Σπουδές Αρχιτεκτονικής στη Γερμανία

Makis3599

Νεοφερμένος

Ο Makis3599 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Γεια σε όλους. Τελείωσα φέτος πολ. δομικών έργων στο ΤΕΙ Πειραιά. και σκέφτομαι να συνεχίσω για σπουδές στην Γερμανία (Αρχιτεκτονική). Απ' ό,τι βλέπω εκεί πρέπει να κάνω Master 2 χρόνια, γιατί Bachelor θεωρείται το πτυχίο του ΤΕΙ; Έτσι δεν είναι; Με το ΔΟΑΤΑΠ; Τι παίζει μετά; Σε αναγνωρίζουν σαν αρχιτέκτονα μηχανικό;
Αν ξέρει κανείς please ας βοηθήσει - Και γενικά τι παίζει με εκπαίδευση στη Γερμανία. Thanks:clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Γίδι

Τιμώμενο Μέλος

Η Γίδι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 22,554 μηνύματα.
Κατ' αρχήν να πας στο ινστιτούτο Γκαίτε και στα γραφεία του DAAD που είναι εκεί, να ρωτήσεις ό,τι θες πιο έγκυρα.
Από άποψη επιπέδου, μπορεί να μπορείς να συνεχίσεις σε κάποιο
πανεπιστίμιο κατ' ευθείαν σε μάστερ, μπορεί όμως να μη δεχτούν κατ' ευθείαν αυτό, αλλά να πρέπει να περάσεις κάποια μαθήματα του Diplom της Αρχιτεκτονικής. ΑΝαλόγως τι μάστερ θα βρεις.

Ή, αν απλά θέλεις κλασική αρχιτεκτονική, μπορεί να μπορείς να γραφτείς κατ' ευθείαν σε κάποιο προχωρημένο εξάμηνο, με την προϋπόθεση να δώσεις κάποια μαθήματα των πρώτων εξαμήνων ή να χρειαστείς πορτφόλιο με πιο "καλλιτεχνικά" θέματα (πχ να κάνεις φροντιστήριο ζωγραφικής εδώ).

Εσύ τι θέλεις, βασικά;
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

MonaXoS

Διάσημο μέλος

Ο Δημήτρης Αγοραστός αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2,470 μηνύματα.
Βασικά δεν γνωρίζω τι παίζει για αρχιτέκτονες συγκεκριμένα, μιας και εγώ σπουδάζω κάτι εντελώς διαφορετικό. Για τις σχολές ψυχολογίας (κ νευροσυμπεριφορικών επιστημών γενικότερα) είναι υποχρεωτικό, προτού κάνεις αίτηση για υποτροφία στο πανεπιστήμιο, να κάνεις αίτηση υποτροφίας στο DAAD. Αν εκείνοι αρνηθούν να σου δώσουν υποτροφία, τότε το πανεπιστήμιο ίσως σου δώσει υποτροφία (αυτό έγινε στην περίπτωσή μου). Τα δίδακτρα στην Γερμανία είναι χαμηλά σε σχέση με άλλα ιδρύματα στην Ευρώπη. Κάθε εξάμηνο πληρώνεις περίπου 600 ευρώ (500 ευρώ δίδακτρα και 100 ευρώ έξοδα για γραφειοκρατία :P).

Επίσης, το καλό είναι ότι στην Γερμανία έχουν 2-3 πανεπιστημιούπολεις (εννοώ πόλεις που ζουν κυριολεκτικά από τα πανεπιστήμια που υπάρχουν εκεί και τους φοιτητές), οπότε θα είναι κ σχετικά εύκολο να μπεις σε εστίες (είναι καλή επιλογή οι εστίες γιατί τις διατηρούν σε πολύ καλή κατάσταση και είναι και ασφαλείς) ή να βρεις κάποιον συγκάτοικο για να μείνετε σε ένα μεγαλύτερο σπίτι της επιλογής σας. Σε κάθε περίπτωση η γραμματεία του πανεπιστημίου θα σε τακτοποιήσει.

Όπως είπα, δεν ξέρω για αρχιτεκτονικές σπουδές και τις προϋποθέσεις, αλλά καλό είναι να ρίξεις μια ματιά στο www.daad.de. Έχει πλήρη λίστα με πανεπιστήμια, σχολές, βαθμολογίες πανεπιστημίων κτλ.

επίσης, όσον αφορά το θέμα της αναγνώρισης του πτυχίου, φυσιολογικά θα έπρεπε να μην έχεις πρόβλημα μιας και θα φοιτήσεις σε "δημόσιο" πανεπιστήμιο (η Γμια εκπ. είναι "δημόσια" στην Γερμανία, όπως κ στην Ελλάδα) χώρας της Ε.Ε., αλλά επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι παίζει με την γραφειοκρατία της μπανανοχώρας μας, πέρνα μια βόλτα και από το ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) https://www.doatap.gr/gr/index.php
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nikos###

Νεοφερμένος

Ο Nikos### αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
γεια σας...σπουδαζω φυσικη ειμαι στο 4ο ετος.Όμως,θελω να συνεχισω με αρχιτεκτονικη,αφου τελειωσω το φυσικο .Θα ηθελα να σπουδάσω στο εξωτερικο κ για αυτο θελω πληροφοριες :αν ξερετε σε ποια χωρα της ΕΕ μπορω να βρω μια αξιοπρεπη αρχιτεκτονικη σχολη με οχι και τοσο υψηλα διδακτρα??? Και φυσικα ότι αλλο γνωριζετε για οποιαδηποτε χωρα ή σχολη ή με ποια κριτηρια σε διαλεγουν.Παρακαλω στειλτε οτι ξερετε.Εκανα και εγω μια μικρη ερευνα αλλα πραγματικα οι πληροφοριες ειναι χαοτικες και εχω μπερδευτει πολυ!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

NikoTexXx

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 29 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,554 μηνύματα.
Θα σου ελεγα Γερμανια, οπου ειναι πολυ χαμηλα τα διδακτρα, μιας και ειναι δημοσια τα πανεπιστημια. Γυρω στα 500 ευρω ειναι, αλλα σχετικο ειναι κι αυτο γιατι αναλογα στο κρατιδιο που θα φοιτησεις υπαρχουν και διαφορες διακυμανσεις στα διδακτρα. Το ανωτερο ειναι 600 ευρω. Εγω για παραδειγμα στο 2ο εξαμηνο θα πρεπει να πληρωσω 126 ευρω. Τωρα σχετικα με την αρχιτεκτονικη δε μπορω να σε διαφωτισω πανω σε κατι συγκεκριμενο, καθως σπουδαζω κατι τελειως διαφορετικο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top