Σπουδές ψυχολογίας στην Γαλλία

anastasios5

Νεοφερμένος

Ο anastasios5 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 33 μηνύματα.
Γεια σε ολους!:D
Ειμαι μαθητης Ά λυκειου και εχω αποφασισει να σπουδασω ψυχολογια,επειτα απο μια συντομη ερευνα αποφασισα να παω σε Γαλλικο πανεπιστημιο.Τα γαλλικα πανεπιστημια διαθετουν πολλα πλεονεκτηματα:1)ειναι δωρεαν οπως και τα ελληνικα,2)δεν εχουν οριο βαθμολογιας απολυτηριου λυκειου,3)η φοιτηση ειναι 3 χρονια,4)τα εξοδα ζωης ειναι περιπου τα ιδια με το να σπουδασεις στην ελλαδα.Ωστοσο τα γαλλικα πανεπιστημια απαιτουν καλο διαβασμα σε αντιθεση με τα περισσοτερα ελληνικα πανεπιστημια και τελος ειναι σχεδον υποχρεωτικο να πηγαινεις καθημερινα.
Ενα πανεπιστημιο που διαθετει την ψυχολογια απ'οτι ειδα ειναι το Universite Paris Diderot,θα ηθελα να μου πειτε αν ξερετε που πρεπει να απευθυνθω για να μαθω περισσοτερες πληροφοριες και να μου πειτε και την γνωμη σας!
ευχαριστω για την βοηθεια!:worship:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

VakocNE

Νεοφερμένος

Ο Κωστάκης ;) αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών, Μαθητής Α' λυκείου και μας γράφει απο Νεάπολης (Λασιθίου). Έχει γράψει 30 μηνύματα.
Φίλε Τάσο, τα ίδια σκέφτομαι και θέλω και 'γω, μόνο πως αλλάζει η σχολή.. Δλδ θέλω νομική, αλλά μόνο αν δεν τα καταφέρω στην Ελλάδα... Με τρελαίνουν τα γαλλικά και γενικά είμαι ερωτευμένος με τη χώρα,τον πολιτισμό και όλα τα συναφή.. Εσύ το έχεις ως εναλλακτική αποτυχίας ή θες κατευθείαν να πας;

Λοίπον, πρώτα απ' όλα πρέπει να απευθυνθείς στο ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΘΗΝΩΝ ή ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗΣ για να σε συμβουλεύσουν και να σε προσανατολίσουν..!! Εγώ λόγω του οτι είναι λίγο νωρίς, δεν έχω ρωτήσει ακόμα, αλλά έχω κάνει προσωπική έρευνα..!! Μπορείς να μπεις σε αυτό το site και να δεις τη λίστα με όλα τα γαλλικά πανεπιστήμια ανά περιοχήhttps://www.enseignementsup-recherche.gouv.fr/cid20269/liste-des-universites.html . Μιας και λες Παρίσι, θέλω να σου πω να αποφύγεις όσο το δυνατόν περισσότερο την πρωτεύουσα, για το καλό της τσέπης σου. Πραγματικά είναι πολύ πιο ακριβά απ' οτι στην επαρχία..!! (αναμενόμενο). Εγώ σκέφτομαι για την περιοχή του Στρασβούργου ή της Λίλλ.. Αλλά περισσότερο προς το Στρασβουργάκι.!!
Ακόμη μπορείς να μπεις εδώ για διαφορές άλλες πληροφορίες.. Είναι πολύ κατατοπιστικό.https://www.campusfrance.org/index.htm
Αα να σου πω και κάτι ιδιαίτερα σημαντικό. Δεκτός δεν γίνεσαι αν δεν έχεις το β2.. Αλλά σε περίπτωση που δεν το έχεις και παρ' όλα αύτα έχεις τις γνώσεις, πριν την εισαγωγή σου, μπορέις να δώσεις εξετάσεις.!! Τέλος, να ξέρεις ότι υπάρχουν ήδη αρκετοί έως πολλοί Έλληνες φοιτητές, πράγμα που μόνο θετικά μπορεί να μετρήσει.!!!

Λοιπόν, αυτά από 'μενα!! Για ό,τι άλλο θές, ή με πμ ή εδώ...:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 4 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top