Ανοιχτού Κώδικα διασκέδαση! [για μαγαζιά διασκέδασης & εστίασης]

challenger

Επιφανές μέλος

Ο challenger αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 11,414 μηνύματα.
Απο το OSarena


Καλοκαίρι και βρισκόσαστε σε κάποιο από τα υπέροχα μέρη της Ελλάδας, όπου ανακαλύπτετε ένα πολύ ξεχωριστό μπαράκι. Υπέροχο στυλ, υπέροχη η τοποθεσία και εντελώς ξεχωριστή και η μουσική που παίζει.
Οικεία η εικόνα στους περισσότερους έτσι; Και η μουσική παίζει πάντα δυναμικό ρόλο στην ζωή των ανθρώπων, έτσι ακριβώς όπως και οι μυρωδιές.
Και η μουσική που ακούτε σε αυτό το όμορφο καλοκαιρινό μπαράκι, απέχει πολύ από την εμπορική μουσική που σας βομβαρδίζει η ανάλογη βιομηχανία. Δεν ειναι σαχλό-ποπ, ούτε σκυλάδικα, ούτε σύγχρονοι ποπ-αμανέδες και διάφορα τέτοια που έτσι κι’ αλλιώς είναι συνυφασμένα και με την υπόλοιπη “ποιότητα” σε κάθε τομέα της ζωής σας:


Είναι γνωστό ότι πλέον η αναπαραγωγή της μουσικής γινεται καθαρά ηλεκτρονικά και μέσα από έναν υπολογιστή ο οποίος και είναι συνδεδεμένος με το ηχοσύστημα του καταστήματος.
Ένα μείζον ζήτημα σε αυτό το θέμα, ειναι και η νομοθεσία η οποία απαιτεί άδεια από τις εταιρείες πνευματικής ιδιοκτησίας όπως η ΑΕΠΙ ωστε να έχουν τη δυνατότητα να παίζουν μουσική στα μαγαζιά. Και σε αυτό οι καταστηματάρχες και αρκετοί dj’s έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με την Ελληνική γραφειοκρατία και ακαμψία των Δήμων στο θέμα αυτό.
Η νομοθεσία επιβάλλει στους Δήμους την επίβλεψη, την είσπραξη του ποσού, καθώς και την επιβολή προστίμων.
Συγχρόνως και σε εποχές σαν αυτές που διανύουμε, το οποιοδήποτε επιπλέον κόστος είναι σαφώς ανεπιθύμητο. Παράλληλα το να έχεις ένα μαγαζί και να αναπαράγεις τα ίδια ραδιοφωνικά ακούσματα που σερβίρει κατά κόρον η μουσική βιομηχανία και αυτή του θεάματος, δεν κάνει τον χώρο σου ξεχωριστό όσο όμορφος και αν είναι.
Θα ειναι κάτι σαν παγωτό χωρίς γεύση!
Κάποια από τα βασικά προβλήματα είναι αφ’ ενός η έλλειψη ενημέρωσης και αφ’ ετέρου ο μιμητισμός που υπάρχει χάρη στην προπαγάνδα και τις διαφημίσεις των ΜΜΕ.
Οι νότες όμως είναι ελεύθερες και ανήκουν σε όλους. Χωρίς περιοριστικά δικαιώματα, χωρίς πληρωμή ποσών στην ΑΕΠΙ, χωρίς τον φόβο των προστίμων. Στις ελεύθερες νότες μπορεί να έχει πρόσβαση ο καθένας και πόσο μάλλον οι επαγγελματίες που διατηρούν μαγαζιά διασκέδασης (καφέ, μπαράκια, καντίνες και εστίασης) και μάλιστα χωρίς πολύπλοκες νομικές διαδικασίες.

Ας δούμε λοιπόν, συγκεκριμένες προτάσεις που μπορουν να σας βοηθήσουν δραστικά σε αυτά, καθώς ήδη έχουν δρομολογηθεί οι σχετικές διαδικασίες για το δικαίωμα αναπαραγωγής ελεύθερης μουσικής, χωρίς άδειες χρήσης.
Εδώ και κάμποσο καιρό ενσωμάτωσαν στο εθνικό δίκαιο, τις άδειες χρήσης creativecommons, για τη διανομή πνευματικών έργων.
Αυτό σημαίνει πως ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να διανέμει το έργο του, όπως κρίνει καλύτερα.
Πρακτικά μια καλή αφετηρία ειναι το JAMEDO, η μεγαλύτερη υπηρεσία αποθήκευσης ελεύθερης μουσικής παγκοσμίως. Χιλιάδες ανεξάρτητοι καλλιτέχνες ανεβάζουν μουσικά άλμπουμ τους στην Jamendo, τα οποία μπορείτε να ακούσετε νομίμως και δωρεάν.
Οι καλλιτέχνες πληρώνονται μόνον για την εμπορική χρήση του έργου τους (δείτε σχετικά). Έτσι το Jamedo εκδίδει κάποια συμβόλαια, για το δικαίωμα αναπαραγωγής ελεύθερης μουσικής σε καταστήματα.
Η απόκτηση μια τέτοιας άδειας η οποία και καλύπτει τα μαγαζιά και οι Δήμοι όλης της χώρας υποχρεούνται να εκδίδουν Άδεια Μουσικής σε όλους τους συνδρομητές της JAMENDO οι οποίοι έχουν υποχρέωση να καταθέτουν την άδεια χρήσης που δίνει η Jamendo και την υπεύθυνη δήλωση ότι η μουσική που παίζουν δεν ανήκει σε δημιουργούς που έχουν δώσει διαχείριση των δικαιωμάτων στους παραπάνω οργανισμούς.
Την όλη διαδικασια υλοποιεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η FairMusic στην Ελλάδα. Στο fairmusic.gr, όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν εύκολα βοήθεια, οι δημιουργοί της έχουν φτιάξει όλα τ’ απαραιτητα πολύ αναλυτικά, ωστε να καλύψουν τόσο επιχειρήσεις, όσο και ιδιώτες.
Δείτε όλα τα σχετικά, ώστε να ξεκινήσετε, στο παρακάτω άρθρο:

Οι νότες πρέπει να ταξιδεύουν ελεύθερες!
Σημειώστε ότι στο διαδίκτυο κυκλοφορούν κάποιες υπέροχες ιστοσελίδες, γεμάτες ελεύθερη μουσική, όπου σε πάρα πολλές περιπτώσεις οι δημιουργοί τους, την διαθέτουν ελεύθερα για κάθε είδους χρήση (ακόμα και επαγγελματική).
Σε πολλές περιπτώσεις θα βρεθείτε αντιμέτωποι με μουσικά διαμάντια. Με κάθε είδος μουσικής, απ’ όπου μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο που ταιριάζει στον χώρο σας.
Μουσική με πραγματική μελωδία και μοναδικές φωνές. Ακούσματα που τις περισσότερες φορές ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα πρότυπα και ειναι εντελώς στρεητ κομμάτια του μουσικού χώρου που εκφράζουν (rock, pop, soul, jazz, ethnic, electro και κάθε είδος μουσικής).
Όλες οι σελίδες, έχουν κατηγοριοποιημένη την μουσική για εύκολη και γρήγορη εύρεση και έτσι το μόνο που χρειάζεται είναι να επιλέξετε τα κομμάτια που επιθυμείτε, να τα κατεβάσετε και στη συνέχεια να τ’ αναπαραγάγετε με κάποιον media player.
Αρκετοί dj’s (μάλλον πιο ψαγμένοι) μάλιστα, παίζουν κυρίως τέτοια μουσική. Το μόνο βέβαιο πως τέτοια ακούσματα θα διεγείρουν όλες τις αισθήσεις των θαμώνων του χώρου, κάτι που άλλωστε είναι σημαντικό για την επιτυχία ενός μαγαζιού διασκέδασης η σίτισης.
Στο osarena, έχουμε κάνει κάποια έρευνα πιο παλιά και χουμε συλλεξει, καποιες άπω αυτές τις σελίδες. Εκτός από αυτές όμως, θα βρείτε και ραδιοφωνικούς δικτυακούς σταθμούς που παίζουν ελεύθερη μουσική, την οποία και μπορείτε να αναπαραγάγετε ελεύθερα.
Ακόμα θα βρείτε:
-Λίστα από ελεύθερα mp3 τραγούδια Εληνων καλλιτεχνών.
-Τη μεγαλύτερη λίστα από ελεύθερα τραγούδια, ανά είδος μουσικής, χώρα κλπ.
-Ελεύθερη μουσική από τον LastFM.
-Και ακόμα καλύτερα, ένα Ψαχτηρι ελεύθερης μουσικής!

Eλεύθερη μουσική, ελεύθερες νότες! Ακούστε-κατεβάστε-μοιράστε ελεύθερα!
Για επαγγελματίες της μουσικής και που θέλουν δείγματα δουλειάς για επαγγελματική και όχι μόνο αναπαραγωγή, ίσως φανεί χρήσιμο και το: Sound Cloud, που είναι ίσως η πιο δημοφιλής on-line πλατφόρμα διαμοιρασμού μουσικής και χρησιμοποιείται για τη συνεργασία, την προώθηση και διανομή του ηχητικού περιεχομένου από καλλιτέχνες και music promoters (δείτε σχετικά με το Sound Cloud).

-Κλείνοντας να προσθέσουμε καποιες ακόμα σελίδες, με μουσική κάτω από άδεια Creative Commons:
  • TribeOfNoise.com
  • Στην ουσία πρόκειται για ένα ocial networking site, όπου ανεβαίνει μουσική, κάτω από άδεια: Creative Commons 3.0 by-share alike.
  • SoundClick.com
  • Καλλιτέχνες και (κυρίως) μπάντες που ανεβάζουν ελεύθερη μουσική.
  • Jamglue.com
Παραπλήσιο με το Jamedo.
>>>Δείτε ακόμα τα:
  • ccMixter
  • Free Music Archive
  • Jamendo
  • Magnatune
  • Simuze
  • BeatPick
  • CASH Music
  • SectionZ
  • Opsound
  • Podsafe Audio
  • AudioFarm
  • Internet Archive’s Netlabels Collection

Πηγή
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top