Ποιο Τμήμα Φυσικής να επιλέξω;

Κομνηνός

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κομνηνός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,681 μηνύματα.
Εγω θα διαφωνησω με τον προηγουμενο κυριως στο "εχει το πιο ολοκληρωμενο προγραμμα σπουδων πανω σε αυτο τον τομεα" καθως για το θεμα των εργαστηριων δεν μπορω να μιλησω για κανενα απο τα δυο τμηματα.
Ας δουμε λιγο τι μαθηματα αστροφυσικης-αστρονομιας προσφερει το καθε τμημα.

Τμημα Κρητης
Δεν εχει καποιο εισαγωγικο υποχρεωτικο μαθημα αστροφυσικης παρα μονο μπορεις να παρεις ως επιλογη μαθηματα αστροφυσικης.
Τα προσφερομενα μαθηματα που εννοιολογικα ανηκουν σε αυτο τον τομεα ειναι:
(1) Αστροφυσικη 1
(2)Αστροφυσικη 2
(3) Βαρυτητα και Κοσμολογια
Απο εκει και περα υπαρχουν και αλλα που μπορει να παρει καποιος προπτυχιακος φοιτητης αλλα σαν επιπεδο μαθηματων ειναι μεταπτυχιακου επιπεδου και ισως καποιος προπτυχιακος να μην μπορεσει να ανταπεξελθει.
Οδηγος σπουδων Κρητης


Και στα δυο τμηματα υπαρχει πανεπιστημιακο αστεροσκοπιο.
επειδη εβαλες μολις 3 και παρεπεμψες σε Link απο περιεργεια μπηκα να δω ποια αλλα εχει(παλαιοτερα ενδιαφερομουν για τμημα φυσικης)

απο το Link που εδωσες στην κρητη βλεπω επισης
-παρατηρησιακη κοσμολογια(απευθυνεται σε τριτοετεις και 4ετεις)
-παρατηρησιακη αστροφυσικη(αναφερει τι θεωρει προαπαιτουμενη γνωση)

-διεξαγωγη και αναλυση αστρονομικων παρατηρησεων
-εξελιξη πλανητικων ατμοσφαιρων(για 7 εξαμηνο)
-αστροφυσικη υψηλων ενεργειων(αυτο οντως απευθυνεται σε μεταπτυχιακους,αλλα και σε προπτυχιακους που μπορουν να ανταπεξελθουν,απαιτειται δηλαδη γνωση προαπαιτουμενη υποθετω προπτυχιακου επιπεδου,αναφερονται σχετικα )
-αστριξη εξελιξη και πυρηνοσυνθεση (παρομοιως)
-δυναμικη αεριων(παρομοιως)
-αστροφυσικη 3(παρομοιως)
-φυσικη γαλαξιων(το αυτο)
-θεωρια βαρυτητας(>>)
-παραγωγη και διαδοση ακτινοβολιας(>>)

αν και ποσα απο αυτα διδασκονται δεν το εχω ψαξει

τα επιλογης που μπορει να παρει ο φοιτητης ειναι αρκετα,αλλα υπαρχουν ορια,στον οδηγο αναγραφονται
οπως βλεπω αν μαθημα επιλογης δεν συμπληρωσει 5 φοιτητες,δεν γινεται.


εννοειται προφανως σχετικοτητα καθως και αλλα δεν εχουν δικο τους τιτλο,αλλα ειναι ενταγμενα σε μαθηματα
μην ξεχναμε πως η κρητη εχει το αστεροσκοπειο Σκινακα,τηλεσκοπιο με καλες δυνατοτητες
αυτα προς συμπληρωση του μηνυματος σου.
για οτι αλλο αναλυτικα στους οδηγους ασφαλως,μπορει να γραφονται ανακριβειες(ανθρωποι ειμαστε) ή να υπαρχουν λεπτομερειες κρισιμες
οι ενδιαφερομενοι να σπευδουν να ξεκοκκαλιζουν τους οδηγους ολων των σχολων,θα προσθετα και τι ανακοινωσεις του τμηματος
αλλωστε αυτοι ενημερωνονται συχνα πυκνα(π.χ το link αναφερεται σε οδηγο του 2009,πιθανον να υπαρχουν ανανεωσεις του)
απο κοντα εσωτερικες,εξωτερικες αξιολογησεις,rankings κ.λπ για να ξερει ο ενδιαφερομενος με τι εχει να κανει


αληθεια το αστεροσκοπειο του ΑΠΘ ειναι αυτο στο κεντρο της πανεπιστημιακης κοινοτητας;για αυτο μιλαμε;(Το λεω επειδη ειμαι απο πανω,απο περιεργεια)


παντως σε προπτυχιακο επιπεδο δεν ξερω αν εχει λογικη καποιος να φυγει απο τον τοπο του(που διαθετει σχολη φυσικης)για να σπουδασει φυσικη σε αλλη πολη,εχοντας ως δεδομενο βεβαια πως μιλαμε για καλο τμημα,πιο λογικο ακουγεται να προσπαθει να αριστευσει για το επομενο βημα,βεβαια εχωα κουσει για μεγαλη δυσκολια ως προς αυτο σε καποια τμηματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

eva_sk0

Νεοφερμένος

Ο eva_sk0 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Γεια σας παιδια τελειώνω φέτος με το Λύκειο και η φυσική είναι από τις πρώτες επιλογές μου και μένω αθηνα όποτε το ιδανικό θα ήταν να σπουδάσω εκπα αλλά είμαι λίγο διστακτική επειδή μου έχουν πει ότι είναι ανοργάνωτο. Έχω ακούσει πολυ καλά λόγια για της κρητης και των ιωαννινων αλλα δεν ξερω ποιο θα επιλέξω. Όποιος ξέρει παιδιά παρακαλώ βοηθήστε
 

Guest 336742

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Γεια σας παιδια τελειώνω φέτος με το Λύκειο και η φυσική είναι από τις πρώτες επιλογές μου και μένω αθηνα όποτε το ιδανικό θα ήταν να σπουδάσω εκπα αλλά είμαι λίγο διστακτική επειδή μου έχουν πει ότι είναι ανοργάνωτο. Έχω ακούσει πολυ καλά λόγια για της κρητης και των ιωαννινων αλλα δεν ξερω ποιο θα επιλέξω. Όποιος ξέρει παιδιά παρακαλώ βοηθήστε


Αν σε ενδιαφέρει να συνεχίσεις ερευνητικά, να πας Κρήτη, αν όχι, να μην πας Κρήτη. Γενικότερα στα 4 χρόνια τελειώνουν 4/160 άτομα max . Αυτό συμβαίνει λόγω του ότι δίνεται πολλή έμφαση στη θεωρία της φύσικης και καθόλου στα γύρω γύρω (έχουμε μόνο 4 εργαστήρια υποχρεωτικά και καθόλου χημεία), αλλά ταυτόχρονα το πανεπιστήμιο κρήτης είναι από τα λίγα που σου επιτρέπει να πάρεις μαθήματα από άλλα τμήματα, άρα δεν περιορίζεσαι. Αυτό επίσης έχει ως συνέπεια να πας Erasmus πολύ εύκολα και να μην σκέφτεσαι "θα μου αναγνωρίσουν μαθήματα;".

Ένας ακόμα λόγος είναι ότι το 90% των καθηγητών έχει διδακτορικό από σοβαρά πανεπιστήμια της Αμερικής και για τα ελληνικά δεδομένα το τμήμα έχει μερικά μεγάλα ονόματα. Πιο συγκεκριμένα, αν σε ενδιαφέρει κάτι πειραματικό έχεις το ΙΤΕ, αν σε ενδιαφέρει κάτι σε αστροφυσική έχει το Σκίνακα και γενικά έχεις διάφορες επιλογές. Επίσης επειδή είναι όλοι δικτυωμένοι, είναι εύκολο να συνεχίσεις σπουδές έξω.

Δεν λέω το τμήμα ότι είναι τέλειο και ίσα ίσα ήμουν από τους φοιτητές που το έκραζε όσο ήταν εκεί, αλλά δεν νομίζω ότι μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο στην Ελλάδα. Να σημειωθεί επίσης ότι είναι πάρα πολύ οργανωμένο τμήμα, ξέραμε τις εξεταστικές από πολύ καιρό πριν για παράδειγμα.

Από κει και πέρα τα αρνητικά είναι ότι οι καθηγητές μειώνονται, άρα όλο και λιγότεροι τομείς υπάρχουν στο τμήμα, πράγμα όμως που είναι και γενικό στην Ελλάδα, συν ότι μερικοί έως πολλοί καθηγητές είναι ψώνια. Είναι ένα τμήμα που γενικά έχει έναν χαρακτήρα ελίτ.

ΥΣ. Να πας Κρήτη μόνο αν είσαι σίγουρη ότι θες Φυσική και να συνεχίσεις ερευνητικά.
 

allall1

Δραστήριο μέλος

Ο Bilbo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 706 μηνύματα.
Γεια σας παιδια τελειώνω φέτος με το Λύκειο και η φυσική είναι από τις πρώτες επιλογές μου και μένω αθηνα όποτε το ιδανικό θα ήταν να σπουδάσω εκπα αλλά είμαι λίγο διστακτική επειδή μου έχουν πει ότι είναι ανοργάνωτο. Έχω ακούσει πολυ καλά λόγια για της κρητης και των ιωαννινων αλλα δεν ξερω ποιο θα επιλέξω. Όποιος ξέρει παιδιά παρακαλώ βοηθήστε
Μη κολλας σε τετοια μικροπραγμα , ολες οι σχολες στην ελλαδα ειναι ιδιες κ σ παρεχουν ιδια πτυχια , το θεμα ειναι τι θα κανεις εσυ οσο καιρο θα εισαι μεσα στο πανεπιστημιο , μη σε τρομαζουν με καταληψεις κ ανοργανωση , κ εγω καποτε ειχα επηρεαστει παρα πολυ απολα αυτα τα σχολια σχετικα με τις σχολες στην αθηνα κ εψαχν μεχρι κ την τελευταια λεπτομερεια , ωρες εργαστηριων , καθηγητες , εγκαταστασεις κ πολλα ακομα , τλκ δε πηγα αθηνα κ τωρα μπορω να πω με 100%-βεβαιότητα πως δεν εχει να κνει με τη σχολη αλλα με σενα , το ποσο εσυ ο ιδιος θελεις κ κυνηγαε τις γνωσεις, αλλα τοαοι φιλοι μ εκατσαν ηρακλειο επειδη κ καλα οι σχολες εκει ειναι κλυτερες κ τωρα χρωσταν τον κωλο τους κ ξερουν λιγοτερα αποτι ηξεραν στο λυκειο (που λεει ο λογος)
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top