Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,326 μηνύματα.
Το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου έχει ΜΟΝΟ τμήμα μηχανικών πληροφορικής!;)


Στα μηχανικά, ναι. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, μην τα βλέπεις μονομερώς: ξέχασες και τα 3 γεωπονικά τμήματα (φυτική παραγωγή, ζωική παραγωγή και σε βάθος πενταετίας το τεχνολογίας τροφίμων). Όλα αυτά μηχανικών και γεωπονικών ειδικοτήτων τα θέλουν υποχρεωτικά 5ετή προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.


Ακόμη και άκρες ή γραφείο γονέων να έχει τι θα κάνει νομίζεις;:rolleyes:
Επιβίωση

Κάποιο λάθος κάνεις, εγώ δεν πίστεψα ποτέ ότι θα γίνονταν τα τμήματα του Π.Δ.Α. 5ετή...


Όχι, δεν είπα αυτό. Το ότι στον Παν. Δυτικής Αττικής θα έχει τμήματα μηχανικής και γεωπονικής με 4ετή προγράμματα σπουδών. Αυτό δεν το είχα προσέξει και μου το είχες αναφέρει εσύ νομίζω. Άκουγα για Πανεπιστήμιο και νόμιζα ότι θα έχουν προγράμματα σπουδών, όπως και τα υπόλοιπα πανεπιστήμια της χώρας.

Θα κρατήσω αυτό γιατί λέει πολλά από μόνο του.
Δηλαδή; Τί θες να πεις;

Λόγια εντυπωσιασμού......
Οι τίτλοι σπουδών θεωρούνται ισότιμοι προς τους τίτλους σπουδών που χορηγούσαν έως τις 10.6.2003 τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Μα δεν τα είπα εγώ, το Υπουργείο τα λέει. Άρα γιατί τα χαραktηρίζεις ως λόγια εντυπωσιασμού; Τα κόκκινα γράμματα με την ημερομηνία, δηλαδή; Υποστηρίζεις τα προ- και μετά- του 2001; Θα σε κυνηγάνε οι παλιοί πτυχιούχοι των ΤΕΙ... Αν και κατάλαβα, αυτή η ημερομηνία αφορά τα μέχρι τότε πτυχία των καλλιτεχνικών τμημάτων να εξομοιώνονται με τα πτυχία των ΤΕΙ (γενικά).
Αν και νομίζω το point μου εδώ ήταν γιατί να μπλέκουν περισσότερο τα επίπεδα (το 5 με τις ανώτερες εν προκειμένω) με τα ΤΕΙ (στο 6). Ακόμα και την ημερομηνία να θέσουμε (που κοκκίνισες), δεν υφίσταται πτυχίο ΤΕΙ προ 2001 στο επίπεδο 5 και πτυχίο ΤΕΙ μετά το 2001 στο επίπεδο 6.


Κανένα τμήμα μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει το οκ επομένως οι 5ετείς σπουδές ΔΕΝ ανήκουν στο επίπεδο 7 και αν θα πληρεί κάποιο τμήμα τις προϋποθέσεις αφορά το τμήμα ατομικά.
Αυτό δεν το ξέρω, μπορεί και να ισχύει ή να έχουν υποβάλλει αίτηση και να εξετάζεται ή να έχει εγκριθεί (είπα δεν γνωρίζω για όλα τα τμήματα, είναι όμως τα 3 ενδεχόμενα).. Αλλά αυτό είναι το θέμα σου; Αν χρονικά έχουν προλάβει ή όχι στο σήμερα να κάνουν χρήση του συγκεκριμένου νόμου;
Πάντως, στο τμήμα ΕΦΠ ΓΠΑ και στον εσωτερικό του κανονισμό ΠΜΣ αυτό ίσχυε ήδη για τους πτυχιούχους του. Βέβαια να πούμε και αυτό, όλα τα ΠΜΣ περνούν ξανά από γραφειοκρατικές διαδικασίες (άλλαξε ο νόμος στις αρχές του 2018).

Αν ξέχασα κάτι να απαντήσω από διάφορα posts, πείτε μου, γιατί ζαλίζομαι λίγο μέσα στα τόσα posts...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
α)Στα μηχανικά, ναι. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, μην τα βλέπεις μονομερώς: ξέχασες και τα 3 γεωπονικά τμήματα (φυτική παραγωγή, ζωική παραγωγή και σε βάθος πενταετίας το τεχνολογίας τροφίμων). Όλα αυτά μηχανικών και γεωπονικών ειδικοτήτων τα θέλουν υποχρεωτικά 5ετή προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών.

β)Επιβίωση

α)Πρώτον, το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν είχε γεωπονική σχολή...και δεύτερον, αν διαβάσεις στο Άρθρο 2 του Σχεδίου Νόμου («Ίδρυση Σχολών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων»):
«1. Στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ιδρύονται την 1η-10-2018 οι κάτωθι Σχολές:
α) Σχολή Εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, με έδρα την πόλη της Άρτας,
β) Σχολή Γεωπονίας, με έδρα την πόλη της Άρτας.
γ) Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, με έδρα την πόλη των Ιωαννίνων.»
Και λίγο παρακάτω στο Άρθρο 5 («Φοιτητές του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου»):
«1. Η εκπαιδευτική λειτουργία των Τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου συνεχίζεται μεταβατικά μέχρι την αποφοίτηση των ήδη εγγεγραμμένων, κατά την 1η-10-2018, φοιτητών και όσων εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών των Τμημάτων του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου συνεχίζονται έως την ολοκλήρωση του προγράμματος από εγγεγραμμένους έως και το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 φοιτητές. Οι φοιτητές των προηγούμενων εδαφίων συνεχίζουν και ολοκληρώνουν το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Τ.Ε.Ι. εισαγωγής τους και λαμβάνουν τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών.»

Από τα παραπάνω είναι εμφανές ότι τα Γεωπονικά τμήματα του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου καταργούνται και ΔΕΝ απορροφόνται από τη νέα «σχολή Γεωπονίας» που ιδρύεται στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων!;)
Κατάλαβες τώρα γιατί επιμένω σ' αυτή την άποψη;

Δες αντιθέτως τι έγραφε π.χ. ο νόμος ίδρυσης του Π.Δ.Α. στο αντίστοιχο άρθρο για τους φοιτητές και σύγκρινε:
«1. Οι εγγεγραμμένοι φοιτητές, ήτοι όσοι κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος δεν έχουν ολοκληρώσει όλες τις απαιτούμενες από το πρόγραμμα σπουδών υποχρεώσεις για τη λήψη πτυχίου, των Τμημάτων των συγχωνευόμενων Τ.Ε.Ι. εντάσσονται αυτοδίκαια στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, σύμφωνα με την αντιστοιχία της περίπτωσης β’ της παραγράφου 2 του άρθρου 4. Φοιτητές της εισαγωγικής κατεύθυνσης Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ και Μηχανικών Τοπογραφίας και Γεωπληροφορικής ΤΕ του Τ.Ε.Ι. Αθήνας εντάσσονται αυτοδίκαια στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ.λπ. κ.λπ. κ.λπ.»

β)Υπάρχουν πιο εύκολοι, πιο ευχάριστοι και πιο αξιοπρεπείς τρόποι για να επιβιώσει (απλά) κανείς απ' το να φάει τα καλύτερα του χρόνια στα θρανία...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,326 μηνύματα.
α) Ναι, δεν υπήρχε. Και πώς να υπάρχει, αφού ήταν ΤΕΙ. Ναι, το ΤΕΙ καταργήθηκε, το είπαμε αυτό. Όπως παντού (μάλλον του χρόνου δεν θα υπάρχουν ΤΕΙ εκτός ίσως το ΤΕΙ Κρήτης. Και αυτό το είπαμε). Δεν κατάλαβα όμως τι θες να πεις με τα δύο άρθρα που παρέθεσες (κάτι θα μου ξέφυγε.. ελπίζω να μην είναι το "απορρόφηση", "κατάργηση", "συνέργεια" κ.λπ. και καλά υπάρχει διαφορά... αφού ολούθε αλλάζουν τα προγράμματα σπουδών... λίγο ή πολύ, αλλάζουν). Θυμίζω είμαστε στο γιατί στην Αττική όλα 4ετή και αλλού (π.χ. Ήπειρος) να είναι με 5ετή όσα τμήματα ήδη πανεπιστημιακά είχαν 5ετή προγράμματα (γεωπονία, μηχανική).

β) Ναι, σύμφωνοι. Είπαμε, άστοχη επένδυση την λαστ 10ετία το μηχανιλίκι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Ναι, δεν υπήρχε. Και πώς να υπάρχει, αφού ήταν ΤΕΙ. Ναι, το ΤΕΙ καταργήθηκε, το είπαμε αυτό. Όπως παντού (μάλλον του χρόνου δεν θα υπάρχουν ΤΕΙ εκτός ίσως το ΤΕΙ Κρήτης. Και αυτό το είπαμε). Δεν κατάλαβα όμως τι θες να πεις με τα δύο άρθρα που παρέθεσες (κάτι θα μου ξέφυγε.. ελπίζω να μην είναι το "απορρόφηση", "κατάργηση", "συνέργεια" κ.λπ. και καλά υπάρχει διαφορά... αφού ολούθε αλλάζουν τα προγράμματα σπουδών... λίγο ή πολύ, αλλάζουν). Θυμίζω είμαστε στο γιατί στην Αττική όλα 4ετή και αλλού (π.χ. Ήπειρος) να είναι με 5ετή όσα τμήματα ήδη πανεπιστημιακά είχαν 5ετή προγράμματα (γεωπονία, μηχανική).

Μ' αυτά που παρέθεσα επιβεβαιώνεται η πεποίθηση μου ότι τα τμήματα των προς συγχώνευση Τ.Ε.Ι. ή α)θα κλείσουν εντελώς, χωρίς «συνέχεια» και χωρίς την παραμικρή πρόνοια για τους φοιτητές και τους πτυχιούχους τους ή β)θα έχουν ως «συνέχεια» τμήματα τα οποία επί της ουσίας και στην πράξη δε θα διαφέρουν σε τίποτα με αυτά των πρώην Τ.Ε.Ι. (δηλαδή θα είναι τμήματα χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, χωρίς πρόσβαση στους προαναφερόμενους νταβατζήδες κ.λπ.)...κι ότι ο μόνος τρόπος να συνεχίσουν να υπάρχουν ως τμήματα μέσα στα «νέα» πανεπιστήμια που θα ενταχθούν (για το καλό των φοιτητών & αποφοίτων τους) είναι να ΜΗΝ απορροφηθούν από άλλο πανεπιστήμιο (πλην εξαιρέσεων π.χ. το Διεθνές πανεπιστήμιο θα απορροφήσει μεν τα 3 Τ.Ε.Ι. της Μακεδονίας αλλά μη έχοντας προπτυχιακά θα διατηρήσει τις σχολές των Τ.Ε.Ι. που θα απορροφήσει για δικές του)!:yes:
Άρα κανένα τμήμα του Π.Δ.Α. (ή όποιο άλλο αντίστοιχο προκύψει με τον ίδιο τρόπο) δε θα γίνει 5ετές!;)

Έτσι λοιπόν οι φοιτητές του Π.Δ.Α. ανήκουν στο «β)» (κι όπως φαίνεται μάλλον θα πρέπει να αισθάνονται και τυχεροί γι' αυτό) και τους δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν στο Π.Δ.Α. και να πάρουν πτυχίο από αυτό...το ίδιο και οι παλιοί πτυχιούχοι των Τ.Ε.Ι. Αθήνας & Πειραιά που θα έχουν τη δυνατότητα από εδώ και πέρα είτε α)να λαμβάνουν βεβαιώσεις αποφοίτησης κ.λπ. απ' το Π.Δ.Α. (και να μπορούν νόμιμα να χρησιμοποιούν ως «ίδρυμα αναφοράς» το Π.Δ.Α.) είτε β)να πάρουν πτυχίο και από το Π.Δ.Α. με ευνοϊκές διαδικασίες εφόσον το επιθυμούν (το τι θα το κάνουν βέβαια είναι άλλη ιστορία:rolleyes:) είτε γ)να κινηθούν νομικά και πιθανότατα να δικαιωθούν και να ισοτιμηθούν αυτομάτως με τους πτυχιούχους του Π.Δ.Α. (υπάρχει και «δεδικασμένο» άλλωστε)!
Αν όμως αντί για «Τ.Ε.Ι. Αθήνας + Τ.Ε.Ι. Πειραιά = Π.Δ.Α.» γινόταν «Τ.Ε.Ι. Αθήνας + Τ.Ε.Ι. Πειραιά + Ε.Μ.Π. = Ε.Μ.Π.» τότε θα πάθαιναν ό,τι θα πάθουν και οι φουκαράδες φοιτητές της Σ.Τ.ΕΦ. του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου!;)

Το 'πιασες τώρα;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

VouDou

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Δημήτριος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών, Καθηγητής και μας γράφει απο Κυπαρισσία (Μεσσηνία). Έχει γράψει 1,326 μηνύματα.
Μ' αυτά που παρέθεσα επιβεβαιώνεται η πεποίθηση μου ότι τα τμήματα των προς συγχώνευση Τ.Ε.Ι. ή α)θα κλείσουν εντελώς, χωρίς «συνέχεια» και χωρίς την παραμικρή πρόνοια για τους φοιτητές και τους πτυχιούχους τους ή β)θα έχουν ως «συνέχεια» τμήματα τα οποία επί της ουσίας και στην πράξη δε θα διαφέρουν σε τίποτα με αυτά των πρώην Τ.Ε.Ι. (δηλαδή θα είναι τμήματα χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα, χωρίς πρόσβαση στους προαναφερόμενους νταβατζήδες κ.λπ.)...κι ότι ο μόνος τρόπος να συνεχίσουν να υπάρχουν ως τμήματα (για το καλό των φοιτητών & αποφοίτων τους) είναι να ΜΗΝ απορροφηθούν από άλλο πανεπιστήμιο (πλην εξαιρέσεων π.χ. το Διεθνές πανεπιστήμιο θα απορροφήσει μεν τα 3 Τ.Ε.Ι. της Μακεδονίας αλλά μη έχοντας προπτυχιακά θα διατηρήσει τις σχολές των Τ.Ε.Ι. που θα απορροφήσει για δικές του)!:yes:
Άρα κανένα τμήμα του Π.Δ.Α. (ή όποιο άλλο αντίστοιχο προκύψει με τον ίδιο τρόπο) δε θα γίνει 5ετές!;)

Έτσι λοιπόν οι φοιτητές του Π.Δ.Α. ανήκουν στο «β)» (κι όπως φαίνεται μάλλον θα πρέπει να αισθάνονται και τυχεροί γι' αυτό) και τους δίνεται η δυνατότητα να συνεχίσουν στο Π.Δ.Α. και να πάρουν πτυχίο από αυτό...το ίδιο και οι παλιοί πτυχιούχοι των Τ.Ε.Ι. Αθήνας & Πειραιά που θα έχουν τη δυνατότητα από εδώ και πέρα είτε α)να λαμβάνουν βεβαιώσεις αποφοίτησης κ.λπ. απ' το Π.Δ.Α. (και να μπορούν νόμιμα να χρησιμοποιούν ως «ίδρυμα αναφοράς» το Π.Δ.Α.) είτε β)να πάρουν πτυχίο και από το Π.Δ.Α. με ευνοϊκές διαδικασίες εφόσον το επιθυμούν (το τι θα το κάνουν βέβαια είναι άλλη ιστορία:rolleyes:) είτε γ)να κινηθούν νομικά και πιθανότατα να δικαιωθούν και να ισοτιμηθούν με τους πτυχιούχους του Π.Δ.Α.!
Αν όμως αντί για «Τ.Ε.Ι. Αθήνας + Τ.Ε.Ι. Πειραιά = Π.Δ.Α.» γινόταν «Τ.Ε.Ι. Αθήνας + Τ.Ε.Ι. Πειραιά + Ε.Μ.Π. = Ε.Μ.Π.» τότε θα πάθαιναν ό,τι θα πάθουν και οι φουκαράδες φοιτητές της Σ.Τ.ΕΦ. του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου!;)

Το 'πιασες τώρα;


Ε, καλά... δεν θα είναι γιάννης, θα είναι γιαννάκης. Και δηλαδή ο πτυχιούχος ΣΤΕΦ ΤΕΙ Ηπείρου δεν θα μπορεί να πάει στο Παν. Δυτικής Αττικής για να πράξει εύκολα-δύσκολα το α)-β)-γ) που λες? Τέλος πάντως, πολλές οι εικασίες (π.χ. κανένα τμήμα στο ΠανΔΑ δεν θα γίνει 5ετές)... οψόμεθα.

Πάντως πάλι το ίδιο λάθος με τα ΤΕΙ (και τώρα στο ΠανΔΑ), που για μένα φταίνε τα ίδια και δημιούργησαν το όποιο πρόβλημα στους πτυχιούχους τους: από τη στιγμή που οι τότε μεγαλο-Καθηγητές τους που έπεισαν και το Υπ. Παιδείας θέλανε να μην είναι "ΤΕΙ του 1983" αλλά κάτι άλλο (αλλά από την άλλη διατηρώντας τα ιδρυτικά χαρακτηριστικά τους), έπρεπε εξαρχής (το 1983; το 2001; όποτε θέλετε) να πουν "ίδια με πανεπιστήμια και τέλος" και όχι τσούκου-τσούκου αλλαγές και έτσι και γιουβέτσι, αλλά ποτέ ίδια, αλλά θέλουμε και όλα τα ΕΔ. Και τώρα που έκλεισε η κάνουλα, "οριζόντια κατάργηση ΤΕΙ".
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
α)Ε, καλά... δεν θα είναι γιάννης, θα είναι γιαννάκης. Και δηλαδή ο πτυχιούχος ΣΤΕΦ ΤΕΙ Ηπείρου δεν θα μπορεί να πάει στο Παν. Δυτικής Αττικής για να πράξει εύκολα-δύσκολα το α)-β)-γ) που λες? Τέλος πάντως, πολλές οι εικασίες (π.χ. κανένα τμήμα στο ΠανΔΑ δεν θα γίνει 5ετές)... οψόμεθα.


β)Πάντως πάλι το ίδιο λάθος με τα ΤΕΙ (και τώρα στο ΠανΔΑ), που για μένα φταίνε τα ίδια και δημιούργησαν το όποιο πρόβλημα στους πτυχιούχους τους: από τη στιγμή που οι τότε μεγαλο-Καθηγητές τους που έπεισαν και το Υπ. Παιδείας θέλανε να μην είναι "ΤΕΙ του 1983" αλλά κάτι άλλο (αλλά διατηρώντας τα ιδρυτικά χαρακτηριστικά τους), έπρεπε εξαρχής (το 1983; το 2001; όποτε θέλετε) να πουν "ίδια με πανεπιστήμια και τέλος" και όχι τσούκου-τσούκου αλλαγές, αλλά ποτέ ίδια. Και τώρα που έκλεισε η κάνουλα, "οριζόντια κατάργηση ΤΕΙ".

α)Όχι, γιατί οι «ευνοϊκές διαδικασίες» θα ισχύουν για τους πτυχιούχους των 2 Τ.Ε.Ι. της Αττικής και μόνο!
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι όλα όσα συζητάμε τώρα είναι με βάση τα σημερινά δεδομένα (άλλωστε όλοι αυτοί οι νόμοι που (θα) συγχωνεύουν & θα καταργούν Τ.Ε.Ι., από τον πρώτο του Π.Δ.Α. μέχρι τον τελευταίο (θα) είναι full στις ανακρίβειες, στις παρανομίες και στις αντισυνταγματικότητες)...

β)Τους νταβατζήδες τους ρώτησες;:rolleyes:
Αυτό το «τσούκου-τσούκου» ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει από ένα διεφθαρμένο και δουλοπρεπές πολιτικό σύστημα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Samael

Τιμώμενο Μέλος

Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 10,190 μηνύματα.
Ναι και αγγλία, αλλά υπάρχει και κόσμος που πήγε και σ' άλλες χώρες (Βέλγιο-Ολλανδία-Ελβετία) μετά από δίπλωμα πολυτεχνείου. Ναι άμα μπορείς να το κάνεις σπαστά δεν υπάρχει λόγος να πας σε ενιαίο πρόγραμμα. Κι εγώ πιστεύω ωραίο θα ταν ο πρώτος χρόνος στα πολυτεχνικά τμήματα να ταν κοινός (να κάναμε μαθ-φυσική-σχέδιο που κάνουν όλοι λίγο πολύ) και να δίναμε εξετάσεις για τα τμήματα που θέλουμε μετά :thumbup:






Ναι δεν λέω ότι αξίζει, εμένα πχ δεν με ψήνει το αντικείμενο για PhD. Γενικά η φάση είναι σιγουρα >>40ωρες/βδομαδα για 3+ χρόνια με βασικό μισθό (αν πας εξωτερικό δηλαδή :loltooth:), οπότε δεν λέει για τους περισσότερους. Το είπα μόνο γ τη διαφωνία άμα θεωρείται μπατσελορ το δίπλωμα. Δεν θεωρείται :yes:. Για την ευρώπη τα μπατσελορ ειναι 180-240 ects οποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί ως τετοιο


Αλλο ερωτημα που προκυπτει,στα ματια του ΤΕΕ οι αποφοιτοι ΠΔΑ με PhD θα εχουν τα καταλληλα προσοντα να αναλαβουν εργα μεγιστης τεχνικης ευθυνης η παλι δεν ; ή και μια αλλη ερωτηση ενας με πτυχιο ΠΔΑ +MSc+PhD δεν θα θεωρειται αντιστοιχος σε προσοντα και γνωσεις με εναν του ΕΜΠ με PhD ; Ενω καμια πρακτικη διαφορα δεν θα εχουν,το ΤΕΕ παλι κατι θα βρει να λεει στο στυλ μα το ΕΜΠ δινει επιπεδο 7 ενω το ΠΔΑ επιπεδο 6 ασχετα εαν ο αποφοιτος ΠΔΑ εκανε και MSc αργοτερα. Ειναι σαν να σε ρωτανε τι ηλικια εχεις και να απαντας Γιωργος :rolleyes: .

Γι'αυτο τοσο του ΠΔΑ οσο και αλλες ειδικοτητες οπως οι αποφοιτοι της ΕΜΦΕ που ζητανε και αυτοι να μπουν στο ΤΕΕ καιρο τωρα,ενω αλλο τοσο αρχικα δεν ειχαν καν δικαιωματα,και θα επρεπε κατα την γνωμη μου δεν θα βρουν ποτε εδω το δικιο τους.Καλυτερα να τραβηξουν εξω,που θα λαβουν την επαγγελματικη πορεια που τους αξιζει & θα δουλεψουν και με πιο σοβαρους ανθρωπους.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Dreamer_SW

Διάσημο μέλος

Η Dreamer_SW αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, Φοιτήτρια του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,832 μηνύματα.

KonstantinosNew

Νεοφερμένος

Ο KonstantinosNew αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 36 μηνύματα.
Σε ολη την Γη τα πτυχια του Πολυτεχνειου αναγνωριζονται ως master.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
Σε ολη την Γη τα πτυχια του Πολυτεχνειου αναγνωριζονται ως master.

Δάκρυσα από το γέλιο αλλά τι να κάνουμε όποιος δεν γνωρίζεις απλά κυκλοφορεί την άποψη της θείας και γειτόνισσας

Παραπάνω ανέβασα την σελίδα του ΕΟΠΠΕΠ.... Αν κάνεις τον κόπο να την ανοίξεις θα διαπιστώσεις ότι τα 5ετή εντάσσονται στο επίπεδο 6 αλλά να τον κάνεις τον κόπο :thumbup:

https://proson.eoppep.gr/el
Το ίδιο ισχύει και για τον VOUDOU που δεν θέλει να διαβάσει την παραπάνω σελίδα γιατί πολύ απλά δεν συμβαδίζει με τα λεγόμενα του.....Μέσα θα βρει το Γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών.

Πάντως, στο τμήμα ΕΦΠ ΓΠΑ και στον εσωτερικό του κανονισμό ΠΜΣ αυτό ίσχυε ήδη για τους πτυχιούχους του. Βέβαια να πούμε και αυτό, όλα τα ΠΜΣ περνούν ξανά από γραφειοκρατικές διαδικασίες (άλλαξε ο νόμος στις αρχές του 2018).

Αν ξέχασα κάτι να απαντήσω από διάφορα posts, πείτε μου, γιατί ζαλίζομαι λίγο μέσα στα τόσα posts...

https://proson.eoppep.gr/el/Qualifications/Details/1118

Επίπεδο 6 του εθνικού πλαισίου προσόντων
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

KonstantinosNew

Νεοφερμένος

Ο KonstantinosNew αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 36 μηνύματα.
Δάκρυσα από το γέλιο αλλά τι να κάνουμε όποιος δεν γνωρίζεις απλά κυκλοφορεί την άποψη της θείας και γειτόνισσας

Παραπάνω ανέβασα την σελίδα του ΕΟΠΠΕΠ.... Αν κάνεις τον κόπο να την ανοίξεις θα διαπιστώσεις ότι τα 5ετή εντάσσονται στο επίπεδο 6 αλλά να τον κάνεις τον κόπο :thumbup:

https://proson.eoppep.gr/el
Το ίδιο ισχύει και για τον VOUDOU που δεν θέλει να διαβάσει την παραπάνω σελίδα γιατί πολύ απλά δεν συμβαδίζει με τα λεγόμενα του.....Μέσα θα βρει το Γεωπονικό πανεπιστήμιο Αθηνών.

Τι σχεση ο """"""""""""""" ΕΟΠΠΕΠ"""""""""""""""" με ολη την Γη, που εγραψα στο ποστ μου;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Τι σχεση ο """"""""""""""" ΕΟΠΠΕΠ"""""""""""""""" με ολη την Γη, που εγραψα στο ποστ μου;

Τυπικά από το Υπουργείο Παιδείας της Ελλάδας ΔΕΝ αναγνωρίζονται ως Master μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε (άλλο αν επί της ουσίας είναι λόγω ECTS κ.λπ.)...το ότι βγάζουν βεβαιώσεις Master και ότι τα αναφέρουν ως «ενιαίου 1ου & 2ου κύκλου σπουδών» στα diploma supplements (έγγραφα τα οποία φέρουν μεταξύ άλλων και τη σφραγίδα του Υπουργείου Παιδείας) είναι απλά μια ένδειξη α)του πόσο γραμμένο έχουν το Υπουργείο και τους νόμους του κράτους τα πολυτεχνεία και β)του πόσο σοβαρά παίρνουν το ρόλο τους στο Παιδείας!:yes:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

KonstantinosNew

Νεοφερμένος

Ο KonstantinosNew αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 36 μηνύματα.
Εμενα η εμπειρια μου ειναι απο το "World Education Services" που το αναγνωρισε σαν μαστερ ισοδυναμο στην Αμερικη.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

BeatrixKiddo

Περιβόητο μέλος

Η Trix αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Δημόσιας & Κοινοτικής Υγείας ΠΑΔΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,048 μηνύματα.
Heey . Μια ερώτηση αν ένας μαθητής αποφοιτήσει από το βιοϊατρικων επιστημών και επιλέξει πχ τη κατεύθυνση ιατρικά εργαστήρια. Το πτυχίο του τι θα λέει ότι έβγαλε? Και αν μπορώ να κάνω διασύνδεση με χημικό αν είναι εύκολο φυσικά!!
Και με οποία άλλη είναι εφικτή η διασύνδεση...
Δηλαδή σκέφτομαι αν πχ λέω μέσω κατακτηριων στο χημικό να μπω 3ο αντί για πρώτο εξάμηνο ή αν υπάρχουν διατμηματικα μεταπτυχιακα.... Νομίζω ότι να πάω η ίδια να κάνω αυθαίρετα ένα μεταπτυχιακό ξεκαρφωτο στη χημεία δε θα προσφέρει κάτι.....
Ευχαριστώ εκ των προτέρων ! ??????
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
Εμενα η εμπειρια μου ειναι απο το "World Education Service" που το αναγνωρισε σαν μαστερ ισοδυναμο στην Αμερικη.

Εγώ προσωπικά γνωρίζω πολλές περιπτώσεις όπου φυσικά δεν αναγνωρίστηκε το πτυχίο φίλων ως μαστερ. Φυσικά αυτό από μόνο του δεν αποδεικνύει κάτι γιαυτό τον λόγο σου παρέθεσα την σελίδα του ΕΟΠΠΕΠ που φυσικά την προσπέρασες..

Παρακάτω η σελίδα των Μηχανικών, μπες και κάνε μια ερώτηση ή αν δεν βαριέσαι βρες και διάβασε τα ποστ σχετικά με την αναγνώριση ως μαστερ στο εξωτερικό και θα εκπλαγείς

https://www.michanikos.gr/

Η μόνη περίπτωση που μπορεί να αναγνωριστεί ως επιπέδου μαστερ είναι σε κάποια πανεπιστήμια και όχι παντού και φυσικά μόνο ακαδημαϊκά για συνέχιση των σπουδών σε διδακτορικό επίπεδο. Το ίδιο μπορεί να ισχύσει όμως και για τα υπόλοιπα 4ετή τμήματα μας σε περιπτώσεις πτυχίων εξαιρετικών επιδόσεων φοιτητών
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4,431 μηνύματα.
Εμενα η εμπειρια μου ειναι απο το "World Education Service" που το αναγνωρισε σαν μαστερ ισοδυναμο στην Αμερικη.

Όταν μιλάμε για ξένα κράτη, οργανισμούς κ.λπ. το σύνηθες είναι: α)κοιτάνε εκπαιδευτική βαθμίδα (στην προκειμένη περίπτωση «Higher Education»), β)κοιτάνε πρόγραμμα σπουδών, ECTS, διάρκεια κ.λπ. και γ)συγκρίνουν αυτά τα στοιχεία με το εγχώριο scheme...αν στην Αμερική π.χ. ήταν 6 ή 7 χρόνια το Master, προφανώς και δεν θα αναγνωριζόταν ως τέτοιο!
Είναι όμως 4 (3+1) κι έτσι με τα 5 καλύπτονται!
Ούτε υπάρχει περίπτωση να πάρουν π.χ. τηλέφωνο Ελλάδα και να τους πουν οι δικοί μας «ξέρετε, μόλις πριν κάτι μήνες ψηφίσαμε νόμο που λέει ότι ΘΑ γίνουν Master κάτω από προϋποθέσεις κ.λπ. κ.λπ.»...όπως αντίστοιχα δεν υπάρχει περίπτωση να τους πουν για έναν απόφοιτο Τ.Ε.Ι. ότι «ξέρετε, εδώ στην Ελλάδα έχουμε κάνει μια πατέντα με τα Τ.Ε.Ι. τα οποία δεν είναι Α.Ε.Ι. αλλά «ολίγον Α.Ε.Ι.» γιατί είμαστε Μπανανία και θέλουμε πολίτες Α' και Β' κατηγορίας κ.λπ. κ.λπ.»!:rolleyes:
Στους μεν πρώτους θα πουν «ναι είναι Master» και στους δε δεύτερους «ναι είναι Bachelor» κι εκεί κλείνει συνήθως η υπόθεση!
Απλώς το να λες με απόλυτη σιγουριά ότι:
Σε ολη την Γη τα πτυχια του Πολυτεχνειου αναγνωριζονται ως master.
Όταν ούτε καν στην Ελλάδα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη 100% το status τους, βασιζόμενος σε ένα μεμονωμένο παράδειγμα, είναι υπερβολικό!:yes:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

KonstantinosNew

Νεοφερμένος

Ο KonstantinosNew αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 36 μηνύματα.
Antis, Jack of Spades, ειμαι permanent resident και στον Καναδα και τις ΗΠΑ. Και στις δυο περιπτωσεις πηρα πιο πολλα μορια επειδη ειχα μαστερ. Αναγνωριστηκε και στις δυο περιπτωσεις απο τις κυβερνησεις μεσω του world education services, ως ισοδυναμο με μαστερ και στις δυο χωρες το πτυχιο μου ΗΜΜΥ ΕΜΠ.



Τι να ρωτησω στο michanikos.gr; τι θα εκπλαγω; Τι θα μου πουν στο michanikos.gr; Περιπου σε 10-20 συναδελφους μου παλι αναγνωριστηκε ως master. Κανενας δεν ειχε προβλημα μη αναγνωρισης.

Σχετικα με τα ΤΕΙ δεν ξερω. Νομιζω ΗΠΑ Καναδα τα 4ετη ελληνικα ΤΕΙ αναγνωριζονται ως bachelor και καλα κανουν κατα την γνωμη μου, και στην Αγγλια νομιζω οτι τα 4ετη ελληνικα ΤΕΙ αναγνωριζονται ως master και παλι καλα κανουν κατα την γνωμη μου.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
Σχετικα με τα ΤΕΙ δεν ξερω. Νομιζω ΗΠΑ Καναδα τα 4ετη ελληνικα ΤΕΙ αναγνωριζονται ως bachelor και καλα κανουν κατα την γνωμη μου, και στην Αγγλια νομιζω οτι τα 4ετη ελληνικα ΤΕΙ αναγνωριζονται ως master και παλι καλα κανουν κατα την γνωμη μου.

Υπάρχει το 4ετή Meng το 3ετή Bachelor το 4ετή Bachelor. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου βάσει διδακτικών μονάδων ένα πτυχίο μπορεί να υπερκαλύπτει τις προϋποθέσεις στις χώρες όπου απευθύνεται, από εκεί και πέρα το πτυχίο ακαδημαϊκά μπορεί να αναγνωριστεί ως Meng το οποίο έχει άλλη φιλοσοφία και δεν σχετίζεται με το bachelor + master. Η περίπτωση σου είναι μια και δεν είναι κανόνας οι εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις όπου δεν αναγνωρίστηκε συμβαδίζουν περισσότερο.

Αν πας σε μια εταιρία και τους πεις ότι έχεις και μαστερ και σε ρωτήσουν πάνω σε τι εσύ τι τους απαντάς ; δική μου απορία απλά
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

KonstantinosNew

Νεοφερμένος

Ο KonstantinosNew αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Ασία. Έχει γράψει 36 μηνύματα.
4ετη Meng υπαρχει μονο σε καποιες χωρες συμπεριλαμβανομενης της αγγλιας. Νομιζω αμερικη και καναδα δεν υπαρχει. Αλλα δεν ειμαι σιγουρος. Μπορει να κανω λαθος

Εγω δεν εχω δει καποια περίπτωση οπως ειπα που να μην αναγνωριστηκε ως μαστερ απο συναδελφους +- 2 χρονια απο εμενα.

Απαντας στην κατευθυνση που επελεξες και την διπλωματικη που εκανες οτι ειναι το μαστερ σου. Αλλα γενικά δεν παιζει ρολο το τι πτυχια εχεις, αλλα το τι ξερεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο antis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής σε Biomedical Engineering. Έχει γράψει 1,850 μηνύματα.
Αλλα γενικά δεν παιζει ρολο το τι πτυχια εχεις, αλλα το τι ξερεις.

Εδώ τα είπες όλα και συμφωνώ.

Τώρα για το σύστημα της Αμερικής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να σου πω την αλήθεια δεν γνωρίζω και πολλά
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top