Γιατί οι άθεοι γιορτάζουν τα Χριστούγεννα;

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
Νομίζω ότι οι γιορτές είναι μια ευκαιρία να θυμόμαστε κάποια πρόσωπα και αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, να είμαστε μαζί τους. Δυστυχώς στο ματαιόδοξο και υλικό κόσμο που ζούμε, θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα ενώ δεν είναι. Τουλάχιστον οι γιορτές είναι μια "δικαιολογία" να μας θυμίζουν την αξία της ανθρώπινης ευτυχίας πριν αυτή χαθεί λόγω του χρόνου! Η άποψή μου είναι από θρησκείες και ΕΜΦΙΑ. Οι γιορτές από τον αρχαίο κόσμο έναν τέτοιο χαρακτήρα είχαν άλλο αν τώρα αρκετοί προτιμούν να καίγονται στις ηλεκτρονικές ευχές, ηλεκτρονικά παιχνίδια κλπ αντί της φυσικής παρουσίας να γεμίζει το σπίτι από ευδιάθετους ανθρώπους. Εκεί νομίζω έχει επέλθει η αλλοίωση. Η απομόνωση σε έναν κόσμο κοινωνικής διασύνδεσης (η πλήρης αντίφαση). Ως προς τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι νεότερες γενιές την ύπαρξη των γιορτών (και όχι καθεαυτό των Χριστουγέννων).

Επειδή ούτε και εγώ έχω διαπιστώσει το αντεπιχείρημα της ύπαρξης ή όχι Θεού, μοναδικού με βάση την μαθηματική έννοια, προτιμώ να είμαι στο κενό χωρίς να δηλώνω συγκεκριμένο κόμμα υποστήριξης υπέρ ή κατά θρησκείας ή θεού. Βλέπω τη ζωή πολύ πιο απλά από το τυπολατρικό που προωθούν οι κοινωνίες εδώ και κάποιους αιώνες. Μένω στην ουσία των γιορτών: ομορφαίνουν τη ζωή. Ομορφαίνουν την καθημερινότητα όπως ένα μελομακάρονο. Δηλώνω φανατικός αντικουραμπιεδιστής! :tongue:

Καλά Χριστούγεννα! (ως προς τον εθιμολατρικό μέρος)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εγώ λέω και Χριστέ μου και Allahu Akbar. Τι είμαι; :hmm:

Απερίσκεπτη, ειδικά αν είσαι σε αεροπλανο/αεροδρομιο.

Οι γιορτές από τον αρχαίο κόσμο έναν τέτοιο χαρακτήρα είχαν άλλο αν τώρα αρκετοί προτιμούν να καίγονται στις ηλεκτρονικές ευχές, ηλεκτρονικά παιχνίδια κλπ αντί της φυσικής παρουσίας να γεμίζει το σπίτι από ευδιάθετους ανθρώπους. Εκεί νομίζω έχει επέλθει η αλλοίωση. Η απομόνωση σε έναν κόσμο κοινωνικής διασύνδεσης (η πλήρης αντίφαση)


Ή πολύ απλά δεν γεμίζει ευδιάθετους ανθρώπους, αλλά μαλάκες τους οποίους δεν έχεις καμία όρεξη να συναντήσεις. Αυτή η γελοία καραμέλα με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το διαδίκτυο δεν ξέρω πότε θα σταματήσει. Τα παιχνίδια και το ίντερνετ δεν είναι ο λόγος που κάποιος απομακρύνεται από τον κόσμο, είναι απλά η διέξοδος. Δεν χρειάζομαι τα Χριστούγεννα για να δω τα άτομα τα οποία μου αρέσει η παρέα τους. Και ναι, προσωπικά προτιμώ να κάτσω στο ίντερνετ από το να είμαι με αρκετά άτομα. Αν δεν είχα ίντερνετ θα πήγαινα να κόψω ξύλα ή κάτι άλλο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,062 μηνύματα.
Δηλαδη παλι καλα που δεν γυρναει κανενας αθεος να χωσει καμια φαπα αμα του πουν καλα Χριστουγεννα ε ;:look:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kiyoshi

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο kiyoshi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Φοιτητής του τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 336 μηνύματα.
1) Πρώτα – πρώτα να διευκρινίσω ότι ΔΕΝ είναι το ίδιο ο ΑΘΕΟΣ και ο ΑΘΡΗΣΚΟΣ. Ο άθεος αρνείται εντελώς την ύπαρξη κάθε θεού, ενώ ο άθρησκος δέχεται την πιθανότητα ύπαρξης κάποιας ανώτερης δύναμης αλλά δεν τον εκφράζουν οι διάφορες θρησκείες που κυκλοφορούν. Νομίζω σκόπιμα αποκρύπτεται η διαφορά ακόμα και στα βιβλία των “θρησκευτικών”.

2) Όταν κάποιος δεν πιστεύει ότι κάτι υπάρχει (π.χ. νεράιδες, θεοί, μονόκεροι) δεν είναι υποχρεωμένος να αποδείξει την μη
ύπαρξη. Αντίθετα, αυτός που πιστεύει ότι αυτό το κάτι υπάρχει, αυτός είναι που πρέπει να αποδείξει την ύπαρξη αυτού που πιστεύει.

3) Το “επιχείρημα” ότι οι μη χριστιανοί δεν έπρεπε να γιορτάζουν τα χριστούγεννα είναι αστείο, παιδιάστικο και κατινίστικο και
έχει καταρριφθεί από πολλούς προπληκτρολογίσαντες. Με τη “λογική” αυτή οι ορθόδοξοι δεν θα έπρεπε να και να μασκαρεύονται και να γλεντούν τις αποκριές, καθώς είναι κατάλοιπο αρχαίων ειδωλολατρικών γιορτών προς τιμή του θεού Διόνυσου.

4) Ακόμα και για τα χριστούγεννα, τα έθιμα δεν είναι όλα και τόσο χριστιανικά. Για παράδειγμα, το στολισμένο δέντρο προέρχεται από ειδωλολατρικές γιορτές της βόρειας Ευρώπης και ο santa Claus (που τον κάναμε Βασίλη) γεννήθηκε από διαφήμιση της coca cola. Όπως αναφέρθηκε, η ίδια η γιορτή των χριστουγέννων δεν είναι παρά η συνέχεια της γιορτής του θεού ήλιου.

5) Οι αργίες είναι απαραίτητες για όλους. Οι μη χριστιανοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα να έχουμε όλοι τις ίδιες ημέρες αργίας. Στο κάτω – κάτω για όλους χριστιανούς και μη, ουσιαστικά οι γιορτές το ίδιο νόημα έχουν.

6) Κάποιες εκφράσεις έχουν γίνει συνήθεια ακόμα και αν δεν τις πιστεύουμε. Για παράδειγμα πολλοί “χριστιανοί” “υβρίζουν τα θεία”.

7) Χρόνια πολλά σε όλους, χριστιανούς και μη.


Yeah μπράβο που διευκρίνισες την διαφορά μεταξύ άθρησκου και άθεου, πολλοί εδώ δεν την έχουν καταλάβει ακόμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ερινύς

Τιμώμενο Μέλος

Η Ερινύς αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 17,739 μηνύματα.
Απερίσκεπτη, ειδικά αν είσαι σε αεροπλανο/αεροδρομιο.
Εντάξει ρε ισοπεδωτικέ τύπε, δεν βγαίνω και με το μεγάφωνο :hehe:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

miss marple

Πολύ δραστήριο μέλος

Η miss marple αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 859 μηνύματα.
Νομίζω ότι έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, στις σύγχρονες κοινωνίες τα Χριστούγεννα έχουν 2πλη διάσταση ως γιορτή : την κοινωνική, αφού πρόκειται για αργία , ευκαιρία για συναντήσεις με γονείς, σόγια , φίλους κλπ και τη θρησκευτική, που είναι η γέννηση του Χριστού , με ό, τι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή την έκφραση της αγάπης του Θεού προς τους ανθρώπους.
Σε αυτά συμφωνώ απόλυτα με τους από πάνω. Αυτό που ήθελα να συμπληρώσω είναι ότι ακόμη και από αυτούς που ισχυρίζονται ότι πιστεύουν, λίγοι γιορτάζουν όντως τα Χριστούγεννα ως χριστιανική γιορτή, με την πλήρη σημασία της λέξης, καθώς τα Χριστούγεννα για τους χριστιανούς δεν είναι ούτε τα κάλαντα, ούτε οι οικογενειακές μαζώξεις, αλλά η συμμετοχή στις διάφορες λατρευτικές εκδηλώσεις των ημερών, πχ στη λειτουργία αξημέρωτα το πρωί των Χριστουγέννων κλπ.Οπότε προσωπικά δε μπορώ να ισχυριστώ ότι γιορτάζω τα Χριστούγεννα ως απόλυτα Χριστιανική γιορτή, ούτε και με ενοχλεί (όχι δηλαδή ότι έχω και δικαίωμα να με "ενοχλεί") να γιορτάζουν τα Χριστούγεννα και όσοι δηλώνουν άθεοι/ άθρησκοι .
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Κομνηνός

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Κομνηνός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,681 μηνύματα.
Μου φαινεται τελειως παραλογο ... Απο τη μια να επιχειρηματολογουν με τοση θερμη και παθος για να μας αποδειξουν ότι ο Θεος δεν υπαρχει και απο την αλλη ευχονται καλά χριστουγεννα και γιορταζουν χαρουμενοι ... Ρε μας δουλευετε;;

εξαρταται και σε ποια χωρα αναφερεσαι π.χ σε Ελλαδα,Ιταλια,Ρωσια,Αργεντινη,Βραζιλια,Πολωνια ειναι λιγοι οι αθεοι(ενω ακομα και αυτοι εχουν γονεις που πιστευουν π.χ )
στην Κινα ομως απο την αλλη οι αθεοι ειναι μεγαλη πλειοψηφια (δεν γιορταζουν χριστουγεννα )

λιγο πολυ αυτο που συμβαινει ειναι πως οι αργιες ειναι θεσμοθετημενες,πως ακομα και σε χωρες της ευρωπης οπου η αθεια ειναι πλειονοτητα,αυτη αποτελει μια τελειως προσφατη εκδηλωση σε ενα περιβαλλον οπου ο χριστιανισμος εχει ριζες χιλιετιων.
Οποτε ειναι λογικο να ακολουθουν τις παραδοσεις εστω .
απο εκει και περα βεβαια και το χολυγουντ καθως και αλλες εταιρειες για καθαρα εμπορικους λογους εχουν τροπο τινα αφαιρεσει στις περισσοτερες ταινιες τους και στις προβολες τους τον Χριστο απο τα Χριστουγεννα(!) εδω και αρκετα χρονια και εχουν κρατησει ολα τα υπολοιπα!!με αποτελεσμα ακομα και ο αθεος ή ακομα και βουδιστης να μην εχει προβλημα να συμμετεχει σε μια καθαρα χριστιανικη γιορτη.
παντως αμα βγαλουμε τον Χριστο απο τα Χριστουγεννα το πραγμα γινεται τελειως ρηχο,κακα τα ψεμματα,ενα πανηγυρι της αγορας και της κοιλιας διχως ουσιαστικο νοημα.
Παλι καλα υπαρχουν οικογενειακες συνεστιασεις(που θα πρεπε ομως να γινονται τακτικοτερα) ,καποια φιλανθρωπια ,ωραιες ευχες,καποια εθιμα,χαιρονται τα παιδια.


Η Μεγαλη Εβδομαδα και το Πασχα,απο την αλλη ειναι λιγοτερο εμπορευματοποιημενη γιορτη και σιγουρα εχει διατηρησει και τις παραδοσεις μας σε μεγαλυτερο βαθμο.Βεβαιως αναφερομαι στα γυρω γυρω,διοτι η ουσια για τον χριστιανο εμφανως δεν αλλαζει και διατηρειται ετσι κι αλλιως ο ορθοδοξος χαρακτηρας και στις δυο μεγαλες αυτες γιορτες,αλλωστε χωρις Χριστουγεννα δεν εχει Ανασταση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Gate4

Επιφανές μέλος

Η Ηägring αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 25,581 μηνύματα.
Ενώ όλοι οι καθώς πρέπει χριστιανοί θες να μας πεις ότι νηστεύουν τα Χριστούγεννα (ναι καλά μόνο μεγάλη Παρασκευή ξέρουν να σε κοιτάνε σαν άλιεν αν δεν νηστεύεις) και τρέχουν 25 Δεκέμβρη από το χάραμα στην εκκλησία. :look:
Τα Χριστούγεννα πλέον είναι κοσμική και εμπορική γιορτή. Πολλοί έχουν διακοπές, ο στολισμός είναι πολύ ωραίος, δέντρα/φωτάκια/γλυκά μας φτιάχνουν τη διάθεση και είναι ευκαιρία να ξεσκάσεις, να πας για ψώνια, να αράξεις με την οικογένειά σου ή να πας διακοπές. Το πρόβλημα σου ποιο είναι; Αν πιάσεις όλη τη γιορτή θα δεις πόσα από τα "έθιμα" δεν είναι χριστιανικά. Και όσοι λένε πως πιστεύουν πιο πολύ ασχολούνται με το κοσμικό της γιορτής παρά με τις θρησκευτικές τους "υποχρεώσεις". Αν θες μπορείς να ασχοληθείς με αυτούς παρά με εμένα και τους παραπάνω. Και ελπίζω να μη στολίζεις δέντρα και άλλα τέτοια ξενόφερτα γιατί.. αμαρτία. :hehe:

Πω αυτό παίζει να ήταν λίγο χειρότερο από κάτι γκρινιάριδες που το παίζουν ψαγμένοι άθεοι με το να κράζουν τα Χριστούγεννα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΕΜΠ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 11,774 μηνύματα.
Γιορτάζουν για λόγους κοινωνικοιστορικούς και γιατί η ορθοδοξία τους το επιτρέπει.


Για μένα Χριστούγεννα και ακόμα περισσότερο Πάσχα χωρίς την τήρηση των θρησκευτικών υποχρεώσεων, δεν είναι Χριστούγεννα ούτε Πάσχα αλλά κανονικές εβδομάδες. Οκ είναι ωραίο να βλέπεις λαμπάκια που αναβοσβήνουν στους δρόμους και στα σπίτια, αλλά αν δεν βιώσεις τις γιορτές ταύτες πνευματικά το νόημα χάνεται.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

charmander

Δραστήριο μέλος

Ο charmander αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 637 μηνύματα.
Το αναποδο ειναι πιο σημαντικο.Γιατι καποιοι αυτοαποκαλουνται χριστιανοι ενω στη πραξη δεν ειναι?Πριν καποια χρονια ενας παπας ευχηθηκε να τρυπησει το στομαχι οποιου δε νηστεψει Μεγαλη Εβδομαδα.Αυτος ειναι χριστιανος δηλαδη ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Φυσικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 10,000 μηνύματα.
Γιατι καποιοι αυτοαποκαλουνται χριστιανοι ενω στη πραξη δεν ειναι?Πριν καποια χρονια ενας παπας ευχηθηκε να τρυπησει το στομαχι οποιου δε νηστεψει Μεγαλη Εβδομαδα.Αυτος ειναι χριστιανος δηλαδη ?

Ακόμα χειρότεροι είναι αυτοί που από αδιάφοροι στα "θεολογικά" και τα "πατριωτικά", ξαφνικά έγιναν φανατικοί "χριστιανοί" και "μακεδονομάχοι" μόνο και μόνο για να "την πουν" στο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
Το αναποδο ειναι πιο σημαντικο.Γιατι καποιοι αυτοαποκαλουνται χριστιανοι ενω στη πραξη δεν ειναι?Πριν καποια χρονια ενας παπας ευχηθηκε να τρυπησει το στομαχι οποιου δε νηστεψει Μεγαλη Εβδομαδα.Αυτος ειναι χριστιανος δηλαδη ?

Τόσα στομάχια τρυπάνε από μπόμπες σε σκυλάδικα έντεχνου ή από διάφορες "σχέσεις" του ενός μήνα. Αυτό συνυπάρχει με το μήνυμα του χριστιανισμού; Γιατί δεν μιλάει κανείς; :beach:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kiyoshi

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο kiyoshi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών και Φοιτητής του τμήματος Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 336 μηνύματα.
Το αναποδο ειναι πιο σημαντικο.Γιατι καποιοι αυτοαποκαλουνται χριστιανοι ενω στη πραξη δεν ειναι?Πριν καποια χρονια ενας παπας ευχηθηκε να τρυπησει το στομαχι οποιου δε νηστεψει Μεγαλη Εβδομαδα.Αυτος ειναι χριστιανος δηλαδη ?


Εδώ άλλοι λένε στον κόσμο ότι δεν υπάρχουν άλλοι πλανήτες πέρα από την Γη...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χριστιαννα

Νεοφερμένος

Η Χριστιαννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 43 μηνύματα.
Τόσα στομάχια τρυπάνε από μπόμπες σε σκυλάδικα έντεχνου ή από διάφορες "σχέσεις" του ενός μήνα. Αυτό συνυπάρχει με το μήνυμα του χριστιανισμού; Γιατί δεν μιλάει κανείς; :beach:

Εντεχνο και σκυλαδικα δεν νομιζω πως μπορουν να συσχετιστουν
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
Εντεχνο και σκυλαδικα δεν νομιζω πως μπορουν να συσχετιστουν

Σκέψου λίγο. :) Πλέον τα έντεχνα έχουν γεμίσει φωτορυθμικά και ηχητικά εφφέ με ροπή προς τον αμανεσκυλάδικο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χριστιαννα

Νεοφερμένος

Η Χριστιαννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 43 μηνύματα.
Σκέψου λίγο. :) Πλέον τα έντεχνα έχουν γεμίσει φωτορυθμικά και ηχητικά εφφέ με ροπή προς τον αμανεσκυλάδικο.

Αναλογως τι θεωρεις εσυ εντεχνο.... Για μενα εντεχνος ειναι ο Μαλαμας μη σου πω και οι Χατζηφραγκετα:lol:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
Αναλογως τι θεωρεις εσυ εντεχνο.... Για μενα εντεχνος ειναι ο Μαλαμας μη σου πω και οι Χατζηφραγκετα:lol:

Για την χατζηγκοφρέτα δεν έχω άποψη. Έντεχνο είναι και η Ματούλα που κάνει θραύση με κάτι κουνιστά για όσες έχουν να κουνήσουν κάτι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 092312

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Το αναποδο ειναι πιο σημαντικο.Γιατι καποιοι αυτοαποκαλουνται χριστιανοι ενω στη πραξη δεν ειναι?Πριν καποια χρονια ενας παπας ευχηθηκε να τρυπησει το στομαχι οποιου δε νηστεψει Μεγαλη Εβδομαδα.Αυτος ειναι χριστιανος δηλαδη ?


Εμένα η ερώτηση που προκύπτει είναι άλλη, γιατί θεωρούμε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι χριστιανικές; Από πού κι ως πού θεωρείται ο χριστιανισμός θρησκείας αγάπης και...αποδοχής; Μία ανάγνωση τη βίβλο θέλει και δεν ξέρεις από πού να το πρωτοπιάσεις...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χριστιαννα

Νεοφερμένος

Η Χριστιαννα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 43 μηνύματα.
Για την χατζηγκοφρέτα δεν έχω άποψη. Έντεχνο είναι και η Ματούλα που κάνει θραύση με κάτι κουνιστά για όσες έχουν να κουνήσουν κάτι.

#ξεροψωμικαιφετα... Οσο για τη Ματουλα δεν θελω να ακούω τιποτα, απλα αγαπω!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
Εμένα η ερώτηση που προκύπτει είναι άλλη, γιατί θεωρούμε ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι χριστιανικές; Από πού κι ως πού θεωρείται ο χριστιανισμός θρησκείας αγάπης και...αποδοχής; Μία ανάγνωση τη βίβλο θέλει και δεν ξέρεις από πού να το πρωτοπιάσεις...

Η βίβλος νομίζω είναι η παλαιά διαθήκη που σημαίνει ότι προηγήθηκε του χριστιανισμού και της αγάπης του. Να σου πω και εγώ την αλήθεια απορώ που ζω σε μια χριστιανική χώρα και δεν με αγαπάνε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 13 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top