Κατεπείγουσα ΕΔΕ για την καταγγελία κακοποίησης μαθητή σε γυμνάσιο στου Ζωγράφου

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει απο Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 16,661 μηνύματα.
Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του εκφράζει τον αποτροπιασμό του και διατάσει κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση



Τον αποτροπιασμό του εξέφρασε το υπουργείο Παιδείας για τα όσα συνέβησαν σε γυμνάσιο στο Δήμο Ζωγράφου, ενώ έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες του σχολείου, είτε στο επίπεδο της πρόληψης είτε κατά τον μετέπειτα χειρισμό.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, 13χρονος μαθητής του γυμνασίου υπέστη σεξουαλική κακοποίηση εντός του χώρου του σχολείου, από δύο συνομήλικους του, ο ένας εκ των οποίων συμμαθητής του. «Φαινόμενα αυτού του είδους, μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται, απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ανοχή», δήλωσε το υπουργείο.

Αναλυτικά, ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής: «Σχετικά με το συμβάν σε Γυμνάσιο του Δήμου Ζωγράφου, το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τη συγκεκριμένη πράξη και δηλώνει ότι, ανεξάρτητα και παράλληλα με την εξέλιξη των ενδίκων μέσων που έχει ή σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η οικογένεια του θύματος, έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες του σχολείου, είτε στο επίπεδο της πρόληψης είτε και κατά τον μετέπειτα χειρισμό.

Πρωταρχικό μέλημα του σχολείου, αλλά και του υπουργείου γενικότερα, είναι η ασφάλεια και η προστασία του κάθε μαθητή και της κάθε μαθήτριας. Φαινόμενα αυτού του είδους, μόνο ως εγκληματικές πράξεις πρέπει να αντιμετωπίζονται, απέναντι στις οποίες δεν μπορεί να υπάρχει η παραμικρή ανοχή. Η βία και μάλιστα στην ακραία της μορφή, όπως αποκαλύφθηκε σε αυτό το συμβάν, δεν μπορεί να έχει θέση σε μια ευνομούμενη κοινωνία και ιδιαίτερα στον χώρο του σχολείου.

Το ΥΠΠΕΘ εκφράζει την αμέριστη συμπάθεια τόσο προς το ίδιο το θύμα όσο και προς την οικογένειά του και δεσμεύεται να πράξει όλα τα δέοντα για την πάταξη τέτοιων εγκλημάτων και την εκτόπισή τους από το σχολικό περιβάλλον».

Πηγή: protothema.gr
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eileen

Τιμώμενο Μέλος

Η Athena (1/3 ΜΕΤΣ) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 7,414 μηνύματα.
Άλλη μία περίπτωση αμέλειας του σχολείου, θα σχολιάσω εγώ.
Οι γονείς του παιδιού έδωσαν συνέντευξη σε ένα σταθμό και ειπώθηκαν περισσότερα για την υπόθεση. Από την μαρτυρία τους προκύπτει ότι το παιδί απευθύνθηκε στη διεύθυνση του σχολείου και η αντίδραση δεν ήταν η ...αρμόζουσα.

:/:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top