Τμήμα Βιοτεχνολογίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Sandman

Νεοφερμένος

Ο Sandman αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 40 μηνύματα.
Γειά σας.Θα ήθελα να μου πείτε εάν το τμήμα αυτό έχει εφαρμογές μετέπειτα στην ιατρική-φαρμακευτική, καθώς ενδιαφέρομαι για την παραγωγή φαρμάκων αλλά και για ιατρικά θέματα περισσότερο από την γεωπονία.

Ειδικότερα, το Τμήμα στοχεύει στην κατάρτιση επιστημόνων ικανών να μελετούν, ερευνούν και προάγουν τομείς της επιστήμης που αφορούν στη γενετική και τις εφαρμογές της, στη μοριακή βιολογία και τα κυκλώματα γονιδίων στη βιολογία βιοσυστημάτων, στην εξέλιξη και τη γενετική τροποποίηση για την κατανόηση της λειτουργίας και ανάπτυξης των οργανισμών, στη λειτουργική γονιδιωματική, τη δημιουργία και ανάλυση διαγονιδιακών οργανισμών (ΓΤΟ), στη διαχείριση του γενετικού υλικού της πρωτογενούς παραγωγής μέσω της τεχνολογίας ανασυνδυασμένου DNA, στις ομικές τεχνολογίες, τη συνθετική βιολογία και την κυτταρική μηχανική, στις βιοδιεργασίες και την ενζυμομηχανική, στη μελέτη ενζύμων και πρωτεϊνών και τις εφαρμογές τους στις βιοεπιστήμες και τη βιομηχανία, στη βιοενέργεια μέσω χρησιμοποίησης ‘πράσινων οργανισμών’, στη βιοφυσική και τη βιοπληροφορική για την κατανόηση της δομής και λειτουργίας των βιομορίων και βιοσυστημάτων, στη νανοτεχνολογία, τους βιοαισθητήρες, τα μικροηλεκτρονικά συστήματα και τις μοριακές τεχνικές ως μεθόδους ανάλυσης και διάγνωσης, στην επανορθωτική ιατρική μέσω βλαστοκυττάρων, στη φαρμακευτική βιοτεχνολογία και την παραγωγή βιοπροϊόντων από ‘κυτταρικά εργοστάσια’.

Οι απόφοιτοι του Τμήματος Βιοτεχνολογίας μπορούν να στελεχώσουν φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εργαστήρια έρευνας, ανάπτυξης και ποιοτικού ελέγχου σε εταιρείες πρωτογενούς παραγωγής και βιοπροϊόντων, φαρμακευτικές και βιοτεχνολογικές εταιρείες, σε νοσοκομεία και μικροβιολογικά εργαστήρια. Επίσης μπορούν να στελεχώσουν εταιρείες εμπορίας προϊόντων βιοεπιστημών, εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα, ως και οργανισμούς και ελεγκτικές αρχές στην ημεδαπή και αλλοδαπή που εποπτεύουν διεργασίες και προϊόντα βιολογικής προέλευσης.


https://gbt.aua.gr

Βέβαια για να εισαι σιγουρος χιλιες φορες κοιτα το προγραμμα σπουδων και ελα σε επικοινωνια με την σχολη για να σου πουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Tirotrelas

Νεοφερμένος

Ο Tirotrelas αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Οδοντιατρικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 105 μηνύματα.
Γειά σας, πέρασα στη βιοτεχνολογια Αθηνών και αυτή η συζήτηση αναφέρεται σε όσα παιδιά έχουν εισαχθεί σε αυτό το τμήμα και όσοι γνωρίζουν κάτι παραπάνω για τη σχολή και μπορούν να μας δώσουν πληροφορίες για τις προοπτικές της
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top