Φινλανδός ΥΠΕΞ: Οχι άλλα χρήματα για την Ελλάδα-Να φύγει από το ευρώ

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
Η Ελλάδα δεν ανήκει στην ευρωζώνη - Δεν είναι ανταγωνιστική​


Ο νέος φινλανδός υπουργός Εξωτερικών Τίμο Σόινι θέλει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης. Υποστηρίζει πάντως ότι ο ίδιος δεν είναι εξτρεμιστής, αλλά απλώς βρίσκεται «κοντά στον λαό» μεταδίδει η Deutsche Welle .

«Ο λαϊκισμός στην πολιτική» ήταν ο τίτλος της διπλωματικής εργασίας του στο πανεπιστήμιο του Ελσίνκι. Τελικά έγινε ο ίδιος πολιτικός: το 1995 ο Τίμο Σόινι ίδρυσε το κόμμα «Αληθινοί Φινλανδοί», την ηγεσία του οποίου ανέλαβε δύο χρόνια αργότερα. Επικρίνοντας την ΕΕ έγινε ευρωβουλευτής, ενώ στις εθνικές εκλογές του Απριλίου κατέγραψε το καλύτερο, μέχρι στιγμής, εκλογικό αποτέλεσμα, αναδεικνύοντας τους «Αληθινούς Φινλανδούς» δεύτερη πολιτική δύναμη στη χώρα. Στα 53 του χρόνια ο Τίμο Σόινι έχει αναλάβει πλέον το υπουργείο Εξωτερικών.

Μιλώντας στην Deutsche Welle ο Σόινι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στον ισχυρισμό ότι το κόμμα του δεν είναι «εξτρεμιστικό», αλλά απλώς «δημοφιλές». Πολλοί τον χαρακτηρίζουν απλώς «δεξιό λαϊκιστή». «Δεν αποτελούμε κίνδυνο για κανέναν» υποστηρίζει. «Είμαστε εδώ για τον λαό της Φινλανδίας. Στο Ευρωκοινοβούλιο ανήκουμε στην ίδια πολιτική ομάδα με τους βρετανούς συντηρητικούς, το πολωνικό ‘Κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνηςʼ και την ‘Εναλλακτική για τη Γερμανίαʼ. Δεν είμαστε εξτρεμιστές, αλλά συντηρητικοί. Είμαστε κόμμα που πρεσβεύει συντηρητικές αξίες». Η αλήθεια είναι ότι ο Σόινι έχει απομακρύνει πολλά «επώνυμα» εξτρεμιστικά στοιχεία από το κόμμα του. Ο πολιτικός αναλυτής Έρκα Ράιλο από το πανεπιστήμιο του Τούρκου λέει ότι τα εξτρεμιστικά στοιχεία δεν αποτελούν τη «βιτρίνα» των «Αληθινών Φινλανδών». Από την άλλη πλευρά ωστόσο «είναι γεγονός ότι το πρόγραμμα του κόμματος προβλέπει τόσους πολλούς περιορισμούς στη μετανάστευση, ώστε κατά βάση πρόκειται για ένα ‘αντι-μεταναστευτικόʼ κόμμα» .

Σόινι: Η Ελλάδα δεν ανήκει στην ευρωζώνη

Συμμετέχοντας στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, ο Σόινι θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του, ο οποίος ανήκει σε διαμετρικά αντίθετο πολιτικό χώρο. «Θα έχουν ενδιαφέρουσες συζητήσεις» λέει ο αναλυτής Έρκα Ράιλο. «Η θέση της Φινλανδίας για το ελληνικό ζήτημα είναι δύσκολη, γιατί ακόμα και οι σοσιαλδημοκράτες είχαν απαιτήσει από την Ελλάδα εγγυήσεις για την παροχή βοήθειας το 2011. Με τους ‘Αληθινούς Φινλανδούςʼ στην κυβέρνηση η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο περίπλοκη». Η παραδοσιακή θέση του Τίμο Σόινι είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το ευρώ, γιατί «δεν είναι ανταγωνιστική». Αλλά ο αρχηγός των «Αληθινών Φινλανδών» επιμένει ότι δεν είναι ο μόνος στη χώρα του, που εκφράζει αυτήν την άποψη.

«Είναι μία άποψη πολύ διαδεδομένη. Μπορεί εμείς να είμαστε οι δριμύτεροι επικριτές, αλλά υπάρχει ένα είδος συμφωνίας στο ζήτημα αυτό. Πιστεύω ότι η φινλανδική κυβέρνηση θα είναι ιδιαίτερα διστακτική στην παροχή βοήθειας στην Ελλάδα με χρήματα των φινλανδών φορολογουμένων, όταν μάλιστα η βοήθεια αποσκοπεί στη διάσωση γαλλικών και γερμανικών τραπεζών». Όσο για τη γενικότερη πολιτική της Φινλανδίας, ο Τίμο Σόινι τονίζει ότι δεν τίθεται υπό αμφισβήτηση η συμμετοχή της χώρας στην ενωμένη Ευρώπη, αλλά σε κάθε περίπτωση η ΕΕ χρειάζεται «μεταρρυθμίσεις».

«Καμία ριζική αλλαγή πολιτικής»

Σε τελική ανάλυση πάντως, ο αναλυτής Έρκα Ράιλο δεν θεωρεί πιθανή μία ριζική αναθεώρηση της φινλανδικής πολιτικής απέναντι στην Ευρώπη. «Θα με εξέπληττε, εάν οι ‘Αληθινοί Φινλανδοίʼ ασκούσαν τόσο μεγάλη επιρροή στην ευρωπαϊκή πολιτική. Στη Φινλανδία η εξωτερική πολιτική έχει κοινούς παρονομαστές σε όλα τα κόμματα και μία αλλαγή κυβέρνησης δεν ανατρέπει τα δεδομένα» επισημαίνει ο Ράιλο.

Αν μη τι άλλο, ο Τίμο Σόινι φαίνεται να υπαναχωρεί από μία βασική θέση του κόμματός του: την αντίθεσή του σε πιθανή ένταξη της ‘ουδέτερηςʼ Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Υποστηρίζει ότι θέλει να «εξετάσει» τα πλεονεκτήματα που θα είχε η συμμετοχή στην Ατλαντική Συμμαχία υπό των πρίσμα της γεωπολιτικής «απειλής» εκ μέρους της Ρωσίας. Η προηγούμενη φινλανδική κυβέρνηση είχε ήδη αποφασίσει να προσεγγίσει το ΝΑΤΟ, αλλά η πλειοψηφία των Φινλανδών εκφράζει αντίθετη άποψη.


Πηγή: TO BHMA| ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10:26
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Συγγνωμη αλλα δυστυχως δεν εχει αδικο. Η Ελλαδα δεν ανηκει στη ζωνη του Ευρω, μπηκε σε αυτη με μαϊμουδιες, ωστοσο η εξοδος της θα ειναι επιπονη εκτος αν ειναι σωστα προγραμματισμενη (κλειδωμενη ισοτιμια, προγραμμα στηριξης κλπ).

Το μεγαλυτερο προβλημα με την Ελλαδα δεν ειναι οτι εχει τα χαλια της, αλλα το οτι δεν επιθυμει να αλλαξει και δεν κανει αυτοκριτικη. Οι Ελληνες, και η κυβερνηση τους που πιστευω βρισκεται σε απολυτη αντιστοιχια με την πλειοψηφια της κοινης γνωμης, δεν κοιταζονται στον καθρεφτη. Προτιμουν να εθελοτυφλουν. Να ριχνουν την ευθυνη σε αλλους. Στους Γερμανους, στους Αμερικανους, στο ΔΝΤ, στις κυβερνησεις απο το 74 μεχρι σημερα, γενικοτερα σε οποιον κινειται εκτος απο τους εαυτους τους. Ειναι η ευκολη λυση. Αν δεν αναγνωρισεις τα λαθη σου, δεν γινεται να τα διορθωσεις.

Υπαρχει η διαστρεβλωμενη αποψη οτι για την κριση στην Ελλαδα ευθυνεται το Μνημονιο. Μονο που η Ελλαδα πριν το Μνημονιο ηταν αποκλεισμενη απο οποιαδηποτε εξωτερικη χρηματοδοτηση και με το ελλειμμα που παρουσιαζε, η χρεοκοπια ηταν θεμα χρονου. Επισης οι αντιρρησεις των Ελληνων απεναντι σε "μνημονιακες" πολιτικες ηταν κυριως λογω ξεβολεματος. Πολλα απο οσα προβλεπει το Μνημονιο επρεπε να ειχαν γινει πολλα χρονια νωριτερα. Μονο που τοτε, τα φθηνα δανεικα κουκουλωναν το προβλημα και το εσπρωχναν κατω απο το χαλι. Οταν ομως βαζεις βαζεις βαζεις κατω απο το χαλι, καποια στιγμη θα φτιαξεις ενα βουνο στο οποιο θα φας τα μουτρα σου. Ναι, ειχαν συμφερον μας σωσουν γιατι οι τραπεζες τους ηταν εκτεθειμενες σε Ελληνικα ομολογα. Αλλα τελικα βολευτηκαν και οι δυο. Αυτοι κερδισαν χρονο και η Ελλαδα δεν πατωσε. Οσο μειωνεται η εκθεση τους σε Ελληνικο Χρεος, ειδικα παλιο, τοσο μειωνεται και η καψα τους να σωσουν την Ελλαδα.

Επρεπε να ερθουν οι ξενοι για να μας πουν οτι δεν γινεται να δινουμε μεγαλυτερες συνταξεις απο τις εισφορες;
Επρεπε να ερθουν οι ξενοι για να μας πουν οτι δεν γινεται να διογκωνουμε συνεχως το Δημοσιο και οτι πρεπει να μπει ταξη και να αξιολογουνται οσοι δουλευουν εκει;
Επρεπε να ερθουν οι ξενοι για να μας πουν οτι τα ταξι, οι φουρνοι, τα φαρμακεια, τα φορτηγα ΔΧ, τα ΚΤΕΛ δεν πρεπει να ειναι κλειστα επαγγελματα;
Επρεπε να ερθουν οι ξενοι για να μας πουν οτι πρεπει να αξιοποιησουμε το Ελληνικο;
Επρεπε να ερθουν οι ξενοι για να μας πουν οτι πρεπει να απευλευθερωσουμε την αγορα ενεργειας οπως εγινε με την τηλεφωνια;

Οι Κυβερνησεις απο το 2010 και μετα ειχαν μια χρυση ευκαιρια. Να καθαρισουν το αποστημα μια και καλη. Ομως αντι να το κανουν, προτιμησαν να χαϊδευουν τους ψηφοφορους τους. Αντι για περικοπες δαπανων, πηγαιναμε καθε τρεις και λιγο σε περικοπες μισθων και σε αυξηση φορων. Και οι Ελληνες εριξαν εκει ολο το αναθεμα και εβγαλαν μια κυβερνηση που δηλωνε οτι το προβλημα ειναι οι ξενοι και εμεις τα καναμε καλα ολα αυτα τα χρονια οποτε αυτοι πρεπει να μας χρηματοδοτουν και εμεις να κανουμε του κεφαλιου μας με τα λεφτα τους. Και αμα φτιαξουμε ελλειμματα, ποιος χεστηκε. Θα ζητησουμε μερικα ακομα δανεικα και μερικους ακομα εντιμους συμβιβασμους.

Οι Ελληνες πρεπει να συνειδητοποιησουν κατι. Νομισματικη Ενωση σημαινει κοινη οικονομικη πολιτικη. Δεν κανει ο καθενας ο,τι του καυλωσει. Η Νομισματικη Ενωση ειναι το πρωτο βημα για την πολιτικη ενωση. Για αυτο χωρες που θελουν να απεχουν εχουν προβληματα με την Ευρωζωνη (οπως η Βρετανια). Αν δεν θελεις να ακολουθησεις την κοινη γραμμη, μπορεις να εχεις το δικο σου νομισμα και να κοψεις τον σβερκο σου. Κι αν εχεις τα αρχιδια να σταθεις μονος σου οπως η Βρετανια, η Σουηδια ή η Δανια, μαγκια σου.

Για αυτο πλεον πρεπει να σοβαρευτουμε και να διαλεξουμε. Για αυτο πιστευω το Δημοψηφισμα ειναι η καλυτερη λυση. Στην τελικη τι θελουμε; Να ακολουθουμε τις συμβουλες των Ευρωπαιων και να ειμαστε μερος του κοινου νομισματος ή να τραβηξουμε το δικο μας δρομο; Ειναι η πιο εντιμη λυση και ελπιζω η Κυβερνηση να το αποφασισει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
DarthFederer πιστεύω ότι γενικά οι Έλληνες του σύγχρονου κόσμου, δεν αποτελούν σοβαρό εκλογικό σώμα. Τα φθηνά εγωιστικά προσωπικά συμφέροντα τυφλώνουν από την αλήθεια της ξύλινης Πυθίας, της ορθής και αμερόληπτης στοιχειώδους λογικής. Η πολιτική γνώμη περιορίζεται σε καφενειακού τύπου δηλώσεις και αναλώνονται σε οξεία κριτική ότι πάντα φταίνε οι άλλοι, οι ξένοι. Δεν παραγνωρίζω ότι, έχουν γίνει πολλές παρεμβάσεις των ξένων κατά το παρελθόν με αποτελέσματα άσχημα για την πορεία του μικρού και αδύναμου Ελληνικού κράτους. Όμως, οι "εγχώριοι" ανθέλληνες προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά από τους ξένους. Η ζημιά είναι κυρίως νοοτροπία και καθημερινή ζωή. Οι σύγχρονοι Έλληνες δεν θυμάμαι ποτέ να ανέλαβαν εξατομικευμένα ευθύνες με όποιο κόστος. Μάλιστα, αποποιούνται με προκλητικό τρόπο των ευθυνών τους δείχνοντας μια οξεία αντίφαση με τις ενάρετες αξίες που αναφέρει ο Καζαντζάκης για τους Αρχαίους προγόνους τους. Πιστεύω ότι παίζει ρόλο η έλλειψη παιδείας και συλλογικού πνεύματος. Με την ανεύθυνη στάση τους οι Έλληνες εδώ και πολλά χρόνια ξεπουλάνε τη χώρα τους, όταν κάποτε κάποιοι ραγιάδες ξεπουλούσαν αγάλματα και τους έπιασε ο Μακρυγιάννης. Είμαστε στο εμείς ή όχι;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

george8

Νεοφερμένος

Ο george8 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 22 μηνύματα.
Δεν είμαι ΚΚΕ, αλλά πιστεύω ότι η λύση είναι για την Ελλάδα να κόψουμε δικό μας νόμισμα. Δραχμή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

N.F

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η N.F αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 306 μηνύματα.
Δεν είμαι ΚΚΕ, αλλά πιστεύω ότι η λύση είναι για την Ελλάδα να κόψουμε δικό μας νόμισμα. Δραχμή.
H οποία δραχμή θα ισούται με τσιγαρόχαρτο, γιατί δεν υπάρχει οικονομία να την στηρίξει και όλες οι οικονομίες των ανθρώπων στις τράπεζες της χώρας θα γίνουν καπνός όπως έγινε το 2000 στην Αργεντινή όταν το πέσο αποσυνδέθηκε από το δολάριο και έχασε πάνω από το 50% της αξίας του. Επίσης ο πληθωρισμός θα φτάσει στο θεό, οι τιμές στα σούπερ και γενικότερα στην αγορά θα αυξάνονται κάθε μέρα. Σε μια τέτοια οικονομία θα υπάρξει το χάος το οποίο θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην κοινωνία. Αυτά που λέω δεν τα έχω βγάλει από το μυαλό μου ούτε μου τα φύτεψε κομματικό φυτόριο. Βασικές αρχές οικονομικής είναι και αν κάνω κάπου λάθος τα παιδία του φόρουμ που σπουδάζουν οικονομικά ας με διορθώσουν:).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

george8

Νεοφερμένος

Ο george8 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 22 μηνύματα.
H οποία δραχμή θα ισούται με τσιγαρόχαρτο, γιατί δεν υπάρχει οικονομία να την στηρίξει και όλες οι οικονομίες των ανθρώπων στις τράπεζες της χώρας θα γίνουν καπνός όπως έγινε το 2000 στην Αργεντινή όταν το πέσο αποσυνδέθηκε από το δολάριο και έχασε πάνω από το 50% της αξίας του. Επίσης ο πληθωρισμός θα φτάσει στο θεό, οι τιμές στα σούπερ και γενικότερα στην αγορά θα αυξάνονται κάθε μέρα. Σε μια τέτοια οικονομία θα υπάρξει το χάος το οποίο θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην κοινωνία. Αυτά που λέω δεν τα έχω βγάλει από το μυαλό μου ούτε μου τα φύτεψε κομματικό φυτόριο. Βασικές αρχές οικονομικής είναι και αν κάνω κάπου λάθος τα παιδία του φόρουμ που σπουδάζουν οικονομικά ας με διορθώσουν:).

Το χάος που περιγράφεις συμβαίνει ήδη... απλά με ποιο αργό ρυθμό. Έχουμε πτωχεύσει. Η σύνταξη με ευρώ θα φτάσει σιγά σιγά έτσι πως το πάνε στα 400 ευρώ και ακόμα ποιο κάτω. Με το δικό μας νόμισμα, ΑΝ, λέω ΑΝ, υπάρξουν σωστοί πολιτικοί να εκμεταλευτούν τους πολλούς καλούς φυσικούς πόρους της Ελλάδας, μπορεί να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη. Με το ευρώ θα είμαστε δέσμιοι στις εντολές των "ευρωπαίων", που τώρα ουσιαστικά εκείνοι προστάζουν και οι μαριονέτες πολιτικοί μας χορεύουν...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
Να η αλλη κοτα με τα χρυσα αυγα, οι φυσικοι ποροι. Οι υδαταναθρακες που λεει κι ο ευτραφης μας ΥΠΕΘΑ. Οι φυσικοι ποροι δεν ειναι πιτσες, σμρ το αποφασισαμε αυριο φτιαχνουμε. Οι χωρες που στηριζονταν στο πετρελαιο κατα κυριο λογο διογκωναν το Δημοσιο Τομεα τους. Βεβαια για τους Ελληνες αυτη ειναι η αναπτυξη, οι διορισμοι. Μολις οι τιμες του πετρελαιου κατερρευσαν, ηρθαν και τα μεγαλα προβληματα. Αλλο να εχεις στηριξει ενα συστημα με το πετρελαιο στα 100 δολαρια κι αλλο με το πετρελαιο στα 40 δολλαρια. Ακομα και η Ρωσια και η Σ. Αραβια αντιμετωπιζουν τεραστια προβληματα λογω της πτωσης των τιμων.

Η Ελλαδα υποφερει απο τον αδυναμο ιδιωτικο τομεα της, οτιδηποτε αλλο και να κανουμε, αν δεν βοηθησουμε τον ΙΤ, η Ελλαδα θα παραμεινει τριτοκοσμικη χωρα με εναν ιδιωτικο τομεα εξαρτωμενο απο ενα υδροκεφαλο και δυσκινητο δημοσιο.

Δυο πραγματα σχετικα με τη δραχμη.

Ο μεσος Ελληνας σκεφτεται: παιρνω 800€ το μηνα. Αν βγουμε απο το Ευρω θα παιρνω 800 δρχ το μηνα (γιατι η νεα δραχμη θα ξεκινησει σε ισοτιμιες 1-1, δεν θα εχει σχεση με την παλια θα μπορουσαμε να τη λεμε λιρα, κορωνα, δολλαριο ή Μπαμπη) και δεν θα εχω περικοπες. Ενω αν μεινουμε στο Ευρω και μειωσει πχ τις συνταξεις θα παιρνω 700€ το μηνα.

Ωραιο παραμυθακι.

Η ισοτιμια ομως δεν θα μεινει στο 1-1, πιθανως να παει στο 1-1,3 ή στο 1-1,5 ή στο 1-2. Τι θα σημαινει ομως για αυτον που παιρνει 800 δρχ αυτο; Με την ισοτιμια στο 1,3 οι 800 δρχ που θα παιρνει θα αξιζουν λιγο πανω απο 600€. Ομοιως και για τις αλλες τιμες. Οσες αυξησεις και να δωσει η κυβερνηση, δεν θα αρκουν και πολυ μεγαλες αυξησεις θα εκτιναξουν τον πληθωρισμο.

Ναι θα πει καποιος αλλα θα ειναι πιο φθηνα τα πραγματα οποτε μια η αλλη. Εμ, οχι. Γιατι ο,τι εισαγουμε θα ειναι πιο ακριβο απο ο,τι ειναι σημερα. Μπορει να τρωμε φθηνα καρπουζια και ντοματες ομως τα υπολοιπα θα ειναι πολυ ακριβα.

Η αληθεια ειναι οτι η παραμονη στην Ευρωζωνη σημαινει κοινη οικονομικη πολιτικη. Ισχυει το οτι παραχωρουμε μερος της Ανεξαρτησιας μας, το καναμε απο την πρωτη στιγμη που μπηκαμε στην Ευρωζωνη και ειναι απαραιτητο στοιχειο για να λειτουργησει μια νομισματικη ενωση (δειτε τις δηλωσεις του Κάρνεϊ, διοικητη της Τραπεζας της Αγγλιας σχετικα με την πιθανη νομισματικη ενωση Βρετανιας-Ανεξαρτητης Σκωτιας). Ομως παρα πολλα απο οσα μας βαζουν να κανουμε ειναι ΣΩΣΤΑ. Εμεις ειμαστε τοσο κολλημενοι στο βολεμα μας ομως που προτιμουμε να διαλυσουμε τα παντα απο το χασουμε τη μασα. Και ειλικρινα, εχω χασει καθε ελπιδα για τον Ελληνικο λαό, ισως τελικα μας αξιζει δραχμη και επιστροφη στα στανταρ ζωης του 70. Μονο τοτε μπορει να εκτιμησουμε την θεση στην οποια βρισκομαστε σημερα και την οποια πολυ ευκολα θα θυσιαζαμε αρκει να μη βραχει ο κωλος μας.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
ποιο 70 κατέβα κι άλλο 1900 θα γίνουμε. Το 2002 μπήκαμε στο ευρώ τόσο μακρινό μας φαίνεται κιόλας;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 190013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Δεν είμαι ΚΚΕ, αλλά πιστεύω ότι η λύση είναι για την Ελλάδα να κόψουμε δικό μας νόμισμα. Δραχμή.

Καταρχήν γιατί το παρουσιάζεις ως θέσφατο του ΚΚΕ; Λέει κάτι πολύ διαφορετικό από την επιστροφή στη δραχμή. Από την άλλη, αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι πως οποιαδήποτε τέτοιου τύπου ενέργεια δε θα λύσει μόνη της τίποτα. Το θέμα δεν είναι το νόμισμα, είναι η νοοτροπία που ακολουθείς στην πολιτική σου, οι προτεραιότητες, οι αρχές και άλλες για πολλούς "άγνωστες λέξεις". Σε αυτή τη διαδικασία αξιοποιείς διάφορα μέσα, όπως π.χ. το νόμισμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
ποιο 70 κατέβα κι άλλο 1900 θα γίνουμε. Το 2002 μπήκαμε στο ευρώ τόσο μακρινό μας φαίνεται κιόλας;
Άλλο ΕΕ, άλλο ευρώ. Η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας αναβαθμίστηκε κατά πολύ όταν μπήκαμε επί Καραμανλή στην ΕΕ με μαϊμού στοιχεία απ ότι φάνηκε αργότερα και σύντομα άρχισε και το πάρτι του Ανδρέα. Θα καταρρέαμε πολύ πιο πριν από το 2009, αλλά με την είσοδο στο ευρώ η Ελλάδα πήρε και άλλο περιθώριο δανεισμού, καθώς πλέον είχε το ίδιο νόμισμα με την πολύ φερέγγυο Γερμανία. Κάπου άρχισε και το πάρτι τον Ολυμπιακών αγώνων. Το 2009 χρεοκοπήσαμε και όπως είπε και ο Darth Federer η Ευρώπη μας έκανε bail out γιατί είχανε μεγάλη έκθεση οι τράπεζες τους σε ελληνικά ομόλογα.

Η μόνη ευκαιρία που είχαμε να επανακάμψουμε αναίμακτα σαν χώρα ήταν το πρώτο μνημόνιο. Τότε που υπήρχε χρήμα μαξιλάρι έπρεπε να γίνουν οι μεγάλες περικοπές σε δημόσιο τομέα και η απελευθέρωση την οικονομίας. Τώρα κλάφτα Χαράλαμπε. Όσο είναι στην κυβέρνηση αυτοί οι ανίκανοι βαδίζουμε όλο και περισσότερο προς τη δραχμή και το bannana republic. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν όταν φύγουμε θα έχουμε φτάσει σε εμπόλεμη κατάσταση ή αν θα έχουμε ακόμη χρόνο να σώσουμε τα άσωστα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
χαίρομαι που συμφωνείς πως εν μέρει φταίει και η ΕΕ που έκανε τα στραβά μάτια 20 χρόνια τώρα
.

το 2010 το μόνο που χρειαζόμασταν ήταν κάποιον με αρχίδια να πατήσει πόδι όσο ακόμα είχαμε τη καυτή πατάτα στα χέρια μας κατά τα άλλα περικοπές η χαρά του δανειστή όποτε και αν τις κάνεις όχι δε θα σου πει.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
χαίρομαι που συμφωνείς πως εν μέρει φταίει και η ΕΕ που έκανε τα στραβά μάτια 20 χρόνια τώρα
.

το 2010 το μόνο που χρειαζόμασταν ήταν κάποιον με αρχίδια να πατήσει πόδι όσο ακόμα είχαμε τη καυτή πατάτα στα χέρια μας κατά τα άλλα περικοπές η χαρά του δανειστή όποτε και αν τις κάνεις όχι δε θα σου πει.

Η ΕΕ έκανε σίγουρα τα στραβά μάτια. Τι παιχνίδι παίχτηκε και πόσες ιδιωτικές εταιρίες ήταν μπλεγμένες στο κόλπο ίσως να μην μάθουμε και ποτέ. Η διαφθορά άλλωστε πάει χέρι χέρι με την πολιτική και αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο, όχι μόνο Ελληνικό.

Να πατήσει πόδι ο ΓΑΠ το 10 σε ποιόν και γιατί? Στο ελληνικό κράτος και παραρκράτος ίσως? Αλλά δε νομίζω. Ήταν πολύ βαθειά χωμένος ο ίδιος, όπως και όλοι οι άλλοι.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DarthFederer

Διάσημο μέλος

Ο DarthFederer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 3,281 μηνύματα.
ποιο 70 κατέβα κι άλλο 1900 θα γίνουμε. Το 2002 μπήκαμε στο ευρώ τόσο μακρινό μας φαίνεται κιόλας;

Αλλος ενας μυθος, οτι αν βγουμε απο το Ευρω θα συνεχισουμε απο εκει που αφησαμε τη δραχμη το 2002.

Κανουν δουλεια οι πινακες με την τιμη της βενζινης και του φραπε την εποχη της δραχμης...

Άλλο ΕΕ, άλλο ευρώ. Η πιστοληπτική ικανότητα της χώρας αναβαθμίστηκε κατά πολύ όταν μπήκαμε επί Καραμανλή στην ΕΕ με μαϊμού στοιχεία απ ότι φάνηκε αργότερα και σύντομα άρχισε και το πάρτι του Ανδρέα. Θα καταρρέαμε πολύ πιο πριν από το 2009, αλλά με την είσοδο στο ευρώ η Ελλάδα πήρε και άλλο περιθώριο δανεισμού, καθώς πλέον είχε το ίδιο νόμισμα με την πολύ φερέγγυο Γερμανία. Κάπου άρχισε και το πάρτι τον Ολυμπιακών αγώνων. Το 2009 χρεοκοπήσαμε και όπως είπε και ο Darth Federer η Ευρώπη μας έκανε bail out γιατί είχανε μεγάλη έκθεση οι τράπεζες τους σε ελληνικά ομόλογα.

Η μόνη ευκαιρία που είχαμε να επανακάμψουμε αναίμακτα σαν χώρα ήταν το πρώτο μνημόνιο. Τότε που υπήρχε χρήμα μαξιλάρι έπρεπε να γίνουν οι μεγάλες περικοπές σε δημόσιο τομέα και η απελευθέρωση την οικονομίας. Τώρα κλάφτα Χαράλαμπε. Όσο είναι στην κυβέρνηση αυτοί οι ανίκανοι βαδίζουμε όλο και περισσότερο προς τη δραχμή και το bannana republic. Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν όταν φύγουμε θα έχουμε φτάσει σε εμπόλεμη κατάσταση ή αν θα έχουμε ακόμη χρόνο να σώσουμε τα άσωστα.

Εγω πιστευω πως ειναι πολυ στημενο το ολο θεατρακι της διαπραγματευσης. Κανουν δουλεια και τα ΜΜΕ που παρουσιαζουν τα παντα σαν "παραλογες απαιτησεις των δανειστων" ενω η κυβερνηση "θετει κοκκινες γραμμες" κι αλλες τετοιες μπουρδες. Επιτηδες τρωνε χρονο για να φτασουν τον κοσμο να σιχαθει την Ευρωπη και το Ευρω. Το ιδιο κανανε και περυσι. Αλλωστε η εξοδος απο την Ευρωζωνη ειναι μονοδρομος για να φτιαξουν το Τσαβικο καθεστως που τοσο επιθυμουν.

Δεν εχουν προτεινει μια περικοπη δαπανων. Ουτε μια. Το μονο που προτεινουν ειναι φοροι. Νεοι φοροι στα καυσιμα, νεοι φοροι στα εισοδηματα, φορος στις τραπεζικες συναλλαγες, φορος στον αερα που αναπνεεις, φορος στο φορο αν χρειαστει. Οι ανθρωποι ειναι αδιορθωτοι. Ας ψηφισουν τουλαχιστον το ασφαλιστικο (γιατι μονο αυτοι μπορουν να το κανουν) κι ας πεσουν.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

vassilis498

Διακεκριμένο μέλος

Ο vassilis498 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7,079 μηνύματα.
Αλλος ενας μυθος, οτι αν βγουμε απο το Ευρω θα συνεχισουμε απο εκει που αφησαμε τη δραχμη το 2002.

Κανουν δουλεια οι πινακες με την τιμη της βενζινης και του φραπε την εποχη της δραχμης...

μη βάζεις στο στόμα μου πράγματα που δεν είπα. Κανείς δε ξέρει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση αν πάμε σε δραχμή.

αλλά και το να έλεγα κάτι τέτοιο δε νομίζω πως θα ήταν παραπάνω ανυπόστατο απ' το να πετάξω διάφορα υποτιθέμενα σενάρια σχετικά με ισοτιμίες και τιμές των προϊόντων όπως κάνεις πιο πάνω
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top