Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης Ομόφυλων

Θεμιστοπόλος

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Θεμιστοπόλος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,083 μηνύματα.
«Μελετάται η επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης και σε άτομα του ιδίου φύλου»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Αντ. Ρουπακιώτης, με έγγραφό του, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ζήτημα της θεσμικής αναγνώρισης της ελεύθερης συμβίωσης ατόμων του ιδίου φύλου.

Το ζήτημα προέκυψε μετά από ερώτηση βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, οι οποίοι ζήτησαν την επέκταση του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης και σε ομοφυλόφιλα άτομα καθώς, όπως επισημαίνουν, με το Ν. 3719/2008 δίδεται η σχετική δυνατότητα αποκλειστικά σε άτομα διαφορετικού φύλου, γεγονός, το οποίο δημιουργεί συνθήκες διακριτικής μεταχείρισης εις βάρος των ατόμων που επιθυμούν να προχωρήσουν στη σύναψη του συγκεκριμένου συμφώνου.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο κ. Ρουπακιώτης διευκρίνισε ότι δεν έχει ληφθεί κάποια επίσημη απόφαση και κάθε νομοθετική μεταβολή θα πραγματοποιηθεί μετά τη διεξαγωγή δημοσίου διαλόγου.

πηγή

Να σημειώσω ότι από την προαναφερθείσα διάταξη, αλλά και από τα άρθρα ΑΚ1455 κι εξής, προκύπτει ότι οι ομόφυλοι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν χρήση της Ιατρικής Υποβοήθησης της ανθρώπινης Αναπαραγωγής (Ι.Υ.Α.), να τεκνοποιήσουν (τεχνητά, προφανώς).

Ποια η άποψή σας επί του θέματος;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Mr. Crowley

Διάσημο μέλος

Ο Mr. Crowley αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 3,046 μηνύματα.
Νομίζω ότι εν έτει 2013,και σε μια-ας την πούμε-χώρα του "πρώτου κόσμου",τέτοια πράγματα δεν πρέπει να τα συζητάμε καν.Κανονικά τα Ευρωπαϊκά δικαστήρια (ή όποιος διάολος είναι τέσπα αρμόδιος) θα έπρεπε να μας είχαν ρίξει μερικά βαρβάτα πρόστιμα για διακρίσεις ανάμεσα σε κοινωνικές ομάδες.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top