×
Επεξεργασία Προφίλ Επεξεργασία Avatar Επεξεργασία Υπογραφής Επεξεργασία Επιλογών E-mail και Κωδικός Ρυθμίσεις Ειδοποιήσεων
×
Αποσύνδεση Οι Συνδρομές μου Το Προφίλ μου Τα Posts μου Τα Threads μου Λίστα Επαφών Αντιδράσεις σε Posts μου Παραθέσεις των Posts μου Αναφορές σε Εμένα Ενέργειες Συντονιστών Αόρατος Χρήστης

Το iSchool είναι η μεγαλύτερη μαθητική διαδικτυακή κοινότητα με 68,840 εγγεγραμμένα μέλη και 2,473,188 μηνύματα σε 78,669 θέματα. Αυτή τη στιγμή μαζί με εσάς απολαμβάνουν το iSchool άλλα 359 άτομα.

Καλώς ήρθατε στο iSchool!

Εγγραφή Βοήθεια

Γαλλικά και Γαλλοφωνία

mission possible

Μαθητής Β' λυκείου

Ο mission possible αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών και Μαθητής Β' λυκείου . Έχει γράψει 650 μηνύματα.

O mission possible έγραψε: στις 16:14, 07-04-09:

#1
Τι σημαίνει για σας η ένταξη της Ελλάδας στην Παγκόσμια Οργάνωση της Γαλλοφωνίας;

Γαλλοφωνία 2009 στην Κύπρο


Πρόγραμμα εκδηλώσεων

- Τετάρτη 4 Μαρτίου, 19:30 – Λευκωσία, Καστελιώτισσα
Διάλεξη «Η Γαλλική παρουσία στον Κυπριακό χώρο», από τους Sylvain Béraud (στα γαλλικά) και Γιάννη Η. Ιωάννου (στα ελληνικά).
Μουσικό πρόγραμμα με γαλλικά και ελληνικά τραγούδια από την Έλενα Σάββα και δεξίωση από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου.

- Παρασκευή 6 Μαρτίου, 19:45 – Λευκωσία, Κινηματογράφος Πάνθεον (μέχρι τις 13 Μαρτίου)
Τελετή έναρξης του 4ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου και δεξίωση.
(βλέπε ημερολόγιο προβολών).

- Δευτέρα 9 Μαρτίου, 19:00 – Λευκωσία, Πανεπιστήμιο Κύπρου (οδός Καλλιπόλεως)
60η επέτειος της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων :
- Εγκαίνια μιας έκθεσης αφίσας από την Α.Ε. τον Πρέσβη της Γαλλίας κ. Nicolas Galey, στην παρουσία της Florence Benoît-Rohmer, Γενικής Γραμματέας του Διεθνούς Κέντρου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας – Βενετία
Μουσική παρέμβαση της γαλλίδας φλαουτίστριας Indiana Blume.
- Προσφωνήσεις από τρείς καθηγητές του Πανεπιστημίου Κύπρου

- Σάββατο 14 Μαρτίου, 19:30 – Λευκωσία, Γαλλικό Σχολείο Arthur Rimbaud
«Η Ορθογραφία», σε συνεργασία με το Σύνδεσμο « Vivre à Chypre » και το γαλλικό βιβλιοπωλείο « La Boîte à Lire » - εγγραφές : info@nicosieaccueil.org

- Σάββατο 14 Μαρτίου, από τις 10:00 μέχρι τις 18:30 , Έγκωμη, οδός Γρηγόρη Αυξεντίου 52
«Τουρνουά ποδοσφαίρου της Γαλλοφωνίας» : λαμβάνουν μέρος 12 ομάδες χωρών μελών ή παρατηρητών της Γαλλοφωνίας.

- Κυριακή 15 Μαρτίου, από 11:30 μέχρι 14:30
«Τουρνουά ποδοσφαίρου της Γαλλοφωνίας» : ημιτελικός, τελικός και απονομή των κυπέλλων από την Α.Ε. τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο κύριο Nicolas Galey στη παρουσία των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών Cédric Bardon και Abdelkrim Kissi

- Πέμπτη 19 Μαρτίου, 19:30 – Λευκωσία, Αμφιθέατρο της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.
Τελετή απονομής των βραβείων του σχολικού διαγωνισμού «Γαλλοφωνία 2009»
Με τη συμμετοχή της γαλλίδας φλαουτίστριας Indiana Blume

- Παρασκευή 20 Μαρτίου, 20:00 – Λευκωσία, Ξενοδοχείο Hilton Park
Μπουφέ της Γαλλοφωνίας (με πρόσκληση)

- Σάββατο 21 Μαρτίου, 19:30 – Λευκωσία, Γαλλικό Σχολείο Arthur Rimbaud
«Η βραδιά των ταλέντων», σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Γαλλόφωνων και Γαλλόφιλων της Κύπρου.

- Δευτέρα 23 Μαρτίου, 16:00 – Λευκωσία, Πολιτιστικό Κέντρο Arabahmet
Τελετή απονομής των βραβείων του σχολικού διαγωνισμού

- Δευτέρα 23 Μαρτίου, 19:00 – Λευκωσία, Καφέ Οκτάνα
Λογοτεχνική στρογγυλή τράπεζα « Les Belles Etrangères » : μαρτυρία και μετάφραση, με τη συμμετοχή της συγγραφέας Gabriela Adamasteou (Ρουμανία) και των συγγραφέων Τάκη Θεοδωρόπουλος (Ελλάδα), Rachid El-Daif (Λίβανος), Boiko Lambovski (Βουλγαρία) και Eric Pessan (Γαλλία).

- Παρασκευή 27 Μαρτίου,20:30 – Λατσιά, Νέα Σκηνή του Θ.Ο.Κ.
Θεατρική παράσταση του έργου του Eric Pessan « Απογραφή των περιουσιακών στοιχείων του Sauveur Marin », εμπνευσμένο από το έργο της Άννας Pouradier-Duteil : « Προξενείο της Γαλλίας στη Λάρνακα : ανέκδοτα έγγραφα της ιστορίας της Κύπρου,1660-1708» (έκδοση Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών Κύπρου) και σε σκηνοθεσία του Charles Tordjmann. Συμπαραγωγή Γαλλικού Πολιτιστικού Κέντρου και Θ.Ο.Κ, μέσα στα πλαίσια της διεθνούς ημέρας θεάτρου και με την στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Το έργο θα είναι στα γαλλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.

- Σάββατο 28 Μαρτίου, 11.00 – Λευκωσία, Βιβλιοπωλείο « La Boîte à Lire ».
Συνάντηση με το συγγραφέα Eric Pessan.

- Σάββατο 28 Μαρτίου, 20:00 – Λατσιά, Νέα Σκηνή του Θ.Ο.Κ.
Δεύτερη θεατρική παράσταση του έργου του Eric Pessan.

Η Γαλλοφωνία στην Τηλεόραση
- Σειρά ντοκιμαντέρ του Yann Arthus-Bertrand «Η Γη Από Ψηλά» (Ρ.Ι.Κ 2, - 07, 08, 14, 15, 21, 22, 28 και 29 Μαρτίου στις 7.10μ.μ.)
- « Lʼétat de grâce », ταινία σε έξι επεισόδια της Anne Consigny (Ρ.Ι.Κ 2, - 16, 17, 18, 19, 23, 24 Μαρτίου στις 9.17μ.μ.
- « Jeanne Poisson, Marquise de Pompadour », ταινία ιστορίας σε δυο μέρη του Robin Davis (Ρ.Ι.Κ 2 – 18 και 19 Μαρτίου στις 10μ.μ.)
- «Ο κατά φαντασία ασθενής», του Μολιέρου σε διασκευή του Christian de Chalonge (Ρ.Ι.Κ 2 – 06 και 27 Μαρτίου στις 10μ.μ.)
- « Figaro », ταινία του Jacques Weber βασισμένο στο έργο του Beaumarchais (Ρ.Ι.Κ 2 – 13 Μαρτίου στις 10μ.μ.)

Η Γαλλοφωνία στο Ραδιόφωνο
Γαλλόφωνα τραγούδια και διαγωνισμός : «Το CD μου κύκλους κάνει» πρόγραμμα του Μάριου Παπαδόπουλου (πρώτο πρόγραμμα ραδιοφώνου του Ρ.Ι.Κ 97.20 από τις 11π.μ. μέχρι τις 12μ. κάθε μέρα εκτός Σαββάτου και Κυριακής, από τις 03 μέχρι τις 20 Μαρτίου)

Η Γαλλοφωνία στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
- Στο Τμήμα γαλλικών : γραπτός διαγωνισμός γύρω από τις δέκα λέξεις της γαλλικής γλώσσας 2009 : «Δέκα λέξεις για το αύριο». Την απονομή των βραβείων θα κάνει η Α.Ε. ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο, Nicolas Galey
- Στο Κέντρο γλωσσών : γαλλικό quiz.
- «Παράθυρο στο Βέλγιο»
- Κινηματογραφική προβολή
- Διάλεξη με θέμα «Η πολιτική κρίση στο Βέλγιο και οι ιστορικές της ρίζες»

Η Γαλλοφωνία στα σχολεία
- Πέμπτη 19 Μαρτίου, 9.30- Λευκωσία, Λύκειο Αποστόλου Μάρκου
- Παρασκευή 20 Μαρτίου, 7.30 – Λακατάμια, Λύκειο Άγιος Γεώργιος

Η Γαλλοφωνία στην Alliance Française της Λεμεσού
- Παρασκευή 19 Μαρτίου, 15:00-19:00 «Ημέρα πόρτες ανοικτές»
- Παρασκευή 27 Μαρτίου, 8μ.μ. «Βραδιά γευσιγνωσίας»

Η Γαλλοφωνία στην Alliance Française της Πάφου
Διαγωνισμός ανοικτός σε όλους του μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων της Πάφου : «Δημιουργία μιας αφίσας και ενός τραγουδιού στη γαλλική γλώσσα».
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

1994kc

Μαθητής Α' λυκείου

Ο 1994kc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών , Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 800 μηνύματα.

O 1994kc έγραψε: στις 17:17, 07-04-09:

#2
μηπως γνωριζεις το προγραμμα για θεσ/νικη?
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

A propos (Νίκος)

Πτυχιούχος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , Πτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,499 μηνύματα.

O A propos Jongleur en exercice - Cage en folie έγραψε: στις 17:52, 07-04-09:

#3
Διμερείς σχέσεις » Η Γαλλοφωνία στην Ελλάδα » Δράσεις της Γαλλοφωνίας » Η Ημέρα της Γαλλοφωνίας 2009 στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα
Η Ημέρα της Γαλλοφωνίας 2009 στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα

Table des matières
Η Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας στη Θεσσαλονίκη

Με την ευκαιρία αυτού του εορτασμού το Γαλλικό Ινστιτούτο σε συνεργασία με άλλους φορείς θα πραγματοποιήσει σειρά ποικίλων εκδηλώσεων καλύπτοντας όλο το καλλιτεχνικό φάσμα και τα ενδιαφέροντα νέων και μη, γαλλόφωνων και μη :
την Τετάρτη 11 Μαρτίου

στις 8 μ.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο, θα εγκαινιασθεί η έκθεση έργων τέχνης από ανακυκλωμένα μέταλλα της εταιρίας UBU. Τα έργα ,δημιουργίες αποφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών, συμβάλλουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση αλλά , συνάμα, έχουν τύχει μεγάλης αποδοχής από το φιλότεχνο κοινό με την δημιουργία φέτος καταστήματος διάθεσής τους και στο Παρίσι. ( Διάρκεια έκθεσης : 12 έως 24 Μαρτίου / εγκαίνια : 11 Μαρτίου, 8 μ.μ)
στο Δημοτικό Ραδιόφωνο FM101, την Τετάρτη 11 Μαρτίου 6 με 7 μμ. ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Christian Thimonier, θα παρουσιάσει γαλλικά τραγούδια του χθες και του σήμερα, μαζί με τον Αλέξανδρο Αθανασόπουλο
την Πέμπτη 19 Μαρτίου

στις 8 μ.μ στο Γαλλικό Ινστιτούτο, ο Julien Kilanga-Musinde, Διευθυντής Γλωσσών και Γραπτού Λόγου του Διακυβερνητικού Γραφείου Γαλλοφωνίας στο Παρίσι θα παρουσιάσει την δίγλωσση ποιητική συλλογή «Αποικία Κοχυλιών» της γαλλόφωνης ποιήτριας Μελίτας Τόκα-Καραχάλιου.
την Παρασκευή 20 Μαρτίου

στις 12 το μεσημέρι, ο Γιώργος Καλιεντζίδης θα συζητήσει με τον Γεώργιο Φρέρη, καθηγητή Συγκριτικής Γραμματολογίας στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας Α.Π.Θ. για την ελληνική λογοτεχνική γαλλόφωνη παραγωγή στο πλαίσιο της εκπομπής «Βουστροφηδόν» στο πολιτιστική ραδιόφωνο 9,58 FM της ΕΡΤ3.
στις 10.30 π.μ στον κινηματογράφο Βακούρα, θα προβληθεί δωρεάν η ταινία «Το παιδί και η Αλεπού » του Λυκ Ζακέ, για τα δημοτικά σχολεία κατόπιν κράτησης στο Γαλλικό Ινστιτούτο.
το Σάββατο 21 Μαρτίου

στις 7 μ.μ στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. θα λάβει χώρα η 2η Συνάντηση Γαλλόφωνων Χορωδιών υπό την αιγίδα του Γενικού Προξένου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Christian Thimonier και της Αντιπρύτανη Α.Π.Θ. κας Αθανασίας Τσατσάκου. Είναι μια διοργάνωση της γαλλόφωνης χορωδίας « cHoralia » και του Γαλλικού Σχολείου της Γαλλικής Λαϊκής Αποστολής στη Θεσσαλονίκη, που έγινε πια θεσμός φέρνοντας κοντά ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων οι οποίοι μοιράζονται την ίδια αγάπη για τη μουσική και τη γαλλική γλώσσα αποτελώντας το ζωντανό παράδειγμα μιας εξωστρεφούς και ζωντανής γαλλοφωνίας. Θα συμμετάσχουν οι εξής χορωδίες : Γαλλόφωνη χορωδία « cHoralia », Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne dʼArc (Πειραιάς), Αδαμάντιος Σχολή, Ελληνογαλλικό Κολλέγιο Δελασάλ και Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί. ( είσοδος ελεύθερη )
Την ίδια ημέρα, από τις 11 π.μ έως τις 3 μ.μ, στην πλατεία Αριστοτέλους, ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Βόρειας Ελλάδας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου θα επιμεληθεί εκδήλωσης με πολλές δραστηριότητες, παιχνίδια για τους μαθητές (κυνήγι θησαυρού κ.ά ), προβολή βίντεο κλιπς, μουσική, εδέσματα και πολλά δώρα.
την Τρίτη 31 Μαρτίου

στις 8 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο του Μ.Ι.Ε.Τ (Τσιμισκή 11), το Μορφωτικό Ιδρυμα της Εθνικής Τραπέζης και το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνουν ένα τιμητικό αφιέρωμα στον επιφανή εκπρόσωπο της Γαλλοφωνίας Αρη Αλεξάκη, ο οποίος διετέλεσε Επίτιμος Πρόξενος της Γαλλίας στα Ιωάννινα και αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας à titre posthume στο Πανεπιστήμιο Paul Valéry του Montpellier. Για τον διακεκριμένο διδάκτορα Συγκριτικής Λογοτεχνίας στη Σορβόννη, καθηγητή ΚΕ.ΜΕ.ΔΙ, ερευνητή του ελληνικού και γαλλικού πολιτισμού , και μεταφραστή επιστημονικών και λογοτεχνικών έργων, θα μιλήσουν οι : Marie-Paul Masson, καθηγήτρια ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού (πανεπιστήμιο Paul Valéry), Αντιγόνη Φιλιπποπούλου, Υπεύθυνη εκδόσεων του Μ.Ι.Ε.Τ, Βασίλης Αλεξάκης, συγγραφέας και αδελφός του Α.Αλεξάκη, Μαρία Στρατσάνη, Διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων, Περικλής Ντάλτας ( καθηγητής Γλωσσολογίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ), Σωκράτης Μπαλτζής ( καθηγητής στο Κέντρο Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ) και Γεώργιος Φρέρης, καθηγητής Συγκριτικής Γραμματολογίας στο Τμήμα Γαλλικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνει επίσης ένα διαγωνισμό συγγραφής χαϊκού που απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου της Βόρειας Ελλάδας. Το χαϊκού είναι σύντομο ποίημα ιαπωνικής προέλευσης , εμπνευσμένο από τη φύση, που εκφράζει ένα φευγαλέο συναίσθημα σε γλώσσα απλή και κατανοητή από όλους. Τα 20 ωραιότερα χαϊκού θα εκδοθούν με τη μορφή μικρής κάρτας και θα διανεμηθούν σε πολυσύχναστους χώρους πόλεων της Βόρειας Ελλάδας στη διάρκεια της εβδομάδας που θα εορτασθεί η Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας.
Σημαίνον γεγονός, το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Ελλάδα γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια του στην Ελλάδα με ένα εξαιρετικό ανθολόγιο ταινιών. Το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί 9 με 15 Απριλίου στο Ολύμπιο στη Θεσσαλονίκη σε συνδιοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και τα Γαλλικά Ινστιτούτα Αθηνών και Θεσσαλονίκης ( με την υποστήριξη της Unifrance ). Εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο σημαντικά Φεστιβάλ της νοτιοανατολικής Ευρώπης και αντανακλά τον δυναμισμό της Ελλάδας που συγκαταλέγεται στις χώρες που θα προβάλουν τις περισσότερες νέες γαλλικές ταινίες το 2009. Για τα γενέθλια των 10 χρόνων του το Φεστιβάλ υπόσχεται ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με πολλές ανέκδοτες ταινίες, συναντήσεις με επαγγελματίες του κινηματογράφου, ταινίες σε πρώτη προβολή…
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Εκδηλώσεις στο Βόλο

Για τον εορτασμό της Γαλλοφωνίας στο Βόλο συμμετέχουν οι ακόλουθοι γαλλόφωνοι φορείς :
1. Σχολή Αγίου Ιωσήφ (Saint Joseph) 2. Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. 3. Σύλλογος απόφοιτων του ελληνογαλλικού σχολείου Αγίου Ιωσήφ. 4. Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Ν. Μαγνησίας. 5. Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος
Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Στο Αμφιθέατρο Κορδάτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις 8:30 μ.μ. θʼακουστούν αξέχαστες μελωδίες; Θα γίνουν σχετικές με τη Γαλλοφωνία εισηγήσεις.
Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Ρεσιτάλ αφιερωμένο στο Γαλλικό μετα-ρομαντισμό με το βαρύτονο Ιορδάνη Παπάζογλου και την πιανίστα Ανίτα Λεφάκη στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Στοά τέχνης) στο συγκρότημα Τσαλαπάτα ώρα 8:30 μ.μ.
Εκδηλώσεις στη Λάρισα

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας στα πλαίσια της Διεθνούς Ημέρας Γαλλοφωνίας που εορτάζεται στις 20 Μαρτίου σε όλο τον κόσμο, οργανώνει πολιτιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις αγγίζοντας όλες τις ηλικίες. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στο χώρο του Παραρτήματος και σε συνεργασία με το Δήμο Λάρισας.
5 Μαρτίου 2009

ΈΚΘΕΣΗ φωτογραφίας του Jean-Noël SCHRAMM σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (5-20.03.09).
6 Μαρτίου 2009

ΔΙΑΛΕΞΗ του Θεόδωρου Ζιάκα « Ο μοντέρνος μηδενισμός», φιλοσοφία
18 Μαρτίου 2009

ΔΙΑΛΕΞΗ εκπαιδευτική της συγγραφέως Βασιλικής Κανδήλα-Καραμπάση «Η προσχολική ηλικία ».
20 Μαρτίου 2009

Κουκλοθέατρο / Θέατρο του ΤΙΡΙΤΟΜΠΑ « Ο Picasso και οι πίνακες του ταξιδεύουν ».
23 Μαρτίου 2009

ΕΚΘΕΣΗ ζωγραφικής του Σταμάτη ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ « ΓΑΛΛΙΑ» (23.03-5.04.09)
30 Μαρτίου 2009

ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / Εβδομάδα κινηματογράφου (30.03-3.04.09)
Εκδηλώσεις στην Αλεξανδρούπολη

Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας «Το Σπίτι της Αντουανέττας» με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας, οργανώνει βραδιά Γαλλικού Τραγουδιού την Παρασκευή 19 Μαρτίου στον «Ορίζοντα» και ώρα 21,30. Μία βραδιά αναδρομής στο γαλλικό τραγούδι από το μεσοπόλεμο μέχρι σήμερα. Ερμηνεύει η Ελένη Γαλανοπούλου, και στο πιάνο ο Καφάς Στέλιος.


Αλλά υπάρχει το δέκατο Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στην Αθήνα. Από 2-12 Απριλίου
http://libromag.gr/?p=3562

http://www.in.gr/news/article.asp?ln...1&lngDtrID=253
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

fragl

Καθηγητής

H fragl αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και Καθηγητής . Έχει γράψει 318 μηνύματα.

H fragl έγραψε: στις 20:39, 07-04-09:

#4
Πολύ σημαντικές οι πληροφορίες σου!Μόνο μια διόρθωση...οι ημερομηνίες αυτές που έγραψες ισχύουν για την Αθήνα...
10ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΛΟΦΩΝΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Αθήνα: Από τις 2 μέχρι τις 12 Απριλίου, Θεσσαλονίκη: Από τις 9 μέχρι τις 15 Απριλίουhttp://www.ifa.gr/
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

A propos (Νίκος)

Πτυχιούχος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , Πτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,499 μηνύματα.

O A propos Jongleur en exercice - Cage en folie έγραψε: στις 12:40, 08-04-09:

#5
Σ'ευχαριστώ. Το διόρθωσα νομίζω.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

mission possible

Μαθητής Β' λυκείου

Ο mission possible αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών και Μαθητής Β' λυκείου . Έχει γράψει 650 μηνύματα.

O mission possible έγραψε: στις 18:17, 09-04-09:

#6
Οι ημερομηνίες είναι λίγο......περασμένες, συγνώμη :xixi:
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

1994kc

Μαθητής Α' λυκείου

Ο 1994kc αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 25 ετών , Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 800 μηνύματα.

O 1994kc έγραψε: στις 22:19, 09-04-09:

#7
εκτος απ'ο,τι αφορα στο γαλλικο & γαλλοφωνο κινηματογραφο.....δραση που ειναι ιδιαιτερα σημαντικη...
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

juste un instant (Βασίλης)

Επιφανές Μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 3,347 μηνύματα.

O juste un instant Examens, histoire, économie FINI - 1 heu έγραψε: στις 21:23, 10-04-09:

#8
Χαίρομαι πολύ για την δημιουργία αυτού του θέματος. Η Γαλλοφωνία είναι ένα concept τρομερά σημαντικό που αδυνατούμε ακόμα να καταλάβουμε. Ίσως είναι και σχετικά νωρίς. Οι χωρες που συμμετέχουν στην Παγκόρμια οργάνωση Γαλλοφωνίας είναι γύρω στις εβδομήντα και ο συνολικός πληθυσμός προσεγγίζει το 1 δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον πλανήτη. Η Ελλάδα κατά παράδοση είχε πάντα λαμπρές σχέσεις με την Γαλλία. Από την Ελληνική Μασσαλία ακόμα. Farganisrat Congrats
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

mission possible

Μαθητής Β' λυκείου

Ο mission possible αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών και Μαθητής Β' λυκείου . Έχει γράψει 650 μηνύματα.

O mission possible έγραψε: στις 10:48, 11-04-09:

#9
Thx για τα καλά σου λόγια
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

A propos (Νίκος)

Πτυχιούχος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , Πτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,499 μηνύματα.

O A propos Jongleur en exercice - Cage en folie έγραψε: στις 15:11, 11-04-09:

#10
Έχει πολύ ωραίες ταινίες σήμερα στο festival du cinema francophone στη Θεσσαλονίκη. Λέω να δω κανα δύο φίλμ.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

juste un instant (Βασίλης)

Επιφανές Μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 3,347 μηνύματα.

O juste un instant Examens, histoire, économie FINI - 1 heu έγραψε: στις 23:32, 15-04-09:

#11
Δυστυχώς δεν πρόλαβα να δω καμια.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

A propos (Νίκος)

Πτυχιούχος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , Πτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,499 μηνύματα.

O A propos Jongleur en exercice - Cage en folie έγραψε: στις 11:08, 18-04-09:

#12
Τελικά ούτε και εγώ είδα ταινία. Ένεκα οι φίλοι
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

mission possible

Μαθητής Β' λυκείου

Ο mission possible αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών και Μαθητής Β' λυκείου . Έχει γράψει 650 μηνύματα.

O mission possible έγραψε: στις 17:26, 23-04-09:

#13
Είδε κανείς τις γαλλόφωνες ελληνικές χορωδίες;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

A propos (Νίκος)

Πτυχιούχος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , Πτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,499 μηνύματα.

O A propos Jongleur en exercice - Cage en folie έγραψε: στις 22:56, 25-04-09:

#14
Όχι δυστυχώς, αλλά του χρόνου θα το επιδιώξω. Θα κάνω τα αδύνατα δυνατά για να πάω.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

A propos (Νίκος)

Πτυχιούχος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , Πτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,499 μηνύματα.

O A propos Jongleur en exercice - Cage en folie έγραψε: στις 10:14, 18-05-09:

#15
Το site της Francomanie http://www.francomanie.com/

Δείτε γιατί μαθαίνουν γαλλικά στη Ρωσσία.
http://www.francomania.ru/fr/FRANCOP...ais__pourquoi/
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

mission possible

Μαθητής Β' λυκείου

Ο mission possible αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών και Μαθητής Β' λυκείου . Έχει γράψει 650 μηνύματα.

O mission possible έγραψε: στις 16:47, 20-06-09:

#16
Στο χαρτη το κρατος πανω μας ονομαζεται Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας. Το παρατηρησατε;
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

mission possible

Μαθητής Β' λυκείου

Ο mission possible αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών και Μαθητής Β' λυκείου . Έχει γράψει 650 μηνύματα.

O mission possible έγραψε: στις 17:37, 22-07-09:

#17
http://en.wikipedia.org/wiki/Francophonie
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

juste un instant (Βασίλης)

Επιφανές Μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 40 ετών και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 3,347 μηνύματα.

O juste un instant Examens, histoire, économie FINI - 1 heu έγραψε: στις 15:10, 23-07-09:

#18
Την σελίδα την ήξερα.
Έχει ανανεωθεί πρόσφατα απ' ότι είδα στο History της. Και έχει πολύ περισσότερες λεπτομέρειες. Merci:no1:
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

mission possible

Μαθητής Β' λυκείου

Ο mission possible αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 28 ετών και Μαθητής Β' λυκείου . Έχει γράψει 650 μηνύματα.

O mission possible έγραψε: στις 10:14, 24-07-09:

#19
Pas de quoi
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση

A propos (Νίκος)

Πτυχιούχος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος Είναι 29 ετών , Πτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 2,499 μηνύματα.

O A propos Jongleur en exercice - Cage en folie έγραψε: στις 13:20, 30-07-09:

#20
Τρεις προσφορές για το 23,02 % της ΕΥΑΘ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 28 Ιουλίου 2009 07:00
 • Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλες ελληνικές εταιρείες, κυρίως, του κατασκευαστικού κλάδου, καθώς και ξένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ήδη στη διαχείριση των υδάτων εκδηλώθηκε για την αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ.

Πρόκειται για μεικτά κοινοπρακτικά σχήματα ελληνικών και ξένων εταιρειών που ενδιαφέρονται για το 23,02% των μετοχών της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, το οποίο αποφάσισε να εκχωρήσει η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.
Σύμφωνα με τα όσα γνωστοποιήθηκαν από την ειδική γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, οι εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον με προσφορές που υποβλήθηκαν είναι:
1. Aqualia (Ισπανία) - ΓΕΚ Τέρνα (Ελλάδα)
2. Suez Environment (Γαλλία) - Ελλακτώρ (Ελλάδα). Σημειώνεται ότι στην ΕΥΑΘ, κατέχει ήδη ποσοστό 5% των μετοχών η γαλλική εταιρεία Suez.
3. Veolia Eau (Γαλλία) - MIG (Ελλάδα) - Ιόνιος (Ελλάδα).
Οι Σύμβουλοι του Δημοσίου, που ορίστηκαν από τη Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, θα αξιολογήσουν εάν οι ως άνω κοινοπραξίες πληρούν τα κριτήρια προεπιλογής που τέθηκαν στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ώστε να επιλεγούν τα επενδυτικά σχήματα που θα συμμετάσχουν στο επόμενο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας.
Στην κοινοπραξία της Marfin Investment Group με την Veolia Environnement και την κατασκευαστική εταιρεία Ιόνιος, το ποσοστό της Veolia διαμορφώνεται στο 51%, της MIG στο 44% και της Ιόνιος στο 5%.
Η Veolia Environnement είναι η μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών περιβάλλοντος στον κόσμο. Έχει δραστηριότητες σε όλες τις ηπείρους, σε περισσότερες από 100 χώρες και απασχολεί πάνω από 336.000 υπαλλήλους. Παρέχει πάνω από 155 χρόνια, υπηρεσίες και λύσεις σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και βιομηχανίες σε τέσσερις τομείς: ύδρευση και αποχέτευση, διαχείριση απορριμμάτων, ενέργεια και μεταφορές. Η Veolia είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια Παρισιού και Νέας Υόρκης με χρηματιστηριακή αξία πάνω από 11,5 δισ. ευρώ. Το 2008 η εταιρεία είχε έσοδα 36,2 δισ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη πάνω από 1,9 δισ. ευρώ.
Η εταιρεία Ιόνιος, είναι κατασκευαστική εταιρεία που έχει εκτελέσει ευρύ φάσμα δημοσίων έργων, όπως κατασκευή δρόμων, λιμανιών, φραγμάτων, δικτύων άρδευσης, αποχέτευσης κ.ά. Η εταιρεία δραστηριοποιείται πάνω από 25 έτη και διαθέτει γενικό εργοληπτικό πτυχίο 6ης τάξης και προσωπικό 400 άτομα. Το 2008 η Ιόνιος είχε έσοδα 115 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη πάνω από 20 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο μετά και τη διάθεση του 23,02% θα εξακολουθεί να κατέχει το 51% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ενώ αναμένει να αντλήσει περίπου 50 εκατ. ευρώ από τη διάθεση του ποσοστού αυτού. Επίσης στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας είναι ήδη τοποθετημένη με ποσοστό της τάξης του 5% η Suez.
Πρέπει να συνδεθείτε για να αντιδράσετε σε μηνύματα
Παράθεση
Απάντηση στο θέμα


Χρήστες

 • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα.
   
 • (View-All Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 30 μέρες:
  Μέχρι και αυτή την στιγμή δεν έχει δει το θέμα κάποιο ορατό μέλος

Βρείτε παρόμοια

 • Παρόμοια Θέματα
  • "Ακούστε" γαλλόφωνους από όλο τον κόσμο. H γαλλοφωνία σε όλο τον κόσμο. - Από A propos
   Το θέμα έχει λάβει 33 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Γαλλικά.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 09-05-13 στις 17:06.
  • Γαλλικά ΚΠΓ Γ1 - Από 1994kc
   Το θέμα έχει λάβει 38 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Γαλλικά.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 23-06-11 στις 21:05.
  • Γαλλικά-C1 - Από iwanna
   Το θέμα έχει λάβει 6 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Γαλλικά.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 15-04-09 στις 10:00.
  • TEF Γαλλικά - Από juste un instant
   Το θέμα έχει λάβει 1 απαντήσεις και βρίσκεται στην κατηγορία Γαλλικά.
   Το τελευταίο του μήνυμα δημοσιεύτηκε 29-03-09 στις 21:34.
 • Προηγούμενο Θέμα Επόμενο Θέμα