×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης
Αναζήτηση στο iSchool!
Τι;
Πως;
Ταξινόμηση
Που;
Σε συγκεκριμένη κατηγορία;
Ποιος;
Αποτελέσματα Αναζήτησης
Συμπληρώστε τουλάχιστον το πεδίο Τι;

Το iSchool είναι η μεγαλύτερη μαθητική διαδικτυακή κοινότητα με 68,122 εγγεγραμμένα μέλη και 2,445,027 μηνύματα σε 77,321 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το iSchool άλλα 220 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο iSchool!

Εγγραφή Βοήθεια

Αξιολογήστε/πληροφορήστε μας για τη σχολή σας!

Chemwizard (Γιάννης)

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Χημεία Τροφίμων - εκπα και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2,843 μηνύματα.

O Chemwizard "Science, bitch!" έγραψε: στις 23:12, 28-12-10:

#1
Αγαπητοί συμφορουμήτες,κι αγαπητές συμφορουμίτισες,

εάν είστε πλέον φοιτητές,θα θυμάστε αυτές τις στιγμές σαν να ήταν σημερινές,αν περιμένετε με αγωνία τις Πανελλήνιες,τότε αυτό το θέμα,σας ενδιαφέρει άμεσα!

Πόσες ώρες δεν καθίσατε πάνω από το μηχανογραφικό σας,ώστε να αποφασίσετε ποια σχολή σας ενδιαφέρει,η,εν πάσι περιπτώσει ποιες,φθάνοντας στο συμπέρασμα,ότι τελικά...δεν ξέρω τίποτα για καμιά σχολή!Δεν έχω ιδέα σχετικά με το αντικείμενο,με το περιεχόμενο,τις δυνατότητες...τίποτα!

Θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο λοιπόν,οι φοιτητές του φόρουμ,να κάνουμε τον κόπο να αναλύσουμε για χάρη των υπόλοιπων παιδιών,το πως βλέπουμε τη σχολή μας "εκ των έσω"

Σημείωση:Καλό θα ήταν,το συγκεκριμένο thread,να μη γίνει τόπος αντιπαράθεσης,και καθένας να σχολιάσει μόνο κάτι το οποίο έχει ζήσει.Δεν πρόκειται για διαγωνισμό,αλλά για μια προσπάθεια να δημιουργήσουμε μια συλλογή δεδομένων για διάφορα τμήματα της χώρας,σε ενα thread που θα γίνεται ιδιαίτερα χρήσιμο σε περιόδους συμπληρώσεων μηχανογραφικών.

Αρχίζω λοιπόν...


Πανεπιστήμιο Κρήτης,Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών,Τμήμα ΧημείαςΕνα από τα πρώτα πράγματα που παρατηρεί κάποιος σε όλα τα Τμήματα Χημείας γενικότερα,είναι η άσχετη θέση τους στο μηχανογραφικό.Βρίσκεται μόνο στο 2ο πεδίο στο μηχανογραφικό,ενώ η Χημεία στις Πανελλήνιες είναι μάθημα βαρύτητας μόνο στο 3ο.Προσωπικά δε γνωρίζω κάποια άλλη σχολή,στην οποία να συμβαίνει κάτι ανάλογο.

Από εκεί και πέρα:

Η σχολή μου ανήκει στη Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης

ΤΟΠΟΣ:Τα τμήματα της συγκεκριμένης σχολής βρίσκονται στο Ηράκλειο.Υπάρχει ενα γενικότερο μπέρδεμα όταν παιδιά ψάχνουν για πρώτη φορά τη σχολή που πέρασαν σε κάποιο Τμήμα ΑΕΙ Ηρακλείου.Κι αυτό,διότι τα τμήματα βρίσκονται σε φάση μετακίνησης από την Κνωσσό,στις Βούτες Ηρακλείου.

Το τμήμα Χημείας λοιπόν,ανήκει σε αυτά που εχουν ήδη μεταφερθει στην καινούρια Πανεπιστημιούπολη Βουτών,σε κοντινή απόσταση με το Ιδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ),νοτιοδυτικά της πόλεως Ηρακλείου.

Προσεγγίζεται με λεωφορείο με τις Γραμμές 11 (Λιμάνι-ΠΑΓΝΗ),8(ΙΤΕ),και σε αραιότερα διαστήματα με τη γραμμή 2,από Κνωσσό.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ:Καθώς,όπως προείπα,το τμήμα μεταφέρθηκε πρόσφατα,λειτουργεί σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις,χαρακτηριστικό που συναντά κανείς σε όλες τις σχολές των βουτών.

ΔΟΜΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:Το τμήμα χωρίζεται σε 5 τομείς :Ανόργανη Χημεία,Οργανική Χημεία,Βιοχημεία,Φυσικοχημεία,Αναλυτική Χημεία/Χημεία Περιβάλλοντος.Μαθήματα και από τους 5 τομείς βρίσκονται στα υποχρεωτικά προπτυχιακά,ενώ οι φοιτητές μπορούν να κάνουν και μεταπτυχιακό πάνω σε έναν τομέα.

Περισσότερα για τους τομείς,στην ιστόσελίδα του τμήματος:


Στην αριστερή μπάρα μπορεί κανείς να δει τους τομείς,και όλα τα προπτυχιακά,και μεταπτυχιακά μαθήματα που προσφέρονται.ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ: Αρκετά υψηλό επίπεδο,μπορώ να πω.Μπορώ να πω πως είμαι αρκετά ικανοποιημένος.Ενα μίγμα παλαιότερων-έμπειρων,και νέων με ενθουσιασμό για την επιστήμη τους.Υπάρχουν και καθηγητές που κάνουν μάθημα με διαφάνειες,αλλα προτιμω εκεινους που γραφουν στον πινακα.

ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ:Τα συγγράματα του Πανεπιστημίου Κρήτης,έρχονται στην πλειοψηφία τους,από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης,εκτος κι αν ενας καθηγητης κρίνει,πως καποιος φορέας παρεχει καλύτερο σύγγραμα.(οπως ο serway(Πανεπιστημιο Αθηνων) στη φυσική,ή ο ebbing στις αρχες χημειας (Πανεπιστήμιο Πατρας)Οι καθγητές,στη συντριπτική τους πλειοψηφία,δεν βγάζουν δικό τους σύγγραμα,αλλά μεταφράζουν ξενόγλωσσους τόμους.

Γενικά σαν τμήμα είναι αρκετά απαιτητικό,αλλά και πολύ ενδιαφέρον.

Στα συν,συγκαταλέγεται επίσης η ενθάρρυνση συνεχούς χρήσης Η/Υ καθώς και διαφόρων λογισμικών(πχ προσομοιώσεων)

Μπορώ να πω πως είμαι πολύ ικανοποιημένος.Για οποιεσδήποτε απορίες απαντώ με pm.Οι υπόλοιποι φοιτητές....γνωρίστε μας τις σχολές σας!
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 8322_1241609361529_1268180576_709530_1854478_n.jpg
Εμφανίσεις: 203
Μέγεθος: 21,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 9928_1252478433249_1268180576_742430_7001618_n.jpg
Εμφανίσεις: 245
Μέγεθος: 35,2 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: 9928_1252477873235_1268180576_742421_7535691_n.jpg
Εμφανίσεις: 209
Μέγεθος: 30,4 KB  

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα: Καταγραφή.JPG
Εμφανίσεις: 238
Μέγεθος: 143,6 KB  
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PolGR1509 : 07-05-17 στις 23:24.

Pure_Seduction

Μεταπτυχιακός φοιτητής

H Pure_Seduction αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής . Έχει γράψει 2,016 μηνύματα.

H Pure_Seduction ΠΑΝΤΟΥ ΜΑΖΙ! έγραψε: στις 23:13, 28-12-10:

#2
Σας παρουσιαζω το τμημα Εμποριας και Διαφημισης του ΤΕΙ Αθηνας το οποιο απο το νεο ακαδημαικο ετος θα μετονομαστει σε Marketing.

Στην Ελλαδα σε επιπεδο τριτοβαθμιας εκπαιδευσης υπηρχε το τμημα Στελεχων Εμποριας και Διαφημισης στα Κ.Α.Τ.Ε. και Κ.Α.Τ.Ε.Ε. Υστερα, οναμαστηκε Εμποριας και Διαφημισης. Στο τμημα εισαγωνται 85 φοιτητες (2010) και οι υπολοιποι απο μετεγγραφη.

Η εκπαιδευση των φοιτητων γινεται στα εξης πεδια:

 • Δημοσιες σχεσεις
 • Διαφημιση
 • Ερευνα Αγορας
 • Πωλησεις
 • Διοικηση Μαρκετινγκ
 • κ.α.
Γενικα το τμημα,θελει συνεχως να προσαρμοζεται στις νεες αναγκες τις αγορας και για το λογο αυτο καθε 3 χρονια αλλαζει το προγραμμα σπουδων της.Η τελευταια φορα που αλλαξε προγραμμα σπουδων ηταν το 2008.Οι αλλαγες που εγιναν ηταν η εισαγωγη περισσοτερων εργαστηριων (Γενικη Λογιστικη, Χρηματοοικονομικη Λογιστικη) στα πρακτικα μαθηματα,χρησιμοποιωντας υπολογιστικα συστηματα.

Τα μαθηματα που διδασκονται ανα εξαμηνο θα τα βρειτε εδω

Οι φοιτητες,παρακολουθουν κυριως τα δυσκολα και απαιτητικα μαθηματα,ενω στα υπολοιπα προτιμουν να περνουν σημειωσεις απο τους υπολοιπους που παρακολουθουν.Γενικα,τα πολυ δυσκολα μαθηματα της σχολης δεν ειναι πανω απο 10 και ειναι κυριως τα οικονομικα.Αλλα και αυτα με παρακολουθηση,μπορουν να κατανοηθουν σε πολυ μεγαλο βαθμο.

Τα επαγγελματικα δικαιωματα οπως αναγραφονται και στην ιστοσελιδα της σχολης ειναι τα παρακατω :Ο οδηγος σπουδων ανανεωνεται καθε ακαδημαικο ετος και δινει επαρκεις πληροφοριες στους φοιτητες του τμηματος ή στους υποψηφιους φοιτητες.

Γενικα,προκειται για ενδιαφερουσα σχολη για ολους οσοι αγαπουν τη δημιουργηκοτητα και εχουν κατι καινουριο και καινοτομο να δειξουν. Για οσους ειναι επικοινωνιακοι,εχουν εξυπνο χιουμορ και ειναι συνεργασιμοι.

Οι καθηγητες του τμηματος ειναι στη πλειοψηφια τους συνεργασιμοι και μπορεις να επικοινωνησεις μαζι τους. Οι περισσοτεροι ειναι νεοι,με ορεξη για δουλεια,οσοι ειναι λιγο μεγαλυτεροι και εχουν αρκετα χρονια στο τμημα δεν ειναι τοσο ορεξατοι,δηλαδη πρεπει να τους κηνυγησεις για να σου λυσουν καποια απορια. Αδικιες και τα λοιπα στη βαθμολογια δεν υπαρχουν. Γενικα ο,τι γραψεις θα παρεις,εκτος ελαχιστων περιπτωσεων που οι εργασιες δινουν επιπλεον 1,2 βαθμους στον τελικο βαθμο των εξετασεων,εφοσον βεβαια,εχεις γραψει πανω απο τη βαση.

Για την πρακτικη ασκηση χρειαζεται να εχουν περαστει τα 2/3 των γενικων μαθηματων και ολα τα μαθηματα ειδικοτητας (εκτος 2).

Τα μαθηματα ειδικοτητας ειναι εδω.
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Pure_Seduction : 26-01-11 στις 22:03.
14
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Athinoul@91 (Αθηνά)

Φοιτητής

H Αθηνά αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης & Διερμηνείας Ιόνιο Ειδίκευση Μετάφρασης ή Διερμηνείας (Κέρκυρα) . Έχει γράψει 622 μηνύματα.

H Athinoul@91 Lost In Translation...:DD έγραψε: στις 14:35, 29-12-10:

#3
Γειαααααααααααααααα σας και από εμένα!!!!
Λοιπόν σήμερα θα σας ενημερώσω όσο μπορώ για το ΤΞΓΜΔ!!! (καλέ τι είναι αυτό?)
χαχαχα...
ΤΜΗΜΑ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ( ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ)Το ΤΞΓΜΔ είναι τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου και βρίσκεται στο πανέμορφο νησί των Φαιάκων, στην Κέρκυρα!
το γεγονός ότι είναι το μοναδικό τμήμα στην Ελλάδα έχει και τα καλά του αλλά και τα κακά του.

Ξεκινώντας να πω πως η σχολή δέχεται περίπου 80 με 90 φοιτητές τον χρόνο μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων και οι υπόλοιποι είναι είτε με κατακτήριες είτε με το 10% κτλ...χαρακτηριστικά όταν μπήκα εγώ πέρσι ήμασταν συνολικά 112.
καταρχάς να πω πως τα κτήρια που μας φιλοξενούν δεν είναι 1, δεν είναι 2 αλλά ΤΡΙΑ και είναι τα εξής:
α) το Μέγαρο Καποδίστρια: είναι η κεντρική διεύθυνση του τμήματος όπου βρίσκεται η γραμματεία μαζί με την βιβλιοθήκη, τα γραφεία των καθηγητών και γενικά την διοίκηση καθώς και 2-3 αίθουσες. ένα εκπληκτικό ιστορικό κτήριο στο οποίο όμως από τον νόμο δεν επιτρέπεται να κάνουμε μαθήματα γιατί είναι υπό...κατάρρευση χαχαχα.μην τρομάζεται απλώς δεν είναι στα πολύ καλά του! παλιά λέγεται ότι ήταν το σπίτι του Καποδίστρια που έπειτα έγινε νομαρχία κα τώρα είναι το τμήμα μας.
β) το δεύτερο κτίριο που εμένα είναι από τα αγαπημένα μου είναι το κτίριο του Πρώην Γαλλικού Ινστιτούτου! δεν ανήκει στο Πανεπιστήμιο αλλά το νοικιαζει το Πανεπιστήμιο είναι τόσο ποραδοσιακό, ζεστό και γλυκούλι που το λατρεύω!
σε αυτό βρίσκονται αίθουσες διδασκαλείας, μία αίθουσα για την διεμηνεία με καμπίνες διερμηνείας, το γραφείο των καθηγητών καιθώς και η λατρεμένη αιθουσα των λεξικών που έχει και υπολογιστές χαχαχα...
3) το τελευταίο κτήριό μας είναι το "Καλυψώ": βρίσκεται παραλιακά και περιλαμβάνει αίθουσες, μία αίθουσα για την διερμηνεία...και αυτά.
αυτά τα κτίρια μεταξύ τους βρίσκονται κοντά αν και το Καποδίστριας είναι λίγο μακρύτερα...μην φανταστείτε τίποτα φοβερό

Λοιποοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοον και πάμε στο ζουμί!!!!!!

!)στο Τμήμα αυτό για να μπει κάποιος θα πρέπει να γνωρίζει υποχρεωτικά 2 από τις 3 γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά...σε οποιονδήποτε συνδυασμό θέλει. δεν σημαίνει ότι επειδή ξέρετε τις 2 πρέπει να ξέρετε και την τρίτη ΌΧΙΙΙΙΙ!
2) με το που μπείτε στο τμήμα ειδικεύεστε στον τομέα της Μετάφρασης και σε περίπτωση που θέλετε να ειδικευτείτε και στην διερμηνεία μπορείτε να δώσετε εξετάσεις είτε με το που τελειώσετε το 2ο έτος, δηλαδή στο 3ο έτος , είτε στο 4ο και εκκρεμεί μόνο η πτυχιακή σας είτε αφού έχετε πάρει το πτυχίο σας στην μετάφραση και γενικά μπορείτε να δώσετε όοοποτε θέλετε και όοοοοσες φορές θέλετε. και αυτό γιατί στην διερμηνεία είναι αρκετά δύσκολο να περάσεις αφού οι απαιτήσεις είναι τεράστιες και τα άτομα που παίρνουν μετριούνται συνήθως στα δάκτυλα του ενός χεριού! (θα σας αναλύσω παρακάτω για την διερμηνεία μην τρομάζετε!)
3) ως προς την μετάφραση να σας πω πως στο τρίτο έτος επιλέγετε να ειδικευτείτε σε 2 από τις 3 κατευθύνσεις μετάφρασης:
α) ΟΙΝΟΠΟΜ: Οικονομική, Νομική, πολιτική Μετάφραση
β) Λογοτεχνική μετάφραση (Πρέπει ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ να το χεις!!!!)
γ) Τεχνική μετάφραση
φυσικά μπορείτε να επιλέξετε και τις 3, απλώς οι ώρες είναι πολλέςςςςςςς...η 3 που θα πάρετε θα μετράει ως μάθημα υποχρεωτικό επιλογής ωστόσο θα έχετε ειδικευτεί σε αυτή και θα φαίνετε στο πτυχίο σας.
στο 4ο έτος υπάρχει το περιβόητο Υποχρεωτικό εξάμηνο εξωτερικού όπου παρακολουθείτε ένα εξάμηνο σε μια από τις 3 χώρες, Αγγλία, Γαλλία Γερμανία (δεν είναι στα πλαίσια του Εράσμους, είναι υποχρεωτικό, φυσικά μπορείτε να πάτε και Εράσμους)

Ως προς την διερμηνεία να σας πω ότι είναι ένα δύσκολο επάγγελμα που χρειάζεται συνεχώς εξάσκηση...ακόμα και "άριστα" να ξέρεις μια γλώσσα αν δεν έχεις ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ μνήμη ελέφαντα ή αν δεν είσαι εύστροφος και γρήγορος στην σκέψη τότε...

Η διερμηνεία είναι ταλέντο αλλά κατά κύριο λόγο είναι εξάσκηση...ο καθένας μπορεί να γίνει διερμηνέας αρκεί να το χει κιόλας. πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος 100% σε αυτό που κάνεις και να μπορείς να παίζεις την γλώσσα στα δάκτυλα, να ξέρεις ποια λέξη να χρησιμοποιήσεις μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα ...και φυσικά τα περιθώρια για λάθη είναι απλώς ανύπαρκτα!!! (αστο καλό αγχώθηκα!) μάλιστα σύμφωνα με έρευνες όταν ο διερμηνέας διερμηνεύει βρίσκετε στην ίδια ψυχική κατάσταση που βρίσκεται και ο πιλότος ενός αεροπλάνου που πέφτει
ααααααααααααααα ξέχασα να σας πω ότι υπάρχουν και διάφορα είδη διερμηνείας: η ταυτόχρονη (γίνεται από λεγόμενες καμπίνες διερμηνείας), η διαδοχική, η ψιθυριστή κτλ. γενικά όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ψάξει πληροφορίες στο διαδίκτυο γιατί είναι πολλές...

Και ξαναλέω να τονίσω πως όταν λέμε γνωρίζω μια γλώσσα σημαίνει ότι γνωρίζω την κουλτούρα, την νοοτροπία, την ιστορία και τον πολιτισμό μιας χώρας!!!! αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω σωστή μετάφραση ή διερμηνεία...πίσω από κάθε μετάφραση υπάρχει και ένα κοινωνικο ιστορικο πολιτικο οικονομικο υπόβαθρο που πρέπει να γνωρίζεις για να κάνεις σωστά την δουλειά σου.
ως προς το πρόγραμμα σπουδών να σας πω ότι προσωπικά το βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρον!!! τα μαθήματά μας είναι παααααααααααααααααααραααααααα πολλάαα και οι ώρες πολλές (17 μαθήματα έχω στο γ' εξάμηνο) και αν νομίζουν κάποιοι πως είναι εύκολα κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. έχουμε διάφορα μαθήματα από οικονομικά μέχρι δίκαιο και ό,τι άλλο θέλετε.επίσης προσφέρονται και τα Ιταλικά και τα Τούρκικα για όποιον θέλει να μάθει.

οι καθηγητές μας είναι όλοι πολύ καλοί και μπορώ να πώ πως κάνουν την δουλειά τους πολύ καλά...υπάρχουν βέβαια πάντα οι πολύ καλοί και οι λιγότερο καλοί.
σε περίπτωση που θέλετε να βρείτε περαιτέρω πληροφορίες για το τμήμα, τα μαθήματα και τους καθηγητές μπείτε εδώ:
http://dflti.ionio.gr/
Σίγουρα έχουμε πάρα πολλά προβλήματα , τα οποία δεν είναι της παρούσης αλλά εγώ προσωπικά το τμήμα το συστήνω ανεπιφύλακτα (είναι η προσωπική μου άποψη ΚΑΘΑΡΑ)
επίσης το τμήμα προσφέρει 2 πολύ καλά μεταπτυχιακά προγράμματα!!!
ως προς την επαγγελματική αποκατάσταση έχω ξαναπεί ότι μπορείς ή να δουλέψεις ως ελεύθερος επαγγελματίας και να ανοίξεις δικό σου γραφείο, ή να δουλέψεις σε εκδοτικούς οίκους, ή στα ΜΜΕ ή σε εταιρείες, ή στο ΥΠΕΞ ή στην Ε.Ε. κτλ κτλ κτλ...κανείς δεν χάνεται!!! θέληση και μεράκι να υπάρχει και...Think Positive!
ελπίζω να μην ξέχασα κάτι, αν θέλετε κάτι στείλτε μου μήνυμα
Υ.Γ. απαραίτητα εργαλεία του Μεταφραστής και του Διερμηνέα είναι...τα λεξικά (έντυπα και ηλεκτρονικά, το διαδίκτυο καθώς και...έμψυχες πηγές πληροφόρησης!) και φυσικά προς Θεού δεν είμαστε κινητά λεξικά...δεν μεταφράζουμε λέξεις, μεταφράζουμε πολιτισμούς νοοτροπίες και πάνω απ' όλα ΝΟΗΜΑΤΑ
η άπταιστη, άριστη και ανεπανάληπτη γνώση της Ελληνικής είναι απαραίτητη προυπόθεση...τουλάχιστον στην αγορά εργασίας
φιλάκια...
άκρως απαραίτητα...
διερμηνεας στην Ε.Ε. πίσω από τα τζάμια για να μην φαίνεσαι και να μην καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχεις (αυτό είναι το μυστικό)
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Athinoul@91 : 30-12-10 στις 00:46. Αιτία: Τονισμός ονόματος σχολής.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

H Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 34 ετών , Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13,293 μηνύματα.

H Revekka έγραψε: στις 16:06, 29-12-10:

#4
Ήρθε και η σειρά μου να σας παρουσιάσω το τμήμα
Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΜΜΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Είναι ανεξάρτητο τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών!

Η ιστοσελίδα του τμήματος είναι : www.media.uoa.gr (η οποία είναι προσωρινή καθώς ετοιμάζουμε πυρετωδώς την καινούρια μας που είναι στα πρότυπα της ιστοσελίδας ολόκληρου του ΕΚΠΑ. )

Το τμήμα βρίσκεται στο πρώτο πεδίο και έχει εξέταση σε ειδικό μάθημα-ξένη γλώσσα με συντελεστή 1!

Τα κτίρια βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, διασκορπισμένα προς το παρόν, αλλά με προοπτική μέσα στα επόμενα 2 χρόνια να μεταφερθούμε στο δικό μας απέναντι από το παλιό χρηματιστήριο στην Σοφοκλέους. Προς το παρόν όπως είπα, η γραμματεία μας βρίσκεται στο Σύνταγμα (Σταδίου 5) και κάνουμε μαθήματα στην Νομική, στην Ιπποκράτους, στην Καλαμιώτου (στην Ερμού, στην εκκλησίτσα την Καπνικαρέα) και στη Σοφοκλέους. Τα εργαστήρια μας, που βρίσκονται στην Καλαμιώτου (έχουμε εργαστήριο πληροφορικής, ψυχολογίας, τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής παραγωγής), έχουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας (σκεφτείτε ότι δουλεύουμε σε Mac τελευταίας τεχνολογίας).

Οι καθηγητές μας είναι νέοι στην πλειοψηφία τους, με πραγματικά πολύ όρεξη να δουλέψουν και να δώσουν πράγματα (οι φοιτητές δεν θέλουν να πάρουν πράγματα). Χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες, είναι πολύ συνεργάσιμοι και επικοινωνούν με τους φοιτητές τους, δίνουν έξτρα βιβλιογραφία και σε όποιον ενδιαφέρεται, του δίνουν και ευκαιρίες εξέλιξης με ερευνητικά προγράμματα, έρευνες, συνέδρια κλπ. Έχουμε αρκετούς γνωστούς καθηγητές αλλά δεν είναι αυτοί που δίνουν το κύρος καθώς πολλοί, έχουν την εμπειρία αλλά δεν έχουν την στόφα, την μεταδοτικότητα που πρέπει να έχουν οι καθηγητές.

Στη σχολή διδάσκονται μαθήματα πολλών θεματικών περιοχών. Τα δύο πρώτα έτη, είναι πιο γενικά. Έχουν μόνο υποχρεωτικά μαθήματα, βασικά για τις γνώσεις (ιστορία, κοινωνιολογία, στατιστική, ιστορία της τέχνης κ.α.) ενώ από το τρίτο έτος μπαίνουν στο παιχνίδι και τα επιλογής και τα σεμινάρια όπου ο κάθε ένας μπορεί να εστιάσει στο αντικείμενο που τον ενδιαφέρει. Κάνουμε από καθαρά δημοσιογραφικά μαθήματα, μέχρι μάρκετινγκ και διαφήμιση, μέχρι τεχνολογικά ακόμα και μαθήματα ανάλυσης λόγου, πολιτικής και ποίησης. Επίσης, εκτός από συγγραφή άρθρου, μπορεί κάποιος να μάθει και Photoshop, Quark, Dreamweaver και άλλα προγράμματα. Μια ιδέα των μαθημάτων μπορείτε να πάρετε εδώ, είναι του χειμερινού εξαμήνου: http://old.media.uoa.gr/emme/news/read.php?id=3116

Γενικά η σχολή είναι εύκολη να βγει, δύσκολη όμως για να βγάλει κάποιος έναν καλό βαθμό. Δεν είναι ακατόρθωτο αλλά θέλει διάβασμα για να βγάλεις το 8.5, ειδικά στα μαθήματα των μεγάλων ετών που είναι και δύσκολα και μεγάλα. Οι καθηγητές προσπαθούν να ανεβάσουν το επίπεδο και ζητούν πράγματα πρωτότυπα και πολλές φορές δύσκολα, αλλά πραγματικά αξίζει το κόπο (το βλέπω και από την πλευρά των φοιτητών αφού έχω τελειώσει τη σχολή αλλά και από την πλευρά των καθηγητών, τώρα με το διδακτορικό). Θέλει παρακολούθηση η σχολή, χάνεις πολλά κομμάτια αν δεν πατάς καθόλου και από θέμα σημειώσεων και από θέμα εμπειριών.


Τι μπορείς να κάνεις από τη σχολή αυτή;
Μπορείς φυσικά να γίνεις δημοσιογράφος, σε όποιον τομέα και αν θέλεις ( κάνουμε μέχρι και αθλητισμό και ΜΜΕ σαν μάθημα). Μπορείς να κάνεις ότι έχει σχέση με την επικοινωνία. Από πολιτική επικοινωνία, επικοινωνία σε οργανισμούς, δημόσιες σχέσεις, επικοινωνιολόγος, οτιδήποτε πραγματικά. Ακόμα μπορείς να ασχοληθείς με ηλεκτρονική διακυβέρνηση (όπως κάνω και εγώ), μάρκετινγκ ( με ένα κατάλληλο μεταπτυχιακό). Ότι έχει να κάνει με την επικοινωνία, μπορούμε να το κάνουμε. Μέχρι και κριτικός τέχνης (ως ένα σημείο). Το καλό είναι ότι το πτυχίο μας δεν είναι περιορισμένο, είναι ενιαίο, οπότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις και να το κατευθύνεις με το μεταπτυχιακό, αν θες να κάνεις αργότερα.

Επίσης το τμήμα μας δίνει τη δυνατότητα πολλών και ενδιαφερόντων μεταπτυχιακών που μπορείτε να δείτε εδώ: http://old.media.uoa.gr/emme/news/re...όγραμμα

Αυτά από τα ΕΜΜΕ!
Τα συστήνω ανεπιφύλακτα, πέρασα υπέροχα χρόνια....!
Αν έχω ξεχάσει κάτι να πω, στείλτε μου, είμαι στη διάθεσή σας!!!
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Revekka : 04-10-11 στις 09:48. Αιτία: Τονισμός ονόματος σχολής.

yozerehs

Συντονιστής

Ο yozerehs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 1,965 μηνύματα.

O yozerehs έγραψε: στις 17:27, 29-12-10:

#5Γενικά για το ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ:
Στεγασμένο στη θέση Σκληρό της περιοχής Ψαχνών Ευβοίας, το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα της Χαλκίδας είναι το μοναδικό Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιφέρεια.
Το Τ.Ε.Ι. προσφέρει στους σπουδαστές του υψηλού επιπέδου εκπαίδευση, που εντάσσει τους αποφοίτους του στη σύγχρονη απαιτητική κοινωνία με ισχυρά γνωστικά εφόδια, για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Αυτό αποδεικνύεται και από τις μεγάλες επιτυχίες όσων αποφοίτων του Τ.Ε.Ι. συνεχίζουν με μεταπτυχιακές σπουδές σε μεγάλα πανεπιστήμια της Ευρώπης.
Για αρχή, αξίζει να αναφέρουμε ότι το Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας λειτουργεί στην σημερινή του θέση από το 1986. Οι εργασίες ανέγερσης είχαν ξεκινήσει το 1981. Τώρα πια το Τ.Ε.Ι. έχει "ενηλικιωθεί" και σύντομα κλείνει τα 20 πρώτα χρόνια λειτουργίας. Σε αυτό το διάστημα, και παρά τις γνωστές δυσκολίες της σύγχρονης Ελληνικής πραγματικότητας, το ίδρυμα αυτό αναπτύχθηκε και έφτασε να έχει πλέον επτά τμήματα μεγάλης δυναμικότητας, ένα εκ των οποίων είναι και το μοναδικό στην Ελλάδα (Τμήμα Τεχνολογίας Αεροσκαφών). Τώρα πια το Τ.Ε.Ι. αριθμεί περισσότερους από δέκα χιλιάδες ενεργούς σπουδαστές είναι περήφανο για τις χιλιάδες αυτών που έχουν περάσει και έχουν λάβει πτυχία, αλλά και για το μεγάλο αριθμό αυτών που έχουν ενταχθεί στην παραγωγική διαδικασία και διαπρέπουν.

Η συνολική στρεμματική έκταση του Τ.Ε.Ι. είναι 204.000 τμ. Ο χρησιμοποιούμενος κτιριακός εξοπλισμός του ιδρύματος αποτελείται από 5 συνδεδεμένα κτίρια συνολικής μικτής επιφάνειας 24.430 τμ. Τα κτίρια είναι τα εξής:
 • Κτίριο Α, Όροφοι 4, Συνολική μικτή επιφάνεια 8450 τμ.
  Γραφεία Διοικητικής Μέριμνας, Βιβλιοθήκη, Αμφιθέατρο, Σπουδαστική Εστία, Εστιατόριο.
 • Κτίριο Β, Όροφοι 3, Συνολική μικτή επιφάνεια 6650 τμ.
  Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Γενικό Τμήμα Θετικών Επιστημών.
 • Κτίριο Γ, Όροφοι 2, Συνολική μικτή επιφάνεια 4090 τμ.
  Σχολή Τεχνολογικών εφαρμογών, Γενικό Τμήμα Θετικών Επιστημών.
 • Κτίριο Δ, Όροφος 1, Συνολική μικτή επιφάνεια 2100 τμ.
  Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (Εργαστήρια Τμ. Ηλεκτρολογίας και Μηχανολογίας)
 • Κτίριο Ε, Όροφος 1, Συνολική μικτή επιφάνεια 440 τμ.
  Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (Αίθουσες διδασκαλίας Τμ. Αυτοματισμού) Αποτελείται από 2 μεζονέτες των 2 δωματίων και 2 διαμερισμάτων ισόγεια των 2 δωματίων.
Στους εξωτερικούς χώρους υπάρχουν:
 • 2 γήπεδα τένις, εμβαδού 1600 τμ
 • 2 γήπεδα μπάσκετ εμβαδού 1600 τμ
 • 2 γήπεδα βόλει εμβαδού 1600 τμ
 • Χώροι στάθμευσης 500 θέσεων
 • Στάση τοπικού λεωφορείου (Ψαχνά - Τ.Ε.Ι.)
 • Στάση λεωφορείων ΚΤΕΛ (Χαλκίδας - Τ.Ε.Ι.)
 • Στάση TAXI
 • Εκκλησία


ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
(ΠΔ 514 - ΦΕΚ 218/5.10.89)

Οι πτυχιούχοι του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων έχουν δικαίωμα απασχόλησης είτε ως στελέχη μονάδων είτε ως απασχολούμενοι σε όλο το φάσμα της διαχείρισης και διοίκησης των επιχειρήσεων. Ειδικότερα μπορούν να ασχοληθούν:
 • Σαν διευθυντικά στελέχη σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 • Σαν στελέχη σε μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
 • Σαν στελέχη στις επιχειρήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.
 • Απασχολούνται ακόμα σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Επίσης μπορύν να απασχοληθούν ως μέλη ερευνητικών ομάδων σε θέματα της ειδικότητάς τους.
Συγκεκριμένα το άρθρο 1 του Π.Δ. 514/89 αναφέρει ότι:
 1. Οι πτυχιούχοι του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις τους μπορούν ασχολούνται είτε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες είτε αυτοδύναμα ως στελέχη επιχειρήσεων διαφόρων δραστηριοτήτων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

 2. Οι παραπάνω πτυχιούχοι έχουν τις εξής αρμοδιότητες:

  2.1 - Καθορισμός του επιχειρησιακού χώρου.
  2.2 - Προγραμματισμός, οργάνωση, καθοδήγηση και έλεγχος των διοικητικών δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων.
  2.3 - Ανάλυση προβλημάτων ανθρώπινης συμπεριφοράς στον επιχειρησιακό χώρο.
  2.4 - Πρόταση συστημάτων αμοιβής εργασίας και συμμετοχής εργαζομένων στη λειτουργία και το οικονομικό αποτέλεσμα της επιχείρησης σε συνδυασμό με προβλήματα παραγωγικότητας.
  2.5 - Πρόταση διαδικασιών στελέχωσης της επιχείρησης σε συνδυασμό με προβλήματα παραγωγικότητας.
  2.6 - Ανάλυση παραγωγικών συστημάτων και διαδικασιών και γενικών θεμάτων διοίκησης παραγωγής.
  2.7 - Ανάλυση προβλημάτων χρηματοδοτικής διοίκησης της επιχείρησης.

 3. Οι πτυχιούχοι του τμήματος, εξελίσσονται σε όλο το φάσμα της διοικητικής ιεραρχίας της σχετικής με τους τομείς της ειδικότητάς τους.

 4. Οι πτυχιούχοι του τμήματος, απασχολούνται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Επίσης μπορούν να απασχοληθούν ως μέλη ερευνητικών μονάδων σε θέματα ειδικότητάς τους.

 5. Οι πτυχιούχοι του τμήματος με την απόκτηση του πτυχίου τους ασκούν το επάγγελμα, στο πλαίσιο των παραπάνω επαγγελματικών δικαιωμάτων.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ
Το πρόγραμμα των μαθημάτων κατανέμεται σε οκτώ ( 8 ) εξάμηνα σπουδών. Η κατανομή αυτή, παρόλο που δεν είναι δεσμευτική, γίνεται με βάση το περιεχόμενο των μαθημάτων, ούτως ώστε οι σπουδαστές με την πρόοδο των σπουδών τους να έχουν το απαραίτητο γνωστικό υπόβαθρο για τα επόμενα μαθήματα. Δέσμευση στη σειρά με την οποία τα μαθήματα πρέπει να παρακολουθηθούν υπάρχει μόνο στα μαθήματα που αποτελούν μέρη "αλυσίδας" (προαπαιτούμενα - εξαρτώμενα).

1ο ΕΞΑΜΗΝΟ
2ο ΕΞΑΜΗΝΟ
3ο ΕΞΑΜΗΝΟ
4ο ΕΞΑΜΗΝΟ
5ο ΕΞΑΜΗΝΟ
6ο ΕΞΑΜΗΝΟ
7ο ΕΞΑΜΗΝΟ
8ο ΕΞΑΜΗΝΟ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Κάποια από τα μαθήματα του τμήματος Διοίκησης συνοδεύονται από εργαστηριακές ώρες. Τα εργαστήρια αυτά είναι τα παρακάτω:
1. Εισαγωγή στην Πληροφορική
2. Εφαρμογές Η/Υ στη Διοίκηση
3. Internet και Πολυμέσα----------------------------------------------------------
Η ιστοσελίδα του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων είναι: http://www.teihal.gr/bus/

Δεν έχω να παραθέσω τίποτα περισσότερο. Έχει ''πολύ πλούσιες'' πληροφορίες το site του τμήματός μου, γι' αυτό και έβαλα και μερικές πληροφορίες γενικά για το ΤΕΙ.
Ξαναδίνω πανελλαδικές, διότι θέλω να σπουδάσω στην Αθήνα, αλλά για το μικρό χρονικό διάστημα που πήγαινα στο ΤΕΙ η κατάσταση γενικότερα ήταν το λιγότερο απογοητευτική σε όλους τους τομείς...
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη yozerehs : 04-01-11 στις 10:26.
8
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

grotesque_mask (in bianco e nero)

Φοιτητής

H in bianco e nero αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 26 ετών , Φοιτητής και μας γράφει απο Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,010 μηνύματα.

H grotesque_mask έγραψε: στις 17:45, 29-12-10:

#6
ταραν ταρααααααααααααααααααααααν

Τμήμα Αγγλικής γλώσσας και Φιλολογίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νικης


 1. Το εν λόγω τμήμα υπάγεται στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσ/νικης.
 2. ιστοσελίδα : www.enl.auth.gr
 3. Πρόκειται για το 1 από τα 2 τμήματα Αγγλικής Φιλολογίας που υπάρχουν στην Ελλάδα, το άλλο βρίσκεται στην Αθήνα και υπάγεται στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών
 4. Απαραίτητο για να περάσει κανείς στη σχολή αυτή είναι να επιλέξει στις Πανελλαδικές το ειδικό μάθημα των Αγγλικών, για την εξέταση του οποίου απαιτείται -κατά γενική ομολογία και με επιφυλάξεις πάντα- ένα επιπεδο advanced .
 5. Το τμήμα της Αγγλικής Φιλολογίας στεγάζεται στην Παλιά και Νέα Φιλοσοφική που βρίσκονται στο κεντρικό campus του Αριστοτελείου, πάνω στην Εθνικής Αμύνης
 6. Η περσινή βάση του τμήματος είναι 20.822 μαζί με το ειδικό μάθημα.
 7. Όλα τα μαθήματα του τμήματος διδάσκονται στ' αγγλικά.
 8. Το τμήμα παρέχει τις εξής κατευθυνσεις: a) Θεωρητική και εφαρμοσμένη γλωσσολογία β)Αγγλική λογοτεχνία και πολιτισμός γ)Αμερικάνικη Λογοτεχνία και πολιτισμός δ) Μετάφραση και Διαπολιτισμικές σπουδές.
 9. Στο πρώτο έτος, όλα τα μαθήματα πλην της ξένης γλώσσας όπου υπάρχει δικαίωμα επιλογής μεταξύ Ιταλικών, Γαλλικών και Γερμανικών, είναι υποχρεωτικά. Στο πρώτο εξάμηνο (όπως και στο δεύτερο) υπάρχουν τρία εργαστηριακά μαθήματα, όπου υπάρχει όριο απουσιών. Στο πρώτο εξάμηνο τα εργαστηριακά μαθήματα είναι α)Γλωσσική Κατάρτιση β)Εργαστήριο Κριτικού λόγου ΙΙ: εισαγωγή στο δράμα γ)εργαστήριο κριτικού λόγου Ι: εισαγωγή στον πεζό λόγο. Εκτός από αυτά, στο πρώτο εξάμηνο έχουμε Εισαγωγή στη Μελέτη της Γλώσσας, καθώς και το φροντιστηριακού τύπου μάθημα Εισαγωγή στο Word, που διεξάγεται μια φορά, το περνάς και τελειώνεις. Όμως θεωρείται απαραίτητο για να παρακολουθήσει κανείς το "Δεξιότητες Η/Υ και έρευνας" που είναι εργαστηριακό μάθημα του Β' εξαμήνου.
 10. Γενικά το τμήμα παρέχει μαθήματα σχετικά με Λογοτεχνία, Γλωσσολογία, Μετάφραση, κλπ.
 11. [Ενδεικτικά] :Σύγχρονη Αγγλική Γλώσσα, Προφορικός Λόγος, Γραπτός Λόγος, Εισαγωγή στη Γλωσσολογία, Εισαγωγή στην Ψυχογλωσσολογία, Φωνητική, Φωνολογία, Ιστορία της Αγγλικής Γλώσσας, Μεθοδολογία Διδασκαλίας Σύγχρονων Γλωσσών, Στρατηγικές Γλωσσικής Εκμάθησης και Επικοινωνίας, Εποπτικά Μέσα Διδασκαλίας, Διδασκαλία Ξένων Γλωσσών με Υποστήριξη Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, Μεθοδολογία Διδασκαλίας Σύγχρονων Γλωσσών, Αξιολόγηση και Οργάνωση Διδακτέας Ύλης, Σχεδιασμός Αναλυτικού Προγράμματος, Μεταφραστική Θεωρία και Πράξη, Ρητορική και Γλώσσα, Μεταφραστική Πρακτική, Αγγλικό Μυθιστόρημα 18ου – 19ου 20ου Αιώνα, Αγγλική Λογοτεχνία και Πολιτισμός, Αμερικανική Ποίηση, Κλασικοί Συγγραφείς Αμερικανικού Θεάτρου, κ.α. [πηγή]
 12. Η διάρκεια της σχολής είναι 4 χρόνια.
 13. Ο/η απόφοιτος του τμήματος μπορεί να εργαστεί στη δημόσια/ ιδιωτική εκπαίδευση ως καθηγητής Αγγλικών,ως μεταφραστές,σε δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις που απαιτούν ειδικές γνώσεις της Αγγλικής γλώσσας και σε τράπεζες και οργανισμούς.
 14. [Προσωπική Άποψη] μέχρι στιγμής η σχολή μου αρέσει. Οκ μου τη δίνει λίγο το σύστημα με τις απουσίες, αλλά τα μαθήματα είναι ενδιαφέροντα ,άλλα λιγότερο άλλα περισσότερο όπως είναι φυσικό, ανάλογα με τα γούστα του καθενός. π.χ. εμένα μαρεσει η λογοτεχνία οπότε μαρεσει πιο πολυ ο πεζός λόγος και το δράμα [λατρεύω το θέατρο], ενώ τα γλωσσολογικού τύπου Γλωσσική κατάρτιση και Εισαγωγή στη μελέτη της γλώσσας μ'αρεσουν λιγοτερο. ωστόσο το πρώτο μάθημα, η γλωσσική κατάρτιση, είναι καλό και βοηθητικό σ' όσους πρόκειται να διδάξουν τη γλώσσα. Οι καθηγήτριές μου είναι πολύ καλές, εκτός από μία που μου την ψιλοσπάει () και μου κάνει γλωσσική κατάρτιση, γιατί μας συμπεριφέρεται λες κ είμαστε στο σχολειο (). Αλλά σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλες, συμπαθητικές και εχουν ορεξη τοσο να διδαξουν το μαθημα οσο και να βοηθησουν τον φοιτητη.
 15. Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδων : α) θεωρητικη και εφαρμοσμενη γλωσσολογια β) αγγλικη λογοτεχνια και πολιτισμος γ) αμερικανικη λογοτεχνια και πολιτισμος δ)διδασκαλια αγγλικης ως ξενης γλωσσας . Διατμηματικα: α)Διερμηνειας και μεταφρασης β)σπουδες ευρωπαικης λογοτεχνιας και πολιτισμου.
 16. Επίσης πρέπει να πω οτι πρεπει να ειστε ετοιμοι να κανετε εργασιες οποτε απαιτει ορεξη και μερακι. Μη νομίζετε οτι έχει τοσο πολύ αραλίκι. Φυσικά δεν είναι σαν το σχολείο όπου ήταν πιεστικά πολύ το homework, αλλά και εδώ θέλει προσπάθεια και όρεξη. αν την έχετε, καλώς
 17. ό,τι άλλο , ρωτάτε xD


nPb

Επιφανές Μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 11,382 μηνύματα.

O nPb έγραψε: στις 20:56, 29-12-10:

#7
Kαλησπέρα και από μένα...
Σας παρουσιάζω το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
 • 1. Περιοχή:
Το Τμήμα Μαθηματικών χωροταξικά ανήκει εντός χώρου της Πανεπιστημιούπολης των Πατρών σε μια περιοχή με πολύ πράσινο και καθαρό αέρα. Η πρόσβαση στο Τμήμα Μαθηματικών είναι εύκολη εξαιτίας των πολλών εισόδων, τακτικής συγκοινωνίας με μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και του ευέλικτου οδικού δικτύου τόσο μέσα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης όσο και των οδικών δικτύων που διαθέτει η Πανεπιστημιούπολη, τα οποία συνδέονται με τα οδικά δίκτυα προς την πόλη των Πατρών, της Αθήνα και την Γέφυρα του Ρίου-Αντιρίου. Βέβαια, αξίζει να υπογραμμισθεί ότι ολόκληρο το Πανεπιστήμιο Πατρών βρίσκεται αποκεντρωμένο 10 km έξω από την Πάτρα στο προάστιο του Ρίου μαζί με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (το οποίο για ακαδημαϊκούς-ερευνητικούς λόγους βρίσκεται μέσα στην Πανεπιστημιούπολης).

 • 2. Κτιριακή Υποδομή:
Το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών ανήκει στο κτιριακό συγκρότημα της Σχολής Θετικών Επιστημών, δηλαδή, σε δική του γεωγραφική θέση μέσα στον χώρο της Πανεπιστημιούπολης. Συστεγάζεται μαζί με το Τμήμα Βιολογίας στο ίδιο κτίριο. Η αρχιτεκτονική του διαμόρφωση ακολουθεί τα πρότυπα Πανεπιστημιακών κτιρίων της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης εσωτερικά. Εξωτερικά δεν υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον από αρχιτεκτονικής άποψης. Το Τμήμα Μαθηματικών συνδέεται με ένα άλλο διώροφο οικοδόμημα, το οποίο περιλαμβάνει τα Αμφιθέατρα Θετικών Επιστημών και τα οποία μοιράζεται μαζί με άλλα Τμήματα της Σχολής. Το Τμήμα Μαθηματικών διαθέτει 4 αίθουσες διδασκαλίας, 4 αμφιθέατρα διδασκαλίας μεσαίας χωρητικότητας και 2 αμφιθέατρα διδασκαλίας τεράστιας χωρητικότητας. Επίσης διαθέτει ειδικές αίθουσες σεμιναριακών μαθημάτων για ακαδημαϊκές και ερευνητικές ανάγκες, στους ορόφους του κτιρίου. Τέλος διαθέτει εργαστήρια, τα οποία παραθέτω παρακάτω αλλά και γραφεία επισκεπτών καθηγητών στους ορόφους του κτιρίου. Τα εργαστήρια του Τμήματος Μαθηματικών σχετίζονται με τους Τομείς ακαδημαϊκής γνώσης τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Όμως χρησιμοποιούνται και στα πλαίσια της μεταπτυχιακής και διδακτορικής έρευνας. Συγκεκριμένα:
 1. Εργαστήριο Η/Υ και Εφαρμογών
 2. Εργαστήριο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικού Λογισμικού
 3. Εργαστήριο Μη Γραμμικών Συστημάτων και Εφαρμοσμένης Ανάλυσης
 4. Εργαστήριο Παιδαγωγικής, Ιστορίας και Φιλοσοφίας Μαθηματικών
 5. Εργαστήριο Στατιστικής, Πιθανοτήτων και Επιχειρησιακής Έρευνας
 6. Εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης
 7. Μαθηματικό Σπουδαστήριο
 8. Σπουδαστήριο Μηχανικής
Στο Τμήμα Μαθηματικών ανήκει και το Κέντρο Έρευνας και Εφαρμογών Μη Γραμμικών Συστημάτων CRANS του Πανεπιστημίου Πατρών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο δείτε αναλυτικά εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Εργαστήρια του Τμήματος δείτε αναλυτικά εδώ.

 • Φιλοσοφία Σπουδών:
Το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών ιδρύθηκε το 1968 μαζί με την ίδρυση του Πανεπιστημίου. Ήταν ένα από τα πρώτα Τμήματα της Σχολής Θετικών Επιστημών η οποία πρωτοϊδρύθηκε ως Φυσικομαθηματική Σχολή. Πρωταρχικός στόχος ήταν και είναι η υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκή γνώση πάνω στον χώρο των Μαθηματικών και των εφαρμογών αυτών σε άλλες επιστήμες. Λόγω της ταχύτατης εξέλιξης στον χώρο της τεχνολογίας, αναμορφώθηκε το πρόγραμμα σπουδών με εισαγωγή πολλών προπτυχιακών μαθημάτων και η έρευνα προσανατολίστηκε και σε περιοχές όπως πληροφορική, αριθμητική ανάλυση, επιχειρησιακή έρευνα, βελτιστοποίηση, μη γραμμικά δυναμικά συστήματα, ασαφής λογική αλλά και εφαρμογές των μαθηματικών στην φυσική, στην οικονομία και στην βιολογία.

 • Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών:
Το μοντέλο προπτυχιακών σπουδών είναι βασισμένο στα πρότυπα Τμημάτων Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών καλών Πανεπιστημίων του εξωτερικού με συνεχείς πάντα βελτιώσεις όσο εξελίσσονται οι μαθηματικές επιστήμες παγκοσμίως. Επίσης είναι προσαρμοσμένο στις ακαδημαϊκές, οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις της εποχής τόσο για επαγγελματική καριέρα στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό εκτός από τα στενά επαγγελματικά πλαίσια του χώρου της μέσης εκπαίδευσης.

Γι' αυτό τον λόγο, προσφέρεται ένα ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών με έμφαση στο ισχυρό υπόβαθρο τόσο στα θεωρητικά όσο και στα εφαρμοσμένα μαθηματικά στα 2 πρώτα έτη. Στην συνέχεια, προσφέρεται προχωρημένη ακαδημαϊκή γνώση σε διάφορους κλάδους των μαθηματικών (θεωρητικών και εφαρμοσμένων) μέσω της καθιέρωσης "εξειδικευμένων" Τομέων με παράλληλη την εργαστηριακή εκμάθηση ανάλογων μαθηματικών προγραμμάτων. Οι Τομείς του Τμήματος Μαθηματικών είναι:
 1. Τομέας Εφαρμοσμένης Ανάλυσης και Μαθηματικής Φυσικής
 2. Τομέας Θεωρητικών Μαθηματικών
 3. Τομέας Παιδαγωγικής, Ιστορίας και Φιλοσοφίας Μαθηματικών
 4. Τομέας Στατιστικής, Πιθανοτήτων και Επιχειρησιακής Έρευνας
 5. Τομέας Υπολογιστικών Μαθηματικών και Πληροφορικής
Σύμφωνα με τον κανονισμό σπουδών του Τμήματος προσφέρεται και μια Γενική Κατεύθυνση. Όποιος φοιτητής επιλέξει έναν από τους παραπάνω Τομείς (εκτός του Τομέα 3) καλείται να παρακολουθήσει ένα πλήρες πρόγραμμα σπουδών στο γνωστικό αντικείμενο του Τομέα, με υποχρεωτικά μαθήματα και με μαθήματα επιλογής. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους κανονισμούς του προγράμματος σπουδών δείτε εδώ. Σχετικά με το περιεχόμενο των μαθημάτων ανά ακαδημαϊκό εξάμηνο μπορείτε δείτε εδώ αλλά και συνολικά από τον οδηγό σπουδών. Επίσης στον οδηγό σπουδών εκτός από ακαδημαϊκά θέματα, μπορείτε να δείτε και πληροφορίες σχετικά με ρυθμίσεις που αφορούν την φοιτητική μέριμνα, χρήσιμα τηλέφωνα,...κτλ. Οι προπτυχιακές σπουδές είναι κυρίως προσανατολισμένες στα μαθηματικά με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Προέχει η μαθηματική μελέτη και ο φορμαλισμός των θεωριών (π.χ. φυσικών θεωριών). Έπονται μέσω εξειδικευμένων και προχωρημένων μαθημάτων επιλογής η μαθηματική μοντελοποίηση, επιλεγμένες εφαρμογές και η μαθηματικοποιημένη εξέταση φαινομένων (π.χ. κβαντική μηχανική). Σε καμία περίπτωση το Τμήμα Μαθηματικών δεν έχει ως στόχο να παράγει πτυχιούχους Φυσικής, Οικονομικών,...κτλ από την πίσω πόρτα. Τα όποια εξειδικευμένα μαθήματα αμιγούς φυσικής, πληροφορικής,..κτλ υπάρχουν στο πρόγραμμα, προσφέρονται στα πλαίσια των μαθηματικών εφαρμογών σύμφωνα πάντα με τους ακαδημαϊκούς στόχους του Τμήματος.

Στα περισσότερα μαθήματα λόγω ανυπαρξίας ελληνόγλωσσης βιβλιογραφίας ή και ελληνόγλωσσης βιβλιογραφίας προσαρμοσμένης στην ύλη του Τμήματος αλλά και στην ανυπαρξία εισαγωγικής ξενόγλωσσης βιβλιογραφίας για προπτυχιακούς φοιτητές, ορισμένοι καθηγητές έχουν γράψει δικές τους σημειώσεις με παραπομπές σε ενδεικτική ξενόγλωσση βιβλιογραφία (οι λεγόμενες "αυτοεκδόσεις") και τις εκδίδουν στο Πανεπιστημιακές Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Πατρών. Σε διαφορετική περίπτωση μοιράζουν συγγράμματα εκδόσεων του εμπορίου (π.χ. Εκδόσεις Κρήτης).

Το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών, έρχεται να καλύψει πρωτοποριακές περιοχές των σύγχρονων μαθηματικών και εφαρμογών αυτών σύμφωνα με τις επιταγές της παγκόσμιας μαθηματικής σπουδής και έρευνας. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα άλλα Τμήματα Μαθηματικών υστερούν σε κάτι. Απλά λόγω υπερβολικά μεγάλου εύρους των μαθηματικών σε κλαδους και υποκλάδους, το κάθε Τμήμα Μαθηματικών πανελλαδικά έρχεται να καλύψει επαρκώς ορισμένους κλάδους και υποκλάδους στα ανθρώπινα πλαίσια. Το κάθε Τμήμα Μαθηματικών πανελλαδικά, δίνει το δικό του λιθαράκι σε αυτό που ονομάζεται Ελληνική αλλά και Παγκόσμια Μαθηματική Παιδεία.

 • Πρόγραμμα Μετεπτυχιακών Σπουδών:
Το Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών καθιέρωσε απο το 2000, ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών και διδακτορικών σπουδών:
 1. «Μαθηματικά και Σύγχρονες Εφαρμογές» με κατευθύσεις πάνω στα θεωρητικά μαθηματικά, εφαρμοσμένα μαθηματικά, υπολογιστικά μαθηματικά και πληροφορική.
 2. «Μαθηματικά των Υπολογιστών και των Αποφάσεων» σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών.
 3. «Περιβαλλοντικές Επιστήμες» σε συνεργασία με τα Τμήματα Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Σημείωση: Στο πρόγραμμα «Μαθηματικά και Σύγχρονες Εφαρμογές»
α). στα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά προσφέρονται οι 3 κατευθύνσεις:
- Εφαρμοσμένη Ανάλυση και Μαθηματική Φυσική
- Διαφορικές Εξισώσεις και Δυναμικά Συστήματα
- Μαθηματικά Φυσικών και Βιομηχανικών Εφαρμογών
β). στα Υπολογιστικά Μαθηματικά προσφέρονται οι 2 κατευθύνσεις:
- Μαθηματικά των Υπολογιστών και Τεχνητή Νοημοσύνη
- Τεχνολογίες Πληροφορικής στην Εκπαίδευση και Εκπαιδευτικό Λογισμικό

Τέλος να σημειωθεί ότι το επίπεδο ακαδημαϊκής γνώσης και έρευνας σε αυτά τα προγράμματα είναι ιδιαίτερα υψηλό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές δείτε εδώ και στον οδηγό μεταπτυχιακών σπουδών. Υπογραμμίζεται ότι το πρόγραμμα μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών «Μαθηματικά και Σύγχρονες Εφαρμογές» αποτελεί συνέχεια των ακαδημαϊκών γνώσεων από το προπτυχιακό επίπεδο του προγράμματος σπουδών του Τμήματος (βλ.Τομείς, μαθήματα). Συνεπώς, πτυχιούχοι Μαθηματικοί ή άλλοι συναφείς θετικοί επιστήμονες (π.χ. Μηχανικοί, Φυσικοί,...κτλ) με προπτυχιακές ελλείψεις γνώσεων θα δυσκολευτούν πολύ στην ομαλή φοίτηση και διεκπεραίωσή του. Οι σπουδές προσανατολίζονται κυρίως στις μαθηματικές θεωρίες διαφόρων φαινομένων είτε θεωρητικών είτε εφαρμοσμένων. Σε δεύτερη φάση (μέσω μεταπτυχιακών εργασιών και διατριβών) εξετάζονται οι εφαρμογές των φαινομένων αυτών.

 • Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό (ΔΕΠ) - Έρευνα:
Το Διδακτικό και Ερευνητικό Προσωπικό στην συντριπτική του πλειοψηφία έχει να επιδείξει αξιόλογο έργο σε κορυφαία περιοδικά μαθηματικών και εφαρμοσμένων μαθηματικών των ΗΠΑ, Ρωσίας και χωρών της Ε.Ε. Επίσης σχεδόν όλοι εξ' αυτών έχουν βρεθεί σε ξένα καλά Πανεπιστήμια από πλευράς προπτυχιακών, μεταπτυχιακών τους σπουδών αλλά και τακτικών επισκέψεων. Αυτό φαίνεται από την ενεργό συμμετοχή τους σε παγκόσμια συνέδρια μαθηματικών σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, διοργανώνονται παγκόσμια συνέδρια μαθηματικών υπό την διοικητική επίβλεψη μελών ΔΕΠ του Τμήματος και χώρα διοργάνωσης προφανώς την Ελλάδα (π.χ. Πάτρα, Ναύπακτο,...κτλ). Αυτό συμβάλλει θετικά στην προβολή του Τμήματος αλλά και του Πανεπιστημίου στο παγκόσμιο φυσικομαθηματικό στερέωμα. Διοργανώνονται ετήσια θερινά σχολεία τους θερινούς μήνες πάνω στην Μη Γραμμική Επιστήμη, Χάος και Πολυπλοκότητα. Επίσης διοργανώνονται εβδομαδιαίες επιστημονικές ημερίδες μελών ΔΕΠ του Τμήματος, επισκεπτών καθηγητών από άλλα Τμήματα Πανεπιστημίων Ελλάδας ή εξωτερικού, μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών του Τμήματος, ερευνητών από Ερευνητικά Ινστιτούτα. Η έρευνα των μελών ΔΕΠ αφορά χοντρικά τις εξής περιοχές των θεωρητικών και εφαρμοσμένων μαθηματικών:

1). Θεωρητικά Μαθηματικά: Αλγεβρα, Θεωρία Συνόλων, Γενική Τοπολογία, Γεωμετρία Πολλαπλοτήτων, Διαφορίσιμες Πολλαπλότητες.

2). Εφαρμοσμένη Ανάλυση και Μαθηματική Φυσική: Διαφορικές Εξισώσεις, Ειδικές Συναρτήσεις, Ορθογώνια Πολυώνυμα, Δυναμικά Συστήματα και Χάος, Μηχανική Ρευστών, Γενική Σχετικότητα, Κβαντική Μηχανική.

3). Υπολογιστικά Μαθηματικά και Πληροφορική: Αριθμητική Επίλυση Μη Γραμμικών Συστημάτων, Νευρωνικά Δίκτυα, Ουράνια Μηχανική, Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού Λογισμικού, Πολυπλοκότητα Αλγορίθμων.

4). Στατιστική, Πιθανότητες και Επιχειρησιακή Έρευνα: Θεωρία Πιθανοτήτων, Θεωρία Στατιστικών Εκτιμήσεων, Μαθηματικός Προγραμματισμός, Βελτιστοποίηση, Στοχαστικές Διαδικασίες.

5). Παιδαγωγική, Ιστορία και Φιλοσοφία Μαθηματικών:
Μαθηματική Λογική, Ασαφής Λογική, Μέθοδοι Επίλυσης Προβλημάτων, Διδακτική και Μαθηματικός Λόγος
.

 • Επαγγελματικές Προοπτικές:
Η κύρια αποστολή του Τμήματος Μαθηματικών είναι η ανάπτυξη της μαθηματικής σκέψης και παράλληλα η ανάδειξη επιστημόνων που θα αναζητούν, θα επεξεργάζονται και θα προτείνουν θεωρητικά μοντέλα για την αντιμετώπιση θεωρητικών και πρακτικών προβλημάτων. Όπως ανέφερα και πιο πάνω, το ισχύον μοντέλο προπτυχιακών σπουδών είναι έτσι σχεδιασμένο ώστε οι πτυχιούχοι του Τμήματος να μπορούν να έχουν τεράστιο εύρος επιλογών σε μεταπτυχιακές σπουδές και εκτός των Μαθηματικών Επιστημών όπως Μετεωρολογία, Βιολογία Πληθυσμών και Θεωρητική Οικολογία, Γεωφυσική, Οικονομικά,...κ.α. θετικές επιστήμες. Σύμφωνα πάντα με τις ανάλογες μεταπτυχιακές επιλογές, οι πτυχιούχοι μπορούν να διευρύνουν τις επαγγελματικές τους επιλογές εκτός χώρου μέσης εκπαίδευσης ή δημοσίου τομέα (υπάλληλοι διοικητικοί). Αυτό βέβαια συνεπάγεται μια συνεπή πορεία σπουδών και μελέτης εκ μέρους του φοιτητή.

 • Προσωπική Άποψη:
Κλείνοντας, δεν θα ήθελα να πω πολλά πράγματα γιατί τα περισσότερα έχουν ειπωθεί πιο πάνω. Αυτό που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι το πρόγραμμα σπουδών είναι πολύ απαιτητικό από πλευράς αυτενέργειας του φοιτητή (προσωπικής μελέτης, εργασίες,...κτλ) όσο και σε επιστημονικό επίπεδο ύλης (δυσκολία, εύρος,..κτλ). Απαιτεί άτομα ώριμα με υπευθυνότητα επιλογών. Λογικές εύκολης λήψης πτυχίου δεν υφίστανται καν. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η πορεία των πραγμάτων μέσα στο Τμήμα. Όσοι λαμβάνουν πτυχίο, έχουν περάσει δια πυράς και σιδήρου, ασχέτως αν έμαθαν λίγο ή πολύ μαθηματικά. Το κομμάτι «μάθηση» είναι τελείως προσωπική υπόθεση του φοιτητή. Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι τα μαθηματικά του σχολείου είναι τυπικά προαπαιτούμενα κάτι που σημαίνει, ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να χρειαστεί κάποια γνώση από ύλη του σχολείου (εντός ή εκτός διδακτέας ύλης) γιατί ως γνωστό τα μαθηματικά έχουν συνέχεια και είναι μη φραγμένα. Η δυσκολία της αφομοίωσης της ύλης αυξάνεται σταδιακά από εξάμηνο σε εξάμηνο. Τέλος, θα ήθελα να πω ότι οποιαδήποτε αρνητική εικόνα που έχει ένας μαθητής για τα Μαθηματικά σαν επιστήμη ή και για το Τμήμα Μαθηματικών στην Ελλάδα είναι λανθασμένη και εκτός τόπου. Γιατί πολύ απλά, δεν έχει άποψη. Δυστυχώς το Ελληνικό δημόσιο σχολείο καταστρέφει με διεστραμμένο τρόπο την γοητεία των Μαθηματικών, στα μάτια των μικρών μαθητών.

Τέλος, οι καθηγητές είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί και αυστηροί, κάτι που φαίνεται από τα χαμηλά ποσοστά επιτυχίας στην εξεταστική, τις πολύ χαμηλές βαθμολογίες στα μαθήματα, τα ποσοστά αιώνιας φοίτησης και τα συνδυαστικά θέματα στην εξεταστική (θέματα ισάξιας δυσκολίας για πολύ καλά διαβασμένους και αρίστους φοιτητές). Βέβαια ένα μερίδιο ευθύνης το έχουν και οι φοιτητές, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους δεν ήθελαν να σπουδάσουν Μαθηματικά αλλά βρέθηκαν λόγω μορίων από τις πανελλήνιες. Συνεπώς, όταν κάποιος κάνει κάτι που δεν του αρέσει, το κάνει με αγγαρεία και δεν αποδίδει. Το 70% των φοιτητών (σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος) δεν διαβάζει ή δεν ξέρει να διαβάσει. Προστίθεται και το γεγονός της διάψευσης των προσδοκιών στην πορεία των σπουδών στα μάτια πολλών φοιτητών (αλλιώς περίμεναν το Μαθηματικό και αλλιώς το συνάντησαν). Προστίθεται και το γεγονός των μαθητικών κενών, των κενών από τα προηγούμενα εξάμηνα, οι συνεχείς καταλήψεις,...κτλ.Εκτός από δυσκολία, θέλουν και συνεπή, τακτική μελέτη κάτι που οι περισσότεροι Έλληνες φοιτητές στον βωμό της λεγόμενης "φοιτητική ζωής" δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν.

Σαν επιστήμη τα Μαθηματικά, είναι όπως όλες οι άλλες. Έχει αρχή και μέση. Την αρχή την ξέρουμε. Η μέση εξελίσσεται. Τέλος δεν έχουν όσο υπάρχει η ανθρώπινη διανόηση και λογική αμφισβήτηση. Το τέλος δεν το φτάνει κανένας επιστήμονας των μαθηματικών σε μια ανθρώπινη ζωή. Γι' αυτό και όσοι πτυχιούχοι ασχολούνται με τον χώρο της έρευνας των μαθηματικών ειδικεύονται σε κάποιον κλάδο ή συγκεκριμένα σε κάποιον υποκλάδο των μαθηματικών (θεωρητικών ή εφαρμοσμένων). Τα Μαθηματικά είναι απείρως πολλά και πολύπλοκα όσο προχωρά κανείς προς τον «πυρήνα» τους. Νιώθει ότι τελικά ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο μάθησης με πλήρη άγνοια. Το παιχνίδι της λογικής κάθε φορά στήνεται εξ' αρχής...

Υ.Σ.: Κάποια πράγματα που αναφέρω σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθούν ως υπερβολή ή διαφήμιση. Καλό είναι να αναγνωρίζουμε και να χαιρόμαστε για κάτι καλό που γίνεται στην χώρα μας παρ' όλα τα πενιχρά μέσα...
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη nPb : 29-12-10 στις 22:53. Αιτία: μορφοποίηση ενότητας

karotenia

Φοιτητής

H karotenia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νοσηλευτικής Αθήνας . Έχει γράψει 294 μηνύματα.

H karotenia i follow rivers! έγραψε: στις 21:37, 29-12-10:

#8
γεια σας και απο μενα!!!!!!!!

εγω θα σας πληροφορησω για το τμημα της ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ πανεπιστημιακου επιπεδου......
(για τα τει δεν γνωριζω ας αναλαβει αλλος συναδελφος!!!!!!!!)
λοιπον η νοσηλευτικη ειναι σχολη του 3ου πεδιου δηλαδη εχουν προσβαση σε αυτη μονο μαθητες θετικης κατευθυνσης (παντα χωρις απωλεια μοριων)
Υπαρχουν μονο 2 σχολες πανεπιστημιακου επιπεδου στην Ελλαδα και ειναι οι εξεις:
1)Νοσηλευτικη Αθηνων στο Εθνικο και Καποδιστριακο Πανεπιστημιο Αθηνων (ΕΚΠΑ) και
2)Νοσηλευτικη Σπαρτης στο Πανεπιστημιο Πελοποννησου

εγω ειχα την τυχη να παω και στα 2 τμηματα αφου πρωτα περασα σπαρτη οπου και εμεινα 3 μηνες και μετα με μετεγγραφη πηγα αθηνα!!!!!!!(thanks god!!!!!)
λοιπον ξεκιναω ετοιμαστειτε!!!!!!!!

με τι ασχολουνται τα τμηματα???

Στοχος των τμηματων ειναι να δημιουργησουν αποφοιτους ικανους να στελεχωσουν νοσηλευτικες υπηρεσιες σε οποιονδηποτε οργανισμο, με μεγιστη εμφαση στο διοικητικο-οργανωτικο τομεα.Η νοσηλευτικη ασχολειτε με τη φροντιδα και περιποιηση των ασθενων ,την οργανωση και διοικηση των νοσηλευτικων μοναδων, την υποστηριξη των γιατρων στα καθηκοντα τους,οσαον αφορα στην προεγχειρητικη και μετεγχειρητικη αντιμετωπιση των ασθενων και την ψυχολογικη υποστηριξη τους

μαθηματαενδεικτικα)

στην αθηνα το προγραμμα σπουδων χωριζεται σε τομεις ,στην σπαρτη δεν γινεται αυτο..........
ΤΟΜΕΑΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ανατομια,ιστολογια, εμβρυολογια, βιοχημεια, φυσιολογια, βιολογια, ανοσολογια, μικροβιολογια, μοριακη βιολογια κ.α

ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΣ- ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΣ

εισαγωγη στη νοσηλευτικη, βασικη νοσηλευτικη, παθολογια, παθολογικη νοσηλευτικη, παιδιατρικη νοσηλευτικη,αιματολογια , αιμοδοσια,φαρμακολογια κ.α

ΤΟΜΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

προληψη ασθενιων, επιδημιολογια, βιοστατιστικη, κοινωνικη νοσηλευτικη, πληροφορικη τησ υγειας, οργανωση υπηρεσιων υγειας, οικονομικα της υγειας, υγιεινη της εργασιας, υγιεινη του περιβαλλοντος κ.α

ΤΟΜΕΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΣ

χειρουργικη νοσηλευτικη, χειρουργικη, επειγουσα ιατρικη και εντατικη θεραπεια , νοσοκομειακες λοιμωξεις, ακτινολογια και απεικονιστικες μεθοδοι, πρωτες βοηθειες κ.α

ΤΟΜΕΑΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
ψυχολογια στο χωρο της υγειας, βιοηθικη, ψυχιατρικη, κοινωνιολογια της υγειας, αρχες και μεθοδοι διδασκαλιας κ.α

μεταπτυχιακα:
Τα μεταπτυχιακα του τμηματος στην Σπαρτη ειναι: <<ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ >> με κατευθυνσεις
α)επειγουσα φροντιδα υγειας
β)οργανωση και διοικηση υπηρεσιων υγειας
Τα μεταπτυχιακα προγραμματα του τμηματος της αθηνας ειναι:
1)ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
2)ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
3)ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ
4)ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ
5)ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ με κατευθυνσεις
-γαστρεντερολογικη νοσηλευτικη
-εντατικη και επειγουσα νοσηλευτικη
-ογκολογικη νοσηλευτικη και ανακουφιστικη φροντιδα
-παιδιατρικη νοσηλευτικη
-χειρουργικη νοσηλευτικη
6)ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
7)ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Μεχρι σημερα ηταν σε καλα επιπεδα......τωρα στο μελλον δεν εχω ιδεα!!!!!!!!!!
ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΤΩΝ 2 ΑΥΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΟΥΝ
α) ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
προκυρησσονται θεσεις ΠΕ (ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ)
Β) ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΣΕ ΤΕΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΑΙΤΕ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΛΛΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ)
Γ) ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

προσωπικα ηταν η πρωτη μου επιλογη και ειμαι πολυ ικανοποιημενη!!!δεν το μετανιωσα ουτε μια στιγμη τα μαθηματα ειναι πολυ ενδιαφεροντα και στα δυο τμηματα , οι καθηγητες δεν ειναι καθολου απροσωποι (ειδικα στην σπαρτη!!!!!)
Το τμημα εχει αρκετα εργαστηρια οπυ η παρακολουθηση ειναι υποχρεωτικη
Η μονη διαφορα μεταξυ στα 2 τμηματα ειναι οτι στην Αθηνα ειναι περισσοτερο οργανωμενα επειδη το τμημα εχει πολλα χρονια λειτουργιας....ενα αλλο θετικο στην αθηνα ειναι οτι εχουμε διπλα την ιατρικη που εχει πολυ καλα εξοπλισμενα εργαστηρια οποτε τα κανουμε εκει......στην σπαρτη προσπαθουν πολυ να φτασουν το τελειο απλα το τμημα εχει μονο 5 χρονια λειτουργιας!!!!!!το σημαντικο ειναι οτι και στα δυο τμηματα γινεται πολυ καλη δουλεια

ΚΤΗΡΙΑ: ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ (Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Ο ΑΠΛΑ!!!!!!)
ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΑΡΕΣ ΚΤΛΠ...........

ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΜΥΘΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΙΦΘΕΙ...................
Λοιπον ακουμε κατα καιρους απο διαφορουσ που λενε οτι θα γινουν προισταμενοι και προισταμενεσ!!!!!!παιδια για να γινει αυτο πρεπει να φατε πολλα ψωμια (τι εννοει ο ποιητησ???)υπαρχει μια ιεραρχια η οποια τηρηται κατα γραμμα!!!!!!οποτε οποιοσ στοχευει ψηλα το μονο που τον σωζει ειναι η δια βιου μαθηση και η διαβιου αποκτηση χαρτιων (ξερετε εσεις αυτα που μετα κανουμε ταπετσαρια στον τοιχο!!!!!!)για αυτο το λογο συμβουλη μου ειναι να διαλεξετε την σχολη μονο αν θελετε να προσφερετε στον συνανθρωπο και οχι για τα χρηματα ή για το κοινωνικο status........αν η λεξη ΠΡΟΣΦΟΡΑ λεει κατι για εσας τοτε μην διστασετε να την δηλωσετε και πιστεψτε με δεν θα χασετε!!!!!!!

ΥΓ. απο το τριτο εξαμηνο παμε και σε νοσοκομειο κανονικα για να εγκλιματιζομαστε με τον χωρο εργασιας!!!!!!!

ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΕΤΙΝΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ!!!!!!!!!!!
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Angelique. : 29-12-10 στις 22:03. Αιτία: Τονισμός ονόματος σχολής.

Dreams&hopes (Δέσποινα)

Πτυχιούχος

H Δέσποινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών , Πτυχιούχος του τμήματος Εκπαίδευσης & Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΑΕΙ/Αθήνα) και μας γράφει απο Σαλαμίνα (Αττική). Έχει γράψει 445 μηνύματα.

H Dreams&hopes έγραψε: στις 14:45, 09-01-11:

#9
Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ή αλλιώς ΤΕΑΠΗ)
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Ιδρυση

ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ
Η εκπαίδευση των νηπιαγωγών και των δασκάλων του δημοτικού σχολείου παρεχόταν μέχρι τη δεκαετία του 1980 σε ανώτερες σχολές διετούς φοίτησης, δηλαδή τις Σχολές Νηπιαγωγών και τις Παιδαγωγικές Ακαδημίες. Αναβαθμίστηκε με νομοθετική ρύθμιση του 1982 σε τετράχρονη πανεπιστημιακού επιπέδου, με στόχο την επιστημονική κατάρτιση των λειτουργών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η Ελλάδα ήταν μια από τις πρώτες χώρες που θέσπισαν αυτή την αλλαγή, μάλιστα σε μια στιγμή ευρύτερων μεταρρυθμίσεων της εκπαίδευσης στη χώρα μας.
Η οργάνωση και η λειτουργία των παιδαγωγικών τμημάτων της χώρας καθορίζονται από το Νόμο 1268/82 (άρθρο 1, παράγραφος 2) καθώς και το Προεδρικό Διάταγμα 320/83 (άρθρο 2). Εκεί ως αποστολή τους ορίζεται: α) να καλλιεργούν και να προάγουν τις παιδαγωγικές επιστήμες μέσω της ακαδημαϊκής και εφαρμοσμένης διδασκαλίας και έρευνας, β) να παρέχουν στους/στις πτυχιούχους τους τα απαραίτητα εφόδια που θα εξασφαλίζουν την άρτια κατάρτισή τους για την επιστημονική και επαγγελματική τους δραστηριότητα, γ) να συμβάλλουν στην εξύψωση του επιπέδου και στην κάλυψη των αυξανομένων αναγκών της εκπαίδευσης σε ζητήματα παιδαγωγικής, δ) να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση και επίλυση παιδαγωγικών προβλημάτων γενικότερα.
Τα πρώτα πανεπιστημιακά Παιδαγωγικά Τμήματα ιδρύθηκαν στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών, Ιωαννίνων, Θράκης και Κρήτης. Η οργάνωση όμως και η έναρξη της λειτουργίας τους πραγματοποιήθηκαν σταδιακά, αρχίζοντας από το έτος 1984-1985. Το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθηνών άρχισε να λειτουργεί το 1987-1988 και οι πρώτοι φοιτητές/τριες αποφοίτησαν το 1991. Το φθινόπωρο του 1997 μετονομάστηκε σε Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Α.Π.Η.).
Στόχοι
Tο TEAΠH είναι ένα από τα πανεπιστημιακά τμήματα με προνόμιο να προσφέρει πτυχίο με συγκεκριμένη επαγγελματική προοπτική. Δεν πρόκειται ωστόσο για «επαγγελματική» σχολή όπως οι παλιότερες σχολές για νηπιαγωγούς. Πρόκειται για πανεπιστημιακό ίδρυμα, που καλλιεργεί την επιστημονική παιδεία και μέσω αυτής διασφαλίζει την κατάρτιση τη σχετική με το επάγγελμα του/της νηπιαγωγού. Η σύνθεση επιστημονικής γνώσης και επαγγελματικής κατάρτισης ή, με άλλους όρους, θεωρίας και πράξης, είναι βασική αρχή του Τμήματος. Είναι αδύνατη η επαρκής προετοιμασία για το δύσκολο και υψηλής ευθύνης επάγγελμα του/της νηπιαγωγού δίχως θεωρητική και μεθοδολογική κατάρτιση. Στόχος του ΤΕΑΠΗ είναι να δώσει τα κατάλληλα εργαλεία που θα επιτρέψουν την κατανόηση της πολυπλοκότητας των εκπαιδευτικών φαινομένων, την ανάλυση των πολλαπλών παραγόντων (ψυχολογικών, κοινωνικών, παιδαγωγικών) που διαμορφώνουν τη σχολική πραγματικότητα και τέλος την οργάνωση της παιδαγωγικής πρακτικής. Η παιδαγωγική πρακτική δεν είναι απλά εφαρμογή κάποιων κανόνων ή προτύπων, αλλά στηρίζεται πάντοτε σε θεωρία. Τα λεγόμενα «πρακτικά» μαθήματα και τα μαθήματα τα σχετικά με τις τέχνες (μουσική, ζωγραφική, θέατρο) όχι μόνο έχουν επιστημονικό και θεωρητικό υπόβαθρο, αλλά απαιτούν παράλληλα τη γνώση άλλων επιστημών για να εφαρμοστούν στην πράξη με θετικά αποτελέσματα. Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα να χρησιμοποιηθούν οι τέχνες στο νηπιαγωγείο ως εκπαιδευτικό εργαλείο, χωρίς επιστημονική γνώση για τις δυνατότητες των παιδιών ανά ηλικία (από την Αναπτυξιακή Ψυχολογία), για τις τεχνικές μετάδοσης της γνώσης (από την Παιδαγωγική), τις πολιτισμικές διαφορές των νηπίων κατά την κοινωνική καταγωγή (από την Κοινωνιολογία) κ.ο.κ.
Το ΤΕΑΠΗ εφοδιάζει τους/τις αποφοίτους του με στέρεες επιστημονικές βάσεις από διαφορετικά γνωστικά πεδία και διαμορφώνει μια νέα εικόνα για το επάγγελμα των νηπιαγωγών που ανταποκρίνεται στις σημερινές κοινωνικές και εκπαιδευτικές ανάγκες. Σύμφωνα με πολλές επιστήμες, το νηπιαγωγείο είναι η πρώτη αλλά και η σημαντικότερη βαθμίδα του σχολείου. Είναι ένας από τους βασικότερους μετά την οικογένεια θεσμούς κοινωνικοποίησης και η πρώτη στη ζωή του παιδιού επαφή με το θεσμό του σχολείου. Έχει σχεδόν αποφασιστικές για το μέλλον του επιπτώσεις, πιο συγκεκριμένα στο εάν αυτή η πρώτη επαφή θα διαμορφώσει ένα δίαυλο επικοινωνίας ή όχι, και άρα εάν το νήπιο θα αποκτήσει θετική ή αρνητική σχέση με το σχολικό θεσμό. Είναι η σχολική βαθμίδα στην οποία έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή το νήπιο με τις πιο επίσημες παραλλαγές της γλώσσας (είτε αυτή είναι μητρική είτε δεύτερη γλώσσα όπως συμβαίνει για πολλά παιδιά σήμερα στο ελληνικό σχολείο) ή ακόμη και της επίσημης κουλτούρας και των συμβόλων της γνώσης. Μόνο λοιπόν εκπαιδευτικοί με ειδική επιστημονική κατάρτιση μπορούν να επιτελέσουν ένα τέτοιο σύνθετο έργο.
Μαζί με την συστηματική προετοιμασία για το επάγγελμα του/της νηπιαγωγού το ΤΕΑΠΗ παρέχει στους/στις αποφοίτους του βασική πανεπιστημιακή εκπαίδευση στο χώρο των Επιστημών της Αγωγής. Επιδιώκει την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, εξοικειώνει τους/τις φοιτητές/τριες με τις μεθόδους και τα εργαλεία της επιστημονικής έρευνας, δίνοντας τους έτσι τα ουσιαστικά εφόδια ώστε να μπορούν, αν το θελήσουν, να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο σε συναφή γνωστικά αντικείμενα.
Βιβλιοθήκη του ΤΕΑΠΗ
Η βιβλιοθήκη του Τμήματος αποσκοπεί στην υποστήριξη του εκπαιδευτικού του προγράμματος, κυρίως των ερευνητικών δραστηριοτήτων που αναλαμβάνουν οι διδάσκοντες και οι φοιτητές/τριες (στην εκπόνηση εργασιών, διπλωματικών και διατριβών). Στοχεύει στην ενημέρωση και εξυπηρέτηση των χρηστών της.
Το υλικό της καλύπτει κυρίως τους τομείς της Εκπαίδευσης, της Ψυχολογίας, της Κοινωνιολογίας, της Φιλοσοφίας, της Λογοτεχνίας, της Γλωσσολογίας καθώς και θέματα ευρύτερου γνωστικού ενδιαφέροντος. Οι περισσότεροι από τους μισούς τίτλους είναι στα ελληνικά, ενώ η πλειονότητα των υπολοίπων στα αγγλικά. Μεγάλος αριθμός από τα ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά είναι δυνατόν να αναζητηθούν σε ηλεκτρονική μορφή.
Γα την ανεύρεση συγκεκριμένων τίτλων βιβλίων και περιοδικών μπορεί να γίνει αναζήτηση στις βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων του Πανεπιστημίου από την ιστοσελίδα www.lib.uoa.gr. Αν αυτό γίνει μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών της βιβλιοθήκης, παρέχεται πρόσβαση και στο πλήρες κείμενο άρθρων σε ξενόγλωσσα ηλεκτρονικά περιοδικά. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με βιβλιογραφικές αναζητήσεις οι αναγνώστριες/στες βοηθούνται από το προσωπικό. Επίσης, κάθε αναγνώστρια/στης μπορεί νʼ αναζητά μόνη/ος της/του τα βιβλία και τα περιοδικά στα ράφια. Μετά τη χρήση, βιβλία και περιοδικά τοποθετούνται στο ράφι επιστροφών κι όχι στα βιβλιοστάσια.
Η βιβλιοθήκη είναι δανειστική για το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και για τους/τις προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες. Από το δανεισμό εξαιρούνται τα περιοδικά και το πληροφοριακό υλικό (όπως λεξικά και εγκυκλοπαίδειες) που μπορούν να φωτοτυπηθούν ωστόσο στην ίδια τη βιβλιοθήκη με την προμήθεια μαγνητικής κάρτας φωτοαντιγράφων από το προσωπικό. Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους δανεισμού (όπως αριθμός δανειζόμενων βιβλίων, διάρκεια δανεισμού κ.ά.) δίνονται επί τόπου.
Στο χώρο της μπορεί να φιλοξενήσει έως 30 άτομα. Οι αναγνώστριες/τες με την είσοδό τους στη βιβλιοθήκη αφήνουν στα ράφια της εισόδου τσάντες, φακέλους, βιβλία ή άλλα μη πολύτιμα αντικείμενα που φέρουν μαζί τους. Η χρήση των κινητών τηλεφώνων δεν επιτρέπεται όπως και η κατανάλωση φαγητού και ποτού.
Βρίσκεται στον ημιόροφο της οδού Ιπποκράτους 33. Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ – 3.00 μ.μ. Όταν είναι πρακτικά εφικτό ανακοινώνονται στην είσοδό της πρόσθετες ώρες λειτουργίας.
Το Πρόγραμμα Σπουδών
Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει 10 υποχρεωτικές ενότητες μαθημάτων και 3 προαιρετικές:
Υποχρεωτικές: Παιδαγωγική, Ψυχολογία, Κοινωνικές επιστήμες, Μεθοδολογία, Θετικές επιστήμες, Αγωγή στις Τέχνες, Γενική Παιδεία, Πρακτικές εφαρμογές, Ξένες γλώσσες, Θεματικές εργαστηριακές εβδομάδες
Προαιρετικές: Εκπόνηση διπλωματικής εργασίας, Παρακολούθηση ενός μαθήματος σε άλλο τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναγνώριση άλλης ξένης γλώσσας
Το τμήμα γενικά απευθύνεται σε άτομα που τους αρέσουν τα παιδιά και μπορούν να ασχοληθούν μαζί τους. Τα περισσότερα υποχρεωτικά μαθήματα είναι θεωρητικά (όπως ψυχολογία, κοινωνιολογία, ιστορία), ενώ υπάρχει μεγάλη ελευθερία στα μαθήματα επιλογής, ωστε να μπορεί ο καθένας να επιλέγει μαθήματα στα οποία έχει κλίση και του αρέσουν περισσότερο. Γενικά θεωρείται αρκετά εύκολη σχολή, κατί που ισχύει, αλλά θέλει προσοχή γιατί κάποια μαθήματα είναι αρκετά απαιτητικά, όπως κάποια εργαστήρια και σεμινάρια.
Όσον αφορά τις εγκαταστάσεις είναι επιεικώς απαράδεκτες. Το κτίριο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και είναι πάρα πολύ παλιό, ενώ η αφισοκόλληση και τα γκράφιτι πάνε σύννεφο. Οι καθηγητές είναι ως επι το πλείστον συνεργάσιμοι και κατανοητοί, ενώ υπάρχουν και 1-2 εξαιρέσεις των οποίων τα μαθήματα πρέπει να αποφέυγονται, αν θέλεις να πάρεις πτυχίο πριν φτάσεις σε ηλικία να χρειάζεσαι πι!
Τώρα το επαγγελματικό είναι άλλο θέμα. Έχω εκτιμήσει φοβερά το γεγονός ότι στη σχολή δεν μας λένε ψέματα σε σχέση με την αποκατάσταση. Μας είπαν ''θα περάσετε φοβερή ανεργία, αλλά κάποια στιγμή θα δουλέψετε''. Γι' αυτό αν κάποιος θέλει να μπει σ' αυτή τη σχολή μην πάει με το σκεπτικό ''θα βρω αμέσως δουλειά'' γιατί θα φάει μεγάλη ήττα.
Το συμπέρασμα λοιπόν είναι: Ενδιαφέρουσα σχολή με ευελιξία και σχετικά εύκολη. Να προτιμάται από άτομα που πραγματικά αγαπούν το επάγγελμα. Κυρίως απευθύνεται στη θεωρητική κατεύθυνση, γιατί όσοι μπήκαν από θετική τεχνολογική τα έχουν δει όλα λόγω του ότι τα περισσότερα μαθήματα είναι καθαρά διάβασμα.
Ελπίζω να βοήθησα. Για όποια απορία μη διστάσετε να μου στείλετε προσωπικό μήνυμα!
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη foreverfreak : 07-02-11 στις 04:06. Αιτία: Τονισμος ονοματος σχολης
10
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Giouli 91 (Γεωργια)

Φοιτητής

H Γεωργια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτητής του τμήματος Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης (Ηράκλειο) . Έχει γράψει 117 μηνύματα.

H Giouli 91 Η αποτυχία είναι η μητέρα της επιτυχίας. έγραψε: στις 00:21, 07-02-11:

#10
Τμήμα Λογιστικής
ΤΕΙ Κρήτης (Ηράκλειο)
Γενικά
Το Τμήμα Λογιστικής προσφέρει στους σπουδαστές θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στο πεδίο της σύγχρονης Λογιστικής. Στα σύγχρονα εργαστήρια Η / Υ γίνονται εφαρμογές όλων των λογιστικών Πακέτων-Προγραμμάτων έτσι ώστε οι σπουδαστές να αποκτούν πολύτιμη εμπειρία και
γνώση που εξασφαλίζουν επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία.

Σκοπός

Σκοπός του Τμήματος είναι η κατάρτιση των σπουδαστών του ώστε να είναι ικανοί να ελέγχουν, με τη βοήθεια των σύγχρονων λογιστικών μηχανών και μηχανογραφικών συστημάτων όλο το φάσμα των εμπορικών και οικονομικών πράξεων μιας επιχείρησης, ενός οργανισμού ή μιας κρατικής υπηρεσίας.
Διάρκεια & Περιεχόμενο Σπουδών

Η διάρκεια σπουδών είναι 8 εξάμηνα (περιλαμβάνει ένα εξάμηνο πρακτικής άσκησης). Τα μαθήματα κάθε έτους διδάσκονται σε 2 εξάμηνα και οι εξετάσεις διενεργούνται 3 φορές χρόνο το.
Επαγγελματικά Δικαιώματα
1. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος Λογιστικής της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων έχουν τα ακόλουθα επαγγελματικά δικαιώματα:
α) Απασχολούνται σε θέματα λογιστηρίου στον ιδιωτικό τομέα και δημόσιο τομέα.
β) Ειδικότερα μπορούν να απασχοληθούν, είτε σε λογιστήρια, είτε σε τμήματα ή χώρους που έχουν οργανική σχέση με το λογιστήριο σε θέματα:
i) τήρησης και ενημέρωσης λογιστικών βιβλίων για τα οποία απαιτούνται επιστημονικές αναλύσεις των οικονομικών πράξεων όπως, βιβλίο ταμείου, βιβλίο διαφόρων πράξεων, βιβλίο αγορών, βιβλίο πωλήσεων, βιβλίο παραγωγής και κοστολογίου κ.λ.π
ii) τήρησης λογιστικών βιβλίων στα οποία καταχωρούνται περιοδικά τα περιουσιακά στοιχεία των Οικονομικών μονάδων καθώς και συναφείς λογιστικές καταστάσεις, όπως βιβλίο απογραφών και ισολογισμών κ.λ.π.
iii) σύνταξη καταστάσεων ή άλλων εγγράφων που περιέχουν ανάλυση και λογιστική διατύπωση οικονομικών πράξεων συνδεομένων με τα λογιστικά βιβλία χειρογράφων ή μηχανογραφημένων.
iv) τήρηση και έκδοση στοιχείων που χρησιμεύουν στο λογιστήριο σαν στοιχεία πρώτης εγγραφής όπως τιμολογίων, διπλοτύπων εισπράξεως κ.λ.π.
v) ενημέρωση καρτελών.
vi) καταγραφή περιουσιακών στοιχείων.
vii) τήρηση βιβλίων και στοιχείων κοστολογίου, βιβλίων και στοιχείων αποθήκης.
viii) μισθοδοσία.
iv) τήρηση διαφόρων στοιχείων και βιβλίων που προβλέπονται από τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.
x) κατεύθυνση και παρακολούθηση της εφαρμογής του όλου λογιστικού συστήματος των οικονομικών μονάδων και
xi) κατεύθυνση και παρακολούθηση των εργασιών σε συναφή με το λογιστήριο τμήματα, όπως κοστολόγησης, αγορών, προμηθειών κ.λ.π.

2. Οι παραπάνω πτυχιούχοι μετά τη συμπλήρωση πενταετούς συναφούς προϋπηρεσίας μπορούν να καλύπτουν τις θέσεις του κατά νόμο υπεύθυνου λογιστή, να ιδρύουν και να λειτουργούν λογιστικά γραφεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις στα οποία παρακολουθούν και ενημερώνουν βιβλία των κατηγοριών Α, Β και Γ του Κώδικα Φορολογικών Στοιχείων .

3. Οι παραπάνω πτυχιούχοι μπορούν να ελέγχουν και να θεωρούν τις υποβαλλόμενες από τους υπόχρεους τήρησης Α, Β και Γ κατηγορίας βιβλίων του Κώδικα Φορολογικών Στοιχείων, δηλώσεις προς τις αρμόδιες Οικονομικές Εφορίες, όπως δηλώσεις εισοδήματος, Φόρου Προστιθέμενης Αξίας κ.λ.π.

4. Οι πτυχιούχοι του παραπάνω Τμήματος μπορούν να διορίζονται στην εκπαίδευση, σύμφωνα με την κάθε φορά ισχύουσα νομοθεσία.
Πρόγραμμα Σπουδών
Α ΕΞΑΜΗΝΟ

Υποχρεωτικά
1. Γενικές Αρχές Λογιστικής - Δεοντολογία Επαγγέλματος (μορφή pdf ή μορφή Word)
2. Μαθηματικά για Οικονομολόγους (μορφή pdf ή μορφή Word)
3. Μικροικονομική (μορφή pdf ή μορφή Word)
4. Αστικό Δίκαιο (μορφή pdf ή μορφή Word)
5. Διοίκηση Επιχειρήσεων - Διοίκηση (μορφή pdf ή μορφή Word)
Β ΕΞΑΜΗΝΟ

Υποχρεωτικά
1. Χρηματοοικονομική Λογιστική Ι (σε pdf μορφή ή μορφή Word)
2. Ενιαίο Γενικό Λογιστικό Σχέδιο & ΝΠΔΔ (μορφή pdf ή μορφή Word)
3. Μακροικονομική (μορφή pdf ή μορφή Word)
4. Οικονομικά Μαθηματικά (μορφή pdf ή μορφή Word)
5. Εμπορικό Δίκαιο (μορφή pdf ή μορφή Word)
6. Αυτοματισμός Γραφείου (μορφή pdf ή μορφή Word)
Γ ΕΞΑΜΗΝΟ

Υποχρεωτικά
1. Χρηματοοικονομική Λογιστική ΙΙ (σε pdf μορφή ή μορφή Word)
2. Κώδικας Βιβλίων & Στοιχείων (ΚΒΣ) (μορφή pdf ή μορφή Word)
3. Χρηματοοικονομική Επιχειρήσεων των (μορφή pdf ή μορφή Word)
4. Στατιστική Επιχειρήσεων (μορφή pdf ή μορφή Word)
5. Επεξεργασία Κειμένων & Πινάκων (μορφή pdf ή μορφή Word)

Επιλογή ΕΝΑ από:
1. Διοίκηση Αποθεμάτων / Εφοδιαστική Αλυσίδα (pdf μορφή ή μορφή Word)
2. Δημόσια Οικονομική - Δημοσιονομικό Δίκαιο (μορφή pdf ή μορφή Word)
3. Εργατικό Δίκαιο (μορφή pdf ή μορφή Word)
4. Αγγλικά
Δ ΕΞΑΜΗΝΟ

Υποχρεωτικά
1. Λογιστική Εταιρειών
2. Λογιστική Κόστους Ι
3. Λογιστική ΦΠΑ
4. Αγορές Χρήματος & Κεφαλαίου
5. Αγγλική Ορολογία

Επιλογή ΕΝΑ από:
1. Κλαδικά Λογιστικά Συστήματα & Διεθνής Λογιστική
2. Ποσοτικές Μέθοδοι για Επιχειρήσεις
Ε ΕΞΑΜΗΝΟ

Υποχρεωτικά
1. Ανάλυση Οικονομικών Καταστάσεων
2. Λογιστική Κόστους ΙΙ
3. Διεθνείς Εμπορικές & Νομισματικές Σχέσεις
4. Μάρκετινγκ
5. Λογιστικές Εφαρμογές Ι

Επιλογή ΕΝΑ από:
1. Μεθοδολογία Έρευνας - Εφαρμογές Ποσοτικών Μεθόδων για Επιχειρήσεις με Χρήση Η / Υ
2. Οικονομοτεχνικές Μελέτες
Μεταπτυχιακά Προγράμματα
Επαγγελματική & Περιβαλλοντική υγεία - Διαχείριση & Οικονομική Αποτίμηση
Λογιστική & Ελεγκτική
Οικονομική των Επιχειρήσεων, Χρηματοοικονομική και Τραπεζική
Τεχνολογίες Προστασίας Περιβάλλοντος
ICS-Εντατικό Πρόγραμμα Ευφυή Συστήματα Υπολογιστών

Η ιστοσελιδα του τμηματος Λογιστικης ειναι:http://www.teicrete.gr/tei/el/index.php

edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη foreverfreak : 07-02-11 στις 04:09. Αιτία: Τονισμος ονοματος σχολης - αφαιρεση συνδεσμου
5
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

thalassolikos

Φοιτητής

Ο thalassolikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 26 ετών , Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 27 μηνύματα.

O thalassolikos έγραψε: στις 17:12, 18-02-11:

#11
Γεια σας μέλλοντες -ουσες φοιτητές-φοιτήτριες ορίστε 2 λόγια για το τμήμα μου το τμήμα ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΤΡΑΣ:
Το πρόγραμμα καλύπτει τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις στους
τομείς αιχμής των:
• Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας της Πληροφορίας,
• Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας,
• Ηλεκτρονικής και Υπολογιστών, και
• Συστημάτων και Αυτομάτου Ελέγχου.
Παράλληλα παρέχει το απαραίτητο υπόβαθρο γνώσεων κατά την δι‐
άρκεια των πρώτων έξι εξαμήνων φοίτησης.
Το πρόγραμμα προπτυχιακών σπουδών διαιρείται σε δέκα διδακτικά
εξάμηνα. Τα πρώτα έξι έχουν υποχρεωτικά μαθήματα υποδομής κοινά για ό‐
λους τους φοιτητές. Στις αρχές του εβδόμου εξαμήνου οι φοιτητές επιλέγουν
και παρακολουθούν ένα από τους τέσσερις κύκλους σπουδών σχετιζόμενο με
τους τομείς αιχμής/ειδίκευσης. Τα μαθήματα στα τελευταία εξάμηνα εμβαθύ‐
νουν και εξειδικεύουν την γνώση στις αντίστοιχες τεχνολογικές κατευθύνσεις.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση του διπλώματος είναι η συγγρα‐
φή της διπλωματικής εργασίας η οποία εκπονείται κατά τα τελευταία εξάμη‐
να σπουδών.
Το Τμήμα επίσης προσφέρει μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών το
οποίο οδηγεί στην απόκτηση του διδακτορικού τίτλου/διπλώματος. Σε αυτό
το πρόγραμμα εγγράφονται μετά από επιλογή σε εξαμηνιαία βάση φοιτητές
6
με πτυχίο ή δίπλωμα από περιοχές κυρίως θετικής ή τεχνολογικής κατεύθυν‐
σης.
Το Τμήμα ως οργανισμός έχει 52 μέλη διδακτικού και επιστημονικού
προσωπικού, 4 επιστημονικούς συνεργάτες. 20 μέλη ειδικού τεχνικού εκπαι‐
δευτικού προσωπικού, 2 μέλη ειδικού εκπαιδευτικού διδακτικού προσωπικο‐
ύ, 14 μέλη διοικητικού προσωπικού, και περίπου 2200 ενεργούς προπτυχια‐
κούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.
Πρόγραμμα Σπουδών για τα εξάμηνα 1ο έως 6ο

Περιλαμβάνει συνοπτικά πολύ μαθηματικά και φυσική όπως επίσης και προγραμματισμό (τα βασικά) αλλά και ηλεκτρολογικό-μηχανολογικό σχέδιο. Από το 4ο έτος και μετά χωριζόμαστε σε τομείς αναλογα με τα ενδιαφέροντα του καθενός. (Θα σας περισσότερα όταν φτάσω εκεί )


Γενικά η σχολή μου από το ένα εξάμηνο στο οποίο βρίσκομαι εδώ μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα καθώς ασχολείται με ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην εποχή μας, οι καθηγητές με κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις είναι εξαιρετικοί στη δουλειά τους, αλλά αν θέλετε να περνάτε μαθήματα θα πρέπει να ξεχάσετε τις ασύστολες εξόδους Δυστυχώς αυτό το καταλαβαίνεις μετά την εξεταστική του πρώτου εξαμήνου
7
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

g1wrg0s (01001)

Επιφανές Μέλος

Ο 01001 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 8,563 μηνύματα.

O g1wrg0s Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω! έγραψε: στις 11:13, 22-01-12:

#12
Καλημερα σε ολους.

Ειχα στο νου μου καποια στιγμη να γραψω κι εγω σε αυτο το θεμα και να ´μαι. Δεν υπαρχει πιο καταλληλη στιγμη απο το να πληροφορισω για την σχολη που φοιτω , μιας και δεν ειμαστε σε εποχη συμπληρωσης μηχανογραφικων ,ωστε να μπερδεψω παιδια αλλα ουτε και στην αρχη της χρονιας που πληροφοριες σαν και αυτες ισως να ηταν τελειως αδιαφορες.

Καλω λοιπον ΚΑΙ ολη την φουρνια του 93 να γραψει το οτιδηποτε μπορει να βοηθησει τους φετινους υποψηφιους να εχουν μια καλυτερη εικονα για καποιες σχολες.


Ξεκινω...
ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
και οπως ολοι κατταλαβατε ,βρισκεται στο πανεπιστημιο Κρητης.

Λοιπον, απο εγκαταστασεις δεν υπαρχει. Ειναι κατι για το οποιο καθε αλλο παρα πενευεται το συγκεκριμενο τμημα. Τα κτηρια ειναι απο προκατ και ειναι κακοσυντηρημενα. Ειδικα τις βροχερες μερες σε καποια σημεια καλυτερα να βρισκεσαι εξω παρα μεσα. Ειναι ας πουμε το μελανο σημειο του τμηματος.

Προσωπικο καθηγητων: Αν και σε καμια περιπτωση δεν μπορω να εκφερω πληρη αποψη για αυτον το τομεα θα παρουσιασω την πρωτη εντυπωση που εχω. Οπως σε καθε τμημα, σχολειο ή σχολη υπαρχουν οι καλοι και οι κακοι. Εδω, στην πλειοψηφια τους ειναι εμπειροι και με βαθυ γνωστικο επιπεδο του αντικειμενου τους καθηγητες.

Γραμματεία: Ναι ακουγεται γελειο που βαζω αυτο το πραγμα σαν μια ξεχωριστη κατηγορια, ομως ειμαι σιγουρος πως απο τον ερχομενο Οκτωβρη θα καταλαβετε (και με το παραπανω ) το γιατι το κανω. Η εξυπηρετηση ειναι αψογη και κανεις την δουλεια σου αμεσα. Υπαρχει σχεδον αμεση ενημερωση για αυτα που ενδιαφερουν τον φοιτητη .

Το ευχαριστο! ---> Θα μεταφερθουμε του χρονου (για πρωτη φορα πιστευω οτι υπαρχει ελπιδα) σε λοκαινουργιες εγκαταστασεις στην πανεπιστημιούπολη και αυτο λυνει αυτοματα το θεμα των εγκαταστασεων. Να μου το θυμηθειτε οτι αν γινει εν τελει η μεταφορα το τμημα θα γινει πολος ελξης ολων των επιδοξων πληροφορικαριων.

Πολη (Ηρακλειο): Ενταξει, δεν ειναι και το κεντρο της διασκεδασης. Ειναι μια πολη που προσεγγιζει Αθηνα και εχει πολλα χαρακτηριστικα επαρχειας . Ειναι βεβαιως θεμα γουστου και αναγκων , αλλα οι περισσοτεροι μενουν πολυ ευχαριστημενοι.Σε αυτο παιζει ρολο το οτι ερχονται και με λανθασμενες υποβαθμισμενες αντιληψεις για την Κρητη.
Απο Αθηναιους ακουω συχνα: "Ειναι μια μικρη Αθηνα το Ηρακλειο" και εχουν καποιο δικιο λογω του κοινου κυκλοφοριακου προβληματος.

μεταφορες: Θα μιλησω μονο για τις καθημερινες μεταφορες με τα λεωφορεια , διοτι θεωρω οτι αυτο ειναι το σημμαντικοτερο. ΑΚΡΙΒΕΙΑ. Τα εισητηρια ειναι ακριβα και γρηγορα θα ψαξετε να δειτε αν θα παρετε καμοια καρτα για τα λεωφορεια ,
ωστε να σας ερχονται φθηνοτερα. Δεν ξερω αν συμφρει να εχετε δικο σας μεσο μεταφορας λογω επισης ακριβων καυσιμων.
Ξερω, ξερω δεν αναφερα μονο για τη σχολη αλλα νομιζω πως και οι αλλοι δυο τομεις που αναφερα θα ειναι μεσα στο μυαλο των υποψηφιων για τις εξετασεις.

Συμβοουλη: ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ μη στηριχτειτε σε στερεότυπα για την επιλογη τη σχολη, οπως π.χ θελω χημικο και θα παω χειμικο Αθηνας γιατι η Αθηνα ειναι καλυτερη πολη ή γιατι το πανεπιστημιο ειναι πιο μουρατο. Να ξερατε ποσοι μουρατοι βλεπουν την πραγματικοτητα και την κοπανανε για να πανε σε σχολες που οντως αξιζουν. Ρωτηστε, δειτε πληροφοριες απο το Internet και πληροφορηθειτε για την δουλεια που γινετε σε καθε ιδρυμα. Κανε τε μια αρεστη επιλογη !


Χαιρετισμους . . .
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη g1wrg0s : 22-01-12 στις 12:05.
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

ἅλς

Φοιτητής

Ο ἅλς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 2,074 μηνύματα.

O ἅλς Παυση πλου σε αυτη τη θαλασσα .... έγραψε: στις 16:21, 22-01-12:

#13
Κάποιος άλλος;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

isabella

Φοιτητής

H isabella αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και Φοιτητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών Ιωαννίνων . Έχει γράψει 53 μηνύματα.

H isabella και τα μυαλά στα κάγκελα! έγραψε: στις 22:46, 28-01-12:

#14
και ναι... αφου μας καλει ο giwrgos (τη φουρνια του '93), ειπα να απαντησω!!!
φυσικα για το τμημαοικονομικων επιστημων των ιωαννινων!!!!
(http://www.econ.uoi.gr/)

Βρίσκεται στα Ιωάννινα, σε μία από τις μεγαλύτερες πανεπιστημιουπόλεις της χώρας, και σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της χώρας, με πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες.
Διάρκεια 8 εξάμηνα, 3 έτη υποχρεωτικών μαθημάτων,5 στο κάθε εξάμηνο, με το 2ο έτος να αποτελεί το πιο απαιτητικό και κατά γενική ομολογία δύσκολο-αλλά δεν έχω φτάσει ακόμα,άρα δεν ξέρω. Στο 4ο έτος 6 μαθήματα όλα επιλογής στο κάθε εξάμηνο,κάποια εκ των οποίων(4-5) εστιάζουν στο να γίνει κανείς καθηγητής,αφού συνεργάζονται με το παιδαγωγικό τμήμα και το φ.π.ψ. .
Πολλοί το κατηγορούν ότι δεν έχει αρκετά μαθήματα λογιστικής ή οργάνωσης και διοίκησης. Αλλά είναι ένα τμήμα οικονομικών σπουδών και όχι κάτι πιο εξιδεικευμένο. Σαφώς υπάρχουν διάσπαρτα πιο ειδικευμένα μαθήματα(λογιστική, επιχειρηματικότητα κλπ),αλλά μην περιμένετε το τέλειο-την τέλεια εξιδείκευση. Αυτά υλοποιούνται αλλιώς(μεταπτυχιακά και δε συμμαζεύεται)!
Τα αγγλικά είναι υποχρεωτικά(αγγλικά 1-2-3-4) και δεν μπορεί να πάρεις απαλλαγή με το proficiency(όπως σε άλλα τμήματα),γιατί έχει ορολογία,αλλά είναι πάρα πολύ χρήσιμα,οπότε μην το σκεφτείτε καν!!!
Το κυριότερο πρόβλημά του είναι ότι δεν έχει δικό του κτήριο. Συστεγάζεται ουσιαστικά με τη βιβλιοθήκη-είναι δίπλα δίπλα. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα(για όποιον θέλει να διαβάσει!-για όποιον θέλει να παίξει τίτσου, έχουμε το πιο σούπερ κυλικείο στο ίδιο μέρος και το μεγαλύτερο μη σας πω!!!), αλλά ο χώρος είναι μεγάαααλο πρόβλημα!!! Έχει μόνο 4 αίθουσες και κάποιες άλλες (π.χ. εργαστήριο η/υ), το οποίο δε βολεύει. Στην εξεταστική μαζεύεται κόσμος και ντουνιάς σε ένα διάδρομο!!! Μας παραχωρούν βέβαια και το αμφιθέατρο της βιβλιοθήκης,αλλά μας έκαναν έξωση κι από κει για βανδαλισμούς... τι να πεις!? Η γραμματεία είναι κάαααατω στο μεταβατικό(!) και έχει λίγο κόπο.Αλλά δεν περάζει.
Δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να κάνουν πρακτική άσκηση-πολύ καλό. Οι καθηγητές είναι πολύ αξιόλογοι και νέοι σχετικά(ο μεγαλύτερος δικός μου καθηγητής φέτος-εν έτει 2012-είναι 43),οπότε έχουν όρεξη να διαδόσουν τη γνώση τους και αυτό φαίνεται πολύ!(π.χ. δύο από τους καθηγητές έχουν εβδομαδιαία εκπομπή στο τοπικό ραδιο 98,7). Όποιος έρθει,πρέπει να ξέρει ότι παρόλο που έρχεται από πανελλήνιες, το διάβασμα σε μερικά μαθήματα είναι ή πρέπει να είναι καθημερινό. Αλλά αυτό είναι δουλειά του καθενός. (απλά σε κάποια δε λείπεις επειδή δεν πρέπει,και σε άλλα επειδή δε θες να λείψεις!).

Η ιστοσελίδα θα σας βοηθήσει αρκετά πιστεύω.Για όποιες απορίες, εδώ είμαστε.
Είναι μια καλή επιλογή,ειδικά στους καιρούς που ζούμε το αντικείμενο είναι τρελά χρήσιμο,αλλά και σαν πόλη και σαν περιοχή είναι πολύ οκ.
εννοείται πως το κυριότερο στο πανεπιστήμιο είναι να μάθει κανείς να σκέφτεται.
υ.γ. δώστε βάση στο μηχανογραφικό και βάλτε πρώτα τις σχολές που επιθυμείτε εσείς και μην κρίνετε απ'τις βάσεις.είδατε τι έγινε το 2011 με τα θέματα!!!
αντίο και καλή σταδιοδρομία!!!
2
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

evi07larissa

Διάσημο Μέλος

H evi07larissa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 798 μηνύματα.

H evi07larissa έγραψε: στις 18:08, 02-08-12:

#15
Αρχική Δημοσίευση από Revekka
Ήρθε και η σειρά μου να σας παρουσιάσω το τμήμα
Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΜΜΕ) του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Είναι ανεξάρτητο τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών!

Η ιστοσελίδα του τμήματος είναι : www.media.uoa.gr (η οποία είναι προσωρινή καθώς ετοιμάζουμε πυρετωδώς την καινούρια μας που είναι στα πρότυπα της ιστοσελίδας ολόκληρου του ΕΚΠΑ. )

Το τμήμα βρίσκεται στο πρώτο πεδίο και έχει εξέταση σε ειδικό μάθημα-ξένη γλώσσα με συντελεστή 1!

Τα κτίρια βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, διασκορπισμένα προς το παρόν, αλλά με προοπτική μέσα στα επόμενα 2 χρόνια να μεταφερθούμε στο δικό μας απέναντι από το παλιό χρηματιστήριο στην Σοφοκλέους. Προς το παρόν όπως είπα, η γραμματεία μας βρίσκεται στο Σύνταγμα (Σταδίου 5) και κάνουμε μαθήματα στην Νομική, στην Ιπποκράτους, στην Καλαμιώτου (στην Ερμού, στην εκκλησίτσα την Καπνικαρέα) και στη Σοφοκλέους. Τα εργαστήρια μας, που βρίσκονται στην Καλαμιώτου (έχουμε εργαστήριο πληροφορικής, ψυχολογίας, τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής παραγωγής), έχουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας (σκεφτείτε ότι δουλεύουμε σε Mac τελευταίας τεχνολογίας).

Οι καθηγητές μας είναι νέοι στην πλειοψηφία τους, με πραγματικά πολύ όρεξη να δουλέψουν και να δώσουν πράγματα (οι φοιτητές δεν θέλουν να πάρουν πράγματα). Χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες, είναι πολύ συνεργάσιμοι και επικοινωνούν με τους φοιτητές τους, δίνουν έξτρα βιβλιογραφία και σε όποιον ενδιαφέρεται, του δίνουν και ευκαιρίες εξέλιξης με ερευνητικά προγράμματα, έρευνες, συνέδρια κλπ. Έχουμε αρκετούς γνωστούς καθηγητές αλλά δεν είναι αυτοί που δίνουν το κύρος καθώς πολλοί, έχουν την εμπειρία αλλά δεν έχουν την στόφα, την μεταδοτικότητα που πρέπει να έχουν οι καθηγητές.

Στη σχολή διδάσκονται μαθήματα πολλών θεματικών περιοχών. Τα δύο πρώτα έτη, είναι πιο γενικά. Έχουν μόνο υποχρεωτικά μαθήματα, βασικά για τις γνώσεις (ιστορία, κοινωνιολογία, στατιστική, ιστορία της τέχνης κ.α.) ενώ από το τρίτο έτος μπαίνουν στο παιχνίδι και τα επιλογής και τα σεμινάρια όπου ο κάθε ένας μπορεί να εστιάσει στο αντικείμενο που τον ενδιαφέρει. Κάνουμε από καθαρά δημοσιογραφικά μαθήματα, μέχρι μάρκετινγκ και διαφήμιση, μέχρι τεχνολογικά ακόμα και μαθήματα ανάλυσης λόγου, πολιτικής και ποίησης. Επίσης, εκτός από συγγραφή άρθρου, μπορεί κάποιος να μάθει και Photoshop, Quark, Dreamweaver και άλλα προγράμματα. Μια ιδέα των μαθημάτων μπορείτε να πάρετε εδώ, είναι του χειμερινού εξαμήνου: http://old.media.uoa.gr/emme/news/read.php?id=3116

Γενικά η σχολή είναι εύκολη να βγει, δύσκολη όμως για να βγάλει κάποιος έναν καλό βαθμό. Δεν είναι ακατόρθωτο αλλά θέλει διάβασμα για να βγάλεις το 8.5, ειδικά στα μαθήματα των μεγάλων ετών που είναι και δύσκολα και μεγάλα. Οι καθηγητές προσπαθούν να ανεβάσουν το επίπεδο και ζητούν πράγματα πρωτότυπα και πολλές φορές δύσκολα, αλλά πραγματικά αξίζει το κόπο (το βλέπω και από την πλευρά των φοιτητών αφού έχω τελειώσει τη σχολή αλλά και από την πλευρά των καθηγητών, τώρα με το διδακτορικό). Θέλει παρακολούθηση η σχολή, χάνεις πολλά κομμάτια αν δεν πατάς καθόλου και από θέμα σημειώσεων και από θέμα εμπειριών.


Τι μπορείς να κάνεις από τη σχολή αυτή;
Μπορείς φυσικά να γίνεις δημοσιογράφος, σε όποιον τομέα και αν θέλεις ( κάνουμε μέχρι και αθλητισμό και ΜΜΕ σαν μάθημα). Μπορείς να κάνεις ότι έχει σχέση με την επικοινωνία. Από πολιτική επικοινωνία, επικοινωνία σε οργανισμούς, δημόσιες σχέσεις, επικοινωνιολόγος, οτιδήποτε πραγματικά. Ακόμα μπορείς να ασχοληθείς με ηλεκτρονική διακυβέρνηση (όπως κάνω και εγώ), μάρκετινγκ ( με ένα κατάλληλο μεταπτυχιακό). Ότι έχει να κάνει με την επικοινωνία, μπορούμε να το κάνουμε. Μέχρι και κριτικός τέχνης (ως ένα σημείο). Το καλό είναι ότι το πτυχίο μας δεν είναι περιορισμένο, είναι ενιαίο, οπότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις όπως θέλεις και να το κατευθύνεις με το μεταπτυχιακό, αν θες να κάνεις αργότερα.

Επίσης το τμήμα μας δίνει τη δυνατότητα πολλών και ενδιαφερόντων μεταπτυχιακών που μπορείτε να δείτε εδώ: http://old.media.uoa.gr/emme/news/read.php?id=2948&s=μεταπτυχιακό+πρόγραμμα

Αυτά από τα ΕΜΜΕ!
Τα συστήνω ανεπιφύλακτα, πέρασα υπέροχα χρόνια....!
Αν έχω ξεχάσει κάτι να πω, στείλτε μου, είμαι στη διάθεσή σας!!!
Τι ωραία σχολή.... Ακόμα το μετανιώνω που δεν την δήλωσα πέρυσι.... Κατακτήριες είναι δύσκολες;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

olina11

Φοιτητής

H olina11 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών , Φοιτητής του τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας Θράκης (Κομοτηνή) και μας γράφει απο Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 134 μηνύματα.

H olina11 ειχες μια ευκαιρια,την αφησες να φυγει;) έγραψε: στις 11:29, 02-09-12:

#16
κανεις αλλος???να μαθουμε και για αλλα τμηματα ρε παιδια
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Nανσυ94

Φοιτητής

H Nανσυ94 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών , Φοιτητής του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Παντείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 29 μηνύματα.

H Nανσυ94 έγραψε: στις 16:10, 25-09-12:

#17
Μπορεί κάποιος να με ενημερώσει για την διεθνών και ευρωπαικών σπουδών Παντείου; Είμαι πρωτοετής και δεν ξέρω τι μου γίνεται...
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Νηρηίς : 25-09-12 στις 16:19. Αιτία: Greeklish
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

Κ.Κ.

Νεοφερμένος

H Κ.Κ. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών . Έχει γράψει 8 μηνύματα.

H Κ.Κ. έγραψε: στις 02:02, 24-01-13:

#18
εγω σπουδαζω φιλολογια στην καλαματα και θα σας πω λιγα πραγματα γ τν σχολη μ.εχει συκοφαντηθει ιδιαιτερα επειδη ειναι σχετικα καινουριο τμημα..αλλα αυτο δεν εχει παντα αρνητικα..το κτηριο βρισκεται σε πολυ καλη κατασταση κ ειναι πεντακαθαρο..και γενικα ο χωρος του πανεπιστημιου εχει αρκετα δεντρα που δημιουργουν ωραια ατμοσφαιρα..οι φοιτητες ειναι λιγοι,σχετικα με αλλα τμηματα φιλολογιας,και αυτο ειναι καλο γιατι εχουμε αμεση σχεση με τους καθηγητες..επισης οι καθηγητες μας ειναι αρκετα νεοι για πανεπιστημιακοι και δειχνουν κατανοηση..ως σχολη ειναι δυσκολη αρκετα..οπως εξαλλου καθε τμημα φιλολογιας..και παρεχετε ουσιαστικη γνωση..κατι που για εμενα ειναι το σημαντικοτερο αφου κανενα μαθημα δεν 'πονταρει' στην παπαγαλια..και τελος νομιζω δεν χρειαζεται να σχολιασω το ποσο ομορφη ειναι η Καλαματα αφου αυτο ειναι δεδομενο!
1
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

metspanos

Διάσημο Μέλος

Ο metspanos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Έχει γράψει 780 μηνύματα.

O metspanos έγραψε: στις 15:09, 02-02-13:

#19
επιπεδον σπουδων; 9
επιπεδο καθηγητων: 9
υλικοτεχνικη υποδομη: 4
επαγγελματικες προοπτικες: 8
3
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

MakisH (Μάκης)

Φοιτητής

Ο Μάκης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών , Φοιτητής του τμήματος Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 124 μηνύματα.

O MakisH έγραψε: στις 19:23, 24-06-13:

#20

Σχολή Χημικών Μηχανικών ΕΜΠ
(SOS: Δεν απαιτείται Θετική Κατεύθυνση!)

Όταν λες ότι θέλεις να περάσεις στους Χημικούς Μηχανικούς, όλοι συγχαίρουν στο "μηχανικούς" αλλά ελάχιστοι καταλαβαίνουν το "χημικούς"! Εδώ θα μιλήσουμε για τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, στην Αθήνα. Υπάρχουν ακόμα δυο "αδελφές" σχολές, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Τι σπουδάζει ένας ΧΜ
Ο Χημικός Μηχανικός θα λέγαμε ότι "συνδέει" τους υπόλοιπους μηχανικούς με τον μικροσκοπικό κόσμο των μορίων και των ατόμων. "Παντρεύει" σχολές όπως οι Μηχανολόγοι μηχανικοί, οι Χημικοί, οι Βιολόγοι, οι Φυσικοί. Αγαπημένα πεδία απασχόλησης: χημική βιομηχανία, βιομηχανία τροφίμων, φαρμακοβιομηχανία, περιβαλλοντικές και ενεργειακές τεχνολογίες και φυσικά πολύ έντονη ερευνητική δραστηριότητα. Στη σχολή του ΕΜΠ μπορεί κανείς να παρακολουθήσει και πολλά οικονομικά-διοικητικά μαθήματα. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό έχει οδηγήσει και σε πιο ισορροπημένη κατανομή φοιτητών/φοιτητριών, που κυμαίνεται με αρκετή ακρίβεια στο 50%/50%.

Θα μάθετε Χημεία, σύμφωνοι, αν θέλετε μπορείτε να γίνεται "ειδικοί" σε αυτήν. Αν δεν έχετε τις βάσεις, ενισχυτική διδασκαλία θα σας καλύψει κάποια κενά, αν και θα τη μάθετε από την αρχή έτσι κι αλλιώς. Γρήγορα όμως θα συνειδητοποιήσετε ότι η Χημεία είναι ένα πολύ μικρό κομμάτι, ίσως μάλιστα και να το "μισήσετε", χωρίς να έχετε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα! Θα μάθετε ακόμα, ενδεικτικά:

Περισσότερα στον ηλεκτρονικό οδηγό σπουδών της Σχολής.

Κάτι που μάλλον έχετε αρχίσει να καταλαβαίνετε: Άλλο Χημικός Μηχανικός, άλλο Χημικός. Πολλές φορές συνεργάζονται και υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνουν και οι δυο. Όμως, γενικώς, ο Χημικός Μηχανικός δεν έχει (συνήθως) τόσο βαθιές γνώσεις Χημείας όσο ένας Χημικός, ενώ ένας Χημικός δεν μπορεί τόσο εύκολα να περάσει από την κλίμακα του εργαστηρίου στην κλίμακα του εργοστασίου γιατί δεν έχει το ίδιο εύρος γνώσεων διαφορετικών αντικειμένων. Ειδικότερα, ο Χημικός θα μελετήσει π.χ. με ποιον ακριβώς τρόπο γίνεται μια χημική αντίδραση (μηχανισμός). Ο ΧΜ θα πάρει τα αποτελέσματα του Χημικού, θα είναι σε θέση να τα κατανοήσει και θα τα εφαρμόσει για να φτιάξει π.χ. έναν βιομηχανικό αντιδραστήρα. Μην ανησυχείς, υπάρχει περιθώριο να καθορίσεις πάρα πολλά πράγματα. Κατά τα άλλα, και οι δυο μπορούν να κάνουν π.χ. χημικές αναλύσεις, είτε κλασσικές (πχ τιτλοδότηση) είτε φασματομετρικές κ.α. (με ειδικά όργανα). Επίσης, εύκολα μπορεί ένας ΧΜ να γίνει τελικά Χημικός και το ανάποδο. Όμως keep in mind: ο Χημικός Μηχανικός μαθαίνει τόσα πολλά που τελικά είναι ένα καλό "μπαλαντέρ" για κάποιον που δεν είναι σίγουρος τι ακριβώς θέλει.

Τι θα κάνω στη Σχολή ΧΜ ΕΜΠ;
Εκτός από μαθήματα, στη σχολή μας θα συμμετάσχεις σε πολλά υποχρεωτικά ή μη εργαστήρια. Δεν είναι κάτι δύσκολο, απλώς θέλει να αφιερώσεις κάποιον χρόνο. Ωστόσο, από τα εργαστήρια θα μάθεις πολλά, θα δεις πολλά και σίγουρα κάτι θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον και θα σου αλλάξει τον τρόπο σκέψης. Στο πρώτο έτος θα κάνεις μεταξύ άλλων εργαστήρια Χημείας όπου θα "λερώσεις τα χέρια σου" στους εργαστηριακούς πάγκους μαθαίνοντας τα βασικά. Στα επόμενα έτη θα συμμετάσχεις σε εργαστήρια όπου θα κάνεις από πειράματα σε πάγκο μέχρι πειράματα σε πιλοτικής κλίμακας διατάξεις. Ειδικά στα τελευταία έτη, θα χρησιμοποιήσεις πολλά προγράμματα Η/Υ (που θα μάθεις εκεί) για να κάνεις προσομοιώσεις ακόμα και ολόκληρων εργοστασίων. Εργαζόμενος σε πραγματικά προβλήματα θα μάθεις να παίρνεις δικές σου, γρήγορες αποφάσεις και εργαζόμενος σε ομάδες θα (πρέπει να) μάθεις να κατανείμεις τη δουλειά και να συνεργάζεσαι όπου χρειάζεται.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών σου θα κάνεις πρακτική άσκηση και διπλωματική εργασία, ενώ επίσης στο 7ο (από τα 10) εξάμηνο σπουδών σου θα διαλέξεις μια "κατεύθυνση" με μαθήματα που εμβαθύνουν σε κάποια θέματα. (περί εμβαθύνσεων) Πιθανότατα, κάποιες στιγμές κατά τη διάρκεια των σπουδών σου θα μπορέσεις να συμμετάσχεις και σε εκδρομές που οργανώνονται στα πλαίσια κάποιων μαθημάτων ή για όλο το έτος.

Είναι δύσκολη σχολή;
Λίγα είναι τα μαθήματα που "είναι δύσκολα" και συνήθως είναι πολύ σημαντικά. Ωστόσο χρειάζεται αρκετό τρέξιμο για τις εργασίες. Σχεδόν κάθε εβδομάδα θα πρέπει να κάνεις ατομικές ή ομαδικές αναφορές πάνω στις εργαστηριακές ασκήσεις που πραγματοποίησες. Αυτό ωστόσο είναι καλό διότι δεν σε αφήνει να "αφήσεις" τη σχολή. Ακόμα και ο πιο "περαστικός", κάτι θα μάθει.

Με το τρέχον πρόγραμμα σπουδών, σε κάθε εξάμηνο παρακολουθεί κανείς συνήθως 6 μαθήματα, από τα οποία το ένα είναι μάθημα επιλογής. Ένας μέσος όρος 25-30 ωρών μαθημάτων-εργαστηρίων εβδομαδιαίως είναι τυπικός.

Από πλευράς εξετάσεων, υπάρχει κανονική εξεταστική στο τέλος κάθε εξαμήνου και επαναληπτική τον Σεπτέμβρη. Στην επαναληπτική εξεταστική μπορείς, εκτός από τα μαθήματα που χρωστάς, να δώσεις μαθήματα που πέρασες στην κανονική, με στόχο να βελτιώσεις τον βαθμό σου σε αυτά (μετράει ο μεγαλύτερος βαθμός, όπως σε όλο το ΕΜΠ).

Υποδομές
Η Σχολή ΧΜ ΕΜΠ στεγάζεται σε δικό της, αρκετά ευρύχωρο, κτήριο στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. (πώς θα έρθω;) Όλα τα μαθήματα γίνονται στα 2 αμφιθέατρα και τις 13 εν χρήσει αίθουσες διδασκαλίας του κτηρίου. Το κτήριο στεγάζει πάρα πολλά ερευνητικά και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Ως προς τον εξοπλισμό, τα εκπαιδευτικά εργαστήρια είναι γενικώς άρτια εξοπλισμένα, άλλοτε με σύγχρονα και άλλοτε με παλιότερα μηχανήματα. Παράλληλα, υπάρχει το ημι-βιομηχανικό ή "βαρύ" εργαστήριο στο οποίο βρίσκονται εγκατεστημένες μεγάλες διατάξεις (πιλοτικής κλίμακας) και το "οριζόντιο" εργαστήριο το οποίο έχει συγκεντρωμένα τα πλέον ακριβά και σύγχρονα όργανα στη Σχολή, για χρήση από όλα τα άλλα εργαστήρια. Πρόβλημα υποδομών και εξοπλισμού δεν υπάρχει, πέρα από κάποια γυαλικά και άλλα αναλώσιμα στα εκπαιδευτικά εργαστήρια Χημείας του πρώτου έτους που δεν υπάρχουν πάντα σε αφθονία. Η ουσία είναι ότι αυτά που θα μάθετε μπορείτε να τα δείτε και στην πράξη, και όχι μόνο σε "βίντεο".

Κατά τα άλλα, η σχολή μας διαθέτει δικό της αναγνωστήριο-βιβλιοθήκη, δυο πλήρως εξοπλισμένα "pc lab" (60+20 υπολογιστές, οι 60 ελεύθερα προσβάσιμοι και εκτός μαθημάτων), αρκετούς υπερσύγχρονους υπερυπολογιστές (συστοιχίες υπολογιστών), δικές της αίθουσες εκδηλώσεων και ίσως το καλύτερο (αυτή τη στιγμή τουλάχιστον) κυλικείο του ΕΜΠ. Ευρύτερα, το ΕΜΠ διαθέτει μια πολύ μεγάλη Κεντρική Βιβλιοθήκη, ένα σύγχρονο και μεγάλο Αθλητικό Κέντρο, μέχρι και στούντιο μουσικής για πρόβες. Μέσα στην πολυτεχνειούπολη υπάρχουν επίσης δυο εστιατόρια, φωτοτυπάδικα και άλλα καταστήματα.

Διδάσκοντες
Κάθε χρόνο αποχωρούν παλαιότεροι καθηγητές και τη θέση τους παίρνουν νεότεροι. Μέσα στα πλαίσια της "ρύθμισης" του πλήθους μελών ΔΕΠ σε όλες τις σχολές, μπορούμε να πούμε ότι η Σχολή διαθέτει ικανοποιητικά πολλά μέλη ΔΕΠ. Επιπρόσθετα, κάποια γενικά μαθήματα διδάσκονται από μέλη ΔΕΠ άλλων σχολών (Μαθηματικά, Φυσική, κτλ). Αν μπορούσαμε να τους αξιολογήσουμε, θα συναντούσαμε κάποιους έως αρκετούς "πολύ καλούς έως άριστους", πολλούς "όχι κακούς" και λίγους "προβληματικούς". Αυτό φυσικά αποτελεί προσωπική άποψη. Γενικώς όμως, υπάρχει ένα σημαντικό δυναμικό που μπορεί να κρατάει τη Σχολή ψηλά, τόσο από εκπαιδευτική όσο και από ερευνητική σκοπιά. Μάλιστα, γενικώς απουσιάζει η εικόνα της "γραβάτας" από το ντύσιμο των καθηγητών μας. Γενικώς δηλαδή είναι προσιτοί, θέλουν να βοηθήσουν και μπορείς να τους βρεις να τους μιλήσεις. Φυσικά, για βοήθεια μπορείς να βασίζεσαι πάντα και στους συμφοιτητές σου. Το κλίμα εδώ δεν είναι τόσο (άσχημα) "ανταγωνιστικό".

Συγγράμματα
Όπως σε όλες τις σχολές, συγγράμματα εμπορίου παίρνουμε μέσω του συστήματος "Εύδοξος". Παράλληλα, το ΕΜΠ διαθέτει δικό του εκδοτικό οίκο και τυπογραφείο, και έτσι παίρνουμε σε πολλά μαθήματα τυπωμένες τις σημειώσεις-βιβλία των καθηγητών. Τα περισσότερα συγγράμματα προέρχονται από καθηγητές του ΕΜΠ, ενώ δεν λείπουν ακόμα και μεταφρασμένα συγγράμματα από καθηγητές ξένων πανεπιστημίων. Γενικώς κρίνονται επαρκή για τις εξεταστικές και όχι μόνο ανάγκες των μαθημάτων. Κατά τα άλλα, σπάνια δεν θα βρει κανείς το βιβλίο που χρειάζεται στην Κεντρική Βιβλιοθήκη.

Άλλες δραστηριότητες
Στο χέρι σας είναι να μην βαρεθείτε ποτέ στη σχολή μας. Ενδεικτικές δραστηριότητες:Επίσης, χωρίς να γνωρίζω αν αυτό σας χαροποιεί ή σας δυσαρεστεί, στη σχολή μας μπορείτε να ασχοληθείτε και με τον πολιτικό στίβο, καθώς δραστηριοποιούνται σε αυτήν όλες οι συνήθεις παρατάξεις, ενώ η συχνότητα διεξαγωγής γενικών συνελεύσεων είναι η τυπική για το πολυτεχνείο. Τα πράγματα δεν είναι τόσο πολωμένα όσο σε σχολές του κέντρου της Αθήνας. Πέρα από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, όλοι είναι φίλοι με όλους. Τέλος, στο ΕΜΠ δραστηριοποιούνται κάποια παραρτήματα διεθνών φοιτητικών οργανώσεων.

Χρήσιμες πληροφορίες
Στην ιστοσελίδα της Σχολής και στην ιστοσελίδα του ΕΜΠ:Στο forum φοιτητών της Σχολής:
edited Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη MakisH : 24-06-13 στις 19:42.
14
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Certi, dimospap, tsiobieman, Beautiful Dream, chrispolsci