Απορίες για επαγγέλματα

FRIENDLY GIRL

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η FRIENDLY GIRL αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 138 μηνύματα.
Τι ειναι ο κοινωνικος λειτουργος και τι διαφορα εχει απο τον ψυχολογο?Επισης μετα απο ενα ΤΕΙ προσχολικης αγωγης που μπορεις να δουλεψεις?Επισης τι ακριβως κανει η μαια?Ειναι λιγο νωρις βεβαια αλλα θελω να εχω μια ιδεα απο τωρα γιατι με ενδιαφερει μηπως ακολουθησω τιποτα απο αυτα αργοτερα.Ευχαριστω προκαταβοληκα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Apostolis V.

Νεοφερμένος

Ο Apostolis V. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών. Έχει γράψει 19 μηνύματα.
κοινωνικος λειτουργος , βοηθάει γενικά σε καταστάσεις που αναζητούν βοήθεια οι άνθρωποι, ενώ ψυχολόγος προσπαθεί να βοηθήσει σε ψυχολογικό επίπεδο
Όσον αφορά την μαία, φροντίζει έγκυες γυναίκες και τα μωρά τους μετά τη γέννα πολλές φορές!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Αλκίμαχος

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Αλκίμαχος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 39 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 224 μηνύματα.
Η μαία ή ο μαιευτής είναι αυτός που συμβουλεύει την γυναίκα που θέλει να μείνει έγκυος την εξετάζει και την καθοδηγεί πριν και μετά την γέννα σε διάφορα θέματα ενώ ταυτόχρονα συνεννοείται και με τον γιατρό. Ακόμα, την ξεγεννά κανονικά (αυτό το κάνει και ο γιατρός και σε παθολογικές περιπτώσεις το κάνει μόνο ο γιατρός) όταν έρθει η ώρα και μετά φροντίζει για το νεογέννητο. Σε αυτό το επάγγελμα υπάρχουν ορισμένες διαφορές στα καθήκοντα ανάλογα με το αν είσαι γυναίκα ή άντρας (αν και είναι εντελώς μη επίσημος διαχωρισμός αφού έχουν την ίδια εκπαίδευση). Έτσι, σπανίως θα δεις άντρες σε αίθουσες θηλασμού και νεογέννητων, αφού αυτοί είναι κλεισμένοι στα χειρουργεία και αναλαμβάνουν άλλα πράγματα όπως οι γέννες και η φροντίδα της γυναίκας. Οι γυναίκες μαίες είναι κοντά στα μωρά μετά την γέννα και συμβουλεύουν και την μάνα για το πως θα κάνει ορισμένα πράγματα. Η δουλειά αυτή δεν έχει ωράριο και αυτό σημαίνει ότι θα κληθείς πολλές φορές να αναχωρήσεις από το σπίτι ξημερώματα, αργά το βράδυ, σε γιορτές σε αργίες κλπ, αλλά έχει πολύ καλές αποδοχές και νομίζω πως το να εμπλέκεσαι σε μία γέννα είναι αν μη τι άλλο μία όμορφη ευθύνη και ευχάριστη εμπειρία.

Ο κοινωνικός λειτουργός είναι μπερδεμένη υπόθεση καθώς προσπαθεί να αναλύσει μέσα από κοινωνικά φαινόμενα ορισμένα πολύ σοβαρά κοινωνικά προβλήματα (πολλές φορές έχουν οικονομική ρίζα) και να δώσει λύσεις σύμφωνα με τις εκάστοτε συνθήκες σε συγκεκριμένους ανθρώπους. Θα πρέπει να έχεις πολύ γερό στομάχι και να εμπνέεις σεβασμό και εμπιστοσύνη γιατί θα έρθεις πολλές φορές σε επαφή με άτομα που μπορεί να μην θέλουν να τους βοηθήσεις (επειδή όμως δουλεύεις κυρίως σε οργανισμούς κλπ είσαι υποχρεωμένος να το κάνεις) και να αντιμετωπίσεις βίαιη συμπεριφορά. Ταυτόχρονα μελετάς το πρόβλημα του κάθε ανθρώπου και προσπαθείς εκτός από το να βρεις λύσεις σε συγκεκριμένα θέματα, να βρεις και τι δημιουργεί το γενικό πρόβλημα. Από λεφτά δεν ξέρω τι λέει δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για να είμαι ειλικρινής... πρέπει να έχεις κουράγιο και θάρρος γιατί στην κυριολεξία δεν ξέρεις τι θα δεις.
Από τα ΤΕΙ προσχολικής αγωγής μπορείς να δουλέψεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς του δημοσίου αλλά και ιδιωτικούς (τώρα πια προτίμησε το δεύτερο) αλλά και σε μονάδες φροντίδας παιδιών με ειδικές ανάγκες (έχω γνωστή που εργάζεται ήδη σε τέτοια μονάδα)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top