Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων ΠΑ.ΠΕΙ.

kourkoulos

Νεοφερμένος

Ο kourkoulos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
αυτο που κραταμε απο το ischool ειναι

1- οταν μια ερευνα μας συμφερει ειναι ακρως αξιοπιστη, οταν δεν μας συμφερει ειναι για τα ματια του κοσμου
2-στην Ελλαδα, δεν υπαρχει καλυτερο τμημα ή χειρωτερο, ειμαστε χιπιδες, ολα ειναι ισα καπνιζουμε μαιντανο και σνιφαρουμε ζαχαρη, σε οποιο μπεις, αυτο ειναι το καλυτερο.
Αν μπεις Οδε ασοεε, αυτο ειναι το καλυτερο, αν μπεις οδε παπει, αυτο ειναι το καλυτερο, αν μπεις ιχθυοκαλλιεργειες, εκεινο ειναι το καλυτερο

Στο "εξωτερικο" ομως που το θεοποιουν ολοι στις σπουδες, δεν εχει τετοια κομπλεξ. Οι λιστες ειναι δεδομενες, το νο 1 ειναι σαφες, το νο 2 ειναι σαφες και παει λεγοντας.



Δεν θα γυρισει ποτε να σου πει ο νουμερο 5 "εγω ειμαι ο τοπ"

Αν το οπα ειναι ευκολο, ελα και σαρωσε τα πτυχια του. Το αν ειμαστε καλοι ή οχι, δεν θα σου πουν οι προπτυχιακοι φοιτητες,
ψαξε μονος σου, το alumni μας, και προσπαθησε να κοροιδευσεις τον εαυτο σου

Ε αφου καθε μαθημα σου αφηνει απο κατι, πρεπει να ειναι πολυ ουαου εκει. Πρωτη φορα ακουω σε πανεπιστημιο, καθε μαθημα να σου αφηνει απο "κατι", εγω νομιζα οτι για πλακα διναμε τα μαθηματα.

Ελα λοιπον, να δωσεις Χρηματοοικονομική λογιστική Ι απο το λοχρή, οικονομετρία ΙΙΙ απο οικονομικο/δεος


Βασικα για το τμημα μου θα πω, ελα να δωσεις 5-6 λογιστικες, να κοβονται τα 2/3 και οι υπολοιποι να περνουνε τσιμα τσιμα
(προφανως αυτο δεν γινεται απο αδιαβασια, αλλα επειδη η υλη ειναι τεραστια, ναι αυτη που εσυ θεωρεις μικρουλα, δεν βγαινει σε ενα εξαμηνο καθε φορα, και βλεπεις μεχρι το τελευταιο μαθημα, ο καθηγητης εισαγει νεες εννοιες)

Τελος παντων, δεν εχουμε να αποδειξουμε κατι σε εσενα, εσυ πειθεις τον εαυτο σου.

Παντα βλεπω παπειτες στο forum να ξεκινανε flame wars με το οπα...το ξεκινατε λες και νιωθετε την εμφυτη ταση να πεισετε τον εαυτο σας,
ποσοι αραγε να ειναι αυτοι που δηλωσαν οπα, δεν περασαν και πηγαν παπει, για να ριχνουν χολη στο οπα και ποσοι στο αναποδο...

who knows?
Καλη τυχη στην καριερα σου
1.Αν δεν κανω λαθος εισαι σε Θεμα του ΠΑΠΕΙ σωστα?
2.Δεν μιλησα για το ΛΟ.ΧΡΗ αλλα για το ΟΔΕ. Αλιμονο αν ειχαμε καλυτερο επιπεδο στα μαθηματα που εσεις παιρνετε εξιδικευμενο πτυχιο.
3.Ξερεις ποια και ποση ειναι η υλη στις δικες μας Λογιστικες? Γιατι και σε μας ειναι απο τα πιο δυσκολα μαθηματα με το περισσοτερο ποσοστο αποτυχιας.Aρα με αυτον τον επαγωγικο συλλογισμο οι λογιστικες μας ειναι ιδιας δυσκολιας ;)
4. Το αν μου αφηνει κατι το καθε μαθημα ειναι επεκταση στου οτι εχω σχεδον τα διπλασια μαθηματα απο το αλλο τμημα. Αρα εφοσον θεωρεις αυτονητο το επιχειρημα μου , ευχαριστω και συμφωνουμε αλλα για μερικους δεν ειναι αυτονητο.
5. Χολη δεν πεφτει μονο οταν δεν εχεις φτασει κατι αλλα οταν και αυτος "απο πανω" φοβαται μη χασει τη θεση του. Η ανωτεροτητα του ΟΠΑ στις πανελληνιες εξ'αλλου ενα ονομα ειναι.
6. Εγω δεν εδωσα λιστα αλλα διαγωνισμο. Εχει διαφορα το ενα απο το αλλο. Αφησα στον καθενα να κρινει αν ειναι αξιπιστο ή οχι. Δεδομενο οτι γινεται παρουσιαση του διαγωνισμου και στο ΟΠΑ και στο ΠΑΠΕΙ.
Η μονη ταση που εχω ειναι να πεισω αυτους που εχουν ανεβει στο καλαμι να κατεβουν γιατι ειναι ιδιοι ή/και χειροτεροι.Επισης το οτι μπηκες σε θεμα ενος ασχετου με το αντικειμενο σου τμημα να σχολιασεις υπερ της σχολης σου, χωρις να βλεπεις καν που απευθυνομαι και με το μονο σου επιχειρημα να ειναι οτι κοβεστε πολυ στις λογιστικες σας και οτι αλλαζει συχνα η υλη με ξεπερνα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vasilis12345

Δραστήριο μέλος

Ο vasilis12345 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 415 μηνύματα.
οχι, το θεμα σου, ξεπερασε με την μια το οδε
λες για μυθους της ασοεε, αφηρημενα, γραφεις "η ασοεε ειναι διαβολικη"
δεν σε ειδα να γραφεις "το οδε οπα ειναι διαβολικο"
"Το ΟΠΑ πιστευω ειναι πιο ευκολο να το βγαλεις με αυτη την εννοια."
δεν βλεπω να υποννοειται το οδε, πουθενα, το οπα ειδα

χααχα, καλε ναι
το "κατι" ειναι πολυ επιστημονικος τροπος μετρησης γνωσης,
τι γινεται ομως αν το το συνολικο κατι, που μου αφηνει το καθε εξαμηνο ειναι καλυτερο ποιοτικα και ποσοτικα απο το δικο σου κατι?
ή μιλαμε για marginal KATI οποτε ειναι ισες τιμες?

ποιος φοβαται τη θεση του,
εννοια που ειχα εγω να ακουω τη γκρινια σου (δεν ξερω γιατι παντα μπλεκομαι με οσους εχουν κρισεις κατωτεροτητας του τμηματος τους)
γιατι οχι "ϊδιοι ή και καλυτεροι"
κανεις το ιδιο λαθος με αυτους που λες οτι καβαλησαν το καλαμι
θεωρεις τον εαυτο σου, αφου αυτοι πρεπει να πιστευουν οτι ειναι ιδιοι ή χειρωτεροι, αυτοματος θεωρεις τον εαυτο σου, ιδιο ή καλυτερο
χαχαα συμπλεγματα που εχει ο κοσμος

"μην εισαι τσιγκουνης, μονο εγω εχω το δικαιωμα"

Σε ξεπερνα γιατι ξεχνας τι λες
αποφασισε, ή θα ειναι ευκολακι οπως ειπες πριν το οπα, ή αγγουρακι

(προσωπικα δεν ξερω πως το λες ευκολο, μη εχοντας παει, και μη εχοντας κερδισει θεση σε αυτο)


Ποτε δεν συμφωνουσα με τη λογικη, οτι υψηλη βαση, ειναι καλυτερη σχολη
αλλα απο αυτο, μεχρι να αφανισεις τις βασεις, ειναι τεραστιο θεμα

Οι πανελληνιες, καλες ή κακιες αξιολογουν ακαδημαικα τους υποψηφιους (ας πουμε με τροπο αντικειμενικο, μην αρχισουμε τωρα τα "εγραφα αρρωστοσ" και τετοια σχολια)
Δεν ειναι απολυτο (αμα εισαι εσυ αγωνιστικος, και χωρις πτυχιο θα διαπρεψεις)
αλλα δειχνει το επιπεδο.

Τι λοχρη και οδε και δετ και οικονομικο, αμα για τα επομενα 20 χρονια, οι τοπ στο 5ο πεδιο, πηγαινουν στο ΤΕΙ λογιστικης πειραια, θα σου πω εγω, ποιο θα ειναι το καλυτερο τμημα, το ΤΕΙ Πειραια που να χτυπιωμαστε κατω


Εσεις τωρα χρυσωνεται το χαπυ οταν δεν μπηκατε.
Και επειδη οικονομικα σπουδαζουμε, ειναι σαν να λες "η τιμη της μετοχης στο χρηματιστηριο ειναι αχρηστη, δεν ενδιαφερει κανεναν, μονο τους κουτσομποληδες"
προφανως και η εικονα δεν ειναι το παν, αλλα εχει την σημασια της

Στο θεμα μπηκα επειδη λασπολογεις κατα του οπα
μην ανησυχεις δεν θα ξανασχοληθω, do your job.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chris1993

Περιβόητο μέλος

Ο Χρήστος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 4,920 μηνύματα.
Δες και το post μου #18.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kourkoulos

Νεοφερμένος

Ο kourkoulos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Δεν θεωρησα απαραιτητο να χρησιμοποιω τη φραση ΟΔΕ ΟΠΑ καθε φορα που αναφερομαι γιαυτο εφοσον εχω κανει ξεκαθαρο πιο πανω οτι μιλαω γιαυτο και εφοσον ειμαστε σε ενα θεμα που αφορα το ΟΔΕ. Οποτε εδω εισαι ακυρος, ποτε δεν μιλησα για ολο το ΟΠΑ αλλα συγκεκριμενα για το ΟΔΕ.Φαινεται επισης οτι τα μισα απο αυτα που ειπα ειτε δεν θες ειτε δεν μπορεις να τα καταλαβεις οποτε εδω δεν μπορω να σου πω κατι.
Ευκολο το ΟΔΕ ΟΠΑ σε σχεση με το ΠΑΠΕΙ στην εννοια των πολλων μαθηματων. Δηλαδη ελεος, 5 γραμμες ειναι πρεπει να το εξηγησω?Προφανως και οι Πανελληνιες κρινουν ενα τμημα, αλλα στη συγκεκριμενη περιπτωση οπου στο παπει εμπαινες οταν μπηκα με περιπου 500 μορια διαφορα , Ε νταξει δεν ειναι και καμια τεραστια διαφορα.
Δεν χρειαζεται να κανω ερευνα για να δω τη ποιοτητα και την ποσοτητα αυτων που εμαθες γιατι πολυ απλα στα ιδια μαθηματα θα ειναι οριακα ιδια αλλα στα μαθηματα που δεν διδασκεσαι καν εγω θα εχω καλυτερη και πιο ποιοτικη γνωση απο τη μηδαμινη δικια σου. Απλο.
Οποτε οποιος εχει τη μυγα γιατι οπως καταλαβες δεν εχω καμια δουλεια με το Λο.Χρη αφου δεν εχω ιδεα τι διδασκεται στο αντιστοιχο του ΠΑΠΕΙ ή ακομα και στο δικο σου.Εσυ συγκρινεις μηλα με πορτοκαλια και πιανεσαι απο τις λεξεις για να με βγαλεις κομπλεξικο με το ζορι.
Αν λοιπον εχεις γνωση των θεματων του ΟΔΕ μπορουμε να μιλησουμε συγκεκριμενα αλλιως εγω δεν εχω κατι να σου πω για το τμημα σου ουτε ποτε γενικευσα σε ολο το ΟΠΑ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

kourkoulos

Νεοφερμένος

Ο kourkoulos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 10 μηνύματα.
Γελάω πραγματικά!Να σε ενημερώσω οτι φιλος μου στην χρονια μου εχασε την οδε του οπα για 200 μορια και μπηκε 32ος στους 288. Δηλαδη αρκετα λιγοτερο απο το 10% των εισακτεων του ΟΔΕ ΠΑΠΕΙ περνάνε στο ΟΔΕ ΟΠΑ και αυτοιπου το κανουν αυτο ειναι γιοι καθηγητων ΠΑΠΕΙ και Πειραιωτες. Επισης να σε ενημερωσω οτι δεν μετραει η ποσοτητα αλλα η ποιοτητα μαθημα των. Δεν φταιω εγω επειδη σπατε τα μαθηματα σε 1500 κομματια.Σαν φορτος εργασιας.εθεωρειτο ο ιδιος, απο εκει και περα ασε τα πολλα φουμαρα. Ειστε απλα κομπλεξικοι και δεν παραδεχεστε ορισμενα πραγματα. Πηγαινε εξωτερικο να δεις τι φημη εχει το Aueb και τι το Unipi. Δεν λεω οτι δεν υπαρχουν αξιολογα. και ευρυματικα ατομα στο ΠΑΠΕΙ που θα πανε μπροστα αλλα οι αποφοιτοι aueb εχουνε συγκριτικο πλεονεκτημα οτι και να λες εσυ.

Γελά ο μωρός καν τι μη γελοίον ει, αλλα παραυτα χαιρομαι που εισαι χαρουμενος.
Τωρα στα σοβαρα θεματα.
1.Δεν αμφισβητησα ποτε οτι ολοι ειχαν πρωτη επιλογη το ΟΠΑ.Τωρα κατα ποσο ηταν ενημερωμενοι στη τριτη λυκειου και ηξεραν τι γινεται σε καθε Πανεπιστημιο και τμημα δεν ξερω αλλα υποθετω πολυ λιγο απο αυτα που ακουω.Οποτε ας μη μιλησω για τους πρωτοετεις αλλα για τα πιο μεγαλα ετη.
2.Εδω ειναι σειρα μου να γελασω με την επιδεικτικη σου αγνοια.Δηλαδη δεν ξερω τι να πρωτο σχολιασω με τοσο διατριτο επιχειρημα.
Α.Και να τα σπαγαμε σε 1500 κομματια σημαινει οτι σε ενα εξαμηνο κανουμε πιο πολλα πραγματα πανω σε ενα αντικειμενο αρα αν 1500 δικα μας = 1 δικο σας τοτε εχουμε καταλαβει καλυτερα τα 1500 αναλυτικα του κομματια εφοσον το εχουμε σαν ξεχωριστο μαθημα.Διοτι δεν γινεται 1 εξαμηνο να καθομαστε και αν κοιτιομαστε με τον καθηγητη αρα κατι μας λεει. οποτε αυτα που μας λενε αθροιστικα ειναι παραπανω απο τις διαλεξεις που εχετε κανει εσεις πανω μονο σε 1 μαθημα. Με την ιδια λογικη λοιπον η Νομικη που κανει 40 δικαια ειναι χειροτερη απο σενα που κανεις "3 και καλα".
Β.Ποιος μιλησε για σπασμενα μαθηματα? Εδω μιλαμε για μαθηματα που δεν τα εχετε καν ή για μαθηματα που εχετε αλλα δεν μπορειτε να τα παρετε γιατι ειναι απο αλλη κατευθυνση.Τα περισσοτερα που εχει επιλογης το ΟΠΑ το ΠΑΠΕΙ τα εχει Κορμου.Και τα μονα μαθηματα που σπανε ειναι οι Χρηματοικονομικες Διοικησεις και οι Λογιστικες που και στο ΟΠΑ σπανε.
Γ. Ποιος φορτος ειναι ιδιος? Ο μεσος ορος χρωστουμενων μαθηματων στο τμημα του ΠΑΠΕΙ ειναι 6-10 μαθηματα. Και αυτα θα τα εχεις χρωστουμενα ενω εχεις ηδη περασει 40-50 μαθηματα. Και η Υλη σε καθε μαθημα ειναι 1 βιβλιο. Ενα βιβλιο 300-500 σελιδες. Δεν νομιζω στο ΟΔΕ ΟΠΑ να εχετε υλη 2 ή 1500 βιβλια στο μαθημα.

Βαζοντας σαν μετρο εναν φοιτητη ο οποιος προσεχει, διαβαζει και ενδιαφερεται το ιδιο και στα 2 τμηματα ο φοιτητης του ΟΠΑ θα εχει λιγοτερα μαθηματα σε ενα οριακα πιο αναγνωρισμενο Πανεπιστημιο αλλα ο φοιτητης του ΠΑΠΕΙ θα εχει πολλα παραπανω ερεθισματα και σφαιρικες γνωσεις. Και εκει μετραει τι θελει ο καθενας , να ξερει ή να νομιζουν οι αλλοι οτι ξερει περισσοτερα απ'οσα ξερει?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

APN

Νεοφερμένος

Ο APN αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Λοιπόν, εγώ μίλησα εξαρχής για τις Πιστωτικές Μονάδες(ECTS) και είπα πως δείχνουν τον φόρτο εργασίας ανά μάθημα. Δηλαδή ένα μάθημα που δίνει 6 Πιστωτικές Μονάδες(ECTS) θα έχει περισσότερο φόρτο εργασίας και θα διδάσκεται περισσότερες ώρες την εβδομάδα από κάποιο μάθημα που έχει για παράδειγμα 3 Πιστωτικές Μονάδες(ECTS). Οπότε η διδακτέα ύλη είναι μεγαλύτερη και η εμβάθυνση στο αντικείμενο επίσης μεγαλύτερη σε μαθήματα με περισσότερες Πιστωτικές Μονάδες(ECTS).

Οπότε κοιτάξτε τι σας προτείνω να κάνετε για να δείτε ποιος έχει δίκαιο. Ανοίξτε το Πρόγραμμα Σπουδών του ΟΔΕ του ΠΑΠΕΙ και δείτε πόσες Πιστωτικές Μονάδες(ECTS) προσφέρει το κάθε μάθημα. Από εκεί και πέρα πηγαίνετε και ανοίξτε το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Διδασκαλίας του ΟΔΕ του ΠΑΠΕΙ και παρατηρήστε ότι οι ώρες διδασκαλίας σε έκταση στα μαθήματα με λιγότερες Πιστωτικές Μονάδες(ECTS), διδάσκονται πιο λίγες ώρες την εβδομάδα. Για παράδειγμα, τα μαθήματα των 3 Πιστωτικών Μονάδων(ECTS) διδάσκονται 2 ώρες και 45 λεπτά την εβδομάδα. Στο ΟΔΕ του ΟΠΑ όλα τα μαθήματά του είναι των 6 Πιστωτικών Μονάδων(ECTS) και το καθένα έχει 4 ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα. Επίσης στα μαθήματα της Λογιστικής, μόλις περάσουν 2 - 3 εβδομάδες διδασκαλίας από την έναρξη του εξαμήνου, προστίθεται κι ένα επιπλέον δίωρο ως φροντιστήριο, το ίδιο γίνεται και στα μαθήματα των Πληροφοριακών Συστημάτων που έχουν εργαστήριο στους υπολογιστές, όπως και σε μερικά άλλα μαθήματα, αλλά πιο σπάνια.

Νομίζω με αυτό τον τρόπο αποδεδειγμένα πλέον φαίνεται ποιος έχει δίκαιο. Από εκεί και πέρα ο συνολικός φόρτος εργασίας και για τα δύο τμήματα και για το ΟΔΕ του ΟΠΑ και για το ΟΔΕ του ΠΑΠΕΙ είναι ο ίδιος. Δηλαδή συμπλήρωση και στα δύο 240 Πιστωτικές Μονάδες(ECTS).

Ξανά ρίξτε επίσης μια ματιά στο μήνυμα που έγραψα στο νούμερο #13. Δώστε σημασία ότι η πιο διαδεδομένη Δομή Προγράμματος σπουδών 4ετούς πτυχίου bachelor σε τμήματα Διοίκησης Επιχειρήσεων είναι αυτή που έχει το τμήμα ΟΔΕ του ΟΠΑ, που εφαρμόζουν και τα πανεπιστήμια στην Αμερική. Επίσης η εμβάθυνση στις κατευθύνσεις Μάνατζμεντ, Μάρκετινγκ, Πληροφοριακά Συστήματα, Λογιστική και Χρηματοοικονομικά είναι πολύ μεγαλύτερη στο ΟΔΕ του ΟΠΑ.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

APN

Νεοφερμένος

Ο APN αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Γελά ο μωρός καν τι μη γελοίον ει, αλλα παραυτα χαιρομαι που εισαι χαρουμενος.
Τωρα στα σοβαρα θεματα.
1.Δεν αμφισβητησα ποτε οτι ολοι ειχαν πρωτη επιλογη το ΟΠΑ.Τωρα κατα ποσο ηταν ενημερωμενοι στη τριτη λυκειου και ηξεραν τι γινεται σε καθε Πανεπιστημιο και τμημα δεν ξερω αλλα υποθετω πολυ λιγο απο αυτα που ακουω.Οποτε ας μη μιλησω για τους πρωτοετεις αλλα για τα πιο μεγαλα ετη.
2.Εδω ειναι σειρα μου να γελασω με την επιδεικτικη σου αγνοια.Δηλαδη δεν ξερω τι να πρωτο σχολιασω με τοσο διατριτο επιχειρημα.
Α.Και να τα σπαγαμε σε 1500 κομματια σημαινει οτι σε ενα εξαμηνο κανουμε πιο πολλα πραγματα πανω σε ενα αντικειμενο αρα αν 1500 δικα μας = 1 δικο σας τοτε εχουμε καταλαβει καλυτερα τα 1500 αναλυτικα του κομματια εφοσον το εχουμε σαν ξεχωριστο μαθημα.Διοτι δεν γινεται 1 εξαμηνο να καθομαστε και αν κοιτιομαστε με τον καθηγητη αρα κατι μας λεει. οποτε αυτα που μας λενε αθροιστικα ειναι παραπανω απο τις διαλεξεις που εχετε κανει εσεις πανω μονο σε 1 μαθημα. Με την ιδια λογικη λοιπον η Νομικη που κανει 40 δικαια ειναι χειροτερη απο σενα που κανεις "3 και καλα".
Β.Ποιος μιλησε για σπασμενα μαθηματα? Εδω μιλαμε για μαθηματα που δεν τα εχετε καν ή για μαθηματα που εχετε αλλα δεν μπορειτε να τα παρετε γιατι ειναι απο αλλη κατευθυνση.Τα περισσοτερα που εχει επιλογης το ΟΠΑ το ΠΑΠΕΙ τα εχει Κορμου.Και τα μονα μαθηματα που σπανε ειναι οι Χρηματοικονομικες Διοικησεις και οι Λογιστικες που και στο ΟΠΑ σπανε.
Γ. Ποιος φορτος ειναι ιδιος? Ο μεσος ορος χρωστουμενων μαθηματων στο τμημα του ΠΑΠΕΙ ειναι 6-10 μαθηματα. Και αυτα θα τα εχεις χρωστουμενα ενω εχεις ηδη περασει 40-50 μαθηματα. Και η Υλη σε καθε μαθημα ειναι 1 βιβλιο. Ενα βιβλιο 300-500 σελιδες. Δεν νομιζω στο ΟΔΕ ΟΠΑ να εχετε υλη 2 ή 1500 βιβλια στο μαθημα.

Βαζοντας σαν μετρο εναν φοιτητη ο οποιος προσεχει, διαβαζει και ενδιαφερεται το ιδιο και στα 2 τμηματα ο φοιτητης του ΟΠΑ θα εχει λιγοτερα μαθηματα σε ενα οριακα πιο αναγνωρισμενο Πανεπιστημιο αλλα ο φοιτητης του ΠΑΠΕΙ θα εχει πολλα παραπανω ερεθισματα και σφαιρικες γνωσεις. Και εκει μετραει τι θελει ο καθενας , να ξερει ή να νομιζουν οι αλλοι οτι ξερει περισσοτερα απ'οσα ξερει?

O Chris1993 εννοεί ότι σπάζετε τις 240 Πιστωτικές Μονάδες(ECTS) σε περισσότερα μαθήματα με μικρότερες Πιστωτικές Μονάδες(ECTS). Το παράδειγμα με την Νομική είναι πραγματικά άτοπο αν κατάλαβες τι λέγαμε. Επίσης άτοπο είναι και το ότι όσα μαθήματα έχουν περισσότερες Πιστωτικές Μονάδες(ECTS) και έχουν περισσότερες απαιτήσεις από τους φοιτητές με όλη την σημασία της λέξης(ύλη, ώρες διδασκαλίας κτλ...) από άλλα με λιγότερες Πιστωτικές Μονάδες(ECTS), την επιπλέον ώρα διδασκαλίας και την περαιτέρω εμβάθυνση που γίνεται στο αντικείμενό τους, άφησες να εννοηθεί ότι απλά πάμε εκεί και κοιτάζουμε τον τοίχο... Ε λοιπόν δεν είναι έτσι.
Οι γνώσεις παίζουν ρόλο στην αγορά εργασίας όπως λες, όμως επίσης παίζει ρόλο και η φήμη του πανεπιστημίου. Ξέρεις πόσοι εργοδότες απορρίπτουν βιογραφικά ορισμένων πανεπιστημίων βάση της φήμης ή της εντύπωσης που έχουν για αυτά? Και το λέω γενικά για όλους και όχι συγκεκριμένα. Τα πάντα παίζουν ρόλο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

vasilis12345

Δραστήριο μέλος

Ο vasilis12345 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος. Έχει γράψει 415 μηνύματα.
χανεις το χρονο σου. Το παιδι με το επιχειρημα "μην νομιζετε οτι ειστε καλυτεροι εσεις επειδη εχετε καλυτερη φημη" βγαζει συμπερασμα το "ειμαι καλυτερος εγω"

Τι τα θες, στη δικη μου λογικη, οταν κατι δεν το φτανω, αντι να καθομαι να το λασπολογω και να λεω λογια, παλευω σκληρα να το ξεπερασω και να γινω καλυτερος επι της ουσιας, οχι λασπολογωντας. Θα μου πεις ειναι και λιγο θεμα στυλ. Τελος παντων.

Δεν υπαρχει διαλογος, απλα εχουμε το "ειμαι καλυτερος απο ολους σας, deal with it", οποτε προφανως δεν εχει περεταιρω νοημα
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

foma

Νεοφερμένος

Η foma αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Περασε κανεις φετος σε αυτο το τμημα? :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mixalis95.

Νεοφερμένος

Ο mixalis95. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλα μη κλαψεις κιολας, αν σε κανει να νιωθεις καλυτερα να στο λεμε εισαι 'ο καλυτερος απο ολους μας'. Ελεος με ολους αυτους τους κομπλεξικους σε αυτο το σαιτ που πιστευουν οτι η σχολη τους ειναι μακραν η καλυτερη στο κοσμο, χωρις να ξερουν τα στοιχειωδη για τις αλλες σχολες και εκφερουν αποψη..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Auditor 8

Νεοφερμένος

Ο Auditor 8 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
Η κοντρα μεταξυ οπα και παπει θα διαρκει για παντα :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κάποιος κάποιος

Νεοφερμένος

Ο κάποιος κάποιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 35 μηνύματα.
Οταν έχω τις μαύρες μου μπαίνω στο ischool να χαζέψω τσακωμούς ασοεετζήδων-παπειτζήδων .

Αλλά καταντάει βαρετό, θέλω να μπουν χοντρά και οι παπαμαρέοι, να βάλουν και την παράμετρο "πόλη" να τους κάνουν όλους λίμπα.

Βέβαια στο γιάπικο όνειρο που ζουν πολλοί του αιώνιου διδύμου του λεκανοπεδίου Αττικής και μόνο που θα σκεφτεί κανείς μήπως να πάμε ΠΑΜΑΚ για την πόλη θα τον πουν ... τεμπέλη και χίλια 2.

Στα σοβαρά: δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αποφασίσουμε αν είναι καλό το μεγάλο ΄ή το μικρό πρόγραμμα σπουδών, του ΠΑΠΕΙ ή της ΑΣΟΕΕ. Αν το ΠΑΠΕΙ έχει σπάσει τα μαθήματα αυτό δεν είναι σίγουρα ούτε καλό, ούτε κακό. Αν έχει παραπάνω αντικείμενα αυτό είναι κακό γιατί πάλι ΒΒΑ δίνει και απο Business School με κάπως χειρότερο όνομα. Αναφέρω αυτό το θέμα γιατί βλέπω πως απασχολούσε. Θέλω να πω πως το "είμαστε καλύτεροι αλλά έχουμε χειρότερη φήμη" είναι δήλωση αποτυχίας, με κριτήρια management και marketing. Τι να το κάνεις που είστε καλύτεροι τότε ? Σπατάλη πόρων λέγεται. Βέβαια αν κάποιος πει "στο ΠΑΠΕΙ μαθαίνω περισότερα και το προτιμώ" εγώ θα πάω πάσο, απλά πρέπει να μπαίνουν, ειδικά σε αυτήν την κουβέντα και managerial κριτήρια. Ούτε βλέπω άμεσα να φτάνει το ΟΠΑ σε φήμη άρα ή πρέπει να στοχεύσει σε κάτι άλλο και όχι στην φήμη του καλύτερου business school ή του καλύτερου BBA, ή να πούμε πως είναι δέυτερο. Για μένα βέβαια ΔΕΝ είναι δεύτερο, αλλά είναι τα ίδια.

Είναι τα ίδια γιατί λίγο πιο χαμηλά τον αμανέ και οι ΑΣΟΕΕτζήδες, 57% απασχόληση δίνει στο ΟΔΕ της η ΑΣΣΟΕ η ίδια μέσω του Γραφείου Διασύνδεσης.

Και μην πανηγυρίζετε οι ΠΑΠΕΙτζήδες, σιγά μην έχετε περισσότερο. Καλά είναι τα τμήματα, με το MSc απαραίτητο για να κάνεις, λογικά, δουλειά που παίζει και να φτάνουν οι γνώσεις Λυκείου. Κάποιοι θα πάνε στα καλύτερα και κάποιοι θα είναι άνεργοι, περιπλανώμενοι, επισφαλώς εργαζόμενοι και μπόλικοι μετανάστες.

Και μην τρώγεστε για τα πανεπιστήμια, έτσι θα κάνετε και αύριο μεθαύριο σαν εργαζόμενοι ? Γιατί συμφιλιωθείτε με την ιδέα ότι θα είστε εργαζόμενοι και όχι με την τυπική έννοια, δηλ του όχι άνεργου. Θα είστε πιο κοντά στο working class status παρά στο managerial. Λιγότερο καλάμι, διάβασμα, προσπάθεια για μάζεμα εφοδίων σύμφωνα με τα γούστα και την όσο γίνεται σοβαρή και σφαιρική παρακολούθηση της αγοράς εργασίας και παιδιά κάτι σημαντικό, συλλογικότητα και αλληλεγγύη. Αυτό που λέτε αρκετοί σαν θέσφατο ότι είναι κακό των πανεπιστημίων ... οι παρατάξεις να το κοιτάξετε, δεν είναι σοβαρή άποψη, δεν είναι δημοκρατική άποψη είναι έξω και απέναντι στις Κοινωνικές Επιστήμες και την Πολιτική Οικονομία, έξω και απέναντι στην ιστορία της νεολαίας, της επιστήμης και του πανεπιστημιακού μηχανισμού. Αν και υπάρχει πρόβλημα με τις παρατάξεις που κυριαρχούν και στα 2 :P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

panagiotis econ

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο panagiotis econ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 806 μηνύματα.
Ρε καποιε καποιε εισαι πολυ ακυρος ρε φιλε, συγνωμη που στο λεω..Εσυ τρωγεσαι με τα ρουχα σου
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

κάποιος κάποιος

Νεοφερμένος

Ο κάποιος κάποιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 35 μηνύματα.
Ρε καποιε καποιε εισαι πολυ ακυρος ρε φιλε, συγνωμη που στο λεω..Εσυ τρωγεσαι με τα ρουχα σου

άκυρος=να απαντάς σε πράγματα που έχουν ειπωθεί στο thread

δεν νομίζω Παναγιώτη, άνοιξε κανένα λεξικό
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

don_vito

Δραστήριο μέλος

Ο don_vito αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 530 μηνύματα.
Βλέπω στο πρόγραμμα σπουδών οτι στο οδε οπα υπαρχει κατευθυνση πληροφοριακων συστημαυων ενω στο πα.πει βλεπω μονο αυτες που εχει και στο οπα (λογιστικη-χρηματοδοτικη,μαρκετινγκ,δ.ε.) αλλα δν εχει πληροφοριακα συστηματα.
Ξερει κανεις αν υπαρχουν παρομοια μαθηματα στο πα.πει με αυτα της κατευθυνσης πληροφοριακων συστηματων στο οπα?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

george.pr4

Νεοφερμένος

Ο george.pr4 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Προσωπικά πιστεύω πως είτε είσαι ΟΠΑ, είτε ΠΑΠΕΙ τα ίδια σκ@@@ είναι και το λέω καθώς σπουδάζω και εγώ ΟΔΕ στο ΠΑΠΕΙ και είχα πρώτη επιλογή ΟΠΑ. Φυσικά και θα ήθελα να είμαι ΟΠΑ!! Αλλά πέρασα εκεί που πέρασα και δεν με πολυενδιαφέρει να ασχοληθώ περαιτέρω, δεν θα κάτσω να σκάσω κιολας!! Απλά συμβουλεύω τα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές να βάλλουν τις σχολές στο μηχανογραφικό τους με τη σείρα που τους αρέσει πραγματικά και όχι μια σχολή αποκλειστικά για το όνομα ή επειδή έχει υψηλότερα μόρια. Δηλαδή μη θεωρείται το ΛΟΧΡΗ την Ιατρική του 5ου πεδίου(παρόλο που είναι :-P) και μπείτε για αυτό το λόγο επειδή δεν πρόκειται να το βγάλετε πότε αν δεν σας αρέσει και δεν το αγαπάτε πραγματικά. Τώρα το αν είσαι στο ΟΔΕ του ΠΑΠΕΙ και απλά έχεις ένα πτύχιο και είσαι άσχετος, φυσικά ένας του ΟΠΑ που κάθισε ασχολήθηκε έκανε και το μεταπτυχιακό του ή ερασμους ή πρακτική ή δούλευε σε κάτι σχετικό με το αντικείμενο του, θα είνια πολύ καλύτερος αύριο-μεθαύριο από σένα που κατέβαινες σχολή για το καφέ, γιατί πολύ απλά ψάχτηκε παραπάνω ήταν πιο πολύ μέσα στα πράγματα και ενδιαφέρθηκε περισσότερο για κάτι. Όπως και το αντίθετο φυσικά! Κανένας δεν θα κάτσει να ασχοληθεί αν είσαι από ΛΟΧΡΗ ή ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΠΕΙ ή οτιδήποτε. Κάνε το σταυρό σου που τα κατάφερες και είσαι σε μια αρετά καλή σχολή για τα δεδομένα και δούλεψε. Έχω βαρεθεί το ΟΠΑ κράζει ΠΑΠΕΙ επειδή το ΠΑΠΕΙ είναι πιο δεύτερο και το αντίθετο. Και εν κατακλείδι φυσικά και υπάρχουν κάποιες σχολές που είναι κορυφαίες στο πεδίο και δεν το λέω εγώ μόνο αλλά και η αγορά εργασίας αλλά και τα στατιστικά πχ. ΟΠΑ ΛΟΧΡΗ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΠΑΠΕΙ, ΧΡΗΜΑ ΠΑΠΕΙ κλτπ. Έτσι είναι τι να κάνουμε!! Προσωπικά είχα βάλει ΟΔΕ ΟΠΑ ΟΔΕ ΠΑΠΕΙ και απο κάτω τα αντίστοιχα οικονομικής επιστήμης επειδή ήθελα ένα τμήμα πιο σφαιρικό-γενικό πχ. Δεν είχα το κομπλεξ μη τυχον και μπω ΠΑΠΕΙ πχ. θα είναι αποτυχία. Και αυτό το έκανα επειδή ήμουν 17 χρονών και απλά έλεγα ότι θέλω να σπουδάσω κάτι από το 5ο πεδίο χωρίς να ξέρω πχ. αν θέλω ΔΕΟΣ, ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ή ΛΟΧΡΗ δηλαδή ένα πιο εξειδικευμένο τμήμα, έκανα μια πιο ασφαλή επιλογή θεωρώ. Ένας φίλος μου επηρεαζόμενος από διάφορα από κει που ήθελε ΛΟΧΡΗ(βαθμολογικά κυρίως) και αμέσως μετά ήθελε ΟΔΕ μπήκε ΔΕΟΣ ή ΜΚΤ δεν θυμάμαι σε κάτι τελοίως διαφορετικό επειδή δεν ήθελε σε καμία των περιπτώσεων να είναι παπει ενώ περνούσε. Χώρις να θέλω να υποβαθμίσω ούτε ΔΕΟΣ ή το ΜΚΤ ως ένα πιο δεύτερο τμήμα του ΟΠΑ επειδή είναι πιο χαμηλό σε μόρια ούτε να πω ότι το δικό μου τμήμα είναι καλύτερο. Δεν ξέρω και δεν με ενδιαφέρει. Είναι ένας τρόπος σκέψης και αυτό!! Τέλος, το ΠΑΠΕΙ δεν είναι σχεδόν καθόλου αναγνωρίσιμο στο εξωτερικό κάτι που πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν από τους μελλοντικούς υποψήφιους. Στο ΟΠΑ τμήματα όπως ΛΟΧΡΗ,ΟΔΕ,ΜΚΤ έχουν μεγαλύτερη υπεροχή. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει το ότι αν τελειώσεις ΟΠΑ είσαι έτοιμος για harvard business school ή LBS. Peace!!! UNIPI AUEB !!!

Ζητώ συγνώμη για τυχόν ορθογραφικά
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

paulkin94

Νεοφερμένος

Ο paulkin94 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 31 μηνύματα.
Φιλε george.pr4 πραγματικά το ποστ σου δεν βγάζει κανένα νόημα ειναι πολυ μπερδεμένο. Είμαι σιγουρος οτι 2 πραγματα συμβαινουν ή δεν εισαι φοιτητης στο ΟΔΕ ή εισαι πρωτοετης εκει και απλα εχεις ξενερωσει που δεν μπηκες στη πρωτη σου επιλογη και γραφεις πραγματα που δεν στεκουν. Απο που κι ως που δεν αναγνωρίζεται στο εξωτερικο το πτυχιο του ΟΔΕ Παπει ενω ειναι μελος της AACSB? Ακομα και τα τμηματα διοικησης επιχειρησεων στα ΤΕΙ αναγνωριζονται κανονικά ποσο μάλλον στη περιπτωση του ΟΔΕ Παπει που ειναι το 2ο παλαιοτερο στην Ελλαδα με πολλες διακρισεις και αξιολογους αποφοιτους. Σε πληροφορω οτι εχουν δεχθεί παιδιά απο εκει στο LSE με μ.ο γυρω στο 7 και κατω απο 6,5 σε msc in finance σε καλα πανεπιστημια της Αμερικης. Ειναι σιγουρα απο τα καλυτερα οικονομικα τμηματα στην Ελλαδα και πιστεψε με εχει βαρυ ονομα στον επιχειρηματικο τομεα. Σιγουρα στο Παπει τα Χρηματοοικονομικα ειναι το ισχυροτερο χαρτι του, αλλα το ΟΔΕ και τα Ναυτιλιακα ειναι εξισου πολυ δυνατα. Επισης με το νεο Π.Σ., του δινει πολλα + καθως μειωσε τα μαθηματα του σε 46 διατηρώντας τη φιλοσοφία του, ενω εχει και πολύ ενδιαφέρουσες κατευθύνσεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

george.pr4

Νεοφερμένος

Ο george.pr4 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Ήθελα απλά να απαντήσω σε πολλά πράγματα μαζεμένα και έγραψα διάφορα. Κοίταξε απλά δεν είναι στις λίστες του QS που είναι το οικονομικό πανεπιστήμιο και κάποια άλλα ελληνικά πανεπιστήμια και σε αυτό το θέμα είχαν αναφερθεί και πιο πάνω άλλα παιδιά. Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι δεν είναι αξιόλογο το τμήμα. Απλά ξέρεις ήθελα να απαντήσω και λίγο στη κόντρα του ΟΠΑ με το ΠΑΠΕΙ. Επί την ευκαιρία όντως σπουδάζω στο συγκεκριμένο τμήμα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

paulkin94

Νεοφερμένος

Ο paulkin94 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 31 μηνύματα.
Και που ειναι στη καταταξη qs δεν λεει κατι. Ας πουμε αν ερχοταν καποιος που εχει σπουδασει οικονομικα στο Vanderbilt θα ηξερες τι οικονομικα εχει σπουδασει; θα του λεγες που πας ρε καραμητρο με τετοιο πτυχιο τη στιγμη που το Vanderbilt ειναι σταθερα στα 100 κορυφαια. Επισης πουθενα δεν βλεπω στις καταταξεις κολλεγια τυπου deree, alba, nyc, κ.α που εχουν σαφως καλυτερη επαγγελματική αποκατάσταση και απο ασοεε και απο παπει επειδη εχουν περισσότερες ακρες με τον επιχειρηματικο κοσμο που στη τελικη αυτο ειναι που μετραει για εναν φοιτητη. Επισης στα μεταπτυχιακα του εξωτερικου μικρο ρολο παιζει το πανεπιστήμιο που εχεις τελειωσει γιατι δινουν μεγαλυτερο βαρος στο GMAT και προσωπικες φιλοδοξιες του καθενος.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

PanosGR

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Πάνος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών Ο.Π.Α. (Αθήνα) και μας γράφει απο Γαλλία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1,018 μηνύματα.
Και που ειναι στη καταταξη qs δεν λεει κατι. Ας πουμε αν ερχοταν καποιος που εχει σπουδασει οικονομικα στο Vanderbilt θα ηξερες τι οικονομικα εχει σπουδασει; θα του λεγες που πας ρε καραμητρο με τετοιο πτυχιο τη στιγμη που το Vanderbilt ειναι σταθερα στα 100 κορυφαια. Επισης πουθενα δεν βλεπω στις καταταξεις κολλεγια τυπου deree, alba, nyc, κ.α που εχουν σαφως καλυτερη επαγγελματική αποκατάσταση και απο ασοεε και απο παπει επειδη εχουν περισσότερες ακρες με τον επιχειρηματικο κοσμο που στη τελικη αυτο ειναι που μετραει για εναν φοιτητη. Επισης στα μεταπτυχιακα του εξωτερικου μικρο ρολο παιζει το πανεπιστήμιο που εχεις τελειωσει γιατι δινουν μεγαλυτερο βαρος στο GMAT και προσωπικες φιλοδοξιες του καθενος.

Προφανώς έχει σημασία το πανεπιστήμιο από το οποίο θα αποφοιτήσεις. Από το πανεπιστήμιο και το ακαδημαϊκό προσωπικό του εξαρτάται το κύρος των συστατικών επιστολών σου. Επίσης, οι ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις κάθε πανεπιστημίου έχουν μεγάλη σημασία αν θέλεις να πας σε ένα καλό μεταπτυχιακό. Τέλος, από το κύρος του πανεπιστημίου εξαρτάται η ποιότητα και η αναγνωρισημότητα της πρακτικής που θα κάνεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 6 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top