Wikipedia Lab στη Θεσσαλονίκη

greeklug

Νεοφερμένος

Ο greeklug αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 14 ετών. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Ο GreekLUG και το Wikimedia Community User Group Greece διοργανώνουν σεμινάριο με τον τίτλο Wikipedia Lab διάρκειας τριών εβδομαδιαίων τρίωρων μαθημάτων με έναρξη το Σάββατο 14 Μαρτίου.

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η εισαγωγή και εμβάθυνση στη συνεισφορά στην Wikipedia αλλά και εισαγωγή στα υπόλοιπα αδελφικά εγχειρήματα της Wikipedia, όπως τα Wikimedia Commons και Wikidata. Τα μαθήματα είναι αυτοτελή και η απουσία από κάποιο δεν επιβαρύνει την κατανόηση των επόμενων. Η μορφή των μαθημάτων περιλαμβάνει επί τόπου πρακτική επίδειξη και εξάσκηση στη χρήση του περιβάλλοντος επεξεργασίας της Wikipedia και όλων των σχετικών λειτουργιών.

Η Wikipedia ή Βικιπαίδεια είναι μία διεθνής, ελεύθερου περιεχομένου, εξελισσόμενη δια συνεργασίας εγκυκλοπαίδεια, στο διαδίκτυο. Γράφεται σε συνεργασία από εθελοντές με το λογισμικό wiki, κάτι που σημαίνει ότι λήμματα μπορεί να προστεθούν ή να αλλάξουν από τον καθένα. Αποτελεί τον πέμπτο σε επισκεψιμότητα ιστότοπο στον κόσμο.



Τα Wikimedia Commons είναι ένα διαδικτυακό αποθετήριο εικόνων, ήχων και άλλων αρχείων πολυμέσων ελεύθερης χρήσης. Τα Wikidata είναι ομοίως ένα ελεύθερο, συνεργατικό εγχείρημα και αποτελεί μια γνωσιακή βάση δομημένων δεδομένων. Αμφότερα χρησιμοποιούνται για την κεντρική πρόσβαση σε πολυμέσα και δεδομένα από όλες τις Wikipedia και άλλα εγχειρήματα του Ιδρύματος Wikimedia.

Το σεμινάριο διεξάγεται στο εργαστήριο του GreekLUG – Δημοτικό Κέντρο Πληροφορικής & Ελεύθερου Λογισμικού, Εγνατίας 96 στην Πυλαία Θεσσαλονίκης στις 14, 21, και 28 Μαρτίου, 17:30.

[Δηλώσεις συμμετοχής]
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος και μας γράφει απο Αφρική. Έχει γράψει 29,548 μηνύματα.
Ξέρει κανεις αν θα ξαναγίνει κάτι παρόμοιο; Είχε κάποιος κάποια εμπειρία απο κάποιο τέτοιο σεμινάριο;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top