Αποσύνδεση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ από την εκλογή Συμβουλίων

thanosmylo

Δραστήριο μέλος

Ο Θάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Δυτικής Αττικής (Αιγάλεω) και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 571 μηνύματα.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα "πισωγυρίσματα" από το υπουργείο παιδείας για το θέμα των συμβουλίων διοίκησης καθώς το θέμα θα επανεξεταστεί 15 Μάη έως ότου αποφανθεί η επιτροπή που ετοιμάζεται για το τί προβλήματα έχει ο νέος νόμος.

Και ερωτώ: Ο νέος νόμος εφαρμόζεται παντού. Και εντελώς τυχαία στο μόνο άρθρο που κόλλησε είναι στα συμβούλια διοίκησης. Πότε θα πάρουν απόφαση ότι δεν είναι κτήμα τους τα πανεπιστήμια. Και με τί θράσος πρυτάνεις βγαίνουν και λένε ότι δε θα εφαρμόσουν τίποτα. Είναι η πρώτη φορά που αποσυνδέονται εσωπανεπιστημιακοί με παρατάξεις και επιτέλους θα είναι αδιάβλητος ο νέος τρόπος με τον οποίο θα εκλέγονται τα μέλη της διοίκησης.

Ξέρω ότι υπάρχουν αντιδράσεις πάνω σε αυτό αλλά η άποψή μου είναι ότι τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι εξωστρεφή και να αποτελούνται και από άλλα μέλη. Και κυρίως να μην εμπλέκονται παρατάξεις στην επιλογή πρυτάνεων!


Πληροφορίες:

https://www.fititis.gr/index.php?opt...-των-αει-από-την-εκλογή-συμβουλίων&Itemid=170
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Ο νέος νόμος δεν εφαρμόζεται πουθενά,και αυτό γιατί οι ίδιοι οι φοιτητικοί σύλλογοι εδώ και έναν χρόνο δίνουν συνεχείς αγώνες ενάντια στο υπουργείο και το καθηγητικό κατεστημένο.Τα συμβούλια διοίκησης δεν έχουν εκλεγεί πουθενά,διότι εμείς προστατεύουμε τα κεκτημένα μας και το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία και μπλοκάρουμε τις διαδικασίες.Οι πρυτάνεις αρνούνται να εφαρμόσουν τις διατάξεις του νόμου,διότι τους ανάγκασε ένας μήνας μαζικών καταλήψεων και σκληρών κινητοποιήσεων.Μην λέμε ό,τι θέλουμε με τους κωλομάνατζερς και τις εταιρίες που θέλουν να χώσουν μέσα στα πανεπιστήμια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Trolletarian

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Trolletarian αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,265 μηνύματα.
Βασικά τα συμβούλια διοίκησης έχουν εκλεγεί σε μερικά ΤΕΙ,αλλά θέμα χρόνου είναι να εκλεγούν σε όλα τα ΑΕΙ-ΤΕΙ της χώρας. Όσο υπάρχει αυτήν η κατάσταση που υπάρχει τώρα στις σχολές, όπου οι φοιτητές έχουν σκύψει το κεφάλι και το μόνο που κάνουν είναι να διαβάζουν, όπου οι γενικές συνελεύσεις είναι όνειρο θερινής νυκτός και το φοιτητικό κίνημα είναι αποσυγκροτημένο, ο νόμος θα εφαρμοστεί σίγουρα. Ενδείξεις εφαρμογής του νόμου θα μπορούσαν να είναι οι προειδοποιήσεις για διαγραφή από την σχολή άμα δεν εγγραφείς για δύο συνεχόμενα εξάμηνα, οι διαγραφές φοιτητών (στους νηπιαγωγούς του απθ διαγράφτηκαν αν δεν κάνω λάθος 3-4 φοιτητές στο δεύτερο εξάμηνο των σπουδών τους επειδή καταργήθηκε η κατηγορία με την οποία μπήκαν στη σχολή), τα βιβλία που σιγά σιγά καταργούνται (από φέτος δικαιούμαστε μόνο ένα σύγγραμμα ανά μάθημα), οι εντατικότεροι ρυθμοί σπουδών κτλ. Ε μια πτυχή του νόμου είναι και τα συμβούλια διοίκησης, που θα αποτελούνται από εγκάθετα παπαγαλάκια της κυβέρνησης και της Τρόικας που θα κλιθούν να ράψουν και να κόψουν το πανεπιστήμιο στα μέτρα του μνημονίου. Γιατί όπως έχω αναφέρει ξανά δεν γίνεται από την μια να έχουμε μια κοινωνία που ο λαός της πετιέται στην ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση και από την άλλη να έχουμε ένα μαζικό πανεπιστήμιο χωρίς ταξικούς φραγμούς (όχι ότι τώρα δεν υπάρχουν, αλλά θα γίνουν πολλοί περισσότεροι).

Ο νόμος πλαίσιο δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει στα χαρτιά όπως μας έχουν πρήξει τα @@ οι κνίτες, ή θα εφαρμοστεί ή θα ανατραπεί. Ζήτημα πρέπει να μπαίνει πάντα η συνολική ανατροπή του. Δεν είναι ανάγκη των καιρών να βγούνε 10 Ράμπο να πάρουν τις κάλπες ή να κάνουν αριστερίστικους ακτιβισμούς και με αυτόν τον τρόπο θα εμποδιστούν οι εκλογές. Θα βρούνε τρόπο να ψηφίσουν τα συμβούλια διοίκησης, είτε εκτός πανεπιστημίου είτε ηλεκτρονικά. Λύση μπορεί να δώσει μόνο το παρατεταμένο φοιτητικό κίνημα. Να ξαναζωντανέψουμε τους συλλόγους μας και τις γενικές συνελεύσεις. Να γίνει υπόθεση κάθε φοιτητή η ανατροπή του νόμου πλαίσιο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top