλλά οι ρυθμοί δεν είναι ιδιαίτερα γρήγοροι - τουλάχιστον όχι όσο ήταν. Είναι και δύσκολο να διαχωριστεί ο σχολικός χρόνος με τον χρόνο ανάπαυσης τη στιγμή που όλα γίνονται στο σπίτι!

Όλα αυτά την ώρα που οι υποχρεώσεις βαίνουν αυξανόμενες! Το φροντιστήριο γίνεται όλο και πιο απαιτητικό και οι καθηγητές στο σχολείο βάζουν συνεχώς προθεσμίες, διαγωνίσματα και ασκήσεις. Όταν λοιπόν προσπαθώ να ανταποκριθώ σε όλα αυτά ταυτόχρονα σε άριστο βαθμό (διότι τόσα χρόνια αυτό κάνω) ο χρόνος είναι υπερβολικά πολύ λίγος για να τα προλαβαίνω όλα και συρρικνώνεται ακόμη περισσότερο εξαιτίας της προαναφερθείσας έλλειψης αποδοτικότητας.

Φυσικά τα παραπάνω μου δημιουργούν ένα διαρκές άγχος για το πότε θα προλάβω, τι πρέπει να κάνω και πως να τα βγάλω πέρα. Να τονίσω πως στις επιδόσεις μου δεν έχει υπάρξει κάποια επίπτωση, εξακολουθώ να αποδίδω εν τέλει όπως πρέπει, αλλά δεν ξέρω πόσο ακόμη θα αντέξω! Ακολουθεί και η Γ' Λυκείου που πρέπει να τα δώσω όλα - έχω στόχο τη Νομική οπότε τα περιθώρια είναι στενά.

Τι μου προτείνετε να κάνω μπας και αυξήσω την παραγωγικότητά μου ή τέλος πάντων μπορέσω να ηρεμήσω λίγο; Η καραντίνα δε βοηθά, πριν κλείσουμε ήμουν πολύ καλύτερα. Πιστεύω για την έλλειψη αποδοτικότητας φταίει η καραντίνα. Ίσως διότι ζούμε τη μέρα της Μαρμότας! Στην ίδια φάση βρίσκονται πολλοί μαθητές, όχι μόνο εγώ - φαντάζομαι θα καταλαβαίνετε όσοι βρίσκεστε σε παρόμοια θέση.

Ζητώ τα φώτα σας και σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια απάντηση!!
 

Guest 749981

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Θα σου πω κάτι που ίσως φανεί κλισέ, αλλά πρέπει να βρεις έναν τρόπο να αποφορτίζεσαι από το κλίμα διαβάσματος-προετοιμασίας, έστω και για κάποιες ώρες την εβδομάδα. Μια ιδέα που έχω προσωπικά εν μέσω lockdown είναι να κάνεις (βιντεο)κλήση με φίλους σου κάποια στιγμή, όπως μια Κυριακή που μάλλον είστε ελεύθεροι όλοι, με την προϋπόθεση ότι δε θα μιλάτε για μαθήματα. Θυμάμαι από πέρσι και από πρόπερσι για τη δική μου προετοιμασία ότι με βοηθούσε στην αποφόρτιση η συναναστροφή με άλλα άτομα, αλλά αυτό δεν μπορώ να σου το προτείνω λόγω lockdown, άρα σου προτείνω ένα υποκατάστατο αυτού. Άραζε επίσης στο μπαλκόνι σου, αν έχεις, τις μέρες με καλό καιρό. Όλα αυτά που λέω με μέτρο πάντα ώστε να μην έχεις αντίθετα αποτελέσματα (περαιτέρω μείωση αποδοτικότητας).
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top